Her får du lære om og prøve ut ulike journalistiske sjangre. Vi legger vekt på kultur-, sports-, feature- og utenriksjournalistikk. Her er vi opptatt av opplevelser og du er innom alle ulike medier.

Her får du lære om, og prøve ut ulike journalistiske sjangre. Vi legger vekt på kultur-, sports-, feature- og utenriksjournalistikk. Dessuten er vi opptatt av opplevelser. Du får blant annet være med å dekke arrangementer i nærområdet som en del av en redaksjon.  Sammen med erfarne fagfolk får du også møte og skrive om mennesker i andre kulturer.

Informasjonsfilm om Journalistikk fra AFRVimeo.

Les mer om linjen

København

Vi har tidligere reist til København på høsten for å besøke blant annet Senter for interaksjonsdesign, Universitetet i København og opplevd gründermiljøer i en av Skandinavias pulserende hovedsteder.

New York

Grafisk design og IT har de siste årene reist på felles tur til The Big Apple. Der har vi tidligere besøkt forskjellige som er relevant innen IT- og grafisk design-bransjen. Google, Brooklyn Media Center (inkubator), Dom & Tom (utviklingsfirma) Bowne Printers (trykkeri) er blant flere steder vi har vært. Foto, nettvideo og journalistikk blir fra 2018 med til New York.  Hvert år er litt annerledes og vi justerer turen ettersom hva som er mest spennende og mulig å få til. Soloppgang- og solnedgangsfotografering er også vanlig inventar, i tillegg til å utforske byen som aldri sover.

Hver dag starter med frokost i matsalen, med tente lys. Vi møtes i auditoriet for nyheter og kort informasjon om dagen. Hver dag etter middag har vi også valgfag som passer dine ønsker. Linjene viser hver fredag frem arbeidet de har gjort i uken som gikk. Vi har undervisning også lørdager. Dette er spennende dager der temaene går på kryss og tvers av linjefag, verden og livet.

Velg etter hjertet! Dette er to økter i uka som du kan bruke til «noe annet»
Vi velger valgfag to ganger i løpet av året, du får prøve minst fire av dem.

Aerobic

Dyktige instruktører fra et lokalt treningssenter tar deg med på en intensiv treningsøkt med gode øvelser, fengende musikk og avspenning under kyndig veilednig.

Arabisk

Har du lyst til å prøve et språk som snakkes av nesten 300 millioner mennesker? Få innsikt og lær deg nyttige begrep. Tenk å bestille en tekopp på arabisk når du er på studietur!

Årbok

Et sted der minnene blir bevart. Den skal skrives, det fotograferes, det samles og designes. Du får være med på hele denne prosessen!

Alt med ball er lov! Det er med variasjon og et vidt spekter av ballsporter som du kommer gjennom her i løpet av skoleåret. Vennskapelig konkurranser og hårete mål må du regne med.

Entreprenørskap

Fang en drøm og sett den ut i livet! Sammen med medelever lærer du hvordan du skal komme deg fra idé til en gryende bedrift.

Filmanalyse

Hvordan historien fortelles er ikke tilfeldig. Lydene, lysene, fargene som brukes og menneskene/typene som fremstilles. Alt dette er med på å fortelle en historie. Se masse film og lær kule knep!

Fix-it

Redesign, reparering, fiksing, strikke sy og male. Dette er et kreativt verksted

Friluftsliv

Tenk deg å komme ut i Hedmarks skoger, kjenne snøen knitre av kulde under beina. Tenne bål og spise sammen med gode venner. Kanskje rusler en elg forbi? Eller en dukkert i Mjøsa, frister det?

Politikk

Retrofoto

Rollespill/brettspill

Studiesirkel/ta opp igjen fag

Tegnekurs

Les om alle valgfagene på skolens nettside (arbfhs.no)

Bli med på et år fylt med engasjement og formidlingsglede! Som elev ved Arbeiderbevegelsens folkehøgskole er du viktig, og vi legger stor vekt på faglighet. Med gjensidig respekt og glede vil vi gjøre det vi kan for at du skal kunne nå dine drømmer. Sammen kan vi skape #dittbesteår

• Mat og rom på skolen (romtype: enkeltrom)
  • Studietur: København
  • Studietur: New York

Du kan trekke fra (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Våre fakturaer vil følge lånekassens utbetalinger.

Sportsjournalistikk & idrett

Skjeberg Folkehøyskole