Til hovedinnhold

Teater & skuespill - London

Søk på linja

Elsker du teater og ønsker å lage gode forestillinger? Lyst til å jobbe kreativt og målrettet for å utvikle deg som skuespiller? Ta del i inspirerende læring med et eventyrlig og velregissert år.

Fra Vest End til West End: Ta del i inspirerende læring med et eventyrlig og velregissert år på teaterlinja på Bømlo Folkehøgskule, og bli den beste versjonen av deg selv, gjennom samhandling og i relasjon med andre.

I høstsemesteret jobber vi med alle sider av teaterproduksjon;

Monologer, kortere scener og relasjon med og uten tekst, kroppsspråk, stemmebruk, sang, rolleutvikling, bærekraftig økoscenografi og improvisasjonsteknikk.

Vi setter opp en vandreteater-forestilling

Vi planlegger turnéen; hovedoppsetningen i vårsemesteret, der vi skal utvikle blant annet forestillings- og scenografikonsepter, tema, lyd- og lysdesign, samt produksjons- og øvingsplaner.

En hel uke jobber hele skolen med vår felles revy som vises for foreldre.

I vårsemesteret gir vi gass for fullt med hovedproduksjonen; enten et spennende og aktuelt klassisk drama, eller et blodferskt, nyskrevet stykke vi velger fra «Den unge scene»!

Hver elev har oppgaver utover scene-rollen sin i stykket, med funksjoner som produsent, scenograf, lysdesigner, lyddesigner, kostymedesigner og inspisient.

Etter vel overstått premiere i det lokale kulturhuset, pakker vi forestillingen i bussen og drar på en ukes turné til nærliggende folkehøgskoler.

Linja passer for deg som ønsker å utvikle dine mellommenneskelige ferdigheter, din produksjonskompetanse og er interessert i selv å gjøre en teaterproduksjon.

Dette vil du lære

 • hvilke samfunnsendringer vi står ovenfor med tanke på mellommenneskelige relasjoner 
 • skuespillertekniske ferdigheter og produksjonskompetanse 
 • øko-scenografi med fokus på bærekraft innenfor teaterfaget  
 • PR, markedsføring og finansiering/ økonomistyring 
 • hvordan starte og drive et nytenkende teaterkompani. 
 • samarbeid med lokale teater for å utvikle ideer 

Våre forventninger til deg

DU ER: 

 • kommunikativ og uredd 
 • - tenker utenfor «boksen» 
 • - engasjert 
 • - nysgjerrig 
 • - kan jobbe både i gruppe og selvstendig 
 • - har en teatergründer i magen 

1 uke til Londons teaterdistrikt - West End!

Obligatorisk: Nei

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 1 uke

Måltider pr dag inkludert: 2

En verden som spenner fra de store, kjente publikumsmagnetene i West-End til mer obskure gratisoppsetninger på små scener i anonyme bakgater.

 • Vi skal se mye teater og musikaler på turen. Nesten hver kveld.
 • Vi skal også ta oss god tid til å være turister;
 • Warner Bros studio – i Harry Potter sine fotspor
 • Teatermuséet
 • Jack the Ripper walking tour
 • Shakespeare Globe Theatre

Studietur: 1 ukes norgesturné med egen forestilling

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 1 uke

Måltider pr dag inkludert: 2

Etter vel overstått premiere på Bømlo, pakker vi forestillingen i bussen og drar på en ukes turné til nærliggende folkehøgskoler.

Skoletur til Hovden

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 6 dager

En uke i januar flytter hele skolen opp på høyfjellet. På Hovden benytter vi oss av det fantastiske snølandskapet på både langrenn- og slalåmski.

Det blir også mye lek og aktiviteter utenom ski, som «Hovden Olympics» og mye annet.

Når man blir lei av puddersnø kan vi varme oss i deilige basseng og boblebad innendørs. Kveldene bruker vi på brettspill, godteri og spøkelseshistorier.

Skoletur til Nepal

Obligatorisk: Nei

Pris: 25 000

Varighet: 14 dager

Måltider pr dag inkludert: 2

I mars reiser vi på en spennende reise til eksotiske Nepal. Her får du oppleve store kontraster, når vi besøker både storbyer og små landsbyer utenfor allfarvei.

Turen starter i Katmandu, før vi reiser videre til vakre Pokhara, en liten by ved innsjøen Feva med utsikt til Himalayas topper. Her drar vi videre til fjellandsbyen Astham (1.600 moh.), som ligger vakkert til ved foten av Annapurnamassivet. Vi kjenner på livet i en fjellandsby og tilbringer tid med lokalbefolkningen.

Tilbake i Pokhara utforsker vi mer av byen og nærområdet, med mulighet for blant annet rafting, paragliding, fottur i nærområdet, besøk til en kaffefarm, besøk hos fair trade-arbeidere, museumsbesøk og shopping.

Fellesturen avrundes i Kathmandu, der det blir mulighet for ulike aktiviteter som å lage lokal mat, besøke lokale markeder, prate med munker, lunsje med nonner eller dra på terrengsykkeltur.

Reisen til Nepal er tilrettelagt av Ethical Travel.

Det blir alternativt opplegg for de som ikke ønsker å være med på Nepal-turen.

Tur til Preikestolen

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 1 dag

Siste skoleuka får vi med oss den spektakulære Preikestolen.

Runa Våge Krukhaug

Lærer valgfag

Jeg er utdannet allmennlærer med musikk og fordypning i teaterproduksjon.

Har lang erfaring fra arbeid både ved folkehøgskolen, men også Bømlo kulturskule og fra flere store musikaler i Moster Amfi.

Epost: runa@bomlo.fhs.no

 • Alle hverdager starter vi med morgensamling kl 08.00 med frokost etterpå
 • Mandag har vi rektors time, vasketime, husmøte. Etter lunsj er det linjefag
 • Tirsdag og onsdag er det linjefag hele dagen
 • Torsdag er det fellesfag fra 9 til 10, deretter valgfag
 • Hele fredag er det valgfag
 • Lørdag er det morgensamling kl 9 med frokost etterpå
 • Lørdagsseminar fra 10 til 14 
 • Fri søndag
Last ned timeplan som pdf ↓

Forskjellige prosjekt gjennom året:

 • August: Skolestart, bli kjent-aktiviteter
 • September: Fordypning i linjefag, Solidaritetsdag
 • Oktober: Revyuke, høstferie
 • November: Linjeturer
 • Desember: Juleverksted og julebord
 • Januar: Skoletur til Hovden
 • Februar: Kreativ uke, vinterferie
 • Mars-April: Påskeferie
 • Mai: Fellestur til Prekestolen, avslutning

For mer detaljert oversikt viser vi til skoleruten på hjemmesiden vår.

Vi har valgfag to dager i uka, ett eller to valgfag pr dag som du velger etter skolestart. Valgfagtilbudet varierer noe fra år til år avhengig av ressurser og lærerstab.

I tillegg tilbyr vi følgende kurs:
• Båtførerprøven
• Sikringskurs for klatrevegg (i valgfag)
• Fridykkersertifikat
• Våttkort

Aktiv

Hvis du liker å være aktiv er dette valgfaget for deg. Her gjør vi alt fra å gå fine turer, spille ballspill, drive med styrketrening, eller fyre opp med noen kjekke leker både ute og innendørs.

Besøksvenn

Vil du bruke litt av tida di på andre og gjøre en forskjell for noen som trenger det? Vi drar rundt i nærområdet og besøker eldre eller yngre mennesker som alle trenger et besøk og en venn.

Bok- og filmklubb

Har du lyst til å finne leseglede, få mer tid til å lese og diskutere bøker, eller se filmer i forskjellige sjangre ? Velkommen til valgfaget Bok og film! Behagelig stemning og gode diskusjoner.

Dungeons and dragons

Trenger du en virkelighetsflukt? I valgfaget Dungeons and dragons flykter vi inn i en fantasiverden full av monstre og andre skapninger.

Fotokunst

Er du interessert i fotografering? Eller vil du lære mer om fotokunsten? Du vil gjennom dette valgfaget lære tips og triks innenfor fotokunsten, og utforsket din kreative side.

Handy

Vil du lære å ta vare på ting og fikse det som blir ødelagt? Du vil lære å beherske redskap fra motorsag til hammer og spiker, og bli rustet til å håndtere hverdagens materialistiske utfordringer.

Hybelmat

«Hjelp, jeg skal flytte hjemmefra!» er det nok mange som tenker nå, men fortvil ikke! Valgfaget hybelmat er for deg som trenger å lære mer om kunsten å lage et godt å næringsrikt måltid alene.

Kajakk og klatring

Opplev fantastiske naturopplevelser i valgfaget kajakk og klatring! Padling, klatring og i tillegg rappellerer vi fra broer vest i havet.

Kreativ

Vær kreativ på ulike flater, med forskjellige materialer og utfordre fantasien! Sammen skal vi utforske forskjellige veier til målet og det endelige produktet. Tenke utenfor boksen og oppskrifta.

Lag din egen kniv

Du velger deg et emne til skaftet ut fra ulike tresorter som gir ulikt uttrykk. Så spikker og pusser du til skaftet sitter perfekt i hånden. Sy slire ifrå lær og du kan lage mønster på skinnet.

Lille miljø

Vi planlegger diverse aktiviteter, som rollespill, temakvelder og lignende for elevene på skolen.

Musikk – band & vokal

For deg som drømmer om å være i et band og utøve musikk. Her øver vi sammen og alene og kanskje ender vi opp i et studio etter hvert? Ulike sjangere og instrumenter. Her kan du utvikle sangstemmen din

Olabil

Drømte du om å lage din egen bil da du var yngre? Nå har du muligheten! Du vil lære å designe og bygge din egen olabil. Det er bare kreativiteten som setter grenser for bilens fart og stil.

Retrofoto (Foto og mørkerom)

Ta bilder med analoge kamera og fremkall direkte på papir. Lær deg prosessen fra å bestemme motivet via kamerats innstillinger, til mørkerommets magi. Dette må du prøve!

Smak av natur

Klasserommet er flytta ut til mange idylliske plasser på Bømlo og Stord. I dette valgfaget blir du godt kjent med vestlandsnaturen og du får mange gode tips til mat du kan lage ute.

Sosid

En kombinasjon av idrett og sosialantropologi valgfag, der vi er i klasserommet halve dagen og i aktivitet resten. Kombinasjon av teori, moro og trening - fra ballspill til besøk på treningssenter.

Ta deg en bolle

Fra boller til bryllupskake: Du vil lære å lage flotte og smakfulle bakverk. Har du en indre konditor i deg, eller du bare vil lære hvordan du lager luftige og gode boller, er dette valgfaget for deg.

Ta opp fag

Ønsker du å forbedre noen karakterer fra videregående? I dette valgfaget får du tid til å arbeide med å ta opp fag, med hjelp fra to dyktige lærere med lang erfaring.

Teknologi

Gjennom praktiske prosjekter lager vi elektroniske kretser, finner ut hvordan og hvorfor elektroniske dingser virker, leker med WiFi, brannmurer, mikrocomputere, lodding, 3D printing mm.

Volleyball

Volleyball er for deg som er interessert i sporten, eller rett og slett bare vil bli bedre. Her vil du få utviklet dine ferdigheter, lære nye teknikker og ha det gøy med dine medspillere.

Økonomi

Kjenner du på en følelse av maktesløshet når du hører om kid-nummer, fakturaer og baksmell på skatten? Du vil lære hva du trenger å vite om hvordan du skal mestre det økonomiske spekteret i livet

Årbok

Hvert år blir det laget en Årbok med tekst og bilder av og om elever, ansatte, linje- og skoleturer mm. Liker du og arbeide selvstendig og se resultater av det du gjør, er dette valgfaget for deg

Opplev et annerledes og nyttig studieår i Vestlandets vakreste skjærgård! Vi har linjer med fokus på kreativitet, miljø, solidaritet og fredsskapende arbeid. Vi legger vekt på at du skal utvikle dine evner innenfor kommunikasjon, konfliktløsing og samarbeid. Du er garantert et folkehøgskoleår du aldri vil glemme!

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 118 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på rommet
 • Studietur: Skoletur til Hovden
 • Studietur: Tur til Preikestolen
 • Studietur: 1 ukes norgesturné med egen forestilling
  • Mat (2 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 118 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 118 000,-
(11 800,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Reiseforsikring på Skoletur til Nepal, frivillig studietur
 • Vaksiner på Skoletur til Nepal, frivillig studietur
 • Noen ekstra måltider på Skoletur til Nepal, frivillig studietur (2 måltider per dag er inkludert)
 • Noen ekstra måltider på 1 uke til Londons teaterdistrikt - West End!, frivillig studietur (2 måltider per dag er inkludert)
 • Noen ekstra måltider på studietur 1 ukes norgesturné med egen forestilling (2 måltider per dag er inkludert)
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole

Dette utstyret får du låne av skolen

Scene med scenerigg, lys- og lydutstyr, kostymelager, rekvisitter osb.

Bømlo Folkehøgskule er godt tilrettelagt for funksjonsnedsettelser, og har gjennom årene hatt både rullestolbrukere, blinde og synshemmede som fornøyde elever på ulike linjer. Du finner mer informasjon på hovedsiden til skolen under "tilrettelegging".

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Flytter i kollektiv med venner fra folkehøgskolen

Er du redd for å flytte til et studiested eller arbeidsplass der du ikke kjenner noen? Les hvordan året på folkehøgskole kan gi en trygg ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Teater og Film

Harstad Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Musikal West End

Fjordane folkehøgskule
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Musikk Musikal

Hedmarktoppen folkehøyskole
HelårskursKristen

Humor & Scene

Ringerike Folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Filmskuespiller

Nordmøre Folkehøgskule
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Teater på internasjonal tegnspråk

Ål folkehøgskole
HelårskursFrilynt

Skuespiller

Sandefjord folkehøyskole
Venteliste
HelårskursFrilynt

Musikal Trening Broadway

Toten Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Skuespillerteknikk

Harstad Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Teater 2.klasse

Solbakken folkehøgskole
HelårskursFrilynt

Musikkteater

Solbakken folkehøgskole
HelårskursFrilynt

Musikal-Showtime

Nordhordland Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeKristen