Til hovedinnhold
Ledig plass

Drømmer du om å fange øyeblikket? Beherske kamera/studio? Og utvikle deg kreativt? Hos oss dyrker vi dette! Gjennom photoshop, mørkerom, utstillinger, prosjekter, workshops, designere/cosplayere!


Uansett om du er nybegynner eller har erfaring vil du ha mye å lære hos oss. Her har du muligheten til å fordype deg i det du synes er morsomt og spennende.

Gjennom et år hos oss lærer du blant annet grunnleggende fototeknikk, lyssetting, blitz og studio, sette sammen din egen portfolio, mørkeromsarbeid, og digital bildebehandling i Photoshop.

Vi legger fokus på at du skal få utvikle deg selv og ditt fotografiske uttrykk gjennom virkelige oppdrag og realistiske oppgaver. Vi fotograferer for lokale designere, og har et spennende samarbeid med Cosplay & Cons-linja på skolen, hvor vi får ha de som fotomodeller gjennom hele året. De har fokus på styling og kostyme, og vi har fokus på location og fotograferingen. Vi elsker dette samarbeidet!

Vi går gjennom mange artige oppgaver, for at du skal få teste deg på forskjellige sjangre gjennom året, noen av de oppgavene vi har hatt tidligere er: Zombieapokalypse, film noir, eventyr, fremtiden, pinhole kamera, akt, og green screen fotografering. Du får også ditt eget lomokamera ved skolestart, og i løpet av året skal du lære å bli en ekte Lomofotograf!

Skolen er utstyrt med studioer av topp kvalitet - en lekeplass for fotografer! Bli med på et magisk år hvor du får dyrke din fotointeresse sammen med andre likesinnede du óg!

Følg oss på instagram!

Linjen passer for alle som sitter med en fotospire i magen, og er interessert i foto! Hit kan man komme som man er, nybegynner eller ei!

Dette vil du lære

 • God kamerabruk.
 • Bildekomposisjon.
 • Å jobbe i studio med blitz og lyssetting.
 • Bilderedigering i Adobe Photoshop (om du ikke har programmet, ordner vi dette ved skolestart)
 • Mørkerom og analog fotografering.
 • Utvikle deg kreativt.
 • Skape historier.
 • Finne ditt utrykk.
 • Jobbe med kunder.
 • Å lage din egen portfolio.
 • Cosplay fotografi.
 • Å jobbe sammen som team.

Våre forventninger til deg

 • At du ønsker å lære.
 • Er interessert i foto.

Felles skoletur til Tallinn

Pris: Inkludert i linjepris

Vår “bli kjent tur” går denne høsten til Tallinn, hovedstaden i Estland. Denne turen er obligatorisk for alle elever, og du betaler kun for noen av måltidene. Turen vil inneholde alt fra eldre historie til omvisning og workshop innen den nyeste teknologien som finnes. Vi reiser klassevis for å bli ekstra godt kjent! I tillegg får man god mat, mange opplevelser og mulighet til å ta spa om man ønsker det!

 

Hver linje vil i tillegg til dette ha egne linjeturer. Disse turene vil være tilrettelagt med mer faglig innhold, og kanskje innebære f.eks workshops o.l.Dette er turer som du som elev vil kunne være med og utforme. 

Vi har en fellestur til Tallinn i oktober hvor alle skal være med. På våren har vi flere turer hvor man må velge en av dem.

Obligatorisk: Nei

Pris: 8 000

Varighet: ca. 7 dager

På våren vil det være mulighet for å reise på tur, denne blir uavhengig av linjer, og vil være i forskjellige prisklasser. Denne turen går til Budapest 

Hver linje vil i tillegg til dette ha egne linjeturer. Disse turene vil være tilrettelagt med mer faglig innhold, og kanskje innebære f.eks workshops o.l.Dette er turer som du som elev vil kunne være med og utforme. 

Anne-Marit Holmseth

Lærer for Foto & Vlogg / Markedsføring

Anne-Marit har inspirert andre fotografer siden 2010. Med et godt blikk for detaljer og kunnskapen om å håndtere et kamera, er hun Fotograf med stor F. Hun elsker å lære bort og inspirere andre innen dette, og på fritiden er hun helst å finne med familien, på en konsert, ute i naturen eller å eksperimentere med mat. Sammen med skolesekretæren har hun også ansvar for skolens markedsføring.

Ingen uker på Bjerkely er like, men det er en basisplan som følges. Dagene er fulle av prosjekter som interesserer og utfordrer, og noen dager følger vi helt egne programmer. Dette er et eksempel på hvordan en typisk uke kan se ut hos oss.

Vi har tre perioder med valgfag i løpet av året hvor du kan velge inntil to valgfag i hver periode. Vi har minimum 6 timer valgfag pr. uke.

Ulike valgfag

Vi har ulike valgfag som du velger når du begynner på skolen. Vi har mange forskjellige, og de siste årene har vi hatt bl.a podcast, musikk, rollespill, brettspill, karakterdesign, brodering, m.m

Bjerkely er skolen for deg som vil drive med dine interesser, enten som hobby eller for videre utdanning. Her har du muligheten til å møte folk med samme interesse som deg og få deg venner for livet. 

Linjer ved skolen

Fra kr 129 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på rommet
 • Bad på gangen
 • Studietur: Felles skoletur til Tallinn
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 129 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 129 000,-
(12 900,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Anja Ekre Svendsen

Et år med foto satte virkelig fyr på kreativiteten med masse spennende oppgaver. Det er så herlig å ha en inspirerende lærer som brenner for faget sitt! Året på folkehøgskole har virkelig forandret meg på en god måte, og gitt meg venner for livet!

Anja Ekre Svendsen, elev 2017 / 2018
Gry Benedicte Maaø

Å gå på fotolinja på Bjerkely var helt fantastisk! Jeg lærte kjempemasse om foto, uendelige mange teknikker, og fikk virkelig testet ut kreativiteten min, og samtidig tilbringe hver eneste dag med fantastiske mennesker! Beste 2 årene av mitt liv!

Gry Benedicte Maaø, elev 2015 / 2016
Guri Tyse

Fotolinja på Bjerkely tar virkelig fotointeressen til et nytt nivå! Du kan ikke unngå å dra derfra med sekken full av kunnskap. I tillegg får du jobbe med verdens beste lærer som alltid har masse gode ideer! Her er det bare å slå fantasien løs!

Fra bloggen

- Jeg hadde aldri gitt ut tegneserier på Egmont uten folkehøgskolen

I løpet av våren debuterer Elise Syvertsen med egen tegneserie i bokform. Hun takker folkehøgskolen for å ha blitt oppdaget av Egmont.

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2019/2020

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Foto og SoMe

Danvik Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

FotoVideo

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeKristen

Foto-Reise

Nordmøre Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Foto din stil

Skogn folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Backpack Foto - New Zealand B

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs BFrilynt

Foto Lofoten analogt

Lofoten folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Foto

Sund folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Fotosafari

Jæren folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeFrilynt

Foto - New York

Skjeberg Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Foto Villmark - Island/USA

Alta folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Foto- og bildekunst: Frys tiden

Svalbard folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Fotografi

Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt