Til hovedinnhold
Ledig plass

Fjell- og skogsturer, bål og matlaging, kanopadling, brevandring, toppturer, vinterturer på ski, alpint og kystfriluftsliv. Opplev: Jotunheimen, Hedmark, Trysil, Rendalen og Sveriges vestkyst.

Vil du lære å ta vare på deg selv i naturen? Vil du ta utfordringer og sove i telt og lavvo? Vil du lage mat på stormkjøkken, og nyte varmen rundt bålet etter en lang dag på tur?

På Friluftsliv får du oppleve bre­vand­ring, kano­eks­pe­di­sjon, ulike fiskemetoder, klat­ring, snowboard/alpint/telemarkski i Trysil og topp­tu­rer, Femunds­marka på skim, Sølenriket og Hedmarksvidda. Vi har egen utstyrs­pakke til ele­vene, og du får sesong­kort i Try­sil, nor­ges største skianlegg!

 

Studieturer 

Med Friluftsliv drar du på mange turer, både kortere og lengre. Vi overnatter mye utendørs med telt og lavvo, eller tar inn på hytter. De lengre turene går til:

Les mer om studieturene på vår hjemmeside

Se bildegallerier

 

Utstyr 

Du utsty­res i skole­året med telt, storm­kjøk­ken, øks, snø­spade, kom­pass og kart­mappe. Av eget utstyr tren­ger du en stor sekk, varm sove­pose, hodelykt, kniv,  egnet tøy til årstidene, tur– eller fjell­ski og snow­board eller alpinski/twin-tip. 

På Friluftsliv får du sesong­kort i Try­sil, som også kan brukes utenfor undervisningen.

Du trenger ikke å ha årelang friluftslivserfaring for å søke Friluftsliv. Men du må være villig til å utfordre deg selv, spesielt i forhold til vær, vind og adrenalin.

Dette vil du lære

Friluftsliv

 • Fjellvandring, fjellfiske
 • Kanoekspedisjon
 • Overnatting i lavvo, telt, gapahuk og snøhule
 • Matlaging i naturen
 • Turer på ski
 • Isfiske
 • Nødbivuakkering.
 • Førstehjelp 

Du skal stå godt rustet for turer på egenhånd etter endt skoleår på denne linja. Enkelte andre emner varierer fra år til år.

Våre forventninger til deg

 • Stå-på-vilje
 • Vilje til å utfordre deg selv
 • Ønske om å prøve noe nytt
 • Ønske om å samarbeide med andre
 • Oppdagelseslysten

Femunden på ski

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 3

En ukes ekspedisjon med ski og pulk gjennom Femundsmarka nasjonalpark.

Jotunheimen

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 3

Vi går innover det fantastiske fjell-landskapet, slår leir og prøver fjellfiskelykken. Det blir brevandring og topptur på Glittertind, norges nest høyeste fjell.

Kanoekspedisjon/fjellvandring i Femunden

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 3

Vi padler i Rogens naturreservat på svensk side av Femundsmarka eller vandrer i Skjækerfjellene i grensetraktene i Trøndelag.

Snowkitecamp på Femunden

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 3

Du får kite på norges nest største innsjø, og vi overnatter i tømmerhytter.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 3

I tillegg til alle linjeturene, har vi en felles tur til Glitterheim i Jotunheimen andre skoleuka. Her går vi på toppturer, samles i peisestua på kveldene, spiser tradisjonsmat og blir raskt bedre kjent.

Per Kjelland

Lærer

Bak­grunn fra all­menn­læ­rer­ut­dan­ning, idrett og musikkon­ser­va­to­riet. Skue­spil­ler­ ved Hed­mark Tea­ter, Teater Innandet m.m. Musi­ker, kom­po­nist og kor­di­ri­gent. Stor inter­esse for uten­dørs­ak­ti­vi­tet, jakt og fiske.

Epost: per@elverumfhs.no
Telefon: 95798585

Vår timeplan justeres hvert år. Eksempelet du ser er fra høsten 2018. 

Last ned timeplan som pdf ↓

Eksempelkalender for en fotoelev høsten 2018.

Last ned årsplan som pdf ↓

Vi har over 30 valgfag hvert skoleår, og du velger fag for ett semester av gangen. På den måten får du prøvd mer, og kan fordype deg i forskjellige fag før og etter jul.

Du har minst 55 timer valgfag pr. semester, men kan velge så mange du orker og får plass til på timeplanen.

Aksjonsforskning

Du får være med å skape tiltak som gjør skolen mer bærekraftig.

Årbok

Vi jobber som en redaksjon, og setter sammen tidenes beste minne fra folkehøgskoleåret: ÅRBOKA!

Band

Vi danner ulike band og øver på samspill. I løpet av året arrangerer vi åpen scene på skolen, hvor Band valgfag er verter. I tillegg blir det enkelte andre konserter og opptredener.

Dans

Tek­nikk, styrke, beve­ge­lig­het, musikk­bruk og spennende koreo­grafi. Du vil møte ulike danse­sti­ler som blant annet funk, hiphop, musikaldans, latinamerikansk, moderne, ballett og kreativ dans.

Diskusjonsforum

Vi dis­ku­te­rer aktu­elle temaer i varie­rte gruppe­r. Du får øvelse i å argu­men­tere sak­lig for dine syns­punk­ter og må ta stil­ling til vans­ke­lige temaer. Les mer om valgfag på hjemmesiden vå

Djembe

Du får innføring i basis spilleteknikk på Djembe – en afrikansk tromme. Vi spiller enkle afrikanske sanger, som vi setter både rytme og litt dans til. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Filmklubb

Vi ser film fra ulike sjan­gere, ulike regis­sø­rer og med ulike meto­der. Mange av fil­mene er et «must» å se, men det er også åpent for dine ønske­fil­mer. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Fotball

Vi vektlegger høy aktivitet gjennom spillrelaterte øvelser, noe individuell teknikk og spill mot to mål.

Foto

Du lærer å ta bedre bil­der. Vi går gjen­nom kom­po­si­sjons­te­ori og bilde­for­mid­ling, og du får opp­ga­ver som skal gjelpe deg å bli en bedre foto­graf. Du trenger ikke erfaring, men et kamera.

Friluftsliv

Vi drar på over­nat­tings­tu­rer i lavvo, telt, gapahuk, snøhule eller ligger ute under åpen himmel.

Gitar

Vi jobber akus­tisk, og deler oss i grup­per etter nivå og erfa­ring. Du må jobbe mye selv­sten­dig, øve og dis­po­nere egen gitar. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Glassfusing

Vi designer og skjærer glassarbeider som nøkkelringer, vindus­oppheng, fat og smykker.

Hobbygruppe

Vi bruker papp, papir og serviett-decoupage til å lage diverse kort, kalender, scrapbookalbum, esker og fat.

Jakt og fiske

Vi observerer eller deltar på ulike typer jakt og du får innføring i våpenhåndtering.

Keramikk

Vi jobber på skolens keramikkverksted, og her får du eksperimentere og lære ulike framstil­lingsteknikker innenfor leire og overflatebehandling med begitning og glasur.

Kickboksing

Vi kombinerer grunn­leg­gende tek­nikker og styrke­tre­ning. Læreren er verdensmes­ter i kick­bok­sing.

Klatring

Grunn­leg­gende inn­fø­ring i klat­ring og buld­ring. Vi job­ber med sik­ring og klatreteknikk.

Knivmaking

Vi lager skaft og slire til egen kniv. Lag en tradisjonell brukskniv eller en mer personlig utformet kniv.

Kompis

KOMPIS er for deg som vil hjelpe unge enslige flyktninger gjennom felles aktiviteter – både på og utenfor skolen. Du blir kurset av Røde Kors i god integrering, og får førstehjelpskurs.

Kor

Du lærer om stemme­bruk og stemme­opp­var­ming, og synger med den stemmen du har.

Leksehjelp

Norske og utenlandske elever samarbeider for å utvikle og forbedre den norske språkforståelsen og øke ordforrådet.

Manus

Sang­teks­ter, dikt, kåse­rier, pro­lo­ger, even­tyr, lime­rick. Du er den aktive skri­ben­ten.

Moro med Marius

Vi øver balanse, koordinasjon og spenst gjennom turnlek. Turnhallen har trampoline, skumgrop og mange andre apparater. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Musikklytting

Vi hører på musikk, dis­ku­te­rer den og pre­sen­te­rer vår egen favo­ritt­mu­sikk.

Mørkerom

Vi bru­ker ana­loge kame­raer med sort/hvitt-film og du får inn­fø­ring i fremkalling med kje­mi­ka­lier, film og foto­pa­pir i mørkerom. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Piano

Du lærer å spille piano basert på besifrings-spill og akkord­te­ori. Du får gruppe­un­der­vis­ning, men det må beregnes mye egenøving. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Pilates

Pilates er både styrketrening og bevegelighetstrening. Metoden fokuserer på kvalitet fremfor kvantitet – ikke mange repetisjoner, men i stedet et utvalg øvelser ved hjelp av konsentrasjon og kontroll.

Selvberging

Vi sår, høster, sylter og safter gjennom skoleåret. I tillegg baker vi, parterer girs og foredler mat til bruk på skolen på forskjellige måter.

Ski/Snowboard

Du får inn­fø­ring i sving­tek­nikk, løs­s­nø- og park­kjø­ring. Undervisningen foregår i Trysil­fjellet. Faget koster fra kr 2000. Dette er for å dekke heiskort. Du kan kjøpe rabattert sesongkort.

Strikking

Vi strik­ker luer, skjerf, hals, panne­bånd, vot­ter, tovede sok­ker og puls­var­mere. Du kan strikke til eget bruk eller lager fine gaver.

Styrketrening

Generell styrketrening i gruppe der du bruker din egen kropp til å trene de viktigste muskelgruppene. Du blir veiledet og pushet til du ikke orker mer - og så må du ta ti repetisjoner til...!

Teater

Gjennom morsomme teater- og improvisasjonsøvelser skal vi trene opp samspill, kreativitet og konsentrasjon, som skal gjøre oss bedre rustet til vår avsluttende teateroppsetning.

Tegning og maling

Det legges vekt på grunnleggende ferdigheter i tegning og maling gjennom kreativt arbeid og personlig uttrykk.

Utholdenhetstrening

Farts­lek og inter­vall­tre­ning, spenst– og hur­tig­hets­tre­ning. Vi varierer med bruk av svømmehall og langrennski.

Videoproduksjon

Du lærer å ta opp og redigere film gjen­nom opp­ga­ver og pro­sjek­ter der vi leker med kamera og klipping.

Yoga

Klassisk Yoga i rolig tempo med ulike øvelser for å øke energi, velvære og konsentrasjon. Timene vil veksle mellom liggende/sittende øvelser, stående øvelser og massasje/avspenning.

Zumba

Du får brukt hele kroppen med enkle trinn til latinamerikanske rytmer som gir både god stemning og masse energi. Timen vil inneholde ulike dansestiler som bl.a merengue, cumbia, salsa og reggaeton.

På Elverum folkehøgskole velger du én av våre ni forskjellige linjer. Vi har over 30 valgfag hvert år, og du plukker de fagene du vil utforske eller videreutvikle deg i. Resultatet er et utfordrende år – som du deler med 130 andre!

Linjer ved skolen

Fra kr 122 600,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Norsk Sangbok
 • Reiseforsikring (på skolens rieser)
 • Studietur: Glitterheim
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Studietur: Femunden på ski
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Studietur: Jotunheimen
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Studietur: Kanoekspedisjon/fjellvandring i Femunden
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Studietur: Snowkitecamp på Femunden
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 122 600,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 122 600,-
(12 260,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Starter ny håndball-linje i samarbeid med landslagstreneren

Til høsten starter en splitter ny håndball-linje på Elverum folkehøgskole. Med seg på laget har de både landslagstrener Christian Berge, Elverum Håndball og Olympiatoppen.  

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2019/2020

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Friluftsliv Lofoten

Lofoten folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Klatring, dykk og surf - Marokko og Europa

Kristiansand Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Friluftsliv: Norge

Bømlo Folkehøgskule
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Friluftsliv

Harstad Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Friluftsliv LETT

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeFrilynt

FIT -Friluftsliv Idrett Trening, Thailand (4 uker)

Møre Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Friluftsliv Ekspedisjon Norge

Molde Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Friluftsliv Nordkalotten - Svalbard

Folkehøgskolen 69° Nord
Ledig plass
HelårskursKristen

Friluftsliv / UT

Nordfjord folkehøgskule
Ledig plass
HelårskursKristen

Friluftsliv og idrett

Peder Morset folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Grønt friluftsliv - lett

Skjeberg Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Friluftsliv Villmark

Sagavoll Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen