Til hovedinnhold

Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole

Vi er opptatt av å skape et bærekraftig samfunn der alle har like muligheter. Skoleåret dekkes av lånekassen, i tillegg er det muligheter for ekstrastipend*!

Søk på skolenLinjer

Velkommen til en skole for både hode og hjerte!

Som navnet vårt tilsier, er vi en skole med en tydelig rød og grønn profil – vi brenner for et bærekraftig samfunn med like muligheter for alle. Den tradisjonsrike skolen vår tilbyr gode fasiliteter,  enerom og idylliske omgivelser langs Mjøsa. Hos oss fokuserer vi på humørfylt fellesskap, kunnskap og unike opplevelser. En dag hos oss er aldri lik den forrige. 

*Pris: Et år på Arbeiderbevegelsens folkehøgskole vil aldri koste mer enn det beløpet du får utbetalt fra Lånekassen i lån og stipend. Enkeltrom og studietur er inkludert i denne prisen (*mat og lokaltransport på studietur, kommer i tillegg). Som elev på Arbeiderbevegelsens fhs kan du også få ekstrastipend dersom du, eller en av dine foresatte, er medlem av et LO-forbund. 

Vi har linjefag med mening - Du kan velge interessante linjefag med dyktige og engasjerte lærere som gir deg nyttig og spennende fagkompetanse, uten lange pensumlister og eksamener. Hos oss lærer vi sammen – hands –on. Vi blander praktisk arbeid, prosjekter med teoretisk undervisning.

 

Dette står vi for

Arbeiderbevegelsens fhs, er en tradisjonsrik, rød og grønn folkehøgskole, eid av norsk fagbevegelse. I likhet med våre eiere, LO, jobber Arbeiderbevegelsens folkehøgskole for et samfunn med like muligheter og vilkår.

Vår visjon er å være en skole med mening, der alle lever og utvikler seg i fellesskap. Arbeiderbevegelsens fhs skal være en dynamisk og kreativ møteplass som oppfyller drømmer med glede, samhold og respekt.

Våre fellesfag er ukestart, morgensamling, skolekor og ukeslutt. Morgensamling har vi tre dager i uka. Vi starter dagen sammen i auditoriet. Innholdet i denne timen varierer, men vi ser nyheter, diskuterer, informerer, sprer glede, synger en sang, leker en lek og setter hele skolen i en felles stemning for skoledagen. Dette er skolens interne «feed» og den er helt «live», tilstede, og på! Skolekor er skolekor slik bare skolekor på en folkehøgskole kan være. Vi synger med alle våre stemmer og lærer viktige trekk i musikkhistorien.

Ukestart og ukeslutt knyter skoleåret sammen. Vi presenterer ulike tema, lærer og setter linjene inn i en kontekst.

Velg etter hjertet! Dette er to økter i uka som du kan bruke til «noe annet»
Vi velger valgfag to ganger i løpet av året, du får prøve minst fire av dem.
Les om alle valgfagene på skolens nettside (arbfhs.no)

Aerobic

Dyktige instruktører fra et lokalt treningssenter tar deg med på en intensiv treningsøkt med gode øvelser, fengende musikk og avspenning under kyndig veilednig.

Arabisk

Har du lyst til å prøve et språk som snakkes av nesten 300 millioner mennesker? Få innsikt og lær deg nyttige begrep. Tenk å bestille en tekopp på arabisk når du er på studietur!

Årbok

Et sted der minnene blir bevart. Den skal skrives, det fotograferes, det samles og designes. Du får være med på hele denne prosessen!

Ballspill

Alt med ball er lov! Det er med variasjon og et vidt spekter av ballsporter som du kommer gjennom her i løpet av skoleåret. Vennskapelig konkurranser og hårete mål må du regne med.

Entreprenørskap

Fang en drøm og sett den ut i livet! Sammen med medelever lærer du hvordan du skal komme deg fra idé til en gryende bedrift.

Filmanalyse

Hvordan historien fortelles er ikke tilfeldig. Lydene, lysene, fargene som brukes og menneskene/typene som fremstilles. Alt dette er med på å fortelle en historie. Se masse film og lær kule knep!

Fix-it

Redesign, reparering, fiksing, strikke sy og male. Dette er et kreativt verksted

Friluftsliv

Tenk deg å komme ut i Hedmarks skoger, kjenne snøen knitre av kulde under beina. Tenne bål og spise sammen med gode venner. Kanskje rusler en elg forbi? Eller en dukkert i Mjøsa, frister det?

Podcast

Les om alle valgfagene på skolens nettside (arbfhs.no)

Politikk

Les om alle valgfagene på skolens nettside (arbfhs.no)

Retrofoto

Les om alle valgfagene på skolens nettside (arbfhs.no)

Rollespill/brettspill

Les om alle valgfagene på skolens nettside (arbfhs.no)

Studiesirkel/ta opp igjen fag

Les om alle valgfagene på skolens nettside (arbfhs.no)

Tegnekurs

Les om alle valgfagene på skolens nettside (arbfhs.no)

Skolen har 75 enerom med bad, noen dobbeltrom (også disse med bad), og bolighus i nær tilknytning til skolen. Se og les mer om hvordan du bor på vår skole på skolens nettside

Fasiliteter

Skolebygningen Vi er en lys, åpen og moderne skole. Her er det gode undervisningsrom og trivelige fellesområder med muligheter for spill som biljard, bordfotball og airhockey.

Elevkjøkken Elevene har tilgang til et eget kjøkken på kveldstid og i helgene.

Trening Gymsal, treningsrom med bla. styrkeapparater og spinningsykler

Velvære Badstu

Du finner oss i Ringsaker kommune, midt mellom mjøsbyene Hamar, Gjøvik og Lillehammer. Skolen ligger nær E-6 og jernbane, en drøy kollektiv time fra OSL Gardermoen.

Finn reiserute fra der du bor

Her er det turterreng for gåturer, sykkel, ski - ja, det som måtte passe deg. Skolen ligger ca 4 km i gangavstand fra Moelv sentrum, og vi har egen buss som brukes til transport av elevene til f.eks butikk. 

Hver dag starter med frokost i matsalen, med tente lys. Vi møtes i auditoriet for nyheter og kort informasjon om dagen. Hver dag etter middag har vi også valgfag som passer dine ønsker. Linjene viser hver fredag frem arbeidet de har gjort i uken som gikk. Vi har undervisning også lørdager. Dette er spennende dager der temaene går på kryss og tvers av linjefag, verden og livet.

Vi starter opptak 1. februar. Det er viktig å være tidlig ute med søknad. Du må fylle 18 år før august 2019.

Ingvild Tollehaug Jevne

Rektor

Epost: ingvild@arbfhs.no
Telefon: 406 35 239

Margrete Slettebø

Lærer på Fredsarbeid og internasjonal konfliktløsning

Margrete har en variert bakgrunn med bachelorgrad i Utviklingsstudier, mastergrad i Fred og konfliktstudier og årsstudium psykologi. Hun er glad i å reise og har tidligere blant annet undervist studenter ved Kulturstudier sitt bachelor-kurs i Fred- og konfliktstudier i India og jobbet med kampanjearbeid på Vestbredden i Palestina.

Epost: margrete@arbfhs.no

Tord Skancke

Lærer på IT-webutvikling og SoMe-produksjon

Epost: tord@arbfhs.no

Benedicte Hambro

Internatleder

Epost: benedicte@arbfhs.no
Telefon: 406 35 199

Marit Brandsnes

Lærer på linjen Grafisk deisgn

Epost: marit@arbfhs.no
Telefon: 922 37 066
Instagram: @frubrandsnes
Instagram: @letterpressno

Hans Erik Sørum

Lærer på linjen fotografi

Hans Erik er skolens solstråle. Han vil garantert gi deg en fantastisk introduksjon til faget og hjelpe deg til å utvikle deg. Hans Erik er nesten grenseløs engasjert og brenner virkelig for å lage fyrverkeri av arbeidet

Epost: hans.erik@arbfhs.no
Telefon: 406 35 215

Randi Baardseth

Økonomiansvarlig

Randi passer på at elevene holder orden på økonomien. Hvis noen trenger hjelp med å betale en regning eller kanskje har mistet litt oversikt, hjelper Randi alltid til!

Epost: randi@arbfhs.no
Telefon: 406 35 199

Åse Solberg

Kjøkkensjef

Epost: kjokken@afrmail.no

Kari Monsbakken

Kjøkkensjef

Epost: kjokken@afrmail.no

Gunnlaug Sørfonn

Kokk

Epost: kjokken@afrmail.no

Bodil Viken

Renholder

Epost: kjokken@afrmail.no

Espen Skålsnes

Nattevakt

Epost: espen@afrmail.no

Linjer på Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole

Miljø- og klimaverksted

Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Grafisk design

Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Fotografi

Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Sosial medieproduksjon

Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

IT - Webutvikling

Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Fred og internasjonal konfliktløsing, FN-akademiet

Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt
Søk på skolenSkolens nettside

Bestill katalogen for 2020/2021

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen