Til hovedinnhold

Esthetics Marokko New York

Søk på linjen
Ledig plass

#Denfølelsen...Når noen spør deg hvor du har kjøpt ringen din, og du svarer at du har lagd den selv! #ring #oneofakind #doityourself #hvorvildu @bakketun.esthetics

Dette er linja for deg som liker å jobbe med hendene, og vil bli inspirert til videre arbeid. Du vil dyrke din skaperglede, bli kjent med nye materialer og teknikker, utvikle ditt blikk for muligheter og din kreativitet. Et skoleår hvor du lærer gjennom å skape. Undervisning resulterer i ferdige produkter du kan være stolt av, og ikke minst kunnskap du kan ha mye glede av senere.

Det estetiske har blitt så mye mer enn det tradisjonelle, og du vil lære teknikker innenfor ny design og redesign. Selvlaget er den nye luksusen, og det eksklusive! I dag vil vi ha det ingen andre har, det som ikke fins i kjedebutikkene, det som er One of a kind. Ekstra imponerende er det om du har laget det selv! På Esthetics vil du imponere mange, inkludert deg selv! Do it Yourself er et eget fag på timeplanen, i tillegg til de større prosjektene innen hvert fagområde. Verkstedene står her til din disposisjon!

Praksisuke hos kunstner, i bedrift.

Studieturer; Marokko 1 uke Markeder,keramikk, fargerik mosaikk, skinn og lær, smykker og tekstiler, en sann opplevelse for alle sansene. Vi deltar på workshops, besøker håndtverkere og lar oss inspirere.

New York 10 dager Workshops, en dag med akt -tegning, oppleve en musical, møte personer som satser på et kunstuttrykk som levevei, jakte på street - art og selv være aktive innenfor faget vårt. Sammen med musikk,- lyd,- og teaterklassen får vi med oss de mest kjente turistatraksjonene så klart. Vi kjenner byen godt og drar nytte av gode kontakter.

 

 

 

 

 

 

Her er ingen krav til verken forkunskaper eller utstyr, din interesse, deltakelse og ditt engasjement er viktigst.

Dette vil du lære

Du vil bli undervist i - og får prøve bla. disse fagområdene:

 • Ny Design og Redesign
 • Sølv-og Smykkearbeid
 • Keramikk
 • Søm
 • Upcycling
 • Strikking og Hekling
 • Betong
 • Street art og Land art
 • Tegning og Maling
 • Grafikk
 • Foto
 • Do it Yourself prosjekter
 • Egne Utstillinger
 • Workshops i inn- og utland

Gjennom året vil du også samarbeide med andre av skolens linjer.Dette kan være bl.a. kostymesøm, filmproduksjon og grenbruksprosjek.

 

Våre forventninger til deg

 • At du viser interesse for fagområdene
 • At du er motivert for å prøve nye ting
 • At du engasjerer deg positivt i klassemiljøet

 

Marokko

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 1 uke

Måltider pr dag inkludert: 3

Marrakech ligger sørvest i Marokko og byr på fantastiske kultur- og menneskemøter. På det store markedet Djemaa El Fna møter vi et myldrende liv av slangetemmere, jøglere, apekatter, musikere – ja dette er som å gå i Aladdins fotspor.

Bosted har vi like ved Djemaa El Fna, i den gamle Medinaen.Her kan vi vandre timevis i en labyrint av gater, fylt med fantastisk håndverk og sanseinntrykk.

Verkstedene ligger side om side i de trange gatene; skomakeren som jobber i de utroligste farger, smykker og lamper i metall sages, hamres og formes- Her skal vi selv jobbe og la oss inspirere til videre arbeid tilbake på skolen.

Pottemakerne holder til i en landsby litt utenfor sentrum. Her ser vi hvordan de håndlager de utroligste mosaikkfliser i keramikk, og vi lærer bl.a. å brenne leire i gassovn.

Project Soar arbeider for jenters stilling i lokalsamfunnet, i et land hvor veien mot likestilling fremdeles er lang å gå. Vi besøker også dem, litt utenfor sentrum, for å gjøre noe kreativt sammen med jentene.

Måltidene våre spiser vi oftest på en av byens utallige takterasser, mat laget i Tajine er spesialiteten som vi lærer mer om på matkurs.

Atlasfjellene og berberbyen Imlil er et høydepunkt, bokstavelig talt. Vi rir først på dromedar i ørkenen, før vi sammen med lokale guider rir på eselryggen opp i fjellene. ca 1200m.o.h. spiser vi middag i et berberhjem. På veg ned besøker vi en kvinnebedrift som viser hvordan de lager og bruker argain oil.

 

Bli med til spennende og fargerike Marokko!

 

 

 

 

New York

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 10 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

Her har vi deltatt på ulike workshops innen smykkekunst, blomsterbinding, tegning, street art....Vi møter og lar oss inspirere av mennesker som vil dele sin personlige historie. Utøvende kunstnere i egne verksted, som virkelig er engasjerte i og brenner for sine fagfelt. Det kan også være en brannmann som forteller hvordan 9/11 satte spor i og forandret både hans eget, og våre liv. Vi besøker skoler som er i verdenstoppen innen fashion, kunst- og design, i tillegg til museer med alt fra malerier til dinosaurskjellett og sjokoladekunst. Broadwayforestilling er en selvfølge!

 

Studieturene er en viktig del av skoleåret. De har tre hovedfokus: kultur og landkunnskap, fellesskap og linjerelaterte aktiviteter.

På alle turene våre har vi erfarne kontakter som jobber for oss. Vi benytter oss av lokale guider med god lokalkunnskap. Vi har til enhver tid fokus på sikkerhet og gjør fortløpnde risikovurderinger. Elever og ansatte skal kunne oppleve det trygt å være på reise. Det gir oss store opplevelser, mye latter og ny mestring!

Fellesturen til Spania og Marokko og turene i nærområdet er inkludert i skolepengene. Det betyr at på tur er det kun lommepenger som kommer i tillegg. På fellesturer vil det være aktiviteter og opplegg på tvers av linjer og betyr mye for det sosiale fellesskapet.

Linjene har egne linjeturer, disse kostnadene er inkludert i linjeprisen. 

Spania og Marokko

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 1 uke

Måltider pr dag inkludert: 3

Dette er en tur hvor vi bygger fellesskapet på tvers av linjene. Programmet inneholder derfor fellesaktiviteter ute og inne. Kurs i flamenco og surfing, tur til Sevilla, yoga og sykkeltur. Noe velger du og noe gjør vi felles. Et høydepunkt for mange er når vi tar båten over til Marokko og bruker en dag i havnebyen Tanger. Vi har hatt denne turen i flere år og har høstet god erfaring med opplegget vi har sammen der. Denne turen ligger i høstsemesteret.

Turer i nærområdet

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: Dagsturer

Måltider pr dag inkludert: 3

Vi benytter oss av at vi er nærme et av skandinavias beste skisportsteder, Åre i Sverige. Skolen ligger en drøy time fra Trondheim med bredt musikk og kulturliv.

Ellers er det flere aktiviteter og steder som både linjer, valgfag og skolen benytter seg av.

Ingvild Byre Guddingsmo

Lærer. - Esthetics

Jeg brenner for at elevene skal oppleve mestring og stolthet over eget arbeid, og at de skal oppleve tryggheten til tøye egne grenser.

Jeg er utdannet Faglærer kunst og håndverk med fordypning i leire og har toårig kunstfagskole. Underviser i et vidt spekter av materialer og teknikker innen håndverksfaget.

Epost: ingvild@bakketun.fhs.no
Telefon: 74049100

Felles alle dager: God frokost + morgensamling ( dagens nyheter, markering av bursdager, viktig info og et ord for dagen)

Mandag: Internatfag,boenhetssamling, romvask. Lunsj. Linjefag

Tirsdag: Valgfag hele dagen

Onsdag: Fellesfag. Lunsj. Linjefag.

Torsdag: Linjefag

Fredag: Linjefag. Internatvask timen før middag.

Lørdag: Seminar/aktivitet/tur.  Elevkveld,  Lørdagskos med varmt måltid.

 

Noe av det som er på planen:

 • August: Åpningshelg, Blikjent-tur
 • September: Linjefokus
 • Oktober: Foreldrehelg, høstferie. Frivillig fellestur til sør i Europa (okt. eller nov.)
 • November: Åpen skole/basar.
 • Desember.: Juleuke med juleverksted, julebakst, julesang og stor julefest
 • Januar: Nyttårsfest!
 • Februar: Sceniske linjer på turne med  forestilling/konsert. Vinterferie
 • Mars/April: Praksisperiode. Alle på studietur
 • Mai: Avrunding og avslutning

Det vil være en frihelg eller ferie i hver måned. 

 

Du velger blant mange ulike valgfag i løpet av året. På denne måten kan du utfylle linjefaget ditt eller velge noe du alltid har hatt lyst til å lære eller dyrke andre interesser du har. Vi setter av en hel dag i uka i perioder på 5 - 6 uker, og har også valgfagsuker der du kun har ett valgfag.

Båtførerprøven

Her har du en unik mulighet til å få gjort noe du vil ha stor glede av videre. Det vil påløpe litt kostnader til selve prøven.

Brett

Skateboard - Longboard, aktivitet ute. Skolen har brett til utlån og egen skatehall.

Buldring/klatring

Høyt og lavt! Styrke og teknikk. Skolen har eget buldrerom og vi benytter oss av den store klatreveggen i Trønderhallen

Drama

Grunnnleggende dramaarbeid. Stuntopptredner for medelever og andre.

Filosofi

Et blikk på tenkningens historie. Faget for lange tanker, undring, mange spørsmål og få svar!

Forming varierte aktiviteter

Pris: 300,-

Her blir bredden stor og du får lage ting i flere ulike teknikker.

Forming, - maling

Pris: 300,-

Maling av egne bilder, grunnleggende akrylmaling.

Forming, - strikking/hekling

Pris: 300,-

For deg som ikke kan og for deg som kan, - alle kan mer når perioden er over.

Forming,- skinnfell

Pris: 1 500,-

Her får du lage et produkt i pelsskinn som kan arves i generasjoner; Teppe, babypose, sitte/liggeunderlag, votter/tøfler mm. Du vil lære å sy i pelsskinn, og å trykke på/dekorere det.  

Foto

Lær deg å ta gode bilder med din mobil.

Fridykking

Friluftsliv

- nærområdet innbyr til mange slags naturopplevelser - vanlig friluftsutstyr er nødvendig

Hundekjøring

Pris: 1 500,-

Det er SÅ mye du kan gjøre sammen med hunden din, og hundekjøring kan bli en actionfylt favoritt. Du trenger ikke ha 8 - 10 hunder, de fleste har én hund, og det er nok for å drive med dette!

Idrett og ledelse

Idrett/Ballspill

- fysisk aktivitet - variasjon

Jegerprøve

Det vil påløpe litt kostnader til eksamen.

Klatring og brattkort/led

Styrke og teknikk. Skolen har eget buldrerom og vi benytter oss av den store klatreveggen i Trønderhallen. Det vil påløpe litt kostnader til eksamen.

Lydteknikk

Matglede

Gourmetmat for nybegynnere.

Musikk/Band

- samspill - besifring - band - solosang

Psykologi

Finn dine sterke sider. Få større selvinnsikt. Hvordan takle med og motgang. Hvordan oppnå en robust psyke! Et livsmestringsfag rett og slett.

Riding

Pris: 1 500,-

Hestestell, teori, ridning på bane, i ridehall og på tur. Ei skikkelig treningsøkt, eller bare den pausen du trenger i hverdagen. Hestehold og ridning er godt både for psyke og fysikk.

Samisk kultur og identitet

Pris: 300,-

I møte med andre danner vi oss raskt et inntrykk. Ser vi på andre som individ eller stereotypier? Hvordan ønsker vi selv å bli sett? I dette valgfaget søker vi kunnskap, møter med mennesker og innblik

Sjakk

Hurtigsjakk, lynsjakk og lengre partier. Grunnleggende sjakkforståelse, bindinger, gaffel, matt, patt og mønstergjenkjennelse, åpningsteori, utvikling av brikker, motspill, offer, angrep og sentrum.

Ski/brett

Pris: 1 000,-

Med fokus på toppturer, uteaktiviteter og skitrekk. Vi benytter oss bla.av skianlegg i vårt nærområde og Åre. Kostnadene dekker reise og dagskort.

Sykkel

Stisykling i skog og mark

Teatersport

Publikum roper ut sted og tema, og scenen er i gang! Improvisasjon, latter, formidling, skuespillerteknikk og stemmebruk. Trygghet og lekenhet er viktige stikkord.

Trening og helse

Kom i form, få gode treningsvaner.

Vinterfriluftsliv

Velkommen til Bakketun! En skole med stor bredde i fagtilbud og spennende studieturer. Med mange valgfag kan du sette sammen din egen timeplan og få en hverdag full av egne interesser. Lærere som er eksperter på sitt område underviser og veileder. Hovedmålet er et godt miljø, mestringsfølelse og venner for livet.

Linjer ved skolen

Fra kr 119 750,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Linjetur til New York og København
 • Fri bruk av skolens verksteder
 • Materialer
 • Bransjebesøk og Workshops
 • Studietur Marokko
 • Bad på gangen
 • Sangbok
 • Ulykkesforsikring
 • Turer i nærområdet
 • fri benyttelse av elevkjøkken og spesialrom
 • 2-3 måltider på turer
 • Studietur: Spania og Marokko
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Studietur: Turer i nærområdet
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Studietur: Marokko
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Studietur: New York
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 119 750,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 119 750,-
(11 975,- per måned)
Prisene ovenfor er for skoleåret 2018-19. Det må påregnes noe økning for året 2019-20. Du får en individuell betalingsplan ved opptak. Innbetalingene til skolen samsvarer med datoene for utbetaling fra lånekassen. Økonomileder er god å spørre hvis en lurer på noe både på forhånd og underveis i året.
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Reiseforsikring på studietur Marokko
 • Vaksiner på studietur Marokko
 • Visum på studietur Marokko
 • Reiseforsikring på studietur New York
 • Vaksiner på studietur New York
 • Visum på studietur New York
 • Enkelte valgfag
  Noen av våre valgfag koster penger. Les mer om valgfag lenger opp på siden. Du velger valgfag først når du begynner på skolen.
 • Ta kontakt med skolen for mer informasjon om kostnader for alternativ mat (glutenfri, melkefri, vegan etc)
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole

Dette utstyret får du låne av skolen

Keramikkverksted: Leire, støpeformer, dreieskiver, verktøy, leirefarger, glasurer, ovn.

Verksted for arbeid i sølv, betong og redesign møbel.

Verksted for søm, tegning, maling, strikking, hekling

Fotostudio

Gode kontakter i kommunen gjør det mulig for oss å jobbe med street art både ute- og innendørs.

Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Mia Nilsen

Her lærte jeg nye ting uten tanke på karakterer. Jeg hadde det topp på linja. Ble utfordret på nye materialer og teknikker og hadde tilgang til rom og utstyr 24/7. Vi samarbeidet godt, lærte av en dyktig lærer og hverandre. Studieturen var super!

Fra bloggen

Gode forberedelser ga stort utbytte av studieturen

Pia erfarte at både interessen og muligheten til refleksjon ble større når hun var midt oppi det hun skulle lære om.  Forberedelsene til studieturen gjorde ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2019/2020

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Håndverk og design

Fosen folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Kunst/Opplevelser

Elverum folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Design og håndverk

Peder Morset folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Kreativ Forming Natur Island

Høgtun Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

DIY

Sagavoll Folkehøgskole
Kontakt skolen
HelårskursKristen

Strikking

Peder Morset folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Kunst/foto/glass/reise

Fjordane Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Flexi - Aktiv livsstil

Peder Morset folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Art, Design & Travel

Jæren folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeFrilynt

Visuell kunst

Nansenskolen
Venteliste
Helårskurs26 t/ukeFrilynt

Tegne, male, reise

Risøy Folkehøyskole
Fullt
HelårskursKristen

Kunst og illustrasjon

Rønningen folkehøgskole
Venteliste
HelårskursKristen

Fashion Design

Skiringssal folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Frys tiden: Bilde- og fotokunst

Svalbard folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Klær, Mote & Design

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Tilrettelagt Rønningen

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Foto Lofoten analogt

Lofoten folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

COSPLAY - Japan

Hardanger Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Viking

Seljord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Visual Arts

Ringerike Folkehøgskole
Fullt
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

egenART Afrika

Toten Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Street ART - Travel, Berlin, Cuba, Tenerife

Ringebu Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Kunst og arkitektur

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Arkitektur & interiør

Skiringssal folkehøyskole
Venteliste
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Kunst +

Sunnhordland folkehøgskule
Fullt
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Tegning, kunst og scenografi

Romerike Folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs27 t/ukeFrilynt

Cosplay Japan

Namdals folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Tegning, maling & kunstreise (TMK)

Skiringssal folkehøyskole
Venteliste
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Billedkunst

Fana folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Båtbygging

Fosen folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Grafisk design - Japan

Skjeberg Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Kunst - Italia - Mexico

Agder Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Foto - New York

Skjeberg Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Bilde, Form & Kunst

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Venteliste
Helårskurs16 t/ukeKristen

Livslinja Thailand - kropp, helse, livsstil

Skogn folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Naturfoto

Lofoten folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Film & Foto - USA - Hollywood

Voss folkehøgskule
Fullt
HelårskursFrilynt