Til hovedinnhold
Ledig plass

Drømmer du om å bli fotograf eller jobbe med film? Hvorfor velge? Veien fra foto til levende bilde er kort. Nå kan du lære begge deler. Dette er linjen for deg som vil styrke din visuelle kompetanse.

Et år på Foto og YouTube linja gir deg nødvendig, grunnleggende kunnskap og erfaring til videre utdanning eller som utgangspunkt for en spennende praksisplass. Det blir et lærerikt år hvor du jobber på egenhånd med oppgaver eller i grupper med foto- og filmprosjekter  og vi får spennende besøk av gjestelærere gjennom året.  

Gjennom året får du prøvd deg på location, i studio, som fotojournalist, og å arbeide med reklame, dokumentar og kunstfoto. I filmdelen lager vi filmsnutter, kortdokumentarer og musikkvideo.

Programvare: Vi legger fokus på god og profesjonell arbeidsflyt enten man jobber i Photoshop, Lightroom, Bridge og Premiere Pro.  

Eksterne forelesere: Tidligere har vi hatt forelesere som Bjørn Opsahl, Agnete Brun, Rune Christiansen, Paul Audestad,  Espen Wallin og Rolf Ørjan fra Virus. Dette gir mulighet til å treffe profesjonelle fotografer og regissører, høres dere erfaringer og få seg et kontaktnettverk. I tillegg er begge lærerne ved linja aktive i bransjen.

Foto- og You Tubelinja har et eget nyoppusset fotostudio med lysutstyr, fire arbeidsstasjoner med scanner, A3 printer, tre A4 printer og en stor printer vi bruker til å produsere bilder til utstilling. Vi har også tilgang til analogt mørkerom for de som vil jobbe “old school”.

Utstilling, bokutgivelse og publisering på nett: Målet er at elevene lager to utstillinger i løpet av året, en fotobok, et photoesssay som publiseres som nettmagasin og filmer til YouTubekanalen vår.

Besøk oss på ÅPEN DAG!

Både nybegynnere og mer avanserte er velkomne til Danvik.

Dette vil du lære

Gjennom skoleåret vil du få muligheten til å gjennomføre både kortere prosjekter og fordype deg i større prosjekter. Flere av våre elever har derfor gått ut av linjen med både bildeportfolier og filmer som de kan ta med når de søker videre utdannelse eller praksisplass.

Fagplanen:
Om du ønsker oversikt over fagplanen og vil ha mere informasjon om linjen gå hit.

Obligatorisk: Nei

Pris: 5 500

Måltider pr dag inkludert: 1

I november hvert år reiser Foto & Youtube- og Forfatterlinja fem dager til Paris for å delta på Paris Photo, Europas største fotomesse hvor 136 gallerier, fotobokforlag og utstillere fra hele verden samles. I tillegg til workshops og en fantastisk fotobokavdeling. Dette er en unik mulighet til å hente inspirasjon og fordype seg i faget. Paris er fotohistoriens vugge, og på denne turen tar elevene vanligvis mer bilder enn de gjør hele året. Her tar vi inn inntrykkene fra det som en gang i tiden var bohemenes boltreplass. Vi besøker Victor Hugo, og skriver kanskje et dikt i Luxembourg parken. Vi besøker gallerier og museer og lar oss inspirere av Louvre, Maison De Hugo, Notre Damme, Latinerkvarteret, Paris Photo, Sacre Ceur, Eiffeltårnet, Monte Parnasse og avslutter reisen med en fellesmiddag i Montemarte.

 

Hollywood

Obligatorisk: Nei

Pris: 24 800

Måltider pr dag inkludert: 1

I april går turen til USA. Dette er skolens «hovedtur» og nesten alle elevene er med. I filmhovedstaden Los Angeles bor vi på et flott hotell fem minutters gangavstand fra «Walk of Fame». Privilegerte som vi er, får vi se sider av Hollywood andre bare kan drømme om. Mange «uoppnåelige» størrelser fra ulike bransjer i Hollywood stiller opp for Danvik fordi de synes det gøy og inspirerende å møte så mange dedikerte ungdommer. På tidligere turer har vi blant annet møtt komponisten til Spiderman, Michael Jacksons lyddesigner, produsenten av American Idol og coachen til Beyoncé, Will Smith m.fl. Hvert år legger vi turen innom Warner Bros. Film Studios, Universal Studios og Venice Beach.

India

Obligatorisk: Nei

Pris: 18 000

Måltider pr dag inkludert: 3

Danvik har i år et solidaritetsprosjekt der elevene samler inn midler til skoleprosjekt i India. Vi ønsker å bidra til at unge minoritetsungdommer skal få utdanning innen vårt fagfelt og støtter spesielt opp om en skole med yrkesrettet utdanning bl.a. innen media. Gjennom innsamling av støttemidler bidrar Danvikelevene til at jevnaldrende med betydelig færre muligheter enn oss, får muligheter til skolegang. På høsten får Danvikelever anledning til å være med på solidaritetstur for å besøke elevene og skolen vi støtter. Vi byr på en spennende og variert tur, der utveksling av bransjeerfaring blir en del av opplegget. Danvik samarbeider med Acta-Normisjon og den lokale organisasjonen ESAF om prosjektet og elevene får veiledning og oppfølging i forkant og underveis på reisen. Reisen til India gir verdifull internasjonal innsikt og erfaring.

Lene Sørøy Neverdal

Linjelærer Foto & YouTube

Lene er fotojournalist og er utdannet lærer med en mastergrad i formgivning, kunst og handverk. Hun har flere års erfaring fra Sogndal folkehøgskole men har vært på Danvik siden 2016. Som fotojournalist er Lene spesialisert i visuell historiefortelling ved bruk av både film og foto. Portrettsjangeren er Lenes hjertebarn, og hun har den siste tiden hatt mange oppdrag i Dagsavisen.

Epost: lene.neverdal@danvikfhs.no
Telefon: 95813738

I en "vanlig" uke har vi linjeundervisning på mandag og tirsdag, torsdag og fredag.

Ellers har vi i de vanlige ukene: 

 • Fellesundervisning på onsdag og lørdag
 • Internattime og gangmøte
 • Morgensamling hver dag etter frukost
 • Valgfag hver onsdag etter lunsj
 • Frie aktiviteter stort sett hver dag (sport og spill, film, quiz, turneringer o.l.)
 • Danvikkveld (annenhver uke)
 • Kor

 

 

Last ned timeplan som pdf ↓

I løpet av skoleåret kan du få oppleve: 

 • Dialogtur til leirsted for å bli bedre kjent på tvers av linjene
 • Linjeundervisning stort sett hver uke, fellesundervisning på onsdager og lørdager
 • Bli kjent- tur i Drammen
 • Workshop (fire uker i løpet av året, fordelt på to bolker)
 • Linjeuker, (fem uker i løpet av året)
 • Linjeturer til Paris og Berlin (frivillig)
 • Danvikdagene: Kinovisning av filmer, fotoutstilling, opplesning av tekster og radioinnslag (elevprodukter)
 • Skoletur til USA og India (frivillig)
Last ned årsplan som pdf ↓

Du velger ett valgfag i halvåret. Det går over to timer hver onsdag når det ikke er linje- eller workshopuker. Tilbudet vil variere alt etter etterspørsel eller lærerressurser. I inneværende skoleår har vi hatt følgende tilbud:

3D-Printing

Her lærer du å lage dine egne 3d modeller og bruke skolens 3d printer. Vi har et stort utvalg av materialer og kun fantasien setter grenser for hva du kan lage!

Årbok

Vil du lage årbok for skoleåret eller designe årets skolegenser o.l.? Dette valgfaget er for deg som liker å jobbe med «interne» tekster, grafisk design og foto for varige minner fra skoleåret

Filmcontainer

I dette faget ser vi på viktige og gode filmer som får refleksjonen i gang. Diskusjonene etter å ha sett en god film forsterker opplevelsen av å ha tatt del i noe viktig

Fotball / idrett

Fotball/idrett kombinerer aktivitet utendørs på fine treningsbaner ved Marienlyst Stadion høst/vår. Om vinteren trekker vi inn i ett av byens nærliggende treningsstudio eller skolens basseng.

Hobbyhjørne

Her får elevene dyrke sin hobby eller de kan delta i felles opplegg og aktiviteter hvor vi ønsker å utøve håndverk og andre artige produksjoner

Klatring

I samarbeid med «Klatreverket» i Drammen tilbyr vi et valgfag. Dette vil gi elevene mulighet til å lære alt de trenger for å klatre selvstendig innendørs.

Musikk Like

Her tilpasser læreren undervisningen etter elevenes ønsker for musikalsk utvikling. Vår musikklærer Calixte mestrer mange felt innenfor musikk og vil lage undervisningsopplegg ut fra dine ønsker.

Musikk og band

Her tilpasser læreren undervisningen etter elevenes ferdigheter og ønsker for musikalsk utvikling. I fjor etablert vi to skoleband som tok del i skolens ulike arrangement o.l.

Skriveverksted

Liker du å skrive og har du lyst til å bli enda flinkere til det? Da er skriveverksted valgfag noe for deg! Vi skal skrive mye, snakke om forfattere vi liker og bøker som betyr noe for oss.

Skuespiller teknikk

Skuespiller teknikk valgfag er for de som ikke har dette som linjefag. Vi skal innom bla. karakterarbeid og rollespill.

Trening i studio

Vi har en avtale med treningssenteret Fresh få minutters gange fra skolen hvor du kan trene individuelt eller i gruppe. For øvrig har skolen eget svømmebasseng

Volleyball

Vi spiller volleyball i skolens gymsal en gang i uka. Det er også mulig å trene volleyball i fritiden på Danvik

Yoga

Under valgfagtimene våre rigger vi om teatersalen vår til yoga-øvelser. Vanskelighetsnivå tilpasses alt etter individuelle ønsker.

Drømmer du om en kreativ jobb? Vi lover deg profesjonell opplæring, relevant praksis og nyttige kontakter innenfor mediebransjen. Ønsker du i tillegg å treffe tvillingsjeler, er sosial og glad i å jobbe sammen med andre, er Danvik stedet for deg. 

Linjer ved skolen

Fra kr 104 500,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på rommet
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 104 500,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 104 500,-
(10 450,- per måned)
Skolepenger fakturerer 10 ganger i løpet av skoleåret. Kost og losji faktureres 40% av semesteravgiften i august og januar, og henholdsvis 15% de resterende måneder. Dette korresponderer med utbetalingene fra Lånekassen. Fellesutgifter og linjeutgifter faktureres 1/10 del hver måned.
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Vaksiner på Hollywood, frivillig studietur
 • Visum på Hollywood, frivillig studietur (250,-)
 • Noen ekstra måltider på Hollywood, frivillig studietur (1 måltider per dag er inkludert)
 • Vaksiner på India, frivillig studietur (900,-)
 • Visum på India, frivillig studietur (150,-)
 • Vaksiner på Paris, frivillig studietur
 • Visum på Paris, frivillig studietur
 • Noen ekstra måltider på Paris, frivillig studietur (1 måltider per dag er inkludert)
 • Alternativ mat (glutenfri, melkefri, vegan etc) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Utstyr til linjen (se Utstyr til linjen nedenfor)
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole

Dette utstyret må du stille med selv

Digitalt kamera og PC/Mac

Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Rekordmange folkehøgskoleproduksjoner til Amandus

Når Amandusprisen går av stabelen i kveld er det med rekordmange nominerte folkehøgskoleproduksjoner. I konkurransen Amandus UNG kommer hele 8 av 26 filmer fra Danvik ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2019/2020

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Foto Japan

Sund folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Foto & Vlogg

Bjerkely folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Naturfoto

Lofoten folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Foto din stil - Paris og USA

Skogn folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Foto Lofoten

Lofoten folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Foto/Opplevelser

Elverum folkehøgskule
Fullt
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Foto Villmark - Island/USA

Alta folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Fotoreise

Sogndal folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Foto Reise

Nordmøre Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Foto og backpacking

Agder Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Fotosafari

Jæren folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeFrilynt

Foto - New York

Skjeberg Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeFrilynt