Til hovedinnhold

Reis Opplevelser Høst 23

Søk på linja

Skreddersy din drømmehøst med tilhørighet i ei av reisemålslinjene våre og velg i ei mengde valgfag! Høsten inneholder en mengde fellesturer på Sunnmøre, på Vestlandet og i Norge.

Du får være med på en mengde fellesturer på Sunnmøre, på Vestlandet og i Norge. I november reiser vi med nær hele skolen til Israel og Palestina, eller du kan blir med på en Norgestur der vi skal gjenoppdage vårt eget land og helt spesielle mennesker her. 

Du kan velge tilhørighet på en av disse reisemålslinjene:

Australia Roadtrip

New Zealand Friluftsliv

Afrika Mangfold

Europe Backpack

Sør-Amerika Xplore

Australia Multisport

KRIK Idrett Kambodsja

Canada Backcountry

Skriv i søknaden hvilken linje du ønsker deg. Du velger altså Reis Opplevelser høst 23 i søknadsskjemaet, men kommenterer i boksen "Hvorfor har du lyst til å gå på denne linjen" hvilken reisemålslinje du ønsker deg av lista over.

Reisemålslinjene er basisgruppa di ved skolen. I tillegg velger du valgfag når du kommer til skolen. 

Les mer om linja på skolens egen hjemmeside

Halvårskurs for deg som trenger en tenkepause i studier, ei sosial reise eller ønsker å bli kjent med Sunnmøre som en fantastisk destinasjon.

Dette vil du lære

 • Skills i aktiviteter i linjefag og valgfag - som dykking, glassblåsing, forming, gitarspill, friluftslivkompetanse og turkompetanse, og mye mer. 
 • Selvaksept, bli kjent med dine sterke og svake sider. Nesten uungåelig når man lever i internat sammen og blir godt kjent med hverandre. 
 • Hva motiverer deg? Bli kjent med hva du vil.

 

Våre forventninger til deg

Samarbeid og gode blikk!

På Ålesund Folkehøgskole har vi et bredt utvalg av felles studieturer. Vi reiser sammen på dagstur til Geiranger, på skidager til Bjorli, samt på avslutningstur til fugleøya Runde. I tilegg til dette kan du noen uker velge mellom to ulike turalternativer. 

Alle fellesturene og valgfagene våre er med på å utvikle det helt spesielle fellesskapet på tvers av linjene.

Slogen

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 3 dager

Bestig det spektakulære fjellet Slogen, som strekker seg 1564 moh. Slogen ligger midt i Sunnmørsalpene og gir en utrolig utsikt over Sunnmørsalpene og bygdene omkring.

Turen varer i tre dager. Første dagen kjører vi til pizzabygda Stranda på sunnmøre. Herfra går turen oppover Habostaddalen. På toppen av dalen overnatter vi på den store turisthytten Pachelhytta. 

Dag to går vi til Toppen av Slogen før vi vender ned igjen til Patchelhytta, hvor vi overnatter til neste dag. Siste dagen går vi ned igjen mot Stranda.

 

Øyhopping

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 3 dager

Øyhopping er en en reise ut i havgapet for å se nærmere på det unike området rundt Ålesund. Vi besøker øyer som Giske, Alnes og Vigra. Vi besøker Sjonghellaren på Valderøya. En hule med helleristninger og en rik historie helt fra yngre jernalder. Vi går på små fjellturer, som gir oss fantastisk utsikt utover havgapet og over Sunnmøre.

 

bildetekst

Pilegrimstur

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 4 dager

Bli med på en historisk vandring i pilegrimers fotsport over Dovrefjell mot Trondheim. Dette er en vandretur i fire dager med overnatting i lavvo. Som pilegrimer er vi på leting etter hva vi ønsker med våre liv. Vi tar oss tid til stillhet og refleksjon i tilegg til middagslaging på bål og gode samtaler ved bålet. Etter tre dager på Dovrefjell tar vi bussen til Trondheim, hvor vi går de sist kilometerne inn til Nidarosdomen. Der avslutter vi vandringen med Gudstjeneste.

Vestlandstur

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Vestlandstur er en reise i den vakre vestlandsturen.  Vi besøker steder som Briksdalsbreen og Selje kloster. En vakker tur i det mektige fjord og fjellandskapet på Vestlandet.

Israel - Vestbredden/Palestina

Obligatorisk: Ja

Pris: 22 700

Varighet: 11

Måltider pr dag inkludert: 2

Israel og Palestina/Vestbredden er et område som stadig er nyhetene, men hit drar nesten 3 mill. turister hvert år. Vi skal bade i Middelhavet og Dødehavet, bo hos beduiner i ørkenen og besøke mange berømte steder. En 3000 år lang historie venter. Her møtes tre verdensreligioner. Vi skal møte fredsforkjempere, få naturopplevelser utenom det vanlige og besøke historiske og dagens skueplasser. Les om siste års reise i innleggene på bloggen vår. Dykkerne våre har noe av sin opplæring i Eilat - i krystallklart vann ved korallene der. 

Nærområdet

Obligatorisk: Ja

Pris: 2 000

Varighet: 11

Måltider pr dag inkludert: 3

Vi er igang med å utvikle et tilbud om lokale aktiviteter under reiseperioden i oktober- november høsten 2023. Her kommer det mer informasjon kommer!

Skap ditt folkehøgskoleår med turer, linjer, valgfag og reiser. Del opplevelser med nye vennskap. Godt skolemiljø, et nærområde for store opplevelser, linjer som reiser sammen og spennende valgfag gir deg et år du aldri vil glemme. Reisen starter her og varer hele livet!

 

 

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 48 600,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på rommet
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 48 600,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Du kan trekke fra (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 48 600,-
(9 720,- per måned)
Når du sammenligner med andre skoler: - Vårt grunnbeløp inkluderer dusj/wc på dobbeltrom. - Se alle fellesturer og valgfag som ligger inne i grunnbeløpet.
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.
Pris: Innmeldingspenger kr 1 475,- Totalt for oppholdspenger og felleskostnader i dobbeltrom inkl dusj/wc, skoletur i Sør-Norge, lokale fellesturer i Norge, linjeopplegget til Europa eller Afrika: kr 65 250 Valgbare tillegg: Skoletur til Israel og Palestina: + 14 000 Enkeltrom: + 3 500 Opplegg til de øvrige linjene: + 2 500

Dette utstyret får du låne av skolen

Idrettshall, treningsrom og alt øvrig.

Dette utstyret må du stille med selv

 • Friluftsliv klær og sko
 • Dagstur sekk
 • Noen av linjene som halvårskurselevene følger har egne utstyrsbehov.

Vi har erfaring for tilrettelegging for elever med synsvekkelse og hørselsvekkelse på skolen. Skolens bygninger har noen muligheter for rullestolbrukere, men opplegg og utenlandstur vil gi utfordringer i å tilrettelegge for rullestolbruker.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Tar pause fra studiet for å gå på folkehøgskole

Elise Nygård (22) flyttet til Oslo for å studere. Etter å ha kommet seg gjennom et tungt og turbulent første år, trengte hun en pause ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Friluftsliv - Sør-Afrika — høst 2023

Bømlo Folkehøgskule
Halvårskurs høst13 t/ukeFrilynt

Creative Gaming - HØST 2023

Buskerud Folkehøgskole
Få ledige plasser
Halvårskurs høst15 t/ukeFrilynt

Animasjon Classic // Norge

Møre Folkehøgskule
Halvårskurs høst15 t/ukeFrilynt

100% Jakt / Høst

Pasvik Folkehøgskole
Halvårskurs høst15 t/ukeFrilynt

Design & Fashion - Høst 2023

Ringerike Folkehøgskole
Fullt
Halvårskurs høst16 t/ukeFrilynt

Halvårskurs Samfunnsfag

Rønningen folkehøgskole
Halvårskurs høstKristen

FriHAVsliv (høst 2023)

Øyrekka folkehøgskole
Halvårskurs høst15 t/ukeFrilynt

Dans Idrett, haust 2023

Sunnfjord Folkehøgskule
Halvårskurs høstKristen

Idrett og Friluftsliv (høst)

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Halvårskurs høst15 t/ukeFrilynt

Historisk håndverk (høst 2023)

Sund folkehøgskole
Halvårskurs høst18 t/ukeFrilynt

Fjellsport Freeride, haust 2023

Sunnfjord Folkehøgskule
Kontakt skolen
Halvårskurs høst14 t/ukeKristen

Musikal Teater, haust 2023

Sunnfjord Folkehøgskule
Kontakt skolen
Halvårskurs høst14 t/ukeKristen