Til hovedinnhold

Få utfordringen. Finn løsningen. Iverksett koding. Repeter.

Vi løser verdens problemer med HTML5, CSS3, JavaScript, PHP, ASP.Net og Python. Vi bygger dingser og gamifiserer samfunnets utfordringer. 

IT (informasjonsteknologi) er løsningen på jordas miljøproblemer. Vi lærer om teknologi som er grønn og klimavennlig. 

Vi lærer: 

Vi rekker over mye forskjellig programvare og teknikker. Vi lærer å finne de rette verktøyene for å lage det produktet vi vil ha. 

Medieutvikling står også sentralt på denne linjen. Gjennom sosiale medier lærer du deg grafisk formgiving, kringkasting og formidling i digitale flater. 

Forståelse av hvordan mennesker mottar informasjon er et viktig fokus i undervisningen og er grunnlaget for hvordan vi utvikler fortellerteknikk, brukergrensesnitt og brukeropplevelser.  

Vi legger vekt på å forstå de viktigste teknologiene – både hvordan det påvirker oss som mennesker, men også hvordan vi praktisk kan ta det i bruk. AR (kunstig virkelighet), AI (kunstig intelligens), kryptovaluta, smartbriller og autonome droner er eksempler på ting vi undersøker og diskuterer. 

Undervisningen er uformell og veksler mellom teori, praktiske oppgaver og prosjektarbeid. 

Prosjektarbeidene vil være din mulighet til å gå i dybden i emner du interesserer deg for. 

Dette er linjen for deg som er nysgjerrig på ny teknologi og som vil lære hvordan kompliserte ting kan gjøres enkelt.

Dette vil du lære

 • Koding og programmering 
 • Filming og redigering 
 • Idé- og designutvikling 
 • Livestream og flerkamera 
 • Menneskelig teknologi 
 • 3D-printing og prototyping 
 • VR og 360°-film 
 • Studietur til San Francisco 
 • Praksis og fordypning 
 • Lage skrytemappe 

Våre forventninger til deg

 • Du deltar på det skolen legger opp til av undervisning og aktiviteter. 
 • Du har motivasjon til å jobbe godt med faget. 
 • Du deltar aktivt i det sosiale livet på skolen. 
 • Du tar ansvar for egen trivsel og er inkluderende 

Studietur: Berlin

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Vi legger vekt på «studie» i ordet studietur. Det er en reise som hjelper oss å sette fagene våre inn i en sammenheng. 

Berlin er en fantastisk storby som har det meste.  Byen er historisk en av de viktigste byene i Europa. Berlin står også sterkt faglig for våre linjer.  Tyskerne var for eksempel de aller første til å ta i bruk boktrykkerkunsten.  Blandingen av ultramoderne arkitektur og eksotiske innvandrerbydeler gir foto fantastiske motiver.  Under den kalde krigen ble det utviklet enormt mye overvåkningsutstyr og etterretningsteknologi her som gir et spennende perspektiv for IT og webutvikling. Berlin er en av de grønneste byene i Tyskland. Her styres miljøtiltakene etter prinsippet om at alle monner drar. Grønn tankegang er en del av de fleste menneskers livsstil. Dette skal naturligvis Miljøaktivistene undersøke.  Dessuten er Berlin kjent for god mat!  

Studietur: San Francisco, USA

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Vi legger vekt på at turen skal være en studie – en studietur. Destinasjonen er ikke bare en by eller et sted, men mennesker, miljøer, kulturer og historier som gir faget større verdi.  

San Francisco er en kulturell smeltedigel og en litt utypisk amerikansk storby. Det er sentrum for mange ulike fagområder, bevegelser og temaer. Mange av verdens IT-selskaper har sin opprinnelse her og i Silicon Valley og homobevegelsen har på mange måter sitt verdenssentrum i bydelen Castro. Det er en av de mest ikoniske og fotograferte byene i verden og er også utgangspunktet for mange av verdens beste fotografer. Golden Gate Bridge, Alcatraz, de bratte bakkene, de karakteristiske trikkene, Fisherman’s Wharf og Haight-Ashbury er visuelle minner som sitter etter en tur. 

Menneskene vi møter i San Francisco er likevel de aller viktigste for vår reise dit. Vi besøker organisasjoner, firmaer, skoler og enkeltmennesker – noen av dem utflyttede nordmenn – som alle er med og fyller det faglige målet med turen. Vi har også mer tilfeldige møter med mennesker i denne utrolige byen som har en unik åpenhet i kontrast med det stereotypiske USA vi kjenner fra media og film. 

Vi besøker også en del steder som er helt unike for San Francisco. Museum of Modern Arts, California Academy of Sciences, Golden Gate Park og utflukter til den fantastiske naturen i byens omegn selvsagt på en tur hit. 

Vi legger vekt på «studie» i ordet studietur. Det er en reise som hjelper oss å sette fagene våre inn i en sammenheng. Turene variere fra år til år, men noen turer er sikre.

Sjusjøen

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: Dette er en dagstur

Når høsten er på sitt aller mest fargesprakende drar vi på fjelltur til Sjusjøen. Snørvillen - er ikke det et fantastisk navn - er på 937 moh - og gir en fantastisk utsikt over Ringsakerfjellet. God mat og godt selskap gjør det til en flott tur.   

Strandhugg

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Like etter skolestart mens det ennå er varmt i været drar vi på strandhugg til Mjøsa. Norges største innsjø er en drøy kilometer unna skolen. Vi tar med oss god mat, pledd og badetøy og nyter sensommeren!

Utøya

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: To dager

Vi drar til Utøya hver høst.  Her kan du lese om turen høsten 2020

Tord Skancke

Lærer Grønn teknologi/Content creator

Tord dykker ned i materien med nerdene på skolen. Hans visdomsord «Helheten består av detaljene» passer godt med begge linjene han har ansvar for. Tord har en allsidig bakgrunn som medieprodusent, høgskoleforeleser og politisk rådgiver. Tord er far til to gutter, sosial gamer, er tillitsvalgt i Arbeiderpartiet og tjenestepliktig i Sivilforsvaret. Han trives godt over grytene på kjøkkenet.

Epost: tord@arbfhs.no
Telefon: 90931199
Instagram: @fo2rd

Mandag til fredag:

 • 08:30 Morgensamling
 • 09:00 Linjefag, fellesfag eller valgfag. 
 • 11:30 Lunsj
 • 12:30 Linjefag, fellesfag eller valgfag.
 • 14.00 Biteti
 • 16:30 Middag
 • 20:00 Kveldsmat

Lørdager starter undervisningen kl. 12:00. Dette er spennende dager der temaene går på kryss og tvers av linjefag, verden og livet. Søndag er det fri :)

Last ned timeplan som pdf ↓

Dette er de viktigste datoene i årsplanen 2023-24.  Detaljene får dere etter skolestart. Det kan oppstå forandringer f.eks. i forbindelse med studieturer.

19.08   Skolestart

07.10   Høstferie
17.10   Skolestart til vanlig tid

31.10   Studietur
04.11   Studietur avsluttes

16.12   Juleferie
08.01   Skolestart til vanlig tid

24.02   Vinterferie
06.03   Skolestart til vanlig tid

23.03   Påskeferie

02.04   Studietur starter

11.05   Åpent hus

15.05   Siste skoledag og avreise

Last ned årsplan som pdf ↓

Velg etter hjertet! Dette er to økter i uka som du kan bruke til «noe annet»
Vi velger valgfag to ganger i løpet av året, du får prøve minst fire av dem.
Les om alle valgfagene på skolens nettside (arbfhs.no)

Aktuelt

Her blir du utfordret til å argumentere for egne meninger, til å bryne deg mot andres standpunkter, og du lærer kunsten å diskutere. Du vil i stor grad påvirke hva vi skal diskutere og lære mer om.

Ballspill

Alt med ball er lov! Det er med variasjon og et vidt spekter av ballsporter som du kommer gjennom her i løpet av skoleåret. Vennskapelig konkurranser og hårete mål må du regne med.

Bærekraftig livstil

Dette er verkstedet for deg som vil lære om hvordan hverdagen din kan bli mer bærekraftig og hvordan du kan gjøre en innsats for en grønnere hverdag.

Fix-it

Redesign, reparering, fiksing, strikke sy og male. Dette er et kreativt verksted.

Friluftsliv

Tenk deg å komme ut i Hedmarks skoger, kjenne snøen knitre av kulde under beina. Tenne bål og spise sammen med gode venner. Kanskje rusler en elg forbi? Eller en dukkert i Mjøsa, frister det?

Grafisk verksted

Etter et grunnkurs (hvordan presser og annet utstyr fungerer og sikkerheten rundt bruken av dette utstyret) har du fri tilgang til verkstedet.

Move your ass

Dette er faget for deg som vil få høy puls og kjenne svettene hagle. Margrete lærer får det til å svinge i gymsalen!

Podcast

Podcast handler om å formidle et budskap kun via lyd. Hvordan man bør legge frem budskapet, fortellerteknikker og stemmebruk er viktig når man ikke har andre virkemidler enn det audiovisuelle.

Retrofoto

I retrofoto er det det analoge som gjelder. Fremkallingen skjer direkte på papiret. Dette må du bare prøve!

SoMe

SoMe valgfag styrer i år de sosiale mediene til skolen. De ser på verktøyene som ligger bak og er med på å skape de historiene som skolen deler med verden.

Studiesirkel/ta opp igjen fag

Flere av våre elever har behov for å ta opp igjen fag eller bedre karakteren sin for å komme inn på ønsket studie. Vi lar deg sette av tid hver uke til å arbeide med fag du ønsker å ta eksamen i.

Vaktmester

Har du lyst til å teste dine praktiske ferdigheter. Da er dette faget for deg. Du får følge vår vaktmester som assistent. Her blir oppgavene varierte, og du vil garantert lære deg praktiske ferdig

Årbok

Et sted der minnene blir bevart. Den skal skrives, det fotograferes, det samles og designes. Du får være med på hele denne prosessen!

Velkommen til en engasjerende, fargerik og inkluderende skole!

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 117 500,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: enkeltrom)
 • Bad på rommet
 • Studietur: Sjusjøen
 • Studietur: Strandhugg
 • Studietur: Utøya
 • Studietur: Berlin
 • Studietur: San Francisco, USA
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 117 500,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Du kan trekke fra (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 117 500,-
(11 750,- per måned)
Vi garanterer at våre priser er under det du får utbetalt fra Lånekassen. Grunnen til at det ser ut til at du må betale mer nå er at det er beløpene fra inneværende skoleår som ligger til grunn for priskalkulatoren. Gjennom skoleåret følger fakturaer lånekassens utbetalinger. Unntaket er administrasjonsgebyret som du betaler rett etter at du takker ja til skoleplass.
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

På skolen har vi mye teknisk utstyr som du vil få tilgang til samt en del programvare som ellers koster mye. 
 • Office 365
 • Adobe Creative Suite 
 • 3D-printere
 • VR-utstyr
 • 360°-kamera
 • Lyd- og lysutstyr
 • Podcaststudio
 • Raspberry Pi, Arduino og ESP32
 • Et eget IT-verksted

Dette utstyret må du stille med selv

 • Egen bærbar datamaskin
 • Tegne- og skrivesaker

Vi legger vekt på at oppleggene våre skal være tilgjengelig for alle og vil tilrettelegge for eventuelt funksjonsnedsettelser. Det er heis i alle bygninger og ramper der det er nødvendig. Når vi er ute på tur finner vi praktiske løsninger sammen. 

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Gyda Lovise Hjemaas

IT-linja var en myk og god introduksjon til fagfeltet. Her fikk jeg forkunnskapene jeg trengte for å føle meg tryggere på en utdanning innen IT, og jeg vil anbefale IT-linja på Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole til alle som er nysgjerrige i faget.

Gyda Lovise Hjemaas
Kristian M. Mæland

– Det er et åpent og trygt miljø hvor alle elevene hjelper hverandre til å lære nye ting hver dag. Tord er åpen for forslag om temaer så dere lærer om temaer som klassen er interesserte i som bygger opp det positive miljøet i klassen.

Kristian M. Mæland
Martinus Høybakk Olsvik

Usedvanlig flinke lærere, veldig mange fasiliteter, ingenting jeg føler at mangler. Kullet er alltid variert, men de ansatte har alltid gjort sitt ytterste og jeg har følt at dette året har vært helt fantastisk. Jeg har fått veldig mye ut av året.

Fra bloggen

Alt du ikke tør å spørre om før du begynner på folkehøgskole

Hvordan er det å ha mensen på fjelltur? Og hva gjør jeg om jeg har en dårlig dag på folkehøgskole? Her får du svarene!

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Spillbedrift

Sunnhordland folkehøgskule
Fullt
Stipendiatlinje30 t/ukeFrilynt

Spilldesign - GameLab og branding

Namdals folkehøgskole
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Spillutvikling

Fana folkehøgskule - Bergen
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Gaming Aktiv

Bakketun Folkehøgskole
Helårskurs17 t/ukeKristen

Kreativ data

Lundheim folkehøgskole
Helårskurs A9 t/ukeKristen

Esport, Gaming, og Sosialt!

Stord Folkehøgskule
HelårskursFrilynt

Gaming

Risøy Folkehøyskole
Helårskurs12 t/ukeKristen

E-Sport CS2

Nordmøre Folkehøgskule
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Spillutvikling

Torshus folkehøgskule
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

E-sport Aktiv

Sunnfjord Folkehøgskule
Helårskurs14 t/ukeKristen

Spillmiks

Torshus folkehøgskule
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Spillutvikling

Bjerkely folkehøyskole
HelårskursKristen