Til hovedinnhold

Tren og utvikle deg som håndballspiller. Reis på treningsleir til både Spania og Kroatia! Opplev håndball-VM i Trondheim.

Din individuelle utvikling som håndballspiller står i fokus. Du får jobbe med duellspill, treningsforståelse, fysisk trening og ernæring. Vi vil utvikle dine tekniske og taktiske ferdigheter, og sørge for at du får individuelt tilpasset skadeforebyggende trening.

Vi vil sammen med deg sette opp kortsiktige og langsiktige mål, og gi deg veiledning i treningsarbeidet for å nå disse.

Dersom du ønsker får du trenings- og kamptilbud, på ditt nivå, gjennom Elverum Håndball. Det vil være tett samarbeid mellom skolen og klubben med tanke på treningsmengde og belastning.

Som elev på linja får du oppleve Elverum Håndball Herrers kamper i Terningen Arena.

Du har anledning til å følge en del av treningene til Elverum Håndball Herrer inn mot viktige kamper. Du kan få med deg taktiske valg, se resultatet av valgene i kamp, og få diskutere valgene i for- og etterkant.

Lærere og ressurspersoner

Kristian Wessel Finstad og Erik Halberg står for det håndballfaglige og organisatoriske opplegget på Håndball-linja. Begge to har tidligere vært spillere for Elverum Håndball Herrer. Kristian er i tillegg til å undervise i håndball assisterende rektor. 

Olympiatoppen Innlandet og fysisk trener for Elverum Håndball Herrer gjesteforeleser på linja.

Linja passer for deg som har erfaring fra Bring-serie, fra Lerøy-serie, har vært med på bylag eller har spilt på senior nivå i 1.-, 2.- eller 3. divisjon, og som har ambisjoner om å nå nye nivåer.

Dette vil du lære

 • Individuell teknikk
 • Individuell taktikk
 • Duellspill
 • Valgspill
 • Posisjonsspesifikk trening
 • Spille- og treningsforståelse
 • Analyse
 • Mental trening
 • Treningsplanlegging
 • Ernæring
 • Skadeforebyggende trening

Våre forventninger til deg

 • At du har egnet erfaring og ferdigheter
 • At du gjennomfører egentrening
 • Viser engasjement
 • Har fokus på å være en lagspiller på og utenfor banen
 • Vennligst OPPGI SPILLEPOSISJON i søknadsskjemaet  

Studietur: Kroatia

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

I tredje skoleuke på høsten reiser vi til Vodice i Kroatia. Dette er samme sted som THW Kiel holder sin Handball-Camp. Vi vil ha håndballøkter, styrkeøkter og alternative treningsøkter og ekskursjoner. Vodice i september er perfekt for svømming og andre vannaktiviteter i det krystallklare Adriaterhavet.

Studietur: Spania

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Opphold med trening i Santa Susanna, Barcelona og hjemmekamp i Palau Blaugrana.

Studietur: VM i Trondheim

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

For første gang siden 1999 skal VM for kvinner spilles i Norge. Vi reiser til Trondheim for å få med oss kvinnenes kamp om VM-gull.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

I tillegg til alle linjeturene, har vi en felles bli-kjent-tur tur til Glitterheim i Jotunheimen andre skoleuka. Her går vi på toppturer, samles i peisestua på kveldene, spiser god mat og blir raskt bedre kjent.

Kristian Wessel Finstad

Ass. rektor og lærer

Bak­grunn/Utdanning: Fag­læ­rer­ut­dan­ning i idrett/kroppsøving, Friluftsliv årsstudium, Veiledningspedagogikk, Administrasjon og ledelse, Verdibasert endringsledelse. Har vært linjelærer på Backpaker/Ekstremsport og Friluftsliv. Spil­lererfaring fra Eliteserien. Skoleledererfaring fra grunnskolen. Trener for lag i Elverum Håndball Yngres.

Epost: kristian@elverumfhs.no
Telefon: 99012110

Slik kan en «vanlig uke» se ut:

Last ned timeplan som pdf ↓

Skoleåret

Skoleåret starter siste helg i august og varer til midten av mai. Det er undervisning seks dager i uken, og enkelte søndager. Vi har høstferie, juleferie, vinterferie og påskeferie.

«Vanlige» uker

Uker med linjefag, valgfag, fellesfag og sosialt program.

Se eksempeltimeplan til nedlasting over.

Linjeuker, 7 uker i året

All aktivitet er i linja. Ofte studieturer eller større prosjekter.

Temauker, 2 uker i året

Brukes til fellesprosjekter hvor elevene blandes i nye grupper og jobber sammen.

Last ned årsplan som pdf ↓

Vi har over 30 valgfag hvert skoleår. Du kan ha forskjellige fag før og etter jul.

Du må velge fag som totalt gir deg minst 55 timer valgfag pr. semester. Det betyr at du må ha ca. 5 timer valgfag i uka, men du kan selvsagt ha flere. Fagene varierer i lengde.

Band

Vi danner ulike band og øver på samspill. I løpet av året arrangerer vi åpen scene på skolen, hvor Band valgfag er verter. I tillegg blir det enkelte andre konserter og opptredener.

Bærekraft og Aksjonsforskning

Du blir med på stunts og prosjekter for å sette fokus på viktige miljøsaker. Du får endre skolens rutiner, lære om bærekraft og miljø og du blir med på å formidle denne kunnskapen til din medelever.

Dans

Tek­nikk, styrke, beve­ge­lig­het, musikk­bruk og spennende koreo­grafi. Du vil møte ulike danse­sti­ler som funk, streetdance, musikaldans, ballett og kreativ dans m.m, samt mulighet for danseshow!

Diskusjonsforum

Vi dis­ku­te­rer temaer i gruppe­r og plenum. Du får øvelse i å argu­men­tere sak­lig for dine syns­punk­ter og må ta stil­ling til andres uenighet. Les mer om valgfag på hjemmesiden vå

Djembe

Du får innføring i basis spilleteknikk på Djembe – en afrikansk tromme. Vi spiller enkle afrikanske sanger, som vi setter både rytme og litt dans til. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Filmklubb

Vi ser film fra ulike sjan­gere, ulike regis­sø­rer og med ulike meto­der. Mange av fil­mene er et «must» å se, men det er også åpent for dine ønske­fil­mer. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Fotball

Vi vektlegger høy aktivitet gjennom spillrelaterte øvelser, noe individuell teknikk og spill mot to mål.

Foto

Du lærer å ta bedre bil­der. Vi går gjen­nom kom­po­si­sjons­te­ori og bilde­for­mid­ling, og du får opp­ga­ver som skal gjelpe deg å bli en bedre foto­graf. Du trenger ikke erfaring, men et kamera.

Friluftsliv

Vi drar på over­nat­tings­tu­rer i lavvo, telt, gapahuk, snøhule eller ligger ute under åpen himmel.

Gitar

Vi jobber akus­tisk, og deler oss i grup­per etter nivå og erfa­ring. Du må jobbe mye selv­sten­dig, øve og dis­po­nere egen gitar. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Glassfusing

Vi designer, skjærer, fuser og slumper (smelter og former) glassarbeider som nøkkelringer, vindus­oppheng, fat og smykker.

Hekling

Her lærer du å hekle alt fra handlenett, kurver og lyskuler til grytekluter og sitteunderlag. Vi bruker både bomullsgarn og ullgarn og gjenbruk av materialer som feks sengetøy.

Hobbygruppe

Vi bruker papp og papir til å lage diverse kort, kalender, scrapbookalbum og origamiesker. Skolen har mye utstyr slik at du får brukt kreativiteten din til fulle.

Jakt

Vi observerer eller deltar på ulike typer jakt, vanligvis skogsfugljakt, elgjakt, rypejakt og rådyrjakt og du får innføring i våpenhåndtering. Vi avslutter valgfaget med å tilberede en viltmiddag.

Keramikk

Vi jobber på skolens keramikkverksted, og her får du eksperimentere og lære ulike framstil­lingsteknikker innenfor leire og overflatebehandling med begitning og glasur.

Kickboksing

Vi kombinerer grunn­leg­gende tek­nikker og styrke­tre­ning. Læreren er verdensmes­ter i kick­bok­sing.

Knivmaking

Vi lager skaft og slire til egen kniv. Lag en tradisjonell brukskniv eller en mer personlig utformet kniv.

Kompis

KOMPIS er for deg som vil hjelpe unge enslige flyktninger gjennom felles aktiviteter – både på og utenfor skolen. Du blir kurset av Røde Kors i god integrering, og får førstehjelpskurs.

Kor

Du lærer om stemme­bruk og stemme­opp­var­ming, og synger med den stemmen du har. Vi synger flerstemte sanger i forskjellige sjangere - hovedsakelig populærmusikk men også klassisk.

Langrenn

Skiglede står i fokus. Du får innføring i teknikkene diagonalgang og skøyting. Du lærer om ski, utstyr og preparing av ski for både glid og feste. Vi bruker Elverums fantastiske løypenettet.

Manus

Sang­teks­ter, dikt, kåse­rier, pro­lo­ger, even­tyr, noveller, stuntpoesi for å nevne noe. Du er den aktive skri­ben­ten!

Moro med Marius

Vi øver balanse, koordinasjon og spenst gjennom turnlek. Turnhallen har trampoline, skumgrop og mange andre apparater. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Mørkerom

Vi bru­ker ana­loge kame­raer med sort/hvitt-film og du får inn­fø­ring i fremkalling med kje­mi­ka­lier, film og foto­pa­pir i mørkerom. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Piano

Du lærer å spille piano basert på besifrings-spill og akkord­te­ori. Du får gruppe­un­der­vis­ning. Det må beregnes mye egenøving. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Pilates

Pilates er styrketrening og bevegelighetstrening. Metoden fokuserer på kvalitet fremfor kvantitet med et utvalg gode øvelser ved hjelp av konsentrasjon og kontroll. Metoden er også kalt "contrology".

Revy

Liker du å underholde andre - gjerne utenfor komfortsonen? Få andre til å dra på smilebåndet eller gi dem en god latter? Dele ut noen magiske øyeblikk som krydrer alles hverdag? Da er Revy for deg!

Selvberging

Vi sår, høster, sylter og safter gjennom skoleåret. I tillegg baker vi, parterer girs og foredler mat til bruk på skolen på forskjellige måter.

Ski/Snowboard

Du får inn­fø­ring i sving­tek­nikk, løs­s­nø- og park­kjø­ring. Undervisningen foregår i Trysil­fjellet. Faget koster fra kr 2000. Dette er for å dekke heiskort. Du kan kjøpe rabattert sesongkort.

Språkkafè

Norske og utenlandske elever samarbeider for å utvikle og forbedre den norske språkforståelsen og øke ordforrådet.

Strikking

Vi strik­ker luer, skjerf, hals, panne­bånd, vot­ter, tovede sok­ker og puls­var­mere. Du kan strikke til eget bruk eller lager fine gaver.

Styrkeløft

Her trener du på de tre øvelsene i idretten styrkeløft: knebøy, benkpress og markløft. Faget ender opp i en styrkeløftkonkurranse i lokalene til Brumunddal atletklubb.

Styrketrening

Generell styrketrening i gruppe der du bruker din egen kropp til å trene de viktigste muskelgruppene. Du blir veiledet og pushet til du ikke orker mer - og så må du ta ti repetisjoner til...!

Tegning og maling

Det legges vekt på grunnleggende ferdigheter i tegning og maling gjennom kreativt arbeid og personlig uttrykk.

Utholdenhetstrening

Farts­lek og inter­vall­tre­ning, spenst, bakke- og trappeløp og hur­tig­hets­tre­ning. Vi gir dere enkle og effektive øvelser for bedre kondis og hurtighet.

Videoproduksjon

Du lærer å ta opp og redigere film gjen­nom opp­ga­ver og pro­sjek­ter der vi leker med kamera og klipping.

Yoga

Klassisk Yoga i rolig tempo med ulike øvelser for å øke energi, velvære og konsentrasjon. Timene vil veksle mellom liggende/sittende øvelser, stående øvelser og massasje/avspenning.

Zumba

Fitness danseklasse. Enkle trinn til latinamerikanske rytmer som gir både god stemning og masse energi. Timen vil inneholde ulike dansestiler som bl.a merengue, cumbia, salsa og reggaeton.

Årbok

Vi jobber som en redaksjon, og setter sammen tidenes beste minne fra folkehøgskoleåret: ÅRBOKA!

På Elverum folkehøgskole kan du velge mellom ni linjer og mer enn 30 valgfag!

Skolen ligger 1,5 time fra Oslo, og du møter nye mennesker fra hele Norge – og hele verden.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 129 901,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Billetter til Elverum Håndball kamper
 • Hummel klassehoodie
 • Bad på gangen
 • Norsk Sangbok
 • Reiseforsikring (på skolens reiser)
 • Studietur: Felles bli-kjent-tur til Jotunheimen
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Kroatia
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Spania
  • Reiseforsikring
 • Studietur: VM i Trondheim
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 129 901,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 129 901,-
(12 990,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.
På Elverum folkehøgskole er alt inkludert i prisen. Du må ikke betale ekstra for studieturer, mat på reise, felles skoletur osv.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

 • Skolen disponerer håndballhaller
 • Alt utstyr til håndballtreninger
 • Styrkerom

Dette utstyret må du stille med selv

 • Håndballsko
 • Løpesko
 • Noe treningstøy

Ta kontakt dersom du har skader eller spesielle behov. Sammen finner vi ut hva vi kan tilby deg.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Simen Hansen

Jeg har lært meg at det er bare bra å møte nye mennesker, gå ut av komfortsonen og utfordre meg selv. Jeg fikk se og oppleve masse håndball og det bygget på gleden min for sporten.

Simen Hansen
Eivind Andre Kylland

Jeg lærte mye nytt både teknisk og taktisk. I tillegg var de ansatte på skolen veldig flinke til å legge opp til aktiviteter på tvers av linjer, slik at man fikk venner over hele skolen.

Eivind Andre Kylland
Martin Helland

Året ga meg et ekstra kick til å forsette å jobbe hardt med håndballen. Og det var i stor grad med på å påvirke valget jeg tok om å flytte til Trondheim, sammen med romkameraten min fra folkehøgskolen, for å spille håndball.

Fra bloggen

- Jeg ville være så normal som mulig på folkehøgskolen. Det ga enorm mestringsfølelse!

Ane Verpe Myrene er født med CP og vant til et liv med tilrettelegging. På folkehøgskolen ville hun følge undervisningen som alle andre. Det har ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Håndball

Grenland Folkehøgskole
Helårskurs12 t/ukeKristen

Håndball

Skogn folkehøgskole
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Håndball

Skogn folkehøgskole
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Ballsport

Idrettsskolen Numedal folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt