Ledig plass

Linjen med danseglede og inspirasjon til din vei videre - dansefaglig og personlig - i møte med dyktige koreografer og pedagoger. Studietur til London, samt en annen destinasjon i Europa.

Det å bli trygg på sce­nen, men også trygg på deg selv, er noe stort og verdifullt som du kan ta med deg videre i livet etter et år på linjen Dans/Scene. Timeplanen inneholder mange ulike emner og vi jobber kontinuerlig mot et større eller mindre prosjekt. Deler av året er periodisert slik at vi har linjefag hver dag over en lengre periode. Disse intense ukene brukes til større prosjekter eller studieturer.

Eksterne dansepedagoger og koreografer med lang erfaring og som er utrolig dyktige innen sitt felt, vil gjeste skolen gjennom hele året. Du får muligheten til å oppleve og erfare ulike dansestiler og jobbe med ulike fagfelt innen dans, men også noe teater og sang.

Helt unikt for skolen vår er at du i tillegg til linjefaget har mange valgfag å velge i. Du kan komponere din egen uke med bl.a styrketrening, kickboxing (med en VM-mester!), teater, kor, gitar, piano, band, musikklytting, m.m.

Arbeidsformen varierer mellom arbeid på egen hånd, i smågrupper, veiledning individuelt og i grupper, og tradisjonell samtalebasert undervisning.

 

PROSJEKTER / PRODUKSJONER

Linjen Dans/Scene passer for deg som vil utvikle deg selv - på scenen, men også utenfor scenen.

Dette vil du lære

SCENISKE DANSESTILER

 • Hip hop
 • Samtidsdans
 • Jazzdans
 • Klassisk Ballett
 • Musikaldans

 

EMNER

Arrangør av danseworkshop - Auditionteknikk - Dansefestivaler - Dansens historie - Enkel anatomi - Koreografi - Musikkanalyse - Pilates - Produksjon av dansevideo - Scenisk tilstedeværelse - Skuespillteknikk, stemme­bruk og sang - Teatersminke - Workshops lokalt, nasjonalt og internasjonalt - Yoga - Zumba

Våre forventninger til deg

Vi forventer at du har et engasjement for faget, har et åpent sinn og bidrar til fellesskapet slik at alle får et minnerikt og lærerrikt folkehøgskoleår på Elverum folkehøgskole.

London

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 3

I løpet av høs­tsemestret rei­ser vi til LONDON, musikalenes hovedstad, for å opp­leve musi­kal­ar­tis­ter i ver­dens­klasse på sce­nen. I tillegg inneholder turen et stort faglig program med bl.a besøk på utdanningsinstitusjonen London Studio Center eller Urdang, backstage tour på Drury Lane Theatre, besøk på Pineapple dance studio og deltagelse på danseklasser.

Berlin

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 3

På vårsemestret opp­le­ver vi stor­by­en BERLIN med dens pulserende kulturliv. Mange kunstnere flytter hit, men hvorfor.. Vi får med oss flere forestillinger som bl.a Nycirkus på Chamaleon Theatre, blir kjent med byens historie og deltar selvfølgelig på danseworshops.

Oslo

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 3

Vi reiser flere turer til OSLO for å se dans i løpet av året der vi bl.a besøker noen av de ulike utdanningstilbudene innenfor dans og teater som Kunsthøgskolen og Bårdar, deltar på workshops og ser forestillinger. Vi er også med å feirer Dansens Dager!

Nå er det slik at både Riksteatret og Teater Innlandet har Elverum som spillested, så det er mange muligheter til å se fantastiske forestillinger også her i by'n. 

bildetekst

Hamar

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 3

Kun et steinkast unna oss, finner vi HAMAR hvor vi besøker regionteateret vårt Teater Innlandet. Vi deltar også på den spennende MOVE dansefestivalen!

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 3

I tillegg til alle linjeturene, har vi en felles tur til Glitterheim i Jotunheimen andre skoleuka. Her går vi på toppturer, samles i peisestua på kveldene, spiser tradisjonsmat og blir raskt bedre kjent.

Beate Østbye

Lærer

Bak­grunn: Bachel­or­grad i Kunst– og kul­tur­for­valtning, samt Musikk­tea­ter– & artist­lin­jen på Bår­dar, Høg­skole­ut­dan­ning i Tea­ter­ar­beid og Peda­go­gikk. Beate  instru­erer, regis­se­rer, koreo­gra­fe­rer og til­rette­leg­ger. Beat!

Epost: beate(at)elverumfhs.no
Telefon: 90923889

Vår timeplan justeres hvert år. Eksempelet du ser er fra høsten 2018. 

Last ned timeplan som pdf ↓

Eksempelkalender for en fotoelev høsten 2018.

Last ned årsplan som pdf ↓

Vi har over 30 valgfag hvert skoleår, og du velger fag for ett semester av gangen. På den måten får du prøvd mer, og kan fordype deg i forskjellige fag før og etter jul.

Du har minst 55 timer valgfag pr. semester, men kan velge så mange du orker og får plass til på timeplanen.

Aksjonsforskning

Du får være med å skape tiltak som gjør skolen mer bærekraftig.

Årbok

Vi jobber som en redaksjon, og setter sammen tidenes beste minne fra folkehøgskoleåret: ÅRBOKA!

Band

Vi danner ulike band og øver på samspill. I løpet av året arrangerer vi åpen scene på skolen, hvor Band valgfag er verter. I tillegg blir det enkelte andre konserter og opptredener.

Dans

Tek­nikk, styrke, beve­ge­lig­het, musikk­bruk og spennende koreo­grafi. Du vil møte ulike danse­sti­ler som blant annet funk, hiphop, musikaldans, latinamerikansk, moderne, ballett og kreativ dans.

Diskusjonsforum

Vi dis­ku­te­rer aktu­elle temaer i varie­rte gruppe­r. Du får øvelse i å argu­men­tere sak­lig for dine syns­punk­ter og må ta stil­ling til vans­ke­lige temaer. Les mer om valgfag på hjemmesiden vå

Djembe

Du får innføring i basis spilleteknikk på Djembe – en afrikansk tromme. Vi spiller enkle afrikanske sanger, som vi setter både rytme og litt dans til. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Filmklubb

Vi ser film fra ulike sjan­gere, ulike regis­sø­rer og med ulike meto­der. Mange av fil­mene er et «must» å se, men det er også åpent for dine ønske­fil­mer. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Fotball

Vi vektlegger høy aktivitet gjennom spillrelaterte øvelser, noe individuell teknikk og spill mot to mål.

Foto

Du lærer å ta bedre bil­der. Vi går gjen­nom kom­po­si­sjons­te­ori og bilde­for­mid­ling, og du får opp­ga­ver som skal gjelpe deg å bli en bedre foto­graf. Du trenger ikke erfaring, men et kamera.

Friluftsliv

Vi drar på over­nat­tings­tu­rer i lavvo, telt, gapahuk, snøhule eller ligger ute under åpen himmel.

Gitar

Vi jobber akus­tisk, og deler oss i grup­per etter nivå og erfa­ring. Du må jobbe mye selv­sten­dig, øve og dis­po­nere egen gitar. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Glassfusing

Vi designer og skjærer glassarbeider som nøkkelringer, vindus­oppheng, fat og smykker.

Hobbygruppe

Vi bruker papp, papir og serviett-decoupage til å lage diverse kort, kalender, scrapbookalbum, esker og fat.

Jakt og fiske

Vi observerer eller deltar på ulike typer jakt og du får innføring i våpenhåndtering.

Keramikk

Vi jobber på skolens keramikkverksted, og her får du eksperimentere og lære ulike framstil­lingsteknikker innenfor leire og overflatebehandling med begitning og glasur.

Kickboksing

Vi kombinerer grunn­leg­gende tek­nikker og styrke­tre­ning. Læreren er verdensmes­ter i kick­bok­sing.

Klatring

Grunn­leg­gende inn­fø­ring i klat­ring og buld­ring. Vi job­ber med sik­ring og klatreteknikk.

Knivmaking

Vi lager skaft og slire til egen kniv. Lag en tradisjonell brukskniv eller en mer personlig utformet kniv.

Kompis

KOMPIS er for deg som vil hjelpe unge enslige flyktninger gjennom felles aktiviteter – både på og utenfor skolen. Du blir kurset av Røde Kors i god integrering, og får førstehjelpskurs.

Kor

Du lærer om stemme­bruk og stemme­opp­var­ming, og synger med den stemmen du har.

Leksehjelp

Norske og utenlandske elever samarbeider for å utvikle og forbedre den norske språkforståelsen og øke ordforrådet.

Manus

Sang­teks­ter, dikt, kåse­rier, pro­lo­ger, even­tyr, lime­rick. Du er den aktive skri­ben­ten.

Moro med Marius

Vi øver balanse, koordinasjon og spenst gjennom turnlek. Turnhallen har trampoline, skumgrop og mange andre apparater. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Musikklytting

Vi hører på musikk, dis­ku­te­rer den og pre­sen­te­rer vår egen favo­ritt­mu­sikk.

Mørkerom

Vi bru­ker ana­loge kame­raer med sort/hvitt-film og du får inn­fø­ring i fremkalling med kje­mi­ka­lier, film og foto­pa­pir i mørkerom. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Piano

Du lærer å spille piano basert på besifrings-spill og akkord­te­ori. Du får gruppe­un­der­vis­ning, men det må beregnes mye egenøving. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Selvberging

Vi sår, høster, sylter og safter gjennom skoleåret. I tillegg baker vi, parterer girs og foredler mat til bruk på skolen på forskjellige måter.

Ski/Snowboard

Du får inn­fø­ring i sving­tek­nikk, løs­s­nø- og park­kjø­ring. Undervisningen foregår i Trysil­fjellet. Faget koster fra kr 2000. Dette er for å dekke heiskort. Du kan kjøpe rabattert sesongkort.

Strikking

Vi strik­ker luer, skjerf, hals, panne­bånd, vot­ter, tovede sok­ker og puls­var­mere. Du kan strikke til eget bruk eller lager fine gaver.

Styrketrening

Generell styrketrening i gruppe der du bruker din egen kropp til å trene de viktigste muskelgruppene. Du blir veiledet og pushet til du ikke orker mer - og så må du ta ti repetisjoner til...!

Teater

Gjennom morsomme teater- og improvisasjonsøvelser skal vi trene opp samspill, kreativitet og konsentrasjon, som skal gjøre oss bedre rustet til vår avsluttende teateroppsetning.

Tegning og maling

Det legges vekt på grunnleggende ferdigheter i tegning og maling gjennom kreativt arbeid og personlig uttrykk.

Utholdenhetstrening

Farts­lek og inter­vall­tre­ning, spenst– og hur­tig­hets­tre­ning. Vi varierer med bruk av svømmehall og langrennski.

Videoproduksjon

Du lærer å ta opp og redigere film gjen­nom opp­ga­ver og pro­sjek­ter der vi leker med kamera og klipping.

Yoga

Klassisk Yoga i rolig tempo med ulike øvelser for å øke energi, velvære og konsentrasjon. Timene vil veksle mellom liggende/sittende øvelser, stående øvelser og massasje/avspenning.

Zumba

Du får brukt hele kroppen med enkle trinn til latinamerikanske rytmer som gir både god stemning og masse energi. Timen vil inneholde ulike dansestiler som bl.a merengue, cumbia, salsa og reggaeton.

På Elverum folkehøgskole velger du én av våre ni forskjellige linjer. Vi har over 30 valgfag hvert år, og du plukker de fagene du vil utforske eller videreutvikle deg i. Resultatet er et utfordrende år – som du deler med 130 andre!

Linjer ved skolen

Fra kr 119 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Alt av profesjonelle danse- og teaterforestillinger i løpet av året
 • Bad på gangen
 • Norsk Sangbok
 • Reiseforsikring (på skolens rieser)
 • Studietur: Glitterheim
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Studietur: London
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Studietur: Berlin
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Studietur: Oslo
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Studietur: Hamar
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 119 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 119 000,-
(11 900,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

Skolen har en egen stor sal med 250 publikumsplasser som er utrustet med profesjonelt lyd– og lysutstyr, samt prosjektor og røykmaskin. Scenen kan bygges ut etter eget ønske med scene-elementer og salen kan bygges opp til amfi.

Klasserommet vårt har speilvegg, piano, lyd- og lysutstyr og kan gjøres om til en Black Box.

Vi har også en stor teatergarderobe med flere sminkerom og et meget innholdsrikt kostymelager. Dans/Scene har ansvaret for teatergarderoben med inn- og utlån.

Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Vibecke Solberg Ree

An adventure of a lifetime!

Vibecke Solberg Ree, elev 2015-16
Maiken Kolberg

Et helt fantastisk år og mange gode minner!

Fra bloggen

Mobilfritt døgn på Elverum

Mandag 22. januar kom NRK Forbrukerinspektørene med to fotografer, regissør og programleder Christian Strand til Elverum folkehøgskule. Etter ord for dagen, entret Strand rommet med ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2019/2020

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

DansLedig plass

Dans

Solbakken folkehøgskole
Helårskurs42 t/ukeFrilynt
DansLedig plass

Dans

Ringerike Folkehøgskole
Helårskurs16 t/ukeFrilynt
Dans Styrke LivsstilLedig plass

Dans Styrke Livsstil

Sagavoll Folkehøgskole
HelårskursKristen
Dans Idrett BrasilLedig plass

Dans Idrett Brasil

Sunnfjord Folkehøgskule
Helårskurs14 t/ukeKristen
DANS - Forestillinger og dansegledeLedig plass

DANS - Forestillinger og danseglede

Follo Folkehøgskole
Helårskurs18 t/ukeFrilynt
Dans Venteliste

Dans

Hedmarktoppen folkehøyskole
Helårskurs18 t/ukeKristen
DansLedig plass

Dans

Rønningen folkehøgskole
Helårskurs18 t/ukeKristen
Dans ForstudiumLedig plass

Dans Forstudium

Trøndertun folkehøgskole
Helårskurs27 t/ukeFrilynt
HIPHOP - Urbane dansestiler - Lets grooveLedig plass

HIPHOP - Urbane dansestiler - Lets groove

Follo Folkehøgskole
Helårskurs18 t/ukeFrilynt
Dans: Jorden rundtFullt

Dans: Jorden rundt

Nordhordland Folkehøgskole
Helårskurs16 t/ukeKristen
K-pop Korean waveLedig plass

K-pop Korean wave

Hadeland folkehøgskole
HelårskursFrilynt
Musikk, dans, drama, Los AngelesVenteliste

Musikk, dans, drama, Los Angeles

Risøy Folkehøyskole
HelårskursKristen
Folkemusikk og dansLedig plass

Folkemusikk og dans

Setesdal Folkehøgskule
Helårskurs16 t/ukeFrilynt
Ten Sing NorwayLedig plass

Ten Sing Norway

Rønningen folkehøgskole
HelårskursKristen
Musikk og teaterVenteliste

Musikk og teater

Romerike Folkehøgskole
Helårskurs27 t/ukeFrilynt
TurnLedig plass

Turn

Stavern folkehøyskole
Helårskurs15 t/ukeKristen
TeaterVenteliste

Teater

Romerike Folkehøgskole
Helårskurs27 t/ukeFrilynt
MUSIKAL - Dans, sang & teaterVenteliste

MUSIKAL - Dans, sang & teater

Follo Folkehøgskole
Helårskurs18 t/ukeFrilynt
Movement CultureLedig plass

Movement Culture

Idrettsskolen Numedal Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt