Til hovedinnhold
Ledig plass

I lydene fra jungelen og vannet som stryker langs båten sitter du helt stille Du har klart å fange krokodillen på film!

Har du lyst til å lære deg å jobbe med film og flerkameraproduksjon og utvikle dette fagområde videre? Og i tillegg planlegge og oppleve den store reisen din til Latin-Amerika?

Ja takk begge deler.

Gjennom året skal vi lage ulike typer film sammen, fra dokumentarfilm og kortfilm til stop - motion og sportsfilm. Du vil få mulighet til å jobbe med det du liker best ute og inne, utvikle deg mot å bli en dyktig kameramann, klipper eller kanskje en god regissør.

Vi kommer også til å jobbe litt med planlegging og research om Latin-Amerika, spansk og pakking av sekk og andre praktiske reisetips.

I løpet av året jobber vi mest mulig praktisk. Fagområdene vil gå over i hverandre og vi vil jobbe prosjektbasert. Et eksempel på prosjekt kan være å lage musikkvideo sammen elevene på Musikk-, Lyd- og Teater-linjen på skolen. (Se tidligere musikkvideo under)

Vi vil dra ut av skolen på turer i nærmiljøet på jakt etter fine motiv. Besøke bedrifter for å få spennende møter med noen som jobber i filmbransjen, kanskje du også får mulighet til å vise og få tilbakemelding på egenproduserte videoer.

Ellers vil vi jobbe en del med turplanlegging mot Latin-Amerika turen. Du vil jobbe med ditt eget prosjekt: Film eller fotoreportasje.

Innenfor reiseliv jobber vi med å skape og markedsføre spennende opplevelser. På turen skal vi bruke det vi har lært om film og foto. I tillegg til å utforske noe av det landene har å by på.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi tar utgangspunkt der du er enten nybegynner eller du har holdt på med film og foto før.

Dette vil du lære

FAGOMRÅDER

 • Flerkamera
 • Kortfilm
 • Klipping/redigering
 • Manus og dramaturgi
 • Foto og kamerateknikk
 • Reisereportasje
 • Sør - Amerika
 • Reiseliv
 • Spansk

Våre forventninger til deg

 • Motivasjon for å bruke tid på å tilegne deg faget
 • Samarbeidsvilje og evne
 • Pågangsmot

 

Latin-Amerika

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 4-5 uker

Måltider pr dag inkludert: 3

 Vi planlegger en annen linjetur sammen dersom smittesituasjonen gjør at vi ikke kan reise som planlagt.

Vi drar på studietur til fantastiske Latin-Amerika sammen med skolens bistandslinje. Lærerne på disse linjene har bodd og studert i disse landene, noe som gjør at de kjenner folket og kulturen godt. Denne verdensdelen er full av kontraster, Interessante historier og spennende aktiviteter. Vi har hovedvekt på Perú og Bolivia, Der vi blandt annet reiser inn i Amasonas og bor sammen med de lokale i en landsby. Du vil kunne påvirke hva vi skal gjøre og hvor vi skal reise. Dette jobber vi sammen med i undervisningstimene før vi drar. Tidligere år har vi dratt til Machu Picchu, Saltsjøen i Bolivia vandret hundrevis av meter inn i sølvgruvene i Potosi. Vært nede ved Stillehavet og over 4500 meter over havet. Holdt krokodiller og klemt et dovendyrbarn. Mulighetene er mange og ditt engasjement for turen vil være med på å bestemme hvilke opplevelser vi skal oppsøke ditt skoleår. I løpet av turen skal du jobbe med ditt selvstendige prosjekt, film eller foto som redigeres når vi er tilbake på skolen. Et annet mål er å oppleve kulturen fra innsiden, og at dere kommer tilbake til Norge med relasjoner, erfaringer og inspirasjon som blir med videre i livet.

 

 

 

Peru og Bolivia

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 4-5 uker

Måltider pr dag inkludert: 3

Vi planlegger en annen linjetur sammen dersom smittesituasjonen gjør at vi ikke kan reise som planlagt.

Dokumentar og reisereportasje, - dette er to land med kontraster på alle plan. Vi har gode kontakter og erfaring fra tidligere reiser i Sør - Amerika

Studieturene er en viktig del av skoleåret. De har tre hovedfokus: kultur og landkunnskap, fellesskap og linjerelaterte aktiviteter.

På alle turene våre har vi erfarne kontakter som jobber for oss. Vi benytter oss av lokale guider med god lokalkunnskap. Vi har til enhver tid fokus på sikkerhet og gjør fortløpnde risikovurderinger. Elever og ansatte skal kunne oppleve det trygt å være på reise. Det gir oss store opplevelser, mye latter og ny mestring!

Fellesturen til Spania og Marokko og turene i nærområdet er inkludert i skolepengene. Det betyr at på tur er det kun lommepenger som kommer i tillegg. På fellesturer vil det være aktiviteter og opplegg på tvers av linjer og det betyr mye for det sosiale fellesskapet.

Linjene har egne linjeturer, disse kostnadene er inkludert i linjeprisen. 

Våre utenlandsturer vil for skoleåret 2020-21  ligge plassert i vårsemestert rundt påsketid.

Spania og Marokko

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 1 uke

Måltider pr dag inkludert: 3

Vi planlegger en annen tur sammen dersom smittesituasjonen gjør at vi ikke kan reise som planlagt.

Dette er en tur hvor vi bygger fellesskapet på tvers av linjene. Programmet inneholder derfor fellesaktiviteter ute og inne. Kurs i flamenco og surfing, tur til Sevilla, yoga og sykkeltur. Noe velger du og noe gjør vi felles. Et høydepunkt for mange er når vi tar båten over til Marokko og bruker en dag i havnebyen Tanger. Vi har hatt denne turen i flere år og har høstet god erfaring med opplegget vi har sammen der.

bildetekst

Turer i nærområdet

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: Dagsturer

Måltider pr dag inkludert: 3

Vi benytter oss av at vi er nærme et av skandinavias beste skisportsteder, Åre i Sverige. Skolen ligger en drøy time fra Trondheim med bredt musikk og kulturliv.

Ellers er det flere aktiviteter og steder som både linjer, valgfag og skolen benytter seg av.

Daniel Eiken

Lærer på Film og reiseliv, Latin - Amerika

Jeg brenner for gode relasjoner og motivasjonsbasert læring. Derfor er jeg veldig glad for at elevene slipper karakterpresset når de går her på Bakketun. 

Jeg er født og oppvokst i Perú og har jobbet på Bakketun siden 2014. Utdanning innenfor multimedieteknologi, helsefag og pedagogikk. Jeg er mest intressert i filmproduksjon. Før jeg begynte her startet og drev jeg min egen filmbedrift. 

Epost: daniel@bakketun.fhs.no
Telefon: 93455559

Felles alle dager: God frokost + morgensamling ( dagens nyheter, markering av bursdager, viktig info og et ord for dagen)

Mandag: Internatfag,boenhetssamling, romvask. Lunsj. Linjefag

Tirsdag: Valgfag hele dagen

Onsdag: Fellesfag. Lunsj. Linjefag.

Torsdag: Linjefag

Fredag: Linjefag. Internatvask timen før middag.

Lørdag: Seminar/aktivitet/tur.  Elevkveld,  Lørdagskos med varmt måltid.

 

Noe av det som er på planen:

 • August: Åpningshelg, Blikjent-tur
 • September: Linjefokus
 • Oktober: Foreldrehelg, høstferie.
 • November: Åpen skole/basar.
 • Desember.: Juleuke med juleverksted, julebakst, julesang og stor julefest
 • Januar: Nyttårsfest!
 • Februar: Sceniske linjer på turné med  forestilling/konsert. Vinterferie
 • Mars/April: Praksisperiode. Alle på studietur
 • Mai: Avrunding og avslutning  (Fellestur)

Det vil være en frihelg eller ferie i hver måned. 

 

Du velger blant mange ulike valgfag i løpet av året. På denne måten kan du utfylle linjefaget ditt eller velge noe du alltid har hatt lyst til å lære eller dyrke andre interesser du har. Vi setter av en hel dag i uka i perioder på 4 - 6 uker, og har også valgfagsuker der du kun har ett valgfag.

Båtførerprøven

Her har du en unik mulighet til å få gjort noe du vil ha stor glede av videre. Det vil påløpe litt kostnader til selve prøven.

Brett

Skateboard - Longboard, aktivitet ute. Skolen har brett til utlån og egen skatehall.

Buldring/klatring

Høyt og lavt! Styrke og teknikk. Skolen har eget buldrerom og vi benytter oss av den store klatreveggen i Trønderhallen

Drama

Grunnnleggende dramaarbeid. Stuntopptredner for medelever og andre.

Filosofi

Et blikk på tenkningens historie. Faget for lange tanker, undring, mange spørsmål og få svar!

Forming varierte aktiviteter

Pris: 300,-

Her blir bredden stor og du får lage ting i flere ulike teknikker.

Forming, - maling

Pris: 300,-

Maling av egne bilder, grunnleggende akrylmaling.

Forming, - strikking/hekling

Pris: 300,-

For deg som ikke kan og for deg som kan, - alle kan mer når perioden er over.

Forming,- skinnfell

Pris: 1 500,-

Her får du lage et produkt i pelsskinn som kan arves i generasjoner; Teppe, babypose, sitte/liggeunderlag, votter/tøfler mm. Du vil lære å sy i pelsskinn, og å trykke på/dekorere det.  

Foto

Lær deg å ta gode bilder med din mobil.

Fridykking

Friluftsliv

- nærområdet innbyr til mange slags naturopplevelser - vanlig friluftsutstyr er nødvendig

Hundekjøring

Pris: 1 500,-

Det er SÅ mye du kan gjøre sammen med hunden din, og hundekjøring kan bli en actionfylt favoritt. Du trenger ikke ha 8 - 10 hunder, de fleste har én hund, og det er nok for å drive med dette!

Idrett og ledelse

Idrett/Ballspill

- fysisk aktivitet - variasjon

Jegerprøve

Det vil påløpe litt kostnader til eksamen.

Klatring og brattkort/led

Styrke og teknikk. Skolen har eget buldrerom og vi benytter oss av den store klatreveggen i Trønderhallen. Det vil påløpe litt kostnader til eksamen.

Lydteknikk

Matglede

Gourmetmat for nybegynnere.

Musikk/Band

- samspill - besifring - band - solosang

Psykologi

Finn dine sterke sider. Få større selvinnsikt. Hvordan takle med og motgang. Hvordan oppnå en robust psyke! Et livsmestringsfag rett og slett.

Riding

Pris: 1 500,-

Hestestell, teori, ridning på bane, i ridehall og på tur. Ei skikkelig treningsøkt, eller bare den pausen du trenger i hverdagen. Hestehold og ridning er godt både for psyke og fysikk.

Samisk kultur og identitet

Pris: 300,-

I møte med andre danner vi oss raskt et inntrykk. Ser vi på andre som individ eller stereotypier? Hvordan ønsker vi selv å bli sett? I dette valgfaget søker vi kunnskap, møter med mennesker og innblik

Sjakk

Hurtigsjakk, lynsjakk og lengre partier. Grunnleggende sjakkforståelse, bindinger, gaffel, matt, patt og mønstergjenkjennelse, åpningsteori, utvikling av brikker, motspill, offer, angrep og sentrum.

Ski/brett

Pris: 1 000,-

Med fokus på toppturer, uteaktiviteter og skitrekk. Vi benytter oss bla.av skianlegg i vårt nærområde og Åre. Kostnadene dekker reise og dagskort.

Sykkel

Stisykling i skog og mark

Teatersport

Publikum roper ut sted og tema, og scenen er i gang! Improvisasjon, latter, formidling, skuespillerteknikk og stemmebruk. Trygghet og lekenhet er viktige stikkord.

Trening og helse

Kom i form, få gode treningsvaner.

Vinterfriluftsliv

Velkommen til Bakketun! En skole med stor bredde i fagtilbud og spennende studieturer. Med mange valgfag kan du sette sammen din egen timeplan og få en hverdag full av egne interesser. Lærere som er eksperter på sitt område underviser og veileder. Hovedmålet er et godt miljø, mestringsfølelse og venner for livet.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 133 250,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • linjetur til Peru og Bolivia
 • Fri bruk av skolens utstyr
 • Alle aktiviteter på studietur
 • Workshops og bransjebesøk
 • Fellestur til Spania
 • Bad på gangen
 • Sangbok
 • Ulykkesforsikring
 • Turer i nærområdet
 • fri benyttelse av elevkjøkken og spesialrom
 • 2-3 måltider på turer
 • Studietur: Spania og Marokko
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Studietur: Turer i nærområdet
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Studietur: Latin-Amerika
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Studietur: Peru og Bolivia
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 133 250,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 133 250,-
(13 325,- per måned)
Prisene ovenfor er for skoleåret 2020-21. Du får en individuell betalingsplan ved opptak. Innbetalingene til skolen samsvarer med datoene for utbetaling fra lånekassen. Økonomileder er god å spørre hvis en lurer på noe både på forhånd og underveis i året.
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Reiseforsikring på studietur Latin-Amerika
 • Vaksiner på studietur Latin-Amerika
 • Visum på studietur Latin-Amerika
 • Reiseforsikring på studietur Peru og Bolivia
 • Vaksiner på studietur Peru og Bolivia
 • Visum på studietur Peru og Bolivia
 • Valgfag
  Noen av våre valgfag koster penger. Les mer om valgfag lenger opp på siden. Du velger valgfag først når du begynner på skolen.
 • Ta kontakt med skolen for mer informasjon om kostnader for alternativ mat (glutenfri, melkefri, vegan etc)
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole

Dette utstyret får du låne av skolen

Vi bruker Imac med Adobepakken for redigering av film, foto og effekter.

Sony FS100 m/flere linser, stativ, skulder rig og slider.

Handycam og gopro

Canon 5d mark2 (speilrefleks)

Mavic Pro (Drone)

Div. lyd og lysutstyr.

Muligheter fo greenscreen.

Stopmotion utstyr.

 - Dersom du har egen PC/mac eller Kamera er det fint å ta det med. -

Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Camilla Holmvik

Hadde aldri klart å gjennomføre en lignende tur til Latin-Amerika på egenhånd. Dyktige lærere og et trygt og godt miljø er avgjørende for meg. På Film har vi gjort alt fra skrekkfilm til musikkvideo. Stor faglig bredde!

Fra bloggen

Romkamerater

Vi har snakka med årets elever om hvordan det har vært å bo sammen.

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2021/2022

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Film & Foto

Voss folkehøgskule
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Romskip

Buskerud Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Nordiska Filmskolan

Nordiska Folkhögskolan
Ledig plass
Helårskurs36 t/ukeFrilynt

Film

Agder Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Stream!

Nordhordland Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

FILM - Manus, regi & filmteknikk

Follo Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

NY! Dokumentar og ekstremsportfilm

Hallingdal Folkehøgskule
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Filmproduksjon

Nordmøre Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Film og Foto

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs A9 t/ukeKristen

Film

Danvik Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

TV-produksjon

Danvik Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Filmproduksjon

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen