Til hovedinnhold
Ledig plass

Drømmer du om ta bilder som blir lagt merke til i sosiale medier? Vil du bli fotograf, fotojournalist eller visuell innholdsprodusent, da er dette linja for deg!

På Foto og SoMe vil du lære visuell historiefortelling med bruk av foto og video. På denne linja vil du utvikle deg som fotograf og du vil få hjelp til å finne din egen personlige stil. 

I starten av året vil du lære fototeknikk og komposisjon, du vil å lære å filme med DSLR, få kjennskap til lyssetting og studiofotografering. Du vil få kunnskap om de viktigste sosiale mediene og lære hva som skal til for å bygge opp en kanal eller en profil som kan nå ut til et større publikum. Videre vil du få små og større oppgaver og prosjekt, der du får muligheit til å være kreativ, få veiledning og lage produkter som blir vist frem enten i utstillinger, i sosiale medier eller i magasin. 

Ønsker du å bli fotograf, er det lurt å ha flere ben å stå på, og å kunne bruke sosiale medier for å markedsføre seg selv. På Foto og SoMe vil du få mulighet til bygge opp dine egne sosiale medier. Du vil lære visuell kommunikasjon og målrettet bruk av sosiale medier, som kan vere nyttig dersom en ønsker å fortsette i med utdanning innen mediefag eller jobb i mediebransjen. Og du vil vere veldig aktuell for en av våre praksis-plasser, som i NRK, P3 eller Scream Media. 

Vi har et flott fotostudio, opptaksrom for filming og vi har en storformatprinter som lager fantastiske prints av dine flotteste bilder. Hos oss får du Adobe Creative Cloud pakka, og du vil få grundig opplæring i Photoshop, Lightroom og Premiere Pro. 

Sjekk ut våre bilder her: https://www.danvikfoto.com

Foto og SoMe passer både for deg som er nysgjerrig på fotofaget, men også for deg som har fotografert mye og søker nye utfordringer. Her tilpasser vi undervisningen til ditt nivå.

Dette vil du lære

- Grunnleggende fototeknikk

- Komposisjon 

- Lyssetting 

- Studiofotografering

- Dokumentarfoto

- Gatefoto

- Portrettfoto

- Innholdsproduksjon

- Visuell historiefortelling og dramaturgi

- Filming med DSLR

- Arbeidsflyt

- De ulike sosiale mediene.

- Adobe Photoshop, Lightroom og Premiere Pro

Obligatorisk: Nei

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 1

I november hvert år reiser Foto & Youtube- og Forfatterlinja fem dager til Paris for å delta på Paris Photo, Europas største fotomesse hvor 136 gallerier, fotobokforlag og utstillere fra hele verden samles. I tillegg til workshops og en fantastisk fotobokavdeling. Dette er en unik mulighet til å hente inspirasjon og fordype seg i faget. Paris er fotohistoriens vugge, og på denne turen tar elevene vanligvis mer bilder enn de gjør hele året. Her tar vi inn inntrykkene fra det som en gang i tiden var bohemenes boltreplass. Vi besøker Victor Hugo, og skriver kanskje et dikt i Luxembourg parken. Vi besøker gallerier og museer og lar oss inspirere av Louvre, Maison De Hugo, Notre Damme, Latinerkvarteret, Paris Photo, Sacre Ceur, Eiffeltårnet, Monte Parnasse og avslutter reisen med en fellesmiddag i Montemarte.

 

Hollywood

Obligatorisk: Nei

Pris: 25 000

Måltider pr dag inkludert: 1

I april går turen til USA. Dette er skolens «hovedtur» og nesten alle elevene er med. I filmhovedstaden Los Angeles bor vi på et flott hotell fem minutters gangavstand fra «Walk of Fame». Privilegerte som vi er, får vi se sider av Hollywood andre bare kan drømme om. Mange «uoppnåelige» størrelser fra ulike bransjer i Hollywood stiller opp for Danvik fordi de synes det gøy og inspirerende å møte så mange dedikerte ungdommer. På tidligere turer har vi blant annet møtt komponisten til Spiderman, Michael Jacksons lyddesigner, produsenten av American Idol og coachen til Beyoncé, Will Smith m.fl. Hvert år legger vi turen innom Warner Bros. Film Studios, Universal Studios og Venice Beach.

India

Obligatorisk: Nei

Pris: 16 000

Måltider pr dag inkludert: 3

Danvik har i år et solidaritetsprosjekt der elevene samler inn midler til skoleprosjekt i India. Vi ønsker å bidra til at unge minoritetsungdommer skal få utdanning innen vårt fagfelt og støtter spesielt opp om en skole med yrkesrettet utdanning bl.a. innen media. Gjennom innsamling av støttemidler bidrar Danvikelevene til at jevnaldrende med betydelig færre muligheter enn oss, får muligheter til skolegang. På høsten får Danvikelever anledning til å være med på solidaritetstur for å besøke elevene og skolen vi støtter. Vi byr på en spennende og variert tur, der utveksling av bransjeerfaring blir en del av opplegget. Danvik samarbeider med Acta-Normisjon og den lokale organisasjonen ESAF om prosjektet og elevene får veiledning og oppfølging i forkant og underveis på reisen. Reisen til India gir verdifull internasjonal innsikt og erfaring.

Lene Sørøy Neverdal

Linjelærer Foto & YouTube

Lene er fotojournalist og er utdannet lærer med en mastergrad i formgivning, kunst og handverk. Hun har flere års erfaring fra Sogndal folkehøgskole men har vært på Danvik siden 2016. Som fotojournalist er Lene spesialisert i visuell historiefortelling ved bruk av både film og foto. Portrettsjangeren er Lenes hjertebarn, og hun har den siste tiden hatt mange oppdrag i Dagsavisen.

Epost: lene.neverdal@danvikfhs.no
Telefon: 95813738

I en "vanlig" uke har vi linjeundervisning på mandag, tirsdag, torsdag og fredag.

Ellers har vi i de vanlige ukene: 

 • Morgensamling hver dag etter frokost
 • Linjeundervisning hver dag unntatt onsdag
 • Fellesundervisning på onsdag og lørdag
 • Internattime og gangmøte
 • Valgfag hver uke
 • Frie aktiviteter stort sett hver dag (sport og spill, film, quiz, turneringer o.l.)
 • Danvikkveld og andre kveldstilbud

 

 

Last ned timeplan som pdf ↓

I løpet av skoleåret kan du få oppleve: 

 • "Bli-kjent-tur" i starten av skoleåret
 • Linjeundervisning stort sett hver uke, fellesundervisning på onsdager og lørdager
 • Bli kjent-tur i Drammen
 • Valgfag fordypning, to uker på høsten
 • Stort fellesprosjekt for hele skolen: "24-timer-live"
 • Linjeuker hvor man bare er på linja
 • Linjeturer til bla. Paris og Berlin
 • Danvikdagene: Kinovisning av filmer, fotoutstilling, teaterforestilling, opplesninger og radioinnslag (elevprodukter)
 • Skoletur til USA og India (frivillig)

Du velger valgfag fire ganger i løpet av skoleåret, 2 timer pr uke når det ikke er linje- eller workshop-uker. Tilbudet vil variere alt etter etterspørsel og lærerressurser. Eksempler på valgfag: klatring, hobbyverksted, spill, film, gjenbruk, digital musikkproduksjon, vokal og låtskriving, dans

3D-Printing

Her lærer du å lage dine egne 3d modeller og bruke skolens 3d printer. Vi har et stort utvalg av materialer og kun fantasien setter grenser for hva du kan lage!

6.30 am morning run

Bærekraftig juleverksted

Her skal vi koke opp ideer for å sette fokus på Bærekraft på Danvik. Lag noe du ville kjøpt. Gjenbruk noe du ville kastet. Tenk ut årets første julepresang.

Dans

Valgfag dans passer for alle og legges opp etter dere som blir med! Det blir oppvarming, styrke, forskjellige øvelser, du får mulighet til å lære danser men også lage noe eget.

Digital musikkproduksjon

Lag din egen musikk, eller lær deg lyddesign, med et program som Ableton Live, FL Studio eller Logic Pro. Du får også anledning til å lage din egen musikk til dine egne medieprodukt; film, jingler o.l

Eksamensgruppe

Skal du ta igjen en eksamen fra videregående eller en teorieksamen for fagbrev/svennebrev? Da vil du få anledning til å bruke valgfagtiden etter avtale med rektor/studierektor

Filmcontainer

I dette faget ser vi på viktige og gode filmer som får refleksjonen i gang. Diskusjonene etter å ha sett en god film forsterker opplevelsen av å ha tatt del i noe viktig

Fotball / idrett

Fotball/idrett kombinerer aktivitet utendørs på fine treningsbaner ved Marienlyst Stadion høst/vår. Om vinteren trekker vi inn i ett av byens nærliggende treningsstudio eller skolens basseng.

Fotobok

Fotoboken er blitt et populært medium for å presentere bilder, og en håndfast reaksjon på den flyktige og digitale strømmen av bilder som preger dagens samfunn. En kunstbok eller et privat fotoalbum?

Hobbyhjørne

Her får elevene dyrke sin hobby eller de kan delta i felles opplegg og aktiviteter hvor vi ønsker å utøve håndverk og andre artige produksjoner

Klatring

I samarbeid med «Klatreverket» i Drammen tilbyr vi et valgfag. Dette vil gi elevene mulighet til å lære alt de trenger for å klatre selvstendig innendørs.

Kritisk tenking og konspiranoia

Med utgangspunkt i konspirasjonsteorier vil faget ta opp kritisk tenking og øve opp vår evne til å dekonstruere logiske feilslutninger i de falske nyheters tidsalder.

Lesesirkel

Musikk Like

Her tilpasser læreren undervisningen etter elevenes ønsker for musikalsk utvikling. Vår musikklærer Calixte mestrer mange felt innenfor musikk og vil lage undervisningsopplegg ut fra dine ønsker.

Musikk og band

Her tilpasser læreren undervisningen etter elevenes ferdigheter og ønsker for musikalsk utvikling. I fjor etablert vi to skoleband som tok del i skolens ulike arrangement o.l.

Skriveverksted

Liker du å skrive og har du lyst til å bli enda flinkere til det? Da er skriveverksted valgfag noe for deg! Vi skal skrive mye, snakke om forfattere vi liker og bøker som betyr noe for oss.

Skuespiller teknikk

Skuespiller teknikk valgfag er for de som ikke har dette som linjefag. Vi skal innom bla. karakterarbeid og rollespill.

Spillsmaking

Faget handler om å prate, reflektere, kritisere, diskutere og forstå spill som kunstuttrykk, men også for å skape en forståelse og nysgjerrighet for spillmediet gjennom debatt og meningsutveksling.

Trening i studio

Vi har en avtale med treningssenteret Fresh få minutters gange fra skolen hvor du kan trene individuelt eller i gruppe. For øvrig har skolen eget svømmebasseng

Volleyball

Vi spiller volleyball i skolens gymsal en gang i uka. Det er også mulig å trene volleyball i fritiden på Danvik

Årbok

Vil du lage årbok for skoleåret eller designe årets skolegenser o.l.? Dette valgfaget er for deg som liker å jobbe med «interne» tekster, grafisk design og foto for varige minner fra skoleåret

Drømmer du om en kreativ jobb hvor du får fortelle historier, eller engasjere et publikum? Vi lover deg profesjonell opplæring, relevant praksis og nyttige kontakter i mediebransjen. Ønsker du i tillegg å treffe tvillingsjeler, og er glad i å jobbe sammen med andre, er Danvik stedet for deg. 

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 123 700,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Linjetur
 • Bad på rommet
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 123 700,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 123 700,-
(12 370,- per måned)
Skolepenger faktureres 10 ganger i løpet av skoleåret (august-mai). Vi følger Lånekassens utbetalingsplan. Det betyr 40% av skolepengene faktureres i august og januar. 15% de resterende 8 månedene.
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Vaksiner på Hollywood, frivillig studietur
 • Visum på Hollywood, frivillig studietur (250,-)
 • Noen ekstra måltider på Hollywood, frivillig studietur (1 måltider per dag er inkludert)
 • Vaksiner på India, frivillig studietur (900,-)
 • Visum på India, frivillig studietur (150,-)
 • Vaksiner på Paris, frivillig studietur
 • Visum på Paris, frivillig studietur
 • Noen ekstra måltider på Paris, frivillig studietur (1 måltider per dag er inkludert)
 • Alternativ mat (allergi, intoleranse etc.) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Utstyr til linja (se Utstyr til linja nedenfor)
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole

Dette utstyret får du låne av skolen

Storformatskriver, Scannere, Mac-arbeidsstasjoner, Studio for foto og opptaksrom for filming til YouTube, Instagram m.m.

Dette utstyret må du stille med selv

Digitalt kamera og PC/Mac

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Fra folkehøgskole til praksisplass og sommerjobb i P3

Ved en tilfeldighet kom Nora over muligheten til å velge radio på folkehøgskole. To år senere produserer hun program som P3morgen og Norske tilstander på ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Fotoreise

Sogndal folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Naturfoto

Lofoten folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Foto Lofoten analogt

Lofoten folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Foto

Sund folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Foto Lofoten

Lofoten folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Nordiska Fotoskolan

Nordiska Folkhögskolan
Ledig plass
Helårskurs30 t/ukeFrilynt

Foto - Norge på langs

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs BKristen

Foto/Opplevelser

Elverum folkehøgskule
Fullt
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Fotografi

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Analog foto

Fana folkehøgskule - Bergen
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Foto - fashion og kunst

Skjeberg Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Fotografi

Arbfhs Ringsaker
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt