Til hovedinnhold
Ledig plass

Har du lyst å jobbe med glass og keramikk, og å være med på workshop i intuitiv maling? Vil du lære litt om lærarbeid, redesign og massasje?

I løpet av et skoleår kommer du til utforske ulike materialer og kunstformer!
 
KERAMIKK timene vil by på flere spennende teknikker, som f.eks. å støpe skåler og dreie kopper.
 
GLASS kan formes både kaldt og varmt og du vil lære hvordan. Skjære, brekke, pusse, male, lodde, brenne (fuse) er noen av teknikkene du vil bruke når du skal lage telysholder, fat, glassmaleri, lampe m.m.
 
INTUITIV MALING er å "male med hjertet". Teknikken handler mye om å få kontakt med deg selv på en fordomsfri og kreativ måte der du skal uttrykke deg i nuet.
 
I øktene med LÆRARBEID vil du lære å skjære mønster og sy i lær. Du kan f.eks. lage nøkkelring, belter og veske til Ipaden.
 
REDESIGN er en workshop hvor du kan ha fokus på det å ta vare på og reparere istedenfor å kjøpe nytt. Klarer du å se muligheter i gamle, brukte eller ødelagte klær og ting?
 
Vi mener at det i alle sammenhenger er viktig å være opptatt av kropp og helse. Du kommer derfor til å lære enkle MASSASJE - og tøyeteknikker, og gode arbeidsvaner.
 
Hver dag jobber vi i verkstedet i et kreativt og sosialt fellesskap. Vi lager utstillinger og drar på inspirerende ekskursjoner inkludert studietur til Europa! 

Linjen er for deg som er opptatt av kunsthåndverk, kunstnerisk uttrykk og et kreativt miljøvennlig fellesskap.

Dette vil du lære

 • Keramikk
 • Kunstglass
 • Intuitiv maling
 • Utvalgte håndverksteknikker i tre, never og lær
 • Redesign
 • Massasje
 • Organisere utstillinger

Våre forventninger til deg

 • Lengter etter å være kreativ
 • Bidra i et åpent fellesskap 
 • Liker å lære nye teknikker og utfordre seg selv
 • Ønsker å utvikle sine ferdigheter
 • Aktiv deltakelse i faget
 • Har et ønske å uttrykke seg
 • Ser på konstruktiv kritikk som en berikelse

Carina Maritza Vildem

Valgfagslærer

Carina blir lærer på Creative Arts and Crafs har jobbet her siden 1993. Hun har bachelor i musikk og master i forming. Ellers underviser hun i stemmerbruk og kroppsbevissthet, kor, keramikk, glasskunst og håndverksteknikker.  Utenom skolen jobber Carina som kordirigent, glasskunstner og er aktiv i flere håndverksteknikker. På morgensamlingene er det Carina som leder allsangen ved skolen.

Epost: carinamaritza@hafos.no

Det er undervisning fra mandag til fredag og de fleste lørdager. 

Last ned timeplan som pdf ↓
August - Første skoledag
August - Velkomstuke
September - Fjelluke i Rondane
Februar - Fjorårstreff
Mars - Studieturer til utlandet
Mai - Festival
Mai - Siste skoledag
Last ned årsplan som pdf ↓

Vi tilbyr et bredt utvalg av valgfag. Gjennom valgfagene kan du forme din egen skolehverdag. Variasjon i undervisningen? Undervisning spisset i en bestemt retning? Bare du vet hva som passer for akkurat DEG!
Elevene velger vanligvis tre valgfag i hvert semester. Hvert valgfag varer i to timer.

Aikido og Kenjutsu

Aikido er en utfordrende, spennende, filosofisk, kompleks og estetisk vakker kampkunst med røtter i samuraitradisjonen og østens filosofi. Kenjutsu er Japansk sverdkunst

Akrobatikk

Timene vil hovedsakelig bestå av styrke, tøying og enkel akrobatikk. Vi starter enkelt, men kommer til å jobbe mot mer avanserte teknikker. Man trenger ingen tidligere erfaring.

Akupressur

Akupressur kalles også akupunktur uten nåler. Akupressur er en av de eldste behandlingsformer vi kjenner. Det å holde på eller trykke på spendte eller ømme steder på kroppen virker lindrende.

Ballspill

Vi spiller ulike former for kjente ballspill: stikkball, fotball, volleyball, basketball og innebandy. Vi legger vekt på lek og gleden i å spille på lag, med og mot andre.

Bueskyting

Lyst til å finne din indre Robin Hood? Bueskyting er en teknisk idrett for deg som vil forbedre konsentrasjon, fokus og disiplin. I valgfaget bruker vi Recurvebue (moderne langbue)som vi har på skolen

Chi Kung

Chi Kung kan beskrives som en fysisk utrykk av den østlige filosofien om at basis for alt som er og eksisterer, er en slags primær universell energi. Chi Kung blir også kalt dynamisk meditasjon.

Dans

Her blir du introdusert til jazzdans, lyrisk, hiphop og andre stiler. Fokus i dansetimene er å kunne jobbe med teknikk samtidig som vi beveger oss og har det gøy. Timene tilrettelegges etter nivå.

Drømmearbeid

Nattens drømmer er en kommentar til det livet vi lever som våkne. Gjennom å forstå drømmene våre, vil vi også lære oss selv bedre å kjenne. Freud mente at drømmene er kongeveien til det ubevisste.

Frigjørende dans

Beveg deg til musikk. Vær fullt og helt deg selv, i bevegelser som er unik dine. Opplev at bevegelsene og dansen tar deg med, og oppdag nye sider ved deg selv.

Hatha Yoga

Valgfaget for deg som ønsker lære pusteteknikker og enkle meditasjonsøvelser. Her lærer du kroppspositurer (asana) som styrker kropp og balanse som forbedrer bevegelighet.

Håndverksteknikker

Gjennom historien har det vært et iboende behov å være skapende, både som en dyd av nødvendighet, men også som fritidssyssel. Du vil lære å flette i never, sveipe, strikke, hekle og sy i lær.

Japansk

Lyst til å lære å snakke og skrive på japansk? Da er dette valgfaget for deg! I skriftlig fokuserer vi på Hiragana og Katakana, mens i muntlig lærer dere nye ord og utrykk, samt øve korrekt uttale.

K-Pop Dans

Ha det gøy samtidig som du lærer orginale K-pop koreografier. Valgfaget passer for alle som liker å danse og bevege seg til musikk eller som ønsker å bli mer komfortabel med å danse.

Keramikk

I dette valgfaget vil du lære ulike måter å bearbeide, dekorere og glasere ulike leiretyper. Vi vil lage fat, kopper, skåler, skulpturer m.m.

Ki og Ken

Læren og kultivering av livskraft. Her får du trent opp din selvsikkerhet, fokus og reaksjonsevne. Finn din inspirerende kanal som veileder deg til hvordan du kan forstå din kropp, sinn og helse!

Koreansk språk

For deg som vil lære det koreanske alfabetet og lese og skrive litt, samt beherske noe dagligtale for reiseformål. Det blir lagt vekt på riktig uttale mer enn det å være grammatisk korrekt.

Kreativt møte

Lyst til å være kreativ sammen med andre? Her får du bestemme hva du vil holde på med. Enten om det er tegning, maling, strikking, skriving, videoredigering osv.

Kunstglass

Du vil lære hvordan man bearbeider glass, hvordan man skjærer, knekker, sliper, fuser og slumper. Eksempel på ting du kan lage er fat, skåler, telysfat, smykker, dekorative speil, svevepynt m.m.

Manga og tegning

Lyst til å lære å tegne manga eller utvikle ditt tegnetalent? I dette valgfaget går vi gjennom anatomi tegning som blir grunnlaget for å finne din tegnestil og deretter designe din egen manga figur!

Mellom solskinn og ruskevær

En samtalegruppe der vi inviterer til dialog, refleksjon og deling. Eksempler på tema kan være: Livsmestring, Hva er normalt? Kroppspress, Hva er det gode liv? Hva er bra nok? Hvordan endre vaner?

Sangruppa

Har du lyst til å synge? Her lærer du å kjenne stemmen gjennom lek og kroppsbevissthet, stemmeøvelser og sang. På juleavslutningen holder vi konsert for de andre elevene på skolen.

Shiatsu

Shiatsu betyr direkte oversatt fingertrykk, og er en japansk behandlingsform som har sine røtter i Anma, en tradisjonell japansk behandlingsform og i klassisk orientalsk medisin.

Styrketrening

Vi går gjennom det mest grunnleggende innen rå styrke - teknikk og skadeforebygging. Hovedfokus er markløft, knebøy, benkpress og skulderpress. Det er også rom for å styrke andre muskler ved behov.

Ta opp fag fra videregående

Ønsker du å ta opp fag fra videregående? I valgfaget setter du av tid til lesing og skolen kan være behjelpelig hvis det trengs. Det gis permisjon for to lesedager og eksamen.

Taekwondo

En koreansk kampkunst som tar i bruk hele kroppen, men som er kjent for dynamiske fotteknikker. Treningsformen utvikler styrke, fleksibilitet og hurtighet samtidig som man lærer selvforsvar!

Vi er en frilynt skole, og skolen der Øst møter Vest. For deg som er nysgjerrig på asiatisk filosofi og kultur. Du vil bli utfordret, og lære mye om deg selv gjennom spennede linjer, valgfag og studieturer. La dette bli et år med vennskap, god trivsel og utvikling av nye ferdigheter - et år du sent vil glemme!

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 121 550,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Reiseforsikring. Må være norsk statsborger, og bosatt i Norge
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 121 550,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 121 550,-
(12 155,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

- Jeg føler meg sterkere psykisk etter et år på folkehøgskole

Anna Wistum (19) har slitt med angst, PTSD og depresjon. Hun valgte å være åpen om dette da hun søkte plass på folkehøgskole og i ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Handy

Hedmarktoppen folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeKristen

Viking

Seljord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Tekstil, søm og tradisjonshåndverk

Fosen folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Historisk håndverk

Sund folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

HANDY

Harstad Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Minihus

Fosen folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Klær, Mote & Design

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Design & håndverk

Peder Morset folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilyntTilrettelagt for rullestolbrukere

Kunst - Kultur

Agder Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Vikingliv

Fjordane folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

SKAP Arkitektur

SKAP Kreativ Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Skaperglede

Evje Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

SKAP Oppfinner

SKAP Kreativ Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Kunst +

Sunnhordland folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Redesign

Sunnfjord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristenTilrettelagt for rullestolbrukere

Håndverk & Friluftsliv

Folkehøgskolen Nord-Norge
Ledig plass
Helårskurs24 t/ukeKristenTilrettelagt for rullestolbrukere

Baker & Konditor - Brussel og Paris

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs A6 t/ukeFrilynt

Båtbygging

Fosen folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Kunst/Opplevelser

Elverum folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

DIY

Sagavoll Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Kunsthåndverk

Bakketun Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeKristen

Glassblåsing & kultur Europa

Ålesund Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Cosplay

Namdals folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Kreativ

Nordvestlandet folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen