Til hovedinnhold
Ledig plass

Skap fremtiden selv. Med kunnskap, koding og kreativt arbeid blir du en aktiv samfunnsdeltaker og lærer å bli en innovativ medieutvikler. 

Vi arbeider med HTML5, CSS3, JavaScript, PHP, ASP.Net og Python.

Vi lærer om:

Vi rekker over et stort spenn av både programvare og teknikker. Ikke minst skaper vi også koblingen mellom nerding og produksjon.

Digital medieutvikling og formidling står også sentralt på denne linjen. Gjennom sosiale medier lærer du deg grafisk formgiving, kringkasting og formidling i digitale flater.

Forståelse av hvordan mennesker mottar informasjon er et viktig fokus i undervisningen og er grunnlaget for hvordan vi utvikler fortellerteknikk, brukergrensesnitt og brukeropplevelser. 

Vi legger vekt på å forstå det siste og største innen teknologi – både hvordan det påvirker oss som mennesker, men også hvordan vi praktisk kan ta det i bruk. AR (kunstig virkelighet), AI (kunstig intelligens), kryptovaluta, smartbriller og knøttsmå autonome droner er eksempler på ting vi undersøker.

Undervisningen er uformell og veksler mellom teori, praktiske oppgaver og prosjektarbeid.

Prosjektarbeidene vil være din mulighet til å gå i dybden i emner du interesserer deg for. 

 

Dette er linjen for deg som er nysgjerrig på ny teknologi og som vil lære hvordan kompliserte ting kan gjøres enkelt.

Dette vil du lære

 • Designutvikling
 • Koding og programmering
 • Filming og redigering
 • Livestream og flerkamera
 • Idéutvikling og tekster
 • Produksjon av livestream
 • Mennesket i teknologien
 • Dingsing og 3D-printing
 • VR-teknologi
 • 360°-filmproduksjon
 • Studieturer
 • Praksis og fordypning
 • Lage skrytemappe

Våre forventninger til deg

 • Du deltar på det skolen legger opp til av undervisning og aktiviteter.
 • Du har motivasjon til å jobbe godt med faget.
 • Du deltar aktivt i det sosiale livet på skolen.
 • Du tar ansvar egen og andres trivsel.
 • Du er inkluderende og raus.

Vi legger vekt på at oppleggene våre skal være tilgjengelig for alle og vil tilrettelegge for eventuelt funksjonsnedsettelser. Det er heis i alle bygninger og ramper der det er nødvendig. Når vi er ute på tur finner vi praktiske løsninger sammen. 

Studietur: Berlin

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Vi legger vekt på «studie» i ordet studietur. Det er en reise som hjelper oss å sette fagene våre inn i en sammenheng. 

Vi jobber hele tiden for å få til gode studieturer, men pandemien gjør at vi foreløpig må ta mange hensyn. Hvis situasjonen tillater det, planlegger vi tog- eller busstur til Berlin høsten 2022. Dette gjelder IT og webutvkling, Grafisk design, Klimaaktivist,  Fotografi og Visual storytelling.   

Berlin er en fantastisk storby som har det meste.  Byen er historisk en av de viktigste byene i Europa. Berlin står også sterkt faglig for våre linjer.  Tyskerne var for eksempel de aller første til å ta i bruk boktrykkerkunsten.  Blandingen av ultramoderne arkitektur og eksotiske innvandrerbydeler gir foto fantastiske motiver.  Under den kalde krigen ble det utviklet enormt mye overvåkningsutstyr og etterretningsteknologi her som gir et spennende perspektiv for IT og webutvikling. Berlin er en av de grønneste byene i Tyskland. Her styres miljøtiltakene etter prinsippet om at alle monner drar. Grønn tankegang er en del av de fleste menneskers livsstil. Dette skal naturligvis Miljøaktivistene undersøke.  Dessuten er Berlin kjent for god mat!  

Studietur: New York

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Vi legger vekt på «studie» i ordet studietur. Det er en reise som hjelper oss å sette fagene våre inn i en sammenheng. 

Vi jobber hele tiden for å få til gode studieturer, men pandemien gjør at vi foreløpig bare kan drømme om turer til utlandet. Hvis restriksjonene letter, planlegger vi tur til New York våren 2022.  Det gjelder Fotografi, Teater, IT og webutvikling, Visual storytelling og Grafisk design.  

New York er i stadig endring og det dukker alltid opp nye steder å utforske, samtidig som ikonene blir stående. Vi er selvfølgelig på The Met, MOMA, Time square og nyter en piknik i Central Park. Street Art i Brooklyn må vi også ha med oss. Tidligere har vi besøkt blant annet: Google, Brooklyn Media Center,  Bowne Printers (trykkeri) og Herb Lubalin på Cooper Union.  Drag drar på ulike arrangementer og oppsøker både det miljøet som aspirerer til å komme på RuPaul's Drag Race, mer alternative arrangementer og det radikale dragteateret til Sasha Velour, «Nightgowns».

Hvert år er litt annerledes, og vi justerer turen ettersom hva som er mest spennende og mulig å få til. Soloppgangen over Manhattan er så magisk at den må vi få med oss hvert år, det samme gjelder solnedgangen. Vi elsker å utforske byen som aldri sover. 

 

Vi legger vekt på «studie» i ordet studietur. Det er en reise som hjelper oss å sette fagene våre inn i en sammenheng. Turene variere fra år til år, men noen turer er sikre.

Sjusjøen

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Når høsten er på sitt aller mest fargesprakende drar vi på fjelltur til Sjusjøen. Snørvillen - er ikke det et fantastisk navn - er på 937 moh - og gir en fantastisk utsikt over Ringsakerfjellet. God mat og godt selskap gjør det til en flott tur.   

Strandhugg

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Like etter skolestart mens det ennå ser varmt i været drar vi på strandhugg til Mjøsa.  Norges største innsjø er en drøy kilometer unna skolen.  Vi tar med oss god mat, pledd og badetøy og nyder sensommeren!

Utøya

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Vi drar til Utøya hver høst.  Her kan du lese om turen høsten 2020

Tord Skancke

Lærer på Visual Storytelling og IT og webutvikling

Tord dykker ned i materien med nerdene på skolen. Hans visdomsord «Helheten består av detaljene» passer godt med begge linjene han har ansvar for. Tord har en allsidig bakgrunn som medieprodusent, høgskoleforeleser og politisk rådgiver. Tord er far til to gutter, sosial gamer, er tillitsvalgt i Arbeiderpartiet og tjenestepliktig i Sivilforsvaret. Han trives godt over grytene på kjøkkenet.

Epost: tord@arbfhs.no
Telefon: 90931199
Instagram: @fo2rd

Mandag til fredag:

 • 08:30 Morgensamling
 • 09:00 Linjefag, fellesfag eller valgfag. 
 • 11:30 Lunsj
 • 12:30 Linjefag, fellesfag eller valgfag.
 • 15:30 Middag
 • 17:00 Etter middag er det valgfrie aktiviteter som er lærer- eller elevstyrt.
 • 20:00 Kveldsmat

Lørdager starter undervisningen kl. 12:00. Dette er spennende dager der temaene går på kryss og tvers av linjefag, verden og livet. Søndag er det fri :)

Last ned timeplan som pdf ↓

Dette er de viktigste datoene i årsplanen 2022-23.  Detaljene får dere etter skolestart. Det kan oppstå forandringer f.eks. i forbindelse med studieturer.

20.08 Skolestart

07.10   Høstferie
17.10   Skolestart til vanlig tid

31.10   Studietur
04.11   Studietur avsluttes

16.12   Juleferie
05.01   Skolestart til vanlig tid

24.02   Vinterferie
06.03   Skolestart til vanlig tid

30.03   Påskeferie

11.04   Studietur starter

06.05   Åpent hus

11.05   Siste skoledag og avreise

Last ned årsplan som pdf ↓

Velg etter hjertet! Dette er to økter i uka som du kan bruke til «noe annet»
Vi velger valgfag to ganger i løpet av året, du får prøve minst fire av dem.
Les om alle valgfagene på skolens nettside (arbfhs.no)

Aktuelt

Her blir du utfordret til å argumentere for egne meninger, til å bryne deg mot andres standpunkter, og du lærer kunsten å diskutere. Du vil i stor grad påvirke hva vi skal diskutere og lære mer om.

Ballspill

Alt med ball er lov! Det er med variasjon og et vidt spekter av ballsporter som du kommer gjennom her i løpet av skoleåret. Vennskapelig konkurranser og hårete mål må du regne med.

Bærekraftig livstil

Dette er verkstedet for deg som vil lære om hvordan hverdagen din kan bli mer bærekraftig og hvordan du kan gjøre en innsats for en grønnere hverdag.

Fix-it

Redesign, reparering, fiksing, strikke sy og male. Dette er et kreativt verksted.

Friluftsliv

Tenk deg å komme ut i Hedmarks skoger, kjenne snøen knitre av kulde under beina. Tenne bål og spise sammen med gode venner. Kanskje rusler en elg forbi? Eller en dukkert i Mjøsa, frister det?

Grafisk verksted

Etter et grunnkurs (hvordan presser og annet utstyr fungerer og sikkerheten rundt bruken av dette utstyret) har du fri tilgang til verkstedet.

Move your ass

Dette er faget for deg som vil få høy puls og kjenne svettene hagle. Margrete lærer får det til å svinge i gymsalen!

Podcast

Podcast handler om å formidle et budskap kun via lyd. Hvordan man bør legge frem budskapet, fortellerteknikker og stemmebruk er viktig når man ikke har andre virkemidler enn det audiovisuelle.

Retrofoto

I retrofoto er det det analoge som gjelder. Fremkallingen skjer direkte på papiret. Dette må du bare prøve!

SoMe

SoMe valgfag styrer i år de sosiale mediene til skolen. De ser på verktøyene som ligger bak og er med på å skape de historiene som skolen deler med verden.

Studiesirkel/ta opp igjen fag

Flere av våre elever har behov for å ta opp igjen fag eller bedre karakteren sin for å komme inn på ønsket studie. Vi lar deg sette av tid hver uke til å arbeide med fag du ønsker å ta eksamen i.

Vaktmester

Har du lyst til å teste dine praktiske ferdigheter. Da er dette faget for deg. Du får følge vår vaktmester som assistent. Her blir oppgavene varierte, og du vil garantert lære deg praktiske ferdig

Årbok

Et sted der minnene blir bevart. Den skal skrives, det fotograferes, det samles og designes. Du får være med på hele denne prosessen!

Vi er opptatt av å skape et bærekraftig samfunn der alle har like muligheter.

Derfor er alt som skjer i skolens regi dekket av det du får utbetalt fra Lånekassen. I tillegg er det muligheter for ekstrastipend*!

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 114 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: enkeltrom)
 • Bad på rommet
 • Studietur: Sjusjøen
 • Studietur: Strandhugg
 • Studietur: Utøya
 • Studietur: Berlin
 • Studietur: New York
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 114 000,-

Du kan trekke fra (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 114 000,-
(11 400,- per måned)
Våre fakturaer følger lånekassens utbetalinger.
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

På skolen har vi mye teknisk utstyr som du vil få tilgang til samt en del programvare som ellers koster mye. 
 • Office 365
 • Adobe Creative Suite 
 • 3D-printere
 • VR-utstyr
 • 360°-kamera
 • Lyd- og lysutstyr
 • Podcaststudio
 • Raspberry Pi, Arduino og ESP32
 • Et eget IT-verksted

Dette utstyret må du stille med selv

 • Egen bærbar datamaskin
 • Tegne- og skrivesaker
Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Martinus Høybakk Olsvik

Usedvanlig flinke lærere, veldig mange fasiliteter, ingenting jeg føler at mangler. Kullet er alltid variert, men de ansatte har alltid gjort sitt ytterste og jeg har følt at dette året har vært helt fantastisk. Jeg har fått veldig mye ut av året.

Martinus Høybakk Olsvik
Gyda Lovise Hjemaas

IT-linja var en myk og god introduksjon til fagfeltet. Her fikk jeg forkunnskapene jeg trengte for å føle meg tryggere på en utdanning innen IT, og jeg vil anbefale IT-linja på Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole til alle som er nysgjerrige i faget.

Gyda Lovise Hjemaas
Kristian M. Mæland

– Det er et åpent og trygt miljø hvor alle elevene hjelper hverandre til å lære nye ting hver dag. Tord er åpen for forslag om temaer så dere lærer om temaer som klassen er interesserte i som bygger opp det positive miljøet i klassen.

Fra bloggen

Slår et slag for kroppspositivitet

I en hverdag dominert av slanke, solbrune kropper, fitspo, treningsselfies og proteintilskudd, trengs kroppspositivitet mer enn noen gang, mener studentene ved Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole Ringsaker.

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Creative Gaming

Buskerud Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Spillutvikling

Fana folkehøgskule - Bergen
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Spillbedrift

Sunnhordland folkehøgskule
Ledig plass
Stipendiatlinje30 t/ukeFrilynt

Spillutvikling og spillteknologi

Åsane folkehøgskole - Bergen
Ledig plass
HelårskursFrilynt

E-Sport

Nordmøre Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Programmering & utvikling

Stavanger Urban Folkehøgskole StUF
Ledig plass
HelårskursFrilynt

E-sport

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs A9 t/ukeKristen

E-sport Counter-Strike

Torshus folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

E-Sport

Bjerkely folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursKristen

E-sport: League of Legends

Namdals folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

E-sport Aktiv

Sunnfjord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Gaming & Idrett

Nordhordland Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen