Til hovedinnhold
Ledig plass

Bli engasjert av menneskene, historiene og motet. Bli provosert av urettferdighet, fattigdom og miljøødeleggelser. Bli fascinert av naturen og smilene. 4-5 ukers linjetur til Ecuador og Colombia.

Latin-Amerika er en region full av kontraster. Dagliglivet for urfolk i Amazonas eller en bonde i Andesfjellene er helt annerledes enn hverdagen i millionbyer som Bogotá og Quito. Forskjellene mellom fattige og rike er enorme og det er store motsetninger mellom miljøvern og oljeutvinning. Sammen opplever vi det ekte Latin-Amerika.

På linjetur til Ecuador og Colombia får du se kontrastene på nært hold. Reisen starter i Ecuador. I Quito får du bo i en ecuadoriansk middelklassefamilie mens du studerer på en av landets beste språkskoler, du gjør frivillig arbeid i en landsby i Andesfjellene og vi besøker Kichwa-befolkningen dypt inne i Amazonas. I Ecuador kommer du tett innpå urfolks kultur og tradisjoner og lokalbefolkningens kamp mot oljeselskapene.

Deretter reiser vi til Colombia. Vi går i narkobaronen Pablo Escobars fotspor i Medellín og i Bogotá lærer vi om den colombianske borgerkrigen og fredsforhandlingene. De siste dagene tilbringer vi på den karibiske kysten.

Før vi reiser fordyper vi oss i latinamerikansk historie og kultur og vi setter oss grundig inn i situasjonen i Ecuador og Colombia. Etter linjeturen jobber vi med aktuelle temaer som utvikling, bistand, urfolk, kriminalitet, menneskerettigheter, miljøproblematikk og kvinners rettigheter, norske interesser i Latin-Amerika.

Hos oss får du et unikt, inspirerende og engasjerende år!

For deg som ønsker å forstå mer av hvordan verden fungerer og som vil oppleve andre kulturer. Du er innstilt på å utfordre deg selv.

Dette vil du lære

 • Grunnleggende latinamerikansk geografi og historie
 • Politisk historie og kunnskap om dagens politiske situasjon i Latin-Amerika
 • Menneskerettigheter i latinamerikanske land, særlig fokus på urfolk og kvinner.
 • Økonomisk vekst, fattigdom, naturressurser og trusler mot miljøet
 • Sang og dans
 • Det beste av film fra og med Latin-Amerika

Våre forventninger til deg

Interesse og engasjement for Latin-Amerika, menneskerettigheter, miljøspørsmål, rettferdighet, fred og solidaritet. Reiselyst: en spennende linjetur til Ecuador og Colombia.

Obligatorisk: Ja

Pris: 35 000

Varighet: 4-5 uker

4-5 ukers linjetur til Ecuador og Colombia, to veldig mangfoldige land. Du får bo hos en ecuadoriansk familie mens du går på språkskole i Quito. Vi besøker en landsby høyt oppe i Andesfjellene og vi reiser til en avsidesliggende landsby dypt inne i Amazonas.

I Colombia går vi i narkobaronen Pablo Escobars fotspor i Medellín, og i hovedstaden Bogotá lærer vi om den colombianske borgerkrigen og fredsforhandlingene. De siste dagane er vi ved den karibiske kysten og blir kjent med den afro-colombianske kulturen.

Studietur til Nepal

Obligatorisk: Nei

Pris: 18 000

Varighet: 2 veker

Måltider pr dag inkludert: 2

On top of the world – opplev Nepal

Velkommen til Nepal og en annerledes opplevelse! En uforglemmelig reise med et tettpakket og spennende program ligger framfor oss! Turen starter med besøk i legendariske Katmandu, kaotisk storby fullspekket med farger, lukter og vrimlende liv – der du også finner fredelige oaser i form av vakre templer med en aura av ro og mystikk. På landsbygda utenfor hovedstaden lærer vi lokalbefolkningen å kjenne; maten, jordbruket, håndverk, sang og dans – en skikkelig kulturutveksling! Storslåtte naturopplevelser venter, for eksempel i Dhampus, og vi skal besøke vakre Pokhara ved innsjøen Feva – startpunkt for mange fotturer i Himalaya. Her har du utsikt til fjelltopper på hele 7 000 meter, og du kan ro ut til et tempel midt ute i innsjøen.

Alternativ skoletur

Obligatorisk: Nei

Pris: 5 000

Varighet: 1 uke

Måltider pr dag inkludert: 2

For elevene som ikke reiser til Nepal, blir det arrangert et alternativt opplegg.

De siste årene har vi reist til Krakow, Barcelona og Amsterdam. Inneværende skoleår går turen til Dublin.

Det er i stor grad opp til elevene som ikke reiser til Nepal om det blir tur, eller om det blir eget opplegg på skolen i denne perioden.

Åse B. Nesdal

Lærar Fokus Latin-Amerika

Jeg har studert sammenlignende politikk og spansk ved Universitetet i Bergen og har en mastergrad i latinamerikansk politikk fra University College London i Storbritannia.

Jeg har bodd i lengre perioder både i Ecuador og Guatemala.

Epost: ase@bomlo.fhs.no
Telefon: 928 92 341

 • Alle hverdager starter vi med morgensamling kl 08.00 med frokost etterpå
 • Mandag har vi rektors time, vasketime, husmøte. Etter lunsj er det linjefag
 • Tirsdag og onsdag er det linjefag hele dagen
 • Torsdag og fredag er det fellesfag fra 9 til 10, deretter valgfag
 • Lørdag er det morgensamling kl 9 med frokost etterpå
 • Lørdagsseminar fra 10 til 14 
 • Fri søndag
Last ned timeplan som pdf ↓

Forskjellige prosjekt gjennom året:

 • August: Skolestart, bli kjent-aktiviteter
 • September: Fordypning i linjefag, Solidaritetsdag
 • Oktober: Revyuke
 • November: Linjeturer
 • Desember: Juleverksted og julebord
 • Januar: Vanlige uker på skolen, ei uke på Hovden
 • Februar: Vanlige uker på skolen
 • Mars: Studietur til Kina
 • April: Fredsfestival
 • Mai: Avslutning

For mer detaljert oversikt viser vi til skolerute på hjemmesiden vår.

Vi har valgfag to dager i uka, ett valgfag pr dag. Det betyr at du kan velge to valgfag hver termin. Når du kommer til skolen velger du valgfag for høsten, mens du siste uke før jul velger valgfag for våren.

Aktiv

Hvis du liker å være aktiv er dette valgfaget for deg. Her gjør vi alt fra å gå fine turer, spille ballspill, drive med styrketrening, eller fyre opp med noen kjekke leker både ute og innendørs.

Årbok og Markedsføring

I årboka er det tekst og bilder av og om elever, ansatte, linje- og skoleturer mm. Det er også mulig å lage skoleavis. Du kan også få jobbe med markedsføring av skolen gjennom ulike kanaler.

Besøksvenn

Det sitter mange ensomme rundt om som ønsker seg noen å prate med. Det kan være eldre, flyktninger, folk med fysiske eller psykiske utfordringer. Vil du være med på å glede disse? Vil du bli en venn?

Bliss

Dette valgfaget handler om "Indre bærekraft". Vi jobber med Yoga, meditasjon, avslapning, oppmerksomt nærvær, mantras, turer i naturen, energi, massage og eventuelt andre tin

Brennpunkt

Vi utforsker og diskuterer nasjonale og internasjonale problemstillinger, og vi ser på vår egen hverdag med samfunnskritisk blikk. Valgfaget har også ansvar for fagdagen under Fredsfestivalen i mars.

Friluftsliv, kajakk og klatring

Inneholder en introduksjon til ulike friluftsaktiviteter, som blant annet kajakk (padling og våtkortkurs), klatring (innføringskurs og brattkortprøve), båttur med fiske, samt fotturer i skog og fjell.

Kreativ

I dette valgfaget kan du strikke, spille musikk, fotografere, male, synge, spille teater, skrive og lese. Tanken er at vi skal skape noe som vi kan vise fram til de andre elevene.

Matlyst

Kokkelering med ulike tema. Mat frå inn- og utland, utfoldar oss med spenstig og smakfull mat! Lær deg tips og triks på kjøkkenet. Eit kreativt og praktisk valfag, der du får utvikle dine ferdigheiter

På egen hånd

Her kan du jobbe med det du liker best - på egen hånd! Vil du trene, jogge, lage din egen blogg, lese til teoriprøven, male, tegne, skrive eller andre ting? Krever at du er selvstendig.

Redesign

Som miljøfyrtårn legger vi stor vekt på gjenbruk. I valgfaget redesign lager vi nye ting av alt vi kommer over av klær, metall, møbler, og annet som andre ser på som søppel.

Russland/Russisk

Vil du lære mer om verdens største land? I dette valgfaget lærer du om russisk historie, kultur og dagens politikk. I tillegg har du mulighet til å lære deg litt russisk og bli kjent med ekte russiske

Skriveverksted

Vurderer du å begynne på høgskole eller universitet til neste år? Vil du stille sterkere som jobbsøker? Eller kanskje forfatte kreative tekster?

Smak av natur

Smak av natur er valgfaget for deg som liker deg ute i naturen. Du blir med på ulike turer gjennom skoleåret: Ut i båt og fiske på sjøen, sette garn i vann, steke ørret på bål og plukke sopp mm.

Sosid

En kombinasjon av idrett og sosialantropologi valgfag, der vi er i klasserommet halve dagen og i aktivitet resten. Kombinasjon av teori, moro og trening - fra ballspill til besøk på treningssenter.

Søm og omsøm

Å skape nye plagg er kreativt stimulerende og gir mestringsfølelse. I tillegg får du klær ingen andre har! Det er gøy og inspirerende å sy sammen, og vi hjelper hverandre til et bra resultat!

Ta opp fag

Ønsker du å forbedre noen karakterer fra videregående? I dette valgfaget får du tid til å arbeide med å ta opp fag, med hjelp fra to dyktige lærere med lang erfaring.

Teatersport

Teaterøvinger og improvisasjon, der vi leker med ulike teaterformer, øver spontanitet og å være åpen. Vi kan også jobbe med "Short-plays", tørre å tøyse, leke og lytte. Utfordre seg selv og andre.

Webdesign

Lær å utvikle en hjemmeside med alt det innebærer.

Ønsker du et annerledes og nyttig studieår i Vestlandets vakreste skjærgård?  Vi har linjer med fokus på kreativitet, miljø, solidaritet og fredsskapende arbeid. Vi legger vekt på at du skal utvikle dine evner innenfor kommunikasjon, konfliktløsing og samarbeid. Du er garantert et folkehøgskoleår du aldri vil glemme!

Linjer ved skolen

Fra kr 114 500,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på rommet
 • Skoletur til Hovden
 • Studietur: Linjetur Fokus: Latin-Amerika (35 000 kr)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 114 500,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

 • 5 000,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 114 500,-
(11 450,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Reiseforsikring på Studietur til Nepal, frivillig studietur
 • Vaksiner på Studietur til Nepal, frivillig studietur
 • Noen ekstra måltider på Studietur til Nepal, frivillig studietur (2 måltider per dag er inkludert)
 • Vaksiner på Alternativ skoletur, frivillig studietur
 • Visum på Alternativ skoletur, frivillig studietur
 • Noen ekstra måltider på Alternativ skoletur, frivillig studietur (2 måltider per dag er inkludert)
 • Vaksiner på studietur Linjetur Fokus: Latin-Amerika (35 000 kr)
 • Mat på studietur Linjetur Fokus: Latin-Amerika (35 000 kr)
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole
Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Sara Shi Øyen

Ønsker du et minnerikt år med fokus på Latin-Amerika, møte mange nye mennesker - anbefaler jeg deg på det sterkeste å søke. Folkehøyskoleåret er unikt, der man lærer 100% fordi man har lyst til å lære. Mange spennende mennesker og opplevelser venter!

Sara Shi Øyen, elev 2017/2018
Linnea Bergqvist

Skolen har et undervisningsopplegg du selv er delaktig i. Reisen beriker livet ditt på flere måter enn du tror er mulig. Bømlo FHS ga meg en ny start, nye venner og det var aldri en dag som var lik!

Bestill katalogen for 2019/2020

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Explore Sør-Amerika

Hurdal Verk folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs14 t/ukeKristen

Sør-Amerika Xplore

Ålesund Folkehøgskole
Venteliste
HelårskursKristen

Latin-Amerika - Cuba og Mexico

Åsane folkehøgskole - Bergen
Kontakt skolen
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Street ART - Travel, Berlin, Cuba, Tenerife

Ringebu Folkehøgskule
Få ledige plasser
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Solidaritet Nord-Sør

Sund folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Karibien - bistand og kultur

Haugetun Folkehøyskole
Venteliste
Helårskurs14 t/ukeKristen

Idrett Ball Sør-Amerika

Hurdal Verk folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs14 t/ukeKristen

Regnskog Amazonas

Sund folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

INTERNASJONAL SOLIDARITET - OG BACKPACKING

Hardanger Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Dans Idrett Brasil

Sunnfjord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Kunst - Italia - Mexico

Agder Folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Reiseliv: Storby, Cuba, Tenerife

Ringebu Folkehøgskule
Få ledige plasser
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Volleyball

Sunnfjord Folkehøgskule
Kontakt skolen
Helårskurs14 t/ukeKristen

Jazz

Sund folkehøgskole
Kontakt skolen
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Global Cuba

Sagavoll Folkehøgskole
Kontakt skolen
Helårskurs15 t/ukeKristen

Sportsfiske og miljø

Sund folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

SjøSnøSurf.Hawaii

Sunnmøre Folkehøgskule
Fullt
HelårskursKristen

Verden Vi Skaper - dykking - Panama

Voss folkehøgskule
Ledig plass
HelårskursFrilynt

BRO (Bistand Reise Oppdrag) - Sør-Amerika A

Karmøy Folkehøgskule
Få ledige plasser
Helårskurs A6 t/ukeFrilynt

Film og Reiseliv, Latin-Amerika

Bakketun Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeKristen

Global forståelse Latin-Amerika

Bakketun Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeKristen

Eksotisk friluftsliv - Karibien

Valdres folkehøgskole
Venteliste
HelårskursKristen