Ledig plass

På Bjerkelys tegneserielinje digger vi tegneserier i alle sjangre og uttrykk, og tilbyr deg muligheten til kreativ utfoldelse i den perfekte balansen mellom å lære og å skape!


Tegneserier er et bredt begrep, og hos oss ønsker vi å speile bredden i tegneserier som kommunikasjonsmedia. Det vil si, at vi streber etter å tilrettelegge undervisningsinnhold og opplegg for den enkelte elev slik at alle får best mulig utgangspunkt for å forbedre seg i nøyaktig den stilen og retningen de ønsker, uansett om det er manga, episke superhelthistorier, semirealistiske postapokalyptiske skildringer eller humorstriper som kan utfordre dagens striper om deres plass i avisene, og dette med bruk av de teknikkene og materialene man vil.

 På Tegneserielinja vil du bl.a. lære hvordan du kan designe dine egne karakterer, hva som er typiske kjennetegn ved en tegneserie – genre, ulike dramaturgimodeller og hvilke overganger på rutene du kan bruke for å få fortalt din historie best mulig.

Du vil bli introdusert for ulike tegneverktøy, tradisjonelle som digitale. – Delta på kurs med profesjonelle serieskapere og reise på fagturer i inn- og utland. Velkommen til en verden der du bestemmer rammene.

 Vi tilbyr deg et skoleår der du kan tilegne deg kunnskaper om dette populære mediet, og vi oppfordrer deg til å gjennom året finne egne metoder og personlige tegnestil, som gjør nettopp dine historier til noe unikt. Dette er bare noe av det du får oppleve sammen med andre tegneserie- entusiaster fra hele landet.

Følg oss gjerne på instagram!

Linjen passer for alle som har en interesse for tegneserier. Det spiller ingen rolle om man er superdyktig, eller nybegynner! Har man lært å holde en blyant har man det som trengs for å delta!

Dette vil du lære

 • idè, karakterutvikling og manus
 • Digital og tradisjonell tegneteknikk
 • Kreativitet og produktivitet
 • Rutekomposisjon og snakkeboblebruk
 • Avansert fargelære og monokrome uttrykk
 • Bakgrunn og perspektiv
 • Kommunikasjon i tegneserie
 • Anatomisk tegning
 • Dynamiske positurer

Våre forventninger til deg

 • Interesse for tegneserier/manga
 • Egen pc/Mac. (Programmer kan eventuelt kjøpes når du begynner på skolen)
 • Motivert til å utvikle deg innen tegning og tegneserier
 • At du synes det er gøy å tegne

Felles skoletur til Tallinn

Pris: Inkludert i linjepris

Vår “bli kjent tur” går denne høsten til Tallinn, hovedstaden i Estland. Denne turen er obligatorisk for alle elever, og du betaler kun for noen av måltidene. Turen vil inneholde alt fra eldre historie til omvisning og workshop innen den nyeste teknologien som finnes. Vi reiser klassevis for å bli ekstra godt kjent! I tillegg får man god mat, mange opplevelser og mulighet til å ta spa om man ønsker det!

Under bilder kan du se videosnutter fra turene skoleåret 2017/2018!

New York

Pris: 16 000

New York er den perfekte turen for deg som ønsker å oppleve kunst og kultur i byen som aldri sover. Det blir blant annet workshop i street art/tagging, og guidet pizzatur gjennom Brooklyn. Vi besøker Empire State building, Central Park, MOMA, dinosaurmuseet Natural history museum og tar båt rundt Statue Of Liberty, og det er muligheter for å stå på skøyter på Rockefeller Center. New York har noe for alle! Det er også mulighet for at det blir guidet tur hos selskapet Microsoft Store! 

Frokost er inkludert + 1 lunsj eller middag som inkluderer drikke 3 av dagene.

Marokko

Pris: 16 000

Denne turen vil inneholde alt fra kamelridning i Sahara til trange handelsgater i Marrakech (souker). Du vil få oppleve Atlasfjellene og stedet der filmen “Gladiatoren” med Russel Crowe ble spillt inn. Er du mer fan av serien “Sex in the city” vil du på denne turen bruke samme flyplass og gå de samme gatene som jentene gjorde i filmen. Dette er en tur som er skreddersydd for deg som vil oppleve en ny og spennende kultur på en norsk måte. Vi reiser rundt med egen buss i Marokko.

Helpensjon - Alle måltider inkludert!

Belfast

Pris: 6 000

Ønsker du å oppleve magien til Game of Thrones er dette turen for deg. Her vil det bli besøk til opptakssteder og muligheten for å lære seg bueskyting. Belfast er også en by med mye historie og dette er en spennende mulighet å besøke en by som er litt utilgjengelig. Dette er turen der man får oppleve kultur, politikk og filmverden på kloss hold!

Frokost er inkludert + 1 lunsj eller middag som inkluderer drikke hver dag

København

Pris: 6 000

København har kunst, kultur og shoppingmuligheter. Vi besøker Europas største paintball/lazertag arena (som befinner seg i København) hvor vi skal spille lazertag! Det blir vandring med guide gjennom byen, og i løpet av dagene vil vi besøke et Escape room, hvor vi jobber i team sammen om å løse koder og mysterier! En utrolig artig opplevelse!

Frokost er inkludert + 1 lunsj eller middag som inkluderer drikke hver dag.

Island

Pris: 11 000

Bli med på oppdagelsesferd i Island. Det blir heldags ekskursjon med guide for å se ”The golden circle”, en islandsk klassiker, hvor vi på en og samme dag får oppleve noen av Island´s mest kjente attraksjoner. Som blant annet varmekilder, geysir og den majestetiske fossen Gullfoss. Vi skal også oppleve hesteridning, og en tur til den fantastiske varmekilden “blå lagune” for å bade. Vi bor sentralt i byen, rett ved handlegaten Laugavegur, og det vil bli en dag fri hvor man kan utforske byen på egenhånd.

Frokost er inkludert + 1 lunsj eller middag som inkluderer drikke hver dag.

Dette er en ny tur Bjerkely starter med skoleåret 2018/2019, derfor har vi ingen bilder enda.

Øystein Sanne

Lærer for Tegneserie

Øystein er en knakandes bra fyr, og er poeten/komikeren blant oss ansatte. Øystein går ingen steder uten tegneblokka, og vi tror han er født med tegneutstyr i hånda! Øystein har studert illustrasjon og grafisk design i Oslo, og har jobbet her på Bjerkely som tegneserielærer siden 2013. På fritiden lager han webcomics, ser film, hører på musikk og gamer.

Facebook
Instagram: @oystein_is_king

På Bjerkely er ingen skoleuker like, men vi har en basisplan vi følger. Dagene er fulle av prosjekter som interesserer og utfordrer. Disse er enten er linjevis, internatvis eller basert på dine interesser.

Last ned timeplan som pdf ↓

Vi har tre perioder med valgfag i løpet av året hvor du kan velge inntil to valgfag i hver periode. Vi har minimum 6 timer valgfag pr. uke.

Ulike valgfag

Vi har ulike valgfag som du velger når du begynner på skolen. Valgfag vi har hatt de senere årene, og som fort kan dukke opp kommende skoleår er cosplay, forskjellige ballspill, brettspill, trylling.

Enten du driver med cosplay & cons, foto, tegneserie, spillutvikling, e-sport: her kan du dele dine interesser med andre og utvide dine grenser. Dette blir annerledesåret med interessante valgfag, utfordrende oppgaver og spennende turmål.

Linjer ved skolen

Fra kr 108 100,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på rommet
 • Bad på gangen
 • Studietur: Felles skoletur til Tallinn
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 108 100,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

 • 6 000,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 108 100,-
(10 810,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Adrian Olset

Å ta eit år Bjerkely e da smartaste valget eg har gjort. Gjekk eit år på tegneserie, og i løpet av eit år har eg lært ting eg kjeme til å få bruk for i lang tid framøve. Pluss at lærarane og medelevane har bidratt til eit av dei beste åra i mitt liv.

Bestill katalogen for 2019/2020

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

FantasyLedig plass

Fantasy

Toten Folkehøgskole
HelårskursFrilynt
Tegning, maling & kunstreise (TMK)Venteliste

Tegning, maling & kunstreise (TMK)

Skiringssal folkehøyskole
Helårskurs14 t/ukeFrilynt
Tegneserier & IllustrasjonVenteliste

Tegneserier & Illustrasjon

Buskerud Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt
BilledkunstLedig plass

Billedkunst

Fana folkehøgskule
Helårskurs13 t/ukeFrilynt
Bilde, Form & KunstLedig plass

Bilde, Form & Kunst

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Helårskurs16 t/ukeKristen
Kreativ & BaristaKontakt skolen

Kreativ & Barista

Hedmarktoppen folkehøyskole
Helårskurs18 t/ukeKristen
Kunst +Fullt

Kunst +

Sunnhordland folkehøgskule
Helårskurs20 t/ukeFrilynt
Street ART - Travel, Berlin, Cuba, TenerifeLedig plass

Street ART - Travel, Berlin, Cuba, Tenerife

Ringebu Folkehøgskule
Helårskurs13 t/ukeFrilynt
Kunst/foto/glass/reiseLedig plass

Kunst/foto/glass/reise

Fjordane Folkehøgskule
Helårskurs18 t/ukeFrilynt
Kunst og illustrasjonVenteliste

Kunst og illustrasjon

Rønningen folkehøgskole
HelårskursKristen
Visuell kunstLedig plass

Visuell kunst

Nansenskolen
Helårskurs26 t/ukeFrilynt
Kunst og arkitekturLedig plass

Kunst og arkitektur

Rønningen folkehøgskole
HelårskursKristen