Til hovedinnhold
Ledig plass

Trending sports er linjen for deg som ønsker actionfylte minner for livet skapt i fellesskap med andre. Det blir fantastiske idrettsopplevelser i historiske og varme steder i Europa.

Dette er linjen for deg som liker å ha det gøy. Du ønsker mye latter og personlig utvikling i fellesskap med andre. Lagbygging vil stå sterkt i fokus. Her kan du være deg selv.

Målet er at når du er ferdig med et år på Trending Sports vil du tenke tilbake på dette som ditt livs beste år.

Linjeturene vil historiske Krakow og fantastiske Lanzarote. I tillegg til dette vil hele skolen reise på en vintertur til et alpinsenter i Norge. 
vinterturen vår står vi i alpinbakken sammen i en hel uke.
I Krakow skal vi teste ut gøyale aktiviteter som GoKart, Axe Nation, Fekting, Squash, Escape Room, VR-Park, Archery Tag ++.
Lanzarote, nærmere Club La Santa skal vi få ta inn masse sol og varme samtidig som vi koser oss i et paradis for aktivitet og moro. Her vil du få bryne deg på ting du aldri har prøvd før, og ting du kanskje har over gjennomsnittet interesse for! 

I et år på Trending Sports får du prøve ut aktiviteter som:

 • Paddeltennis
 • Go Kart
 • Sandvolleyball
 • Landeveisykling
 • Alpint/Telemark/Snowboard
 • Vannski, Wakeboard og kneeboard i Kabelpark

Sjekk ut og følg vår Instagram for å få et innblikk i vår hverdag i dag! Se link oppe til høyre.

Les mer om linja!

Linjen passer for deg som er glad i å drive med idrett og prøve ut nye aktiviteter.

Dette vil du lære

 • Lære mer om deg selv og hvordan du fungerer i møte med andre
 • Lære i samarbeid med andre
 • Utvikle dine lederferdigheter

Våre forventninger til deg

 • Engasjert
 • Positiv
 • Samarbeidsvillig
 • Nysgjerrig
 • Ansvarlig

Dersom du har behov for tilrettelegging; ta kontakt med skolen for en hyggelig prat. 

Studietur: Krakow

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 5 dager

Måltider pr dag inkludert: 2

Turen til Krakow vil være en spennende opplevelse hvor du får oppleve storbyens aktiviteter og severdigheter. Her skal vi blant annet på guidet tur på Segway, spille VR-Republic, Bowling, Combinator ExitGame (EscapeRoom), Squash og GoKart. Vi skal også prøve ut den populære polske sporte "øksekasting" på Axe Nation. Her vil vi få instruksjon av polske mestere i hvordan bli best i øksekasting. 

 • VR-Republic
 • GoKart
 • Escape Room
 • Axe Nation
 • Squash
 • God mat
 • Gøyale aktiviteter og fritid til å utforske byen selv i lag med andre.
 • Sosialt samvær

Praktisk info:

Reiseforsikring må du sørge for å ha.

Ikke alle måltider blir dekket av linjeavgiften.

Les mer om turen til Krakow her

Club La Santa

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 1 ukes tur

Måltider pr dag inkludert: 1

Årets første treningsleir går til Lanzarote i november, og Club La Santa, et ferieparadis for sport og trening. I dette sportsparadiset skal vi være og trene i 1 uke. Her finnes over 80 ulike sportsaktiviteter. Vi bor i flotte leiligheter på anlegget og er bare en spasertur unna alt av tilbud.  Frokost og middag spiser vi sammen. Lunsj ordner dere på egen hånd.
Klimaet på Lanzarote skal være behagelig varmt hele året, og det er jo også et pluss.

Les mer om turen til Lanzarote 

Moldova

Pris: 4 000

Grenland folkehøgskole arrangerer for niende året valgfaget "Prosjekt Moldova". Faget er et samarbeid med "Misjon uten grenser" (misjonutengrenser.no). Som en sentral del i faget ligger en studietur til Moldova. Moldova er Europas fattigste land og man regner med at så mye som 40 % av befolkningen lever under fattigdomsgrensen. Under turen får du oppleve behovene og se utviklingsarbeid på meget nært hold. Vi legger stor vekt på å lage trygge rammer rundt turen.

En av elevene som har deltatt på reisen skriver: "I løpet av den 8 dager lange turen fikk vi oppleve utrolig mye! Barnehjem, fattigdom og gater fulle av gjørme var bare noe av det som møtte oss... Vi møtte også så mye smil, varme, takknemmelighet og ikke minst gjestfrihet."

Les mer om turen til Moldova her

Skolen har to typer studieturer; noen som er knyttet til linje og noen felles for hele skolen.
Vi har tre perioder i året hvor linjene reiser på tur: en uke i slutten av september, to uker i november og tre uker i februar. Dette kaller vi linjeuker. Du må gå inn på de enkelte linjene for å finne ut hvor de reiser. Noen turer er felles for flere linjer. 
Informasjon om studieturene vi tilbyr på vår egen nettside.  


Fellesturene er noe som skjer uavhengig av hvilke linje du går på. Vi har en fellestur i starten av skoleåret til Rjukan, en vintertur og en på våren til Italia.  
Les mer om dem under her.

Italia

Obligatorisk: Nei

Pris: 11 800

Varighet: 11 dagers tur

Måltider pr dag inkludert: 2

I over 30 år har Grenland reist hver vår til Italia. Det er vel få land i Europa som har så rike tradisjoner både innen kultur, religion, historie, mat og nær sagt alle områder vi kan tenke oss. 
Det unike er også at vi reiser med buss. Vi starter reisen med å sette oss inn i bussene i Porsgrunn og så kjører vi non-stop til vi er framme i Venezia. Byene vi besøker er noen av de mest kjente; Venezia, Assisi, Pisa, Roma og Firenze.
Vi kan love deg en utrolig flott opplevelse som vil være en fantastisk avslutningstur på skoleåret:-)

Les mer om Italiaturen

Vintertur

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 5 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

I noen dager reiser hele skolen på vintertur i Telemark. Her får du sjansen til å stå på snowboard, slalom, telemark, langrenn og alt annet som er gøy. Vi aker og leker i snøen inn i mellom alle aktivitetene og kanskje vi tar en tur i badeanlegget for en svømmetur etter vinteraktivitetene. I tillegg så har du mulighet til å kjøre kjelke i en råtøff bakke på Vierli. 

Les om Vinterturen

Johannes Larsen

Lærer på Trending Sports

Johannes er utdannet lektor med opprykk og har jobbet på Grenland siden 2018. Han brenner for å se elever oppleve mestring og glede, og at de skal føle seg inkludert i et fellesskap. Han er oppvokst i Tønsberg hvor han spilte aktivt fotball før han flyttet hjemmefra og åpnet interessen for volleyball. På fritiden liker han å prøve ut nye ting, samt friske opp i gamle ferdigheter.

Epost: johannes@grenland.fhs.no
Facebook

Skoledagen starter 08:00 med frokost. 08:45 er det morgensamling med ord for dagen. 
Undervisningen starter så med timer frem til lunsj kl.11:30.
Midttimen fra 12:00-12:45 er ofte fylt med praktiske oppgaver som vask av rom, egne eller felles, samt klasse- og korridormøter.
Etter midttimen er det ny bolk med undervisning frem til middag kl.15:30. 
Om lørdagen er det seminar i fire timer fra 09-13.

Last ned timeplan som pdf ↓
 • Skolestart i slutten av august
 • Linjeuke i uke 40
 • Høstferie i uke 41
 • To linjeuker i begynnelsen av november med turer/praksis
 • Juleferie fra ca. en uke før jul
 • Oppstart noen dager etter nyttår
 • Linjeuker før og etter vinterferien (uke 8) med noen lengre turer på linjene
 • Fellestur i 11 dager til Italia i slutten av april
 • Skoleslutt siste helg før 17. mai

Grenland tilbyr elevene sine mange og varierte valgfag, sist år over 30 stk. Elevene skal ha 6-8 timer valgfag i uka fordelt på helårs- eller halvårs valgfag. Halvårs valgfag varer i et halvt år (ett semester) mens helårs valgfag varer hele året og gir en bedre mulighet til fordypning i emnet.

10-topper´n

Vi går på tur til toppene i Grenlandsområdet. Bli med på tur ut i frisk luft med mulighet for å bli litt sprekere og i tillegg få mange flotte naturopplevelser.

Ballspill

Et fag hvor vi svetter med ballen som hjelpemiddel. Vi skal prøve oss i ulike ballspill som basketball, fotball, håndball, volleyball, innebandy m.m. Dere får være med på å bestemme!

Band

Spill i band. Passer både for deg som har spilt i band før, og for deg som vil prøve noe helt nytt. Vi får prøvd oss på å spille ulike sjangre, og kommer til å ha flere fremføringer i løpet av året.

Basistrening

Et fag for deg som liker å trene variert og/eller ønsker å lære mer om trening. Vi kommer til å komme innom temaer som: utholdenhet, styrke, bevegelighet, hurtighet, og stabiliseringstrening.

Blogg

Her lærer vi å bruke skolens publiseringsløsning for å legge ut saker til nettsida til skolen. Først og fremst skriver elevene blogger som knyttes til den enkelte linja, men også felles saker fra året

Crossfit

Denne treningsformen kombinerer styrke, utholdenhet og bevegelighet. Vi benytter oss av skolens flotte treningsrom, men besøker også Grenland Crossfitsenter.

Dans

Dans valgfag er for deg som er glad i å bevege deg til musikk!!! Vi lærer inn danser i ulike sjangere, og danser på ulike tilstelninger på skolen.

Drama

Lyst til å prøve deg som skuespiller? I drama jobber vi med forskjellige oppsetninger, store og små. Her blir det grunnarbeid i skuespillerteknikk, teatersport, fortellerteknikk og manusarbeid.

Filosofi

Vi stiller de store spørsmålene og filosoferer sammen med historiens store tenkere.

Forming

Pris: 350,-

Forming valgfag er for deg som liker å lage ting med hendene! Vi jobber med ulike materialer, syr, strikker, maler, dekorerer, modellerer og redesigner.

Fortidens mysterier

I dette faget blir vi bedre kjent med noen av alle de mysteriene fra fortiden som finnes rundt om i verden. Som f.eks.: hvordan bygde man pyramidene? Har Atlantis eksistert? Hvem bygde Stonehenge?

Fotball for jenter

Pris: 200,-

Et valgfag som går gjennom hele året. Her kan alle jenter være med. Fokus på individuell teknikk, taktikk og moro. I løpet av året spiller vi treningskamper mot andre lag rundt om i Telemark.

Friluftsliv

Pris: 1 200,-

Er du glad i å være ute i naturen, kanskje til og med når det regner? I Friluftsliv valgfag er målet å være mest mulig ute i naturen. Vi lager mat på bål, overnatter ute og nyter fin natur.

Fritidskontakt

Dette er et tilbud til deg som synes det kan være en spennende utfordring å prøve deg som fritidskontakt for en av botreningselevene ved skolen.

Futsal

Futsal er for deg som enten ønsker å bruke det hurtige spillet til å forbedre din teknikk i fotball, eller for deg som vil kose deg på parketten. Det vil bli mye spill, men også teknikk og taktikk.

Gitar & Ukulele

Gitar & Ukulele for nybegynnere. Vi lærer grep, enkelt fingerspill og lærer sanger. 

Hybelmat

Pris: 300,-

Her lærer vi å lage rask, sunn, billig og enkel mat fra bunnen. Rettene som lages er perfekte for et hektisk studentliv!

Håndball

Her trener vi på de grunnleggende ferdighetene i spillet som pasninger, mottak, skudd og finter, i tillegg til spilltrening. Litt om regler og taktikk blir det også, men mest spill og moro.

Kajakk, halvårsfag

Pris: 200,-

I gåavstand fra skolen finnes Eidangerfjorden, som tar oss videre til en flott og variert skjærgård. Med kajakk som fag fokuserer vi på redning og sikkerhet, teknikk, navigasjon og naturopplevelser.

Kajakk, helårsfag

Pris: 400,-

I gåavstand fra skolen finnes Eidangerfjorden, som tar oss videre til en flott og variert skjærgård. Med kajakk som fag fokuserer vi på redning og sikkerhet, teknikk og navigasjon og naturopplevelser.

Klatring

Pris: 300,-

Sikringskurs i klatring, noe buldring, klatring i tre ulike innendørs klatrevegger og en ettermiddag med klatring utendørs.

Kor

To timer i uka samles vi til korøvelse. Vi prøver å ha et mest mulig variert sangutvalg og opptrer gjerne på skolens fester eller ved andre tilstelninger.

KRIK

Liker du å være allsidig og glad i å prøve ut nye aktiviteter og idretter? På valgfaget KRIK er fokuset på idrettsglede, allsidighet og samhandling. Her trenger du ikke være en mester for å bli med.

Leseglede

For deg som er glad i å lese og ønsker å finne tid i skolehverdagen til å fordype deg i gode bøker. Gjerne med en kopp kaffe eller te i nærheten. Vi deler også våre tenker om bøkene vi leser.

Løping

For deg som allerede elsker å løpe og for deg som har en drøm om å komme i gang.

Matglede

Pris: 400,-

Lær å lage gourmètmat som ser og smaker fantastisk. Da kan du servere mat til venner og bekjente som ser delikat ut og som imponerer, men som ikke er så vanskelig å lage.

Multisport

Pris: 400,-

I Multisport valgfag får du mulighet til å teste mange ulike idretter. Vi har prøvd oss på golf, tennis, padling, crossfit, stisykling, squash, klatring, svømming, skøyter, turn, beachhåndball m.m.

Prosjekt Moldova

Pris: 4 800,-

Du får lære om årsaker til fattigdom og diskutere hvordan vi kan bidra til å forandre. Vi er med på å samle inn penger, og på turen til Moldova opplever vi hvordan hjelpen kommer fram.

Racketspill

Pris: 300,-

Her får du testet ut ulike racketidretter, som squash, tennis, badminton, speedminton, padeltennis, bordtennis og beachminton. Du trenger ingen erfaring fra før for å ha glede av spillet.

Redesign

Faget for deg som liker å lage noe nytt av noe som er gammelt! Det kan være et klesplagg du syr om, et møbel du fikser opp eller en gjenstand som får en ny funksjon. La kreativiteten blomstre!

Sandvolley

Vi spiller sandvolley i vår egen innendørs sandvolleyballhall, med fokus på teknikkøvelser og spill.

Seiling

Pris: 200,-

Verden er liten når vinden er god! Seiling valgfag tar deg ut i telemarks fantastiske skjærgård, her er det flotte forhold for å lære grunnleggende seiling og båthåndtering. Målet er at du skal lære p

Snowboard, telemark, alpint

Pris: 900,-

For deg som er glad i snø og vinter. Enten du står på alpint, snowboard eller telemark. Timene samles opp gjennom året slik at vi kan dra på 3 dagsturer til ulike alpinanlegg i nærområdet.

Stisykling

Pris: 500,-

Et fag med fokus på å ha det gøy gjennom mestring på terrengsykkel Vi skal sykle mye, være mye ute og oppleve flere former for stisykling /terrengsykkel. Et knallfag om en liker frisk luft og action.

Studio Workshop

Lær alt du trenger for å komme i gang med digital musikkproduksjon. Enten du skriver egne låter og vil lære å lage proffe demoer, eller bare vil lage «beats» på datamaskinen din.

Veiledning

Veiledning gir deg god hjelp i valget av utdanning/yrke. Veiledning i grupper og gjennom personlige samtaler. Dett vil være med å gjøre deg bedre i stand til å ta rett valg i forhold til veien videre.

Volleyball

Vi trener på tekniske ferdigheter gjennom forskjellige øvelser og spiller mye sammen i timene. Målet med faget er du skal oppleve glede og mestring ved å spille volleyball.

Yoga

Yoga øker både styrke og fleksibilitet i tillegg til at det har en beroligende effekt på sinnet. På dette kurset lærer du pusteteknikk, avspenning og grunnleggende stillinger i Ashtanga Vinyasa Yoga.

Årbok

Alle skoleår fortjener en årbok! Her jobber vi med å samle inn og sette sammen gode historier og uforglemmelige minner fra året.

ACTION, EVENTYR OG SPORT ved kysten av Telemark. Grenland folkehøgskole har mange forskjellige linjer, valgfag og studiereiser. Skolen er en god miks av fantastiske, unike folk med ulike interesser. Det gir nye perspektiv på verden for alle.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 124 400,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom fjerdingen)
 • Studietur: Vintertur
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Studietur: Krakow
  • Mat (2 måltider per dag)
 • Studietur: Club La Santa
  • Mat (1 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 124 400,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

 • Vi har tre internat på skolen som alle er trivelige men med litt ulik standard. Standard pris er dobbeltrom på det rimeligste internatet som er Fjerdingen og har bad/toalett i gangen. Paradisbukta har dobbeltrom og bad på alle rom. På Frierstien deler to og to rom bad/toalett. Enkeltrom koster ekstra. Du får mulighet til å komme med romønske etter opptak. Skolen garanterer ikke romtype.
  5 500,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 124 400,-
(12 440,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Noen ekstra måltider på Italia, frivillig studietur (2 måltider per dag er inkludert)
 • Noen ekstra måltider på studietur Krakow (2 måltider per dag er inkludert)
 • Visum på studietur Club La Santa (200,-)
 • Noen ekstra måltider på studietur Club La Santa (1 måltider per dag er inkludert)
 • Enkelte valgfag
  Noen av våre valgfag koster penger. Les mer om valgfag lenger opp på siden. Du velger valgfag først når du begynner på skolen.
 • Alternativ mat (allergi, intoleranse etc.) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Utstyr til linja (se Utstyr til linja nedenfor)
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
   Til ferier stenger skolen normalt om kvelden på siste skoledag før ferien og åpner igjen kvelden før skolen starter opp igjen.
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole

Dette utstyret får du låne av skolen

 • Terrengsykler
 • Gymsal
 • Idrettsballer
 • Treningsmatter
 • Innebandyutstyr
 • Basketballkurv
 • Fotballbane
 • Beachvolleyballhall
 • Beachvolleyballbaner
 • Styrkerom
 • Formingsrom
 • Kajakk
 • Kano
 • Friluftsutstyr
 • Hengekøyer
 • Musikk-rom

Dette utstyret må du stille med selv

 • Inne- og utendørssko
 • Treningstøy
 • Skiutstyr (kan også leies)
Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Kjartan Delombre

Året mitt på folkehøgskole er det beste jeg har hatt! Jeg har lært masse om meg selv samtidig som hver eneste dag har vært en opplevelse i seg selv. Her har jeg fått vært meg selv og fått venner for livet. Jeg vil anbefale alle å ta ett år på fhs!

Fra bloggen

Suksess for ny sjakklinje

I august starter den første sjakklinja på en norsk folkehøgskole. Tilbudet har tydelig truffet i målgruppa, og er allerede så godt som full.

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Idrett og Friluftsliv

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Ekspedisjon og idrett

Sund folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Challenge

Nordhordland Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Crosstrening og beachvolley

Kristiansand folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Ballspill og diskgolf

Risøy Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeKristen

KRIK Volleyball og Flyt

Sagavoll Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Trening og sjølforsvar

Torshus folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Diskgolf

Stavern folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Idrett

Sogndal folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Golf.Idrett

Sunnmøre Folkehøgskule
Ledig plass
HelårskursKristen

Padel+

Haugetun Folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Sport Adventure

Sunnfjord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen