Til hovedinnhold
Ledig plass

Drømmer du om å fange øyeblikket? Beherske kamera/studio? Og utvikle deg kreativt? Hos oss dyrker vi dette! Gjennom photoshop, mørkerom, utstillinger, prosjekter, workshops, designere/cosplayere!


Uansett om du er nybegynner eller har erfaring vil du ha mye å lære hos oss. Her har du muligheten til å fordype deg i det du synes er morsomt og spennende.

Gjennom et år hos oss lærer du blant annet grunnleggende fototeknikk, lyssetting, blitz og studio, sette sammen din egen portfolio, mørkeromsarbeid, og digital bildebehandling i Photoshop.

Vi legger fokus på at du skal få utvikle deg selv og ditt fotografiske uttrykk gjennom virkelige oppdrag og realistiske oppgaver. Vi fotograferer for lokale designere, og har et spennende samarbeid med Cosplay & Cons-linja på skolen, hvor vi får ha de som fotomodeller gjennom hele året. De har fokus på styling og kostyme, og vi har fokus på location og fotograferingen. Vi elsker dette samarbeidet!

Vi går gjennom mange artige oppgaver, for at du skal få teste deg på forskjellige sjangre gjennom året, noen av de oppgavene vi har hatt tidligere er: Zombieapokalypse, film noir, eventyr, fremtiden, pinhole kamera, akt, og green screen fotografering. Du får også ditt eget lomokamera ved skolestart, og i løpet av året skal du lære å bli en ekte Lomofotograf!

Skolen er utstyrt med studioer av topp kvalitet - en lekeplass for fotografer! Bli med på et magisk år hvor du får dyrke din fotointeresse sammen med andre likesinnede du óg!

Følg oss på instagram!

Linjen passer for alle som sitter med en fotospire i magen, og er interessert i foto! Hit kan man komme som man er, nybegynner eller ei!

Dette vil du lære

 • God kamerabruk.
 • Bildekomposisjon.
 • Å jobbe i studio med blitz og lyssetting.
 • Bilderedigering i Adobe Photoshop (om du ikke har programmet, ordner vi dette ved skolestart)
 • Mørkerom og analog fotografering.
 • Utvikle deg kreativt.
 • Skape historier.
 • Finne ditt utrykk.
 • Jobbe med kunder.
 • Å lage din egen portfolio.
 • Cosplay fotografi.
 • Å jobbe sammen som team.

Våre forventninger til deg

 • At du ønsker å lære.
 • Er interessert i foto.

Felles skoletur til Tallinn

Pris: Inkludert i linjepris

Vår “bli kjent tur” går denne høsten til Tallinn, hovedstaden i Estland. Denne turen er obligatorisk for alle elever, og du betaler kun for noen av måltidene. Turen vil inneholde alt fra eldre historie til omvisning og workshop innen den nyeste teknologien som finnes. Vi reiser klassevis for å bli ekstra godt kjent! I tillegg får man god mat, mange opplevelser og mulighet til å ta spa om man ønsker det!

Under bilder kan du se videosnutter fra turene skoleåret 2017/2018!

New York

Pris: 16 000

New York er den perfekte turen for deg som ønsker å oppleve kunst og kultur i byen som aldri sover. Det blir blant annet workshop i street art/tagging, og guidet pizzatur gjennom Brooklyn. Vi besøker Empire State building, Central Park, MOMA, dinosaurmuseet Natural history museum og tar båt rundt Statue Of Liberty, og det er muligheter for å stå på skøyter på Rockefeller Center. New York har noe for alle! Det er også mulighet for at det blir guidet tur hos selskapet Microsoft Store! 

Frokost er inkludert + 1 lunsj eller middag som inkluderer drikke 3 av dagene.

Marokko

Pris: 16 000

Denne turen vil inneholde alt fra kamelridning i Sahara til trange handelsgater i Marrakech (souker). Du vil få oppleve Atlasfjellene og stedet der filmen “Gladiatoren” med Russel Crowe ble spillt inn. Er du mer fan av serien “Sex in the city” vil du på denne turen bruke samme flyplass og gå de samme gatene som jentene gjorde i filmen. Dette er en tur som er skreddersydd for deg som vil oppleve en ny og spennende kultur på en norsk måte. Vi reiser rundt med egen buss i Marokko.

Helpensjon - Alle måltider inkludert!

Belfast

Pris: 6 000

Ønsker du å oppleve magien til Game of Thrones er dette turen for deg. Her vil det bli besøk til opptakssteder og muligheten for å lære seg bueskyting. Belfast er også en by med mye historie og dette er en spennende mulighet å besøke en by som er litt utilgjengelig. Dette er turen der man får oppleve kultur, politikk og filmverden på kloss hold!

Frokost er inkludert + 1 lunsj eller middag som inkluderer drikke hver dag

København

Pris: 6 000

København har kunst, kultur og shoppingmuligheter. Vi besøker Europas største paintball/lazertag arena (som befinner seg i København) hvor vi skal spille lazertag! Det blir vandring med guide gjennom byen, og i løpet av dagene vil vi besøke et Escape room, hvor vi jobber i team sammen om å løse koder og mysterier! En utrolig artig opplevelse!

Frokost er inkludert + 1 lunsj eller middag som inkluderer drikke hver dag.

Island

Pris: 11 000

Bli med på oppdagelsesferd i Island. Det blir heldags ekskursjon med guide for å se ”The golden circle”, en islandsk klassiker, hvor vi på en og samme dag får oppleve noen av Island´s mest kjente attraksjoner. Som blant annet varmekilder, geysir og den majestetiske fossen Gullfoss. Vi skal også oppleve hesteridning, og en tur til den fantastiske varmekilden “blå lagune” for å bade. Vi bor sentralt i byen, rett ved handlegaten Laugavegur, og det vil bli en dag fri hvor man kan utforske byen på egenhånd.

Frokost er inkludert + 1 lunsj eller middag som inkluderer drikke hver dag.

Dette er en ny tur Bjerkely starter med skoleåret 2018/2019, derfor har vi ingen bilder enda.

Anne-Marit Holmseth

Lærer for Foto

Anne-Marit jobber som fotolærer hos oss, og har inspirert andre fotospirer siden 2010. Anne Marit har et blikk for detaljer, og vet hvordan å bruke kamera. Ja, hun er fotograf med stor F, som hun sier selv! Og hun elsker å lære bort og inspirere andre innen dette feltet! Ellers elsker Anne-Marit å gå på konserter, være i naturen, lage mat, og være med familien sin.

På Bjerkely er ingen skoleuker like, men vi har en basisplan vi følger. Dagene er fulle av prosjekter som interesserer og utfordrer. Disse er enten er linjevis, internatvis eller basert på dine interesser.

Last ned timeplan som pdf ↓

Vi har tre perioder med valgfag i løpet av året hvor du kan velge inntil to valgfag i hver periode. Vi har minimum 6 timer valgfag pr. uke.

Ulike valgfag

Vi har ulike valgfag som du velger når du begynner på skolen. Valgfag vi har hatt de senere årene, og som fort kan dukke opp kommende skoleår er cosplay, forskjellige ballspill, brettspill, trylling.

Enten du driver med cosplay & cons, foto, tegneserie, spillutvikling, e-sport: her kan du dele dine interesser med andre og utvide dine grenser. Dette blir annerledesåret med interessante valgfag, utfordrende oppgaver og spennende turmål.

Linjer ved skolen

Fra kr 108 100,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på rommet
 • Bad på gangen
 • Studietur: Felles skoletur til Tallinn
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 108 100,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

 • 6 000,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 108 100,-
(10 810,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Gry Benedicte Maaø

Å gå på fotolinja på Bjerkely var helt fantastisk! Jeg lærte kjempemasse om foto, uendelige mange teknikker, og fikk virkelig testet ut kreativiteten min, og samtidig tilbringe hver eneste dag med fantastiske mennesker! Beste 2 årene av mitt liv!

Gry Benedicte Maaø, elev 2015 / 2016
Anja Ekre Svendsen

Et år med foto satte virkelig fyr på kreativiteten med masse spennende oppgaver. Det er så herlig å ha en inspirerende lærer som brenner for faget sitt! Året på folkehøgskole har virkelig forandret meg på en god måte, og gitt meg venner for livet!

Anja Ekre Svendsen, elev 2017 / 2018
Guri Tyse

Fotolinja på Bjerkely tar virkelig fotointeressen til et nytt nivå! Du kan ikke unngå å dra derfra med sekken full av kunnskap. I tillegg får du jobbe med verdens beste lærer som alltid har masse gode ideer! Her er det bare å slå fantasien løs!

Bestill katalogen for 2019/2020

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Klassisk fotografi

Fana folkehøgskule
Venteliste
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

FotoVideo

Rønningen folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs18 t/ukeKristen

Foto Lofoten analogt

Lofoten folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Foto Lofoten

Lofoten folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Fotografi - USA

Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Foto/Opplevelser

Elverum folkehøgskule
Fullt
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

FotoGLOBAL

Nordhordland Folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs16 t/ukeKristen

Foto og YouTube

Danvik Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Foto og backpacking

Agder Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Fotoreise

Sogndal folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Foto Villmark - Island/USA

Alta folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Foto - New York

Skjeberg Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeFrilynt