Til hovedinnhold

Innholdsproduksjon - Sosiale medier

Søk på linja
Ledig plass

Drømmer du om ta bilder som blir lagt merke til i sosiale medier? Har du noe du brenner for som du vil dele? Vil du bli fotojournalist eller visuell innholdsprodusent, da er dette linja for deg.

Lyst til å lære å fortelle ved hjelp av foto og video?
Hvordan produserer du interessant og relevant innhold for sosiale medier? Det er mange som sloss om oppmerksomheten.
På denne linja lærer du visuell historiefortelling. Du lærer hvordan du kan lage godt innhold med foto som virkemiddel. Gjennom året jobber vi med fotoreportasje, dokumentar og publisering. Film, animasjoner og videofortellinger er en naturlig del av Instagram, Facebook, TikTok og YouTube. Scrollytelling er et sentralt tema gjennom året. Du kan lage innhold til dine egne kanaler og kanskje tar vi på oss ekte oppdrag fra ulike organisasjoner også. 
Fotoet er verktøyet vi bruker og vi har et flott fotostudio og opptaksrom for filming. Hos oss får du Adobe Creative Cloud pakka, og du får grundig opplæring i Photoshop, Lightroom og Premiere Pro. 

Linja passer både for deg som har laget mye innhold til sosiale medier og deg som er nybegynner. Her tilpasser vi undervisningen til ditt nivå

Dette vil du lære

 • Grunnleggende fotokompetanse: Hvordan ta gode bilder når du skal fortelle noe
 • Fotojournalistikk: Fotoreportasje, dokumentar og publisering
 • Videojournalistikk: Korte videofortellinger, dramaturgi og fortellerteknikk, video i sosiale medier
 • Scrollytelling: Digital historiefortelling
  Ord, bilder, animasjoner
  Digital opplevelse for mobil eller PC-skjerm
 • Etiske problemstillinger
 • Produksjon til egne kanaler
Vi har god erfaring med å tilrettelegge skolehverdagen for deg som har behov for det. Ta kontakt med oss så finner vi gode løsninger sammen med deg!

Hollywood

Obligatorisk: Nei

Pris: 25 000

Måltider pr dag inkludert: 1

I april går turen til USA. Dette er skolens «hovedtur» og nesten alle elevene er med. I filmhovedstaden Los Angeles bor vi på et flott hotell fem minutters gangavstand fra «Walk of Fame». Privilegerte som vi er, får vi se sider av Hollywood andre bare kan drømme om. Mange «uoppnåelige» størrelser fra ulike bransjer i Hollywood stiller opp for Danvik fordi de synes det gøy og inspirerende å møte så mange dedikerte ungdommer. På tidligere turer har vi blant annet møtt komponisten til Spiderman, Michael Jacksons lyddesigner, produsenten av American Idol og coachen til Beyoncé, Will Smith m.fl. Hvert år legger vi turen innom Warner Bros. Film Studios, Universal Studios og Venice Beach.

India

Obligatorisk: Nei

Pris: 16 000

Måltider pr dag inkludert: 3

Danvik har i år et solidaritetsprosjekt der elevene samler inn midler til skoleprosjekt i India. Vi ønsker å bidra til at unge minoritetsungdommer skal få utdanning innen vårt fagfelt og støtter spesielt opp om en skole med yrkesrettet utdanning bl.a. innen media. Gjennom innsamling av støttemidler bidrar Danvikelevene til at jevnaldrende med betydelig færre muligheter enn oss, får muligheter til skolegang. På høsten får Danvikelever anledning til å være med på solidaritetstur for å besøke elevene og skolen vi støtter. Vi byr på en spennende og variert tur, der utveksling av bransjeerfaring blir en del av opplegget. Danvik samarbeider med Acta-Normisjon og den lokale organisasjonen ESAF om prosjektet og elevene får veiledning og oppfølging i forkant og underveis på reisen. Reisen til India gir verdifull internasjonal innsikt og erfaring.

I en "vanlig" uke har vi linjeundervisning på mandag, tirsdag, torsdag og fredag.

Ellers har vi i de vanlige ukene: 

 • Morgensamling hver dag etter frokost
 • Linjeundervisning hver dag unntatt onsdag
 • Fellesundervisning på onsdag og lørdag
 • Internattime og gangmøte
 • Valgfag hver uke
 • Frie aktiviteter stort sett hver dag (sport og spill, film, quiz, turneringer o.l.)
 • Danvikkveld og andre kveldstilbud

 

 

Last ned timeplan som pdf ↓

I løpet av skoleåret kan du få oppleve: 

 • "Bli-kjent-tur" i starten av skoleåret
 • Linjeundervisning stort sett hver uke, fellesundervisning på onsdager og lørdager
 • Bli kjent-tur i Drammen
 • Valgfag fordypning, to uker på høsten
 • Stort fellesprosjekt for hele skolen: "24-timer-live"
 • Linjeuker hvor man bare er på linja
 • Linjeturer til bla. Paris og Berlin
 • Danvikdagene: Kinovisning av filmer, fotoutstilling, teaterforestilling, opplesninger og radioinnslag (elevprodukter)
 • Skoletur til USA og India (frivillig)

Du velger valgfag fire ganger i løpet av skoleåret, 2 timer pr uke når det ikke er linje- eller workshop-uker. Tilbudet vil variere alt etter etterspørsel og lærerressurser. Eksempler på valgfag: klatring, hobbyverksted, spill, film, gjenbruk, digital musikkproduksjon, vokal og låtskriving, dans

3D-Printing

Her lærer du å lage dine egne 3d modeller og bruke skolens 3d printer. Vi har et stort utvalg av materialer og kun fantasien setter grenser for hva du kan lage!

6.30 am morning run

Bærekraftig juleverksted

Her skal vi koke opp ideer for å sette fokus på Bærekraft på Danvik. Lag noe du ville kjøpt. Gjenbruk noe du ville kastet. Tenk ut årets første julepresang.

Dans

Valgfag dans passer for alle og legges opp etter dere som blir med! Det blir oppvarming, styrke, forskjellige øvelser, du får mulighet til å lære danser men også lage noe eget.

Digital musikkproduksjon

Lag din egen musikk, eller lær deg lyddesign, med et program som Ableton Live, FL Studio eller Logic Pro. Du får også anledning til å lage din egen musikk til dine egne medieprodukt; film, jingler o.l

Eksamensgruppe

Skal du ta igjen en eksamen fra videregående eller en teorieksamen for fagbrev/svennebrev? Da vil du få anledning til å bruke valgfagtiden etter avtale med rektor/studierektor

Filmcontainer

I dette faget ser vi på viktige og gode filmer som får refleksjonen i gang. Diskusjonene etter å ha sett en god film forsterker opplevelsen av å ha tatt del i noe viktig

Fotball / idrett

Fotball/idrett kombinerer aktivitet utendørs på fine treningsbaner ved Marienlyst Stadion høst/vår. Om vinteren trekker vi inn i ett av byens nærliggende treningsstudio eller skolens basseng.

Fotobok

Fotoboken er blitt et populært medium for å presentere bilder, og en håndfast reaksjon på den flyktige og digitale strømmen av bilder som preger dagens samfunn. En kunstbok eller et privat fotoalbum?

Hobbyhjørne

Her får elevene dyrke sin hobby eller de kan delta i felles opplegg og aktiviteter hvor vi ønsker å utøve håndverk og andre artige produksjoner

Klatring

I samarbeid med «Klatreverket» i Drammen tilbyr vi et valgfag. Dette vil gi elevene mulighet til å lære alt de trenger for å klatre selvstendig innendørs.

Kritisk tenking og konspiranoia

Med utgangspunkt i konspirasjonsteorier vil faget ta opp kritisk tenking og øve opp vår evne til å dekonstruere logiske feilslutninger i de falske nyheters tidsalder.

Lesesirkel

Musikk Like

Her tilpasser læreren undervisningen etter elevenes ønsker for musikalsk utvikling. Vår musikklærer Calixte mestrer mange felt innenfor musikk og vil lage undervisningsopplegg ut fra dine ønsker.

Musikk og band

Her tilpasser læreren undervisningen etter elevenes ferdigheter og ønsker for musikalsk utvikling. I fjor etablert vi to skoleband som tok del i skolens ulike arrangement o.l.

Skriveverksted

Liker du å skrive og har du lyst til å bli enda flinkere til det? Da er skriveverksted valgfag noe for deg! Vi skal skrive mye, snakke om forfattere vi liker og bøker som betyr noe for oss.

Skuespiller teknikk

Skuespiller teknikk valgfag er for de som ikke har dette som linjefag. Vi skal innom bla. karakterarbeid og rollespill.

Spillsmaking

Faget handler om å prate, reflektere, kritisere, diskutere og forstå spill som kunstuttrykk, men også for å skape en forståelse og nysgjerrighet for spillmediet gjennom debatt og meningsutveksling.

Trening i studio

Vi har en avtale med treningssenteret Fresh få minutters gange fra skolen hvor du kan trene individuelt eller i gruppe. For øvrig har skolen eget svømmebasseng

Volleyball

Vi spiller volleyball i skolens gymsal en gang i uka. Det er også mulig å trene volleyball i fritiden på Danvik

Årbok

Vil du lage årbok for skoleåret eller designe årets skolegenser o.l.? Dette valgfaget er for deg som liker å jobbe med «interne» tekster, grafisk design og foto for varige minner fra skoleåret

Drømmer du om en kreativ jobb hvor du får fortelle historier, eller engasjere et publikum? Vi lover deg profesjonell opplæring, relevant praksis og nyttige kontakter i mediebransjen. Ønsker du i tillegg å treffe tvillingsjeler, og er glad i å jobbe sammen med andre, er Danvik stedet for deg. 

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 123 700,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Linjetur til utlandet
 • Bad på rommet
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 123 700,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 123 700,-
(12 370,- per måned)
Skolepenger faktureres 10 ganger i løpet av skoleåret (august-mai). Vi følger Lånekassens utbetalingsplan. Det betyr 40% av skolepengene faktureres i august og januar. 15% de resterende 8 månedene.
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.
Linjeturen er inkludert, men du må beregne å koste noen måltider selv

Husk at du også trenger penger til dette

 • Vaksiner på Hollywood, frivillig studietur
 • Visum på Hollywood, frivillig studietur (250,-)
 • Noen ekstra måltider på Hollywood, frivillig studietur (1 måltider per dag er inkludert)
 • Vaksiner på India, frivillig studietur (900,-)
 • Visum på India, frivillig studietur (150,-)
 • Alternativ mat (allergi, intoleranse etc.) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Utstyr til linja (se Utstyr til linja nedenfor)
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole

Dette utstyret får du låne av skolen

Scannere, Mac-arbeidsstasjoner, studio for foto og opptaksrom for filming til YouTube, Instagram m.m.

Dette utstyret må du stille med selv

Digitalt kamera og PC/Mac. Hvis du har en mobil med et godt kamera kan du bruke det. Det kan være lurt å ha en mikrofon. 

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Fra folkehøgskole til praksisplass og sommerjobb i P3

Ved en tilfeldighet kom Nora over muligheten til å velge radio på folkehøgskole. To år senere produserer hun program som P3morgen og Norske tilstander på ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Analog foto

Fana folkehøgskule - Bergen
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Spilldesign

Sunnhordland folkehøgskule
Fullt
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Spillbedrift

Sunnhordland folkehøgskule
Fullt
Stipendiatlinje30 t/ukeFrilynt

Esport, gaming og sosialt!

Stord Folkehøgskule
Fullt
HelårskursFrilynt

Fotografi

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Kontakt skolen
Helårskurs16 t/ukeKristen

Filmproduksjon

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Venteliste
Helårskurs16 t/ukeKristen

Litteratur og idéhistorie

Nansenskolen
Fullt
Helårskurs24 t/ukeFrilynt

Filmproduksjon

Sandefjord folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

E-sport Counter-Strike

Torshus folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Fantasy

Toten Folkehøgskole
Fullt
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Spillutvikling

Bjerkely folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Foto Lofoten analogt

Lofoten Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt