Til hovedinnhold
Ledig plass

Finn flyt og roen! Merk at tiden står stille mens du venter på at neste bølge skal komme. Nyt solnedgangen og klar stjernehimmel sammen med gode venner.

Har du lyst å fordype/lære deg brettsport som snowboardsurfing og skating? Vi tar utgangspunkt i der du er, enten som nybegynner eller har holdt på med brettsport før. 

Dette er en aktiv linje, hvor vi er 4 uker på studietur. Når vi er på studietur er hovedfokuset surfing- du vil lære hvordan man leser bølgene, sikkerhet i vannet, popup-/padleteknikk, balanse og flyt. Vi skal surfe på noen av Norges og Europas beste steder. Når vi er på skolen skal vi bruke tiden til å være aktiv med andre ting. Det er fin og variert natur i vårt nærområde som vi skal oppleve. Det kan være alt fra å nyte en pudder sving til en kopp kaffe rundt bålet. Vi skal skate, stå i skitrekk, trene, gå toppturer, sove ute eller prøve oss på havkajakk. Sammen skal vi skape et godt klassemiljø og gode opplevelser. 

For at du skal oppnå god progresjon i surfingen/brettsport skal vi ha fokus på trening som styrke, utholdenhet og bevegelighet. Vi trener sammen minimum en gang i uka. Vi skal og bruke litt tid på mentaltrening/meditasjon for å lære å finne fokus eller roen. Vi har surfskateboard som er laget for surfere, slik at du kan trene surfeteknikk på land. Du vil få lære deg longboard og skate innendørs i blant annet Trikkestallen. På vinteren bruker vi mye av tiden på snowboard/ski, vi bruker ulike skitrekk i området og går toppturer. Du vil lære om skred sikkerhet og trygg ferdsel når vi er på tur. Du vil og få prøve å kite med ski/brett

Du vil og lære litt om å ivareta naturen og ha et miljøfokus. 

Dette er linjen for deg som har lyst til å lære deg å surfe og lære mer om miljø og klima. Du trenger ingen forkunnskaper eller ferdigheter på forhånd.

Dette vil du lære

 • Fagområder
 • -Surfing
 • -Surfskateboard/Skateboard
 • -Longboard
 • -Snowboard/ski
 • -Trening; styrke og kondisjon
 • -Friluftsliv
 • -Kiting med brett/ski
 • -Miljø og bærekraft- med hovedfokus på havet
 • -Yoga, bevegelighet,meditasjon
 • -Praksis uke

Våre forventninger til deg

At du er motivert, nygsjerrig og ønsker å lære. 

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 2 uker på hver tur

Måltider pr dag inkludert: 3

I løpet av skoleåret er vi til sammen 4 uker på studietur. Tanken er å reise så miljøvennlig som mulig. På begge turene er har vi muligheter til å tilpasse nivået ditt, om du er nybegynner eller viderekommende. Du vil merke god progresjon i surfingen. Du vil kjenne det i musklene i løpet av de to ukene, men det er verdt det når du ser hvor stor progresjon du får. 

Om høsten drar vi på en 2 ukers studietur til Hoddevik på Stadtlandet. Hovedfokuset er også her surfing. Når vi ikke surfer bruker vi tiden på å nyte naturen, skate, gå turer og strandrydding. 

Om våren drar vi til Europas surfe mekka; Portugal. Vi skal til byen Ericeira og er der i 2 uker. Hovedfokuset er surfing. Når vi ikke surfer skal vi og teste ut yoga, skate og oppleve/lære litt om kulturen i Portugal. 

Hvis det ikke er mulig å reise til Portugal på grunn av pandemien fullfører vi turen i Norge. På våren 2021 var vi i Stavanger og surfet på Bore og i Lofoten å surfet på Unstad. Dersom det ikke blir Portugal har du mulighet å være med å påvirke hvordan studieturen på våren blir. 

Pr. 01.10.21: Skolen vil følge anbefalinger fra norske og lokale myndigheter med tanke på å gjennomføre studieturer til utlandet. Dersom vi ikke kan reise til utlandet, vil skolen legge opp til relevante studieturer i Norge i samarbeid med elevene.

 

 

Felles studietur inn- eller utland 2023

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 1 uke

Måltider pr dag inkludert: 3

Studieturene er en viktig del av skoleåret. De har tre hovedfokus: Kultur og landkunnskap, fellesskap og linjerelaterte aktiviteter. De siste årene har vi vært på felles studietur til Sør-Europa. For skoleåret 2022-2023 vil reisemål bli endelig avklart i løpet av oktober 2021.

På alle turene våre har vi erfarne kontakter som jobber for oss. Vi benytter oss av lokale guider med god lokalkunnskap. Vi har til enhver tid fokus på sikkerhet og gjør fortløpnde risikovurderinger. Elever og ansatte skal kunne oppleve det trygt å være på reise. Det gir oss store opplevelser, mye latter og ny mestring!

Fellesturen er inkludert i skolepengene. Det betyr at på tur er det kun lommepenger som kommer i tillegg. På fellesturer vil det være aktiviteter og opplegg på tvers av linjer og dette betyr mye for det sosiale fellesskapet.

Linjene har egne linjeturer, disse kostnadene er også inkludert i linjeprisen. 

Pr. 01.10.21: Skolen vil følge anbefalinger fra norske og lokale myndigheter med tanke på å gjennomføre studieturer til utlandet. Dersom vi ikke kan reise til utlandet, vil skolen legge opp til relevante studieturer i Norge i samarbeid med elevene.

 

Turer i nærområdet

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: Dagsturer

Måltider pr dag inkludert: 3

Vi legger opp til en del turer der vi håper å oppleve mye fint sammen. Vi tror det er viktig og riktig at vi får disse opplevelsene i fellesskap. Det styrker det sosiale miljøet på skolen. 

Vi beveger oss rundt i nærområdet, besøker Stiklestad eller andre historiske steder i regionen, eller benytter oss av at skolen ligger 1,5 time unna Trondheim, bl.a. med et bredt musikk- og kulturliv.

Vi kan også benytte oss også av at vi er nærme et av skandinavias beste skisportsteder, Åre i Sverige. Ellers er det flere aktiviteter og steder som både linjer, valgfag og skolen benytter seg av.

Cathrine Hansen

Lærer på Surf, brett og miljø. og Sport Extreme Australia,

For meg er det viktig å skape gode relasjoner og motivasjon hos elevene. Jeg har jobbet på Bakketun siden 2014. Utdanning innenfor idrettsvitenskap og pedagogikk. Jeg er født og oppvokst i Finnmark, og er mest interessert i å være aktiv ute. Det jeg driver mest med er snowboard, sykling og surf.

Epost: cathrine@bakketun.fhs.no
Telefon: 74049100

Felles alle dager: God frokost + morgensamling (et ord for dagen, dagens nyheter, markering av bursdager og annen viktig info)

 • Mandag: Romvask, Internatfag, Boenhetssamling, lunsj og linjefag
 • Tirsdag: Valgfag hele dagen
 • Onsdag: Fellesfag, lunsj og linjefag
 • Torsdag: Linjefag hele dagen
 • Fredag: Linjefag. Internatvask timen før middag
 • Lørdag: Seminar/aktivitet/tur, elevkveld, lørdagskos med varmt måltid

Noe av det som er på planen:

 • August: Åpningshelg, Blikjent-tur
 • September: Linjefokus
 • Oktober: Foreldrehelg, høstferie.
 • November: Åpen skole/basar.
 • Desember.: Juleuke med juleverksted, julebakst, julesang og stor julefest
 • Januar: Nyttårsfest!
 • Februar: Sceniske linjer på turné med  forestilling/konsert. Vinterferie
 • Mars/April: Praksisperiode. Alle på studietur
 • Mai: Avrunding og avslutning  (Fellestur)

Det vil være en frihelg eller ferie i hver måned. 

 

Du velger blant mange ulike valgfag i løpet av året. På denne måten kan du utfylle linjefaget ditt eller velge noe du alltid har hatt lyst til å lære, eller dyrke andre interesser du har. På timeplanen har du en hel valgfagsdag i uka. Faget kan gå over en periode på ca 5-6 uker.

Brett

Skateboard - Longboard, aktivitet ute. Skolen har brett til utlån og egen skatehall.

Buldring/klatring

Høyt og lavt! Styrke og teknikk. Skolen har eget buldrerom og vi benytter oss av den store klatreveggen i Trønderhallen

Båtførerprøven

Her har du en unik mulighet til å få gjort noe du vil ha stor glede av videre. Det vil påløpe litt kostnader til selve prøven.

Drama

Grunnnleggende dramaarbeid. Stuntopptredner for medelever og andre.

Filosofi

Et blikk på tenkningens historie. Faget for lange tanker, undring, mange spørsmål og få svar!

Forming varierte aktiviteter

Pris: 300,-

Her blir bredden stor og du får lage ting i flere ulike teknikker.

Forming, - maling

Pris: 300,-

Maling av egne bilder, grunnleggende akrylmaling.

Forming, - strikking/hekling

Pris: 300,-

For deg som ikke kan og for deg som kan, - alle kan mer når perioden er over.

Forming,- skinnfell

Pris: 1 500,-

Her får du lage et produkt i pelsskinn som kan arves i generasjoner; Teppe, babypose, sitte/liggeunderlag, votter/tøfler mm. Du vil lære å sy i pelsskinn, og å trykke på/dekorere det.  

Foto

Lær deg å ta gode bilder med din mobil.

Fridykking

Friluftsliv

- nærområdet innbyr til mange slags naturopplevelser - vanlig friluftsutstyr er nødvendig

Hundekjøring

Pris: 1 500,-

Det er SÅ mye du kan gjøre sammen med hunden din, og hundekjøring kan bli en actionfylt favoritt. Du trenger ikke ha 8 - 10 hunder, de fleste har én hund, og det er nok for å drive med dette!

Idrett og ledelse

Idrett/Ballspill

- fysisk aktivitet - variasjon

Jegerprøve

Det vil påløpe litt kostnader til eksamen.

Klatring og brattkort/led

Styrke og teknikk. Skolen har eget buldrerom og vi benytter oss av den store klatreveggen i Trønderhallen. Det vil påløpe litt kostnader til eksamen.

Lydteknikk

Matglede

Gourmetmat for nybegynnere.

Musikk/Band

- samspill - besifring - band - solosang

Psykologi

Finn dine sterke sider. Få større selvinnsikt. Hvordan takle med og motgang. Hvordan oppnå en robust psyke! Et livsmestringsfag rett og slett.

Riding

Pris: 1 500,-

Hestestell, teori, ridning på bane, i ridehall og på tur. Ei skikkelig treningsøkt, eller bare den pausen du trenger i hverdagen. Hestehold og ridning er godt både for psyke og fysikk.

Samisk kultur og identitet

Pris: 300,-

I møte med andre danner vi oss raskt et inntrykk. Ser vi på andre som individ eller stereotypier? Hvordan ønsker vi selv å bli sett? I dette valgfaget søker vi kunnskap, møter med mennesker og innblik

Sjakk

Hurtigsjakk, lynsjakk og lengre partier. Grunnleggende sjakkforståelse, bindinger, gaffel, matt, patt og mønstergjenkjennelse, åpningsteori, utvikling av brikker, motspill, offer, angrep og sentrum.

Ski/brett

Pris: 1 000,-

Med fokus på toppturer, uteaktiviteter og skitrekk. Vi benytter oss bla.av skianlegg i vårt nærområde og Åre. Kostnadene dekker reise og dagskort.

Sykkel

Stisykling i skog og mark

Teatersport

Publikum roper ut sted og tema, og scenen er i gang! Improvisasjon, latter, formidling, skuespillerteknikk og stemmebruk. Trygghet og lekenhet er viktige stikkord.

Trening og helse

Kom i form, få gode treningsvaner.

Vinterfriluftsliv

Velkommen til Bakketun! En skole med stor bredde i fagtilbud. Med mange valgfag kan du sette sammen din egen timeplan og få en hverdag full av egne interesser. Engasjerte og dyktige lærere underviser og veileder. Hovedmålet er et godt miljø, mestringsfølelse og venner for livet!

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 136 640,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Studietur til Portugal
 • Studietur til Stadt
 • Turer i nærområdet
 • Workschops
 • Fellestur med hele skolen
 • Bad på gangen
 • Sangbok
 • Ulykkesforsikring
 • Turer i nærområdet
 • Fri benyttelse av elevkjøkken og spesialrom
 • 2-3 måltider på turer
 • Felles studietur
 • Studietur: Felles studietur inn- eller utland 2023
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Studietur: Turer i nærområdet
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Studietur: Hoddevik og Portugal 2022/2023
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 136 640,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 136 640,-
(13 664,- per måned)
Du får en individuell betalingsplan ved opptak. Innbetalingene til skolen samsvarer med datoene for utbetaling fra lånekassen. Økonomileder er god å spørre hvis en lurer på noe både på forhånd og underveis i året.
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Vaksiner på studietur Hoddevik og Portugal 2022/2023
 • Visum på studietur Hoddevik og Portugal 2022/2023
 • Valgfag
  Noen av våre valgfag koster penger. Les mer om valgfag lenger opp på siden. Du velger valgfag først når du begynner på skolen.
 • Ta kontakt med skolen for mer informasjon om kostnader for alternativ mat (allergi, intoleranse etc.)
 • Utstyr til linja (se Utstyr til linja nedenfor)
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole

Dette utstyret får du låne av skolen

kommer info

Dette utstyret må du stille med selv

 • Sovepose og liggeunderlag
 • Turbestikk, kopp, matpakke boks
 • Hodelykt
 • Tursekk min 65 l
 • Tur- jakke/bukse/sko
 • Treningsklær
 • Snowboard/ski
 • Hjelm 
 • Badetøy
Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Thea Sandholm

Som elev på Surf blir jeg utfordret både på land og i vann med ulike former for brettaktiviteter, trening og prosjekter. Jeg har en utrolig variert og spennende hverdag, og er omgitt av folk som ønsker å lære og å ha det gøy med faget!

Fra bloggen

Romkamerater

Vi har snakka med årets elever om hvordan det har vært å bo sammen.

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Frikjøring

Alta folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Friluftsliv / Ski og surf

Nordfjord folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs20 t/ukeKristen

Freeride POW Alpene

Molde Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Brett, Ski og Surf - Lett

Fredly Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Musikk Ski Snowboard

Toten Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Snow Kite Surf Bali

Hurdal Verk folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Pudder Surf - Japan

Nordvestlandet folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeKristen

Frikjør Topptur

Ringebu Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Snowboard/Freeski

Elverum folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Switch - park & pudder

Hallingdal Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Freeride Chasing Powder

Rødde folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

X-sport

Hedmarktoppen folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs20 t/ukeKristen