Til hovedinnhold
Ledig plass

Lyst til å lage eget stoff for sosiale medier på nett? Eller prøve ut fagområder som blir mer og mer aktuelt i dagens nyhets- og mediebransje? Her får du prøvd ut din egen influencerrolle i praksis.

Mange som i dag har skapt seg et levebrød knyttet til ulike sosiale plattformer har fått høre at "dette kan du jo ikke leve av!" Men det er det jo flere og flere som gjør. Og på denne linja vil vi arbeide for at du skal få prøvd ut om dette er noe for deg. Du vil få arbeide med å utvikle noe som kan være din levedyktige arbeids- eller hobbyidè, vi ser på den rollen influencere har i samfunnet i dag, vi arbeider med det journalistfaglige perspektivet knyttet til det å kommunisere til mange, og vi ser på det praktiske og tekniske ifm. produksjonsteknikk (tekst, lyd, bilde, film, stream osv.).

I tillegg tl at mange har dette som en spennende hobby på ulike sosiale medier, har mange store medieaktører etter hvert tatt inn ulike former for sosiale plattformer i den aktiviteten de driver med. Kanskje kan du se for deg en framtid i en av disse, og prøve ut noe av dette i løpet av folkehøgskoleåret ditt?

Vi kan arbeide med utstyret i de ulike tekniske rommene vi har på skolen, eller du kan få mulighet til prøve ut bruk av ditt eget utstyr hvis du har. Eller vi kan besøke ulike fagmiljøer eller personer som har kommet i gang med noe eget, og lære noe av hvordan de har tenkt når de startet opp.

I løpet av året reiser vi på kortere studieturer i nærområdet og på studietur til New York sammen med en del av de andre linjene på skolen.

Velkommen som søker på en av våre nyeste linjer, i et helt nytt og spennende fag!

En linje for deg som synes sosiale medier gir spennende mulighet til å fortelle om noe du er opptatt av, hva du kan eller hva du lager. Som en morsom interesse, eller noe som kan bli en arbeidsplass!

Dette vil du lære

Fagområder:

 • Idèarbeid - utvikle eget uttrykk
 • Tekst/Manusarbeid
 • Stemmebruk og presentasjonsteknikk
 • Sosiale medier i et samfunnsperspektiv
 • Blikk på journalistrollen
 • Lyd/lys/bilde for sosiale medier
 • Samarbeid med de andre kreative linjene på skolen
 • Studieturer og fagbesøk
 • Mye tid til å prøve ut egne idèer

Våre forventninger til deg

 • At du er positiv og motivert 
 • At du er interessert i faget, deltar og engasjerer deg
 • At du kan jobbe selvstendig og sammen med andre
 • At du viser interesse for egen og andres utvikling

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: Ca. 10 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

Studieturen går til legendariske New York. Du får oppleve teaterforestillinger i ulike sjangere, musikaler, møte skuespillere og vi lar oss inspirere av mennesker som har en personlig historie å fortelle; det kan være en firefigther som opplevde 9/11 på kroppen eller unge mennesker som prøver å realisere drømmen innenfor musikk eller teater.

Musikk og Lydlinja kan lage musikkvideo basert på selvskrevne låter. Elevene på Teater kan få muligheten til å være skuespiller i en musikkvideo innspilt i New York! Og elevene på Kunsthåndverk og Blog´n Vlog besøker mennesker som har utviklet sine egne uttrykk i en av verdens største byer. Her er det mulighet for mange spennende møter!

En sykkeltur i Central park, oppleve byens skyline fra et båtdekk eller oppleve utsikten over hele byen fra en av Manhattans høyeste skyskrapere.... Mulighetene er uendelige! Vi kjenner byen godt og kan derfor ta deg med på ting det ikke er så lett å få til på egenhånd. Var det noen som nevnte amerikanske pannekaker..?

Pr. 01.10.21: Skolen vil følge anbefalinger fra norske og lokale myndigheter med tanke på å gjennomføre studieturer til utlandet. Dersom vi ikke kan reise til utlandet, vil skolen legge opp til relevante studieturer i Norge i samarbeid med elevene.

 

 

Felles studietur inn- eller utland 2023

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 1 uke

Måltider pr dag inkludert: 3

Studieturene er en viktig del av skoleåret. De har tre hovedfokus: Kultur og landkunnskap, fellesskap og linjerelaterte aktiviteter. De siste årene har vi vært på felles studietur til Sør-Europa. For skoleåret 2022-2023 ønsker vi å ha Italia som reisemål.

På alle turene våre har vi erfarne kontakter som jobber for oss. Vi benytter oss av lokale guider med god lokalkunnskap. Vi har til enhver tid fokus på sikkerhet og gjør fortløpnde risikovurderinger. Elever og ansatte skal kunne oppleve det trygt å være på reise. Det gir oss store opplevelser, mye latter og ny mestring!

Fellesturen er inkludert i skolepengene. Det betyr at på tur er det kun lommepenger som kommer i tillegg. På fellesturer vil det være aktiviteter og opplegg på tvers av linjer og dette betyr mye for det sosiale fellesskapet.

Linjene har egne linjeturer, disse kostnadene er også inkludert i linjeprisen. 

Pr. 01.10.21: Skolen vil følge anbefalinger fra norske og lokale myndigheter med tanke på å gjennomføre studieturer til utlandet. Dersom vi ikke kan reise til utlandet, vil skolen legge opp til relevante studieturer i Norge i samarbeid med elevene.

 

Turer i nærområdet

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: Dagsturer

Måltider pr dag inkludert: 3

Vi legger opp til en del turer der vi håper å oppleve mye fint sammen. Vi tror det er viktig og riktig at vi får disse opplevelsene i fellesskap. Det styrker det sosiale miljøet på skolen. 

Vi beveger oss rundt i nærområdet, besøker Stiklestad eller andre historiske steder i regionen, eller benytter oss av at skolen ligger 1,5 time unna Trondheim, bl.a. med et bredt musikk- og kulturliv.

Vi kan også benytte oss også av at vi er nærme et av skandinavias beste skisportsteder, Åre i Sverige. Ellers er det flere aktiviteter og steder som både linjer, valgfag og skolen benytter seg av.

Felles alle dager: God frokost + morgensamling (et ord for dagen, dagens nyheter, markering av bursdager og annen viktig info)

 • Mandag: Romvask, Internatfag, Boenhetssamling, lunsj og linjefag
 • Tirsdag: Valgfag hele dagen
 • Onsdag: Fellesfag, lunsj og linjefag
 • Torsdag: Linjefag hele dagen
 • Fredag: Linjefag. Internatvask timen før middag
 • Lørdag: Seminar/aktivitet/tur, elevkveld, lørdagskos med varmt måltid

Noe av det som er på planen:

 • August: Åpningshelg, Blikjent-tur
 • September: Linjefokus
 • Oktober: Foreldrehelg, høstferie.
 • November: Åpen skole/basar.
 • Desember.: Juleuke med juleverksted, julebakst, julesang og stor julefest
 • Januar: Nyttårsfest!
 • Februar: Sceniske linjer på turné med  forestilling/konsert. Vinterferie
 • Mars/April: Praksisperiode. Alle på studietur
 • Mai: Avrunding og avslutning  (Fellestur)

Det vil være en frihelg eller ferie i hver måned. 

 

Du velger blant mange ulike valgfag i løpet av året. På denne måten kan du utfylle linjefaget ditt eller velge noe du alltid har hatt lyst til å lære, eller dyrke andre interesser du har. På timeplanen har du en hel valgfagsdag i uka. Faget kan gå over en periode på ca 5-6 uker.

Brett

Skateboard - Longboard, aktivitet ute. Skolen har brett til utlån og egen skatehall.

Buldring/klatring

Høyt og lavt! Styrke og teknikk. Skolen har eget buldrerom og vi benytter oss av den store klatreveggen i Trønderhallen

Båtførerprøven

Her har du en unik mulighet til å få gjort noe du vil ha stor glede av videre. Det vil påløpe litt kostnader til selve prøven.

Drama

Grunnnleggende dramaarbeid. Stuntopptredner for medelever og andre.

Filosofi

Et blikk på tenkningens historie. Faget for lange tanker, undring, mange spørsmål og få svar!

Forming varierte aktiviteter

Pris: 300,-

Her blir bredden stor og du får lage ting i flere ulike teknikker.

Forming, - maling

Pris: 300,-

Maling av egne bilder, grunnleggende akrylmaling.

Forming, - strikking/hekling

Pris: 300,-

For deg som ikke kan og for deg som kan, - alle kan mer når perioden er over.

Forming,- skinnfell

Pris: 1 500,-

Her får du lage et produkt i pelsskinn som kan arves i generasjoner; Teppe, babypose, sitte/liggeunderlag, votter/tøfler mm. Du vil lære å sy i pelsskinn, og å trykke på/dekorere det.  

Foto

Lær deg å ta gode bilder med din mobil.

Fridykking

Friluftsliv

- nærområdet innbyr til mange slags naturopplevelser - vanlig friluftsutstyr er nødvendig

Hundekjøring

Pris: 1 500,-

Det er SÅ mye du kan gjøre sammen med hunden din, og hundekjøring kan bli en actionfylt favoritt. Du trenger ikke ha 8 - 10 hunder, de fleste har én hund, og det er nok for å drive med dette!

Idrett og ledelse

Idrett/Ballspill

- fysisk aktivitet - variasjon

Jegerprøve

Det vil påløpe litt kostnader til eksamen.

Klatring og brattkort/led

Styrke og teknikk. Skolen har eget buldrerom og vi benytter oss av den store klatreveggen i Trønderhallen. Det vil påløpe litt kostnader til eksamen.

Lydteknikk

Matglede

Gourmetmat for nybegynnere.

Musikk/Band

- samspill - besifring - band - solosang

Psykologi

Finn dine sterke sider. Få større selvinnsikt. Hvordan takle med og motgang. Hvordan oppnå en robust psyke! Et livsmestringsfag rett og slett.

Riding

Pris: 1 500,-

Hestestell, teori, ridning på bane, i ridehall og på tur. Ei skikkelig treningsøkt, eller bare den pausen du trenger i hverdagen. Hestehold og ridning er godt både for psyke og fysikk.

Samisk kultur og identitet

Pris: 300,-

I møte med andre danner vi oss raskt et inntrykk. Ser vi på andre som individ eller stereotypier? Hvordan ønsker vi selv å bli sett? I dette valgfaget søker vi kunnskap, møter med mennesker og innblik

Sjakk

Hurtigsjakk, lynsjakk og lengre partier. Grunnleggende sjakkforståelse, bindinger, gaffel, matt, patt og mønstergjenkjennelse, åpningsteori, utvikling av brikker, motspill, offer, angrep og sentrum.

Ski/brett

Pris: 1 000,-

Med fokus på toppturer, uteaktiviteter og skitrekk. Vi benytter oss bla.av skianlegg i vårt nærområde og Åre. Kostnadene dekker reise og dagskort.

Sykkel

Stisykling i skog og mark

Teatersport

Publikum roper ut sted og tema, og scenen er i gang! Improvisasjon, latter, formidling, skuespillerteknikk og stemmebruk. Trygghet og lekenhet er viktige stikkord.

Trening og helse

Kom i form, få gode treningsvaner.

Vinterfriluftsliv

Velkommen til Bakketun! En skole med stor bredde i fagtilbud. Med mange valgfag kan du sette sammen din egen timeplan og få en hverdag full av egne interesser. Engasjerte og dyktige lærere underviser og veileder. Hovedmålet er et godt miljø, mestringsfølelse og venner for livet!

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 121 640,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Linjetur til New York
 • Fri bruk av skolens tekniske rom
 • Bransjebesøk og workshops
 • Felles studietur med hele skolen
 • Bad på gangen
 • Sangbok
 • Ulykkesforsikring
 • Turer i nærområdet
 • Fri benyttelse av elevkjøkken og spesialrom
 • 2-3 måltider på turer
 • Felles studietur
 • Studietur: Felles studietur inn- eller utland 2023
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Studietur: Turer i nærområdet
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Studietur: New York 2023
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 121 640,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 121 640,-
(12 164,- per måned)
Du får en individuell betalingsplan ved opptak. Innbetalingene til skolen samsvarer med datoene for utbetaling fra lånekassen. Økonomileder er god å spørre hvis en lurer på noe både på forhånd og underveis i året.
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Reiseforsikring på studietur New York 2023
 • Vaksiner på studietur New York 2023
 • Visum på studietur New York 2023
 • Valgfag
  Noen av våre valgfag koster penger. Les mer om valgfag lenger opp på siden. Du velger valgfag først når du begynner på skolen.
 • Ta kontakt med skolen for mer informasjon om kostnader for alternativ mat (allergi, intoleranse etc.)
 • Utstyr til linja (se Utstyr til linja nedenfor)
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole

Dette utstyret får du låne av skolen

Linjas klasserom:

 • Rom med mulighet for å etablere egen arbeidsstasjon
 • Digital arbeidsstasjon med mulighet for opptak av lyd og bilde/film

I tillegg kan vi disponere andre spesialrom/spesialutstyr på skolen:

 • Eget studio m/Pro Tools, C24 kontrollflate, mikrofoner mm

Live/lyd/lys/scene:

 • PA m/digital og analog miksere, mikrofoner (kablet og trådløssystem), effekter og prosessorer, monitorer
 • Lyssystem m/konvensjonelle og bevegelige lamper
 • Scene- og trossesystem, mulighet for AV-avvikling på lerret

Dette utstyret må du stille med selv

Datamaskin med nettverksmuligheter. Har du eget teknisk utstyr, som mikrofon, lydkort, kamera osv. må du gjerne ta med dette.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Romkamerater

Vi har snakka med årets elever om hvordan det har vært å bo sammen.

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

SKAP Kreative Medier

SKAP Kreativ Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Media - digitalt mangfold

Skjeberg Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Visual storytelling

Arbeiderbevegelsens folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilyntTilrettelagt for rullestolbrukere

Grafisk design

Arbeiderbevegelsens folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilyntTilrettelagt for rullestolbrukere

YouTube & Entreprenørskap

Danvik Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Media

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs B9 t/ukeKristenTilrettelagt for rullestolbrukere

SKAP Podcast

SKAP Kreativ Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Esport, gaming og sosialt!

Stord Folkehøgskule
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Festival Event Management

Harstad Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Film og filmproduksjon

Skjeberg Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Foto - analog, digital, mobil

Skjeberg Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Fotografi

Arbeiderbevegelsens folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilyntTilrettelagt for rullestolbrukere

Spillbedrift

Sunnhordland folkehøgskule
Ledig plass
Stipendiatlinje30 t/ukeFrilynt

Spilldesign & Grafikk

Danvik Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Innovasjon, sosiale medier og markedsføring

Haugetun Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Foto Lofoten analogt

Lofoten folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Beats Electro

Rødde folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Spilldesign

Sunnhordland folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Litteratur og idéhistorie

Nansenskolen
Ledig plass
Helårskurs24 t/ukeFrilyntTilrettelagt for rullestolbrukere

Film- og TV-skapar

Stord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Skuespiller

Sandefjord folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Filmproduksjon

Sandefjord folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Filmproduksjon

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Stream!

Nordhordland Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristenTilrettelagt for rullestolbrukere

Analog foto

Fana folkehøgskule - Bergen
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Fotografi

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

E-sport Counter-Strike

Torshus folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Streaming og Liveproduksjon

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Spillutvikling

Bjerkely folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursKristen

FOTOVIDEO: digital design

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Film og Foto

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs A9 t/ukeKristenTilrettelagt for rullestolbrukere

Fantasy

Toten Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilyntTilrettelagt for rullestolbrukere

StreamTeam

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Sportsjournalistikk & idrett

Skjeberg Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeFrilynt