Til hovedinnhold

Australia Roadtrip Vår 24

Søk på linja

Bli med på et helt spesielt år, ja, et eventyr. Både i nydelig natur og i den flotte Jugendbyen. Bli kjent med australsk kultur, outbacken med aboriginerne og urbane opplevelser i landet Down Under.

Her har du har muligheten til å få et uforglemmelig år med opplevelser i spektakulære omgivelser. Opplev samhold, en positiv holdning til livet og godt fellesskap. Lær å klare deg selv på tur, og fordyp deg i australsk kultur.

Australia Roadtrip er en linje der opplevelser, utfordringer og fellesskap har fokus. Bli med på Roadtrip Challenge gjennom skoleåret, opplev flotte turer og aktiviteter på Sunnmøre og lær mer om tema som er viktige når en skal på roadtrip.

 

Hos oss vil du

 

Tenker du at et år med nye venner, mye latter og glede, opplevelser, utfordringer og viktig livserfaring kunne være noe for deg, så bli med oss på reisen! 

 

Du kan også velge 9-12 valgfag ila. året ut i fra det som interesserer deg. Vi har mye å velge mellom. Les mer om våre valgfag her.

 

 

Besøk linjens hjemmeside.

 

Har du spørsmål?

Ta kontakt med linjelærer Kristin Blindheim Akslen.

 

For utfyllende informasjon om kostnader - les mer her.

Backpacker-linja er en god del på farta, men er ingen rendyrket friluftslinje, heller ingen idrettlinje. En myk inngang til begge deler; vi sykler og går mye og har mange allsidige aktiviteter.

Dette vil du lære

 • Backpacking
 • Turplanlegging
 • Samarbeid
 • Opplevelsesbasert læring
 • Kunnskap om stedene vi besøker
 • Mestring
 • Surfing
 • Norsk natur
 • Australsk natur
 • Kulturforskjeller og menneskemøter
 • Kulturmøte
 • Opplevelser

Våre forventninger til deg

 • Positiv innstilling
 • Reiselyst
 • Inkluderende og gir til fellesskapet
 • Nysgjerrighet og mot
 • Åpenhet og respekt for andre mennesker
 • Villighet til å utfordre deg selv og din egen komfortsone
 • En iver etter å lære om nye kulturer

På Ålesund Folkehøgskole har vi et bredt utvalg av felles studieturer. Vi reiser sammen på dagstur til Geiranger, på skidager til Bjorli, samt på avslutningstur til fugleøya Runde. I tilegg til dette kan du noen uker velge mellom to ulike turalternativer. 

Alle fellesturene og valgfagene våre er med på å utvikle det helt spesielle fellesskapet på tvers av linjene.

Island

Obligatorisk: Nei

Pris: 17 000

Måltider pr dag inkludert: 2

Kultur og aktiviteter. Norsk/norrøn historie. Fornybar energi. Varme kilder. Strong man. Mer info kommer!

Norge Kul-Tur

Obligatorisk: Nei

Pris: 4 000

Varighet: 22

Måltider pr dag inkludert: 2

Aktivitetsuker i kreative fag, lokale turer og en lengre tur med overnattinger i Norge.

Norge Vinterparadis

Obligatorisk: Nei

Pris: 3 000

Varighet: 7

Bli med på Skiuke til Hemsedal. Få skikkelig fart på skisesongen i et av Norges beste skianlegg, utforsk fjellet på langrenn, fjellski eller på topptur og nyt fellesskapet after ski på hytta!

Før sesongen er skikkelig i gang på Sunnmøre stikker vi dit snøen ofte legger seg tidligere for å nyte flotte løyper og kanskje litt løssnø? Heisbasert ski/snowboard, langrenn, topptur eller andre vinteraktiviteter? Valget er ditt!

Ski instruksjon i heisen og introkurs til topptur er to tilbud på denne turen. Om du er nybegynner eller erfaren vil du garantert lære noe nytt. Flott forberedelse til valgfag som Fri Flyt og Topptur Ski.

Turens Innhold

 • Heisbasert Ski/Snowboard
 • Toppturer på ski
 • Langrenn
 • Snølek
 • Andre vinteraktiviteter
 • Koselige kvelder på hytta
 • Flott fellesskap!

Studieklar i Norge

Obligatorisk: Ja

Pris: 2 000

Varighet: 22

De elevene som ønsker det  får mulighet til å bruke tre-fire uker i mars til å lese fag, lese på førerkort-teori eller på annen måte fordype seg i det de måtte trenge til studentlivet videre, etter avtale. Mange av elevene er ute å reiser i denne perioden, så det er mulighet for å intensivt sette seg inn fag du ønsker å forbedre eller bestå. Det vil være tilgjengelig lærerressurs deler av tiden, og ellers satt av tid til lesing eller oppgaveskriving. Denne perioden kan bli viktig for å utrette noe av det du kom for.

Vi ønsker også balanse mellom intensiv jobbing og viktige pauser. Det blir derfor satt av tid til litt opplevelser sammen med de andre som er på skolen i denne perioden. Turutgiften inkluderer turer lokalt på Sunnmøre. Sunnmøre i mars betyr ofte snø i fjellene, og er nydelig for de som liker vintersport!

Vintereventyr

Obligatorisk: Nei

Pris: 8 000

Varighet: 3 uker

Sunnmøre er et eldorado for idrett og friluftsliv. I mars er Sunnmøre på sitt vakreste med snødekte fjell og store muligheter for langrenn, heisbasert skikjøring og toppturer. Når du bor midt i smørøyet er det lett å la seg begeistre. 

 Vi vil ha vår hovedbase ved skolen vår som ligger sentralt til med tanke på både langrenn, skikjøring og toppturer. Strandafjellet Skisenter med gode løyper for alpint, og offpiste ligger bare en time fra skolen.  Skolen vår er omsluttet av flotte fjell. Ønsker du å gå toppturer i Sunnmørsalpene er dette helt ideelt for deg. Vi lover deg et eventyr av det sjeldne i vårt majestetiske landskap.

Australia Roadtrip

Obligatorisk: Nei

Pris: 40 000

Varighet: 23 dager

Måltider pr dag inkludert: 2

Utpå vinteren drar vi fra kulden her nord til sommeren der sør. Som backpackere får vi oppleve Australia på nært hold der vi vil bevege oss både langs landeveier og bygater, ved kysten og i innlandet, i ørken og regnskog. Ville kenguruer, aboriginer-kultur og flott fargespill i naturen venter oss. Det blir snorkling i korallrevene langs østkysten og besøk i Sydney med Operahus og Harbour Bridge. Nye opplevelser venter “down under”.

bildetekst

Israel, Palestina og Jordan

Obligatorisk: Ja

Pris: 25 000

Varighet: 13

Måltider pr dag inkludert: 2

Israel og Palestina er et område som stadig er i nyhetene, og hit drar nesten 3 mill. turister hvert år. Vi skal bade i Middelhavet og Dødehavet, løpe i ørkenen og besøke mange berømte steder. En 3000 år lang historie venter. Her møtes tre verdensreligioner. Vi skal møte spennende mennesker, få naturopplevelser utenom det vanlige og besøke historiske steder. Les om siste års reise i innleggene på bloggen vår. Dykkerne våre har noe av sin opplæring i Eilat - i krystallklart vann ved korallene der. Nytt for turen i 2024-25 er at vi skal også besøke Jordan i denne reisa. Vi skal blant annet får oppleve oldtidsbyen Petra. 

Europa Backpack

Obligatorisk: Nei

Pris: 21 000

Varighet: 23 dager

Måltider pr dag inkludert: 2

Studieturentil til Europa Backpack er et miljøvennlig og rimeligere alternativ til alle våre reisemålslinjer som benytter lange flyreiser. Vi planlegger en reiserute og gjennomfører denne. Du er med på å bestemme til hvilke land vi skal reise og hva vi skal gjøre. Sammen skaper vi en unik studietur!  Les mer om reiseprosjektet Europa Backpack på vår hjemmeside!

For skoleåret 2021-22 var vår sørligste mål for den lange reisen Roma. Vi reiste med tog og buss og besøkte blant annet Nice, Venezia og Ljubljana i Slovenia. Alpene er nesten et "must" når en reiser i Europa! Nordover var vi innom blant annet Wien, München og Berlin, før vi tok farvel og reiste hjem på påskeferie fra Amsterdam. Se bloggen fra denne reisen her!

Eller se her fra tidligere (før Covid-19): Europatur 2019

Denne reisen setter fokus på å bli kjent med natur, kultur og mennesker i vårt eget Europa. I tillegg er det muligheter for adrenalinkick og aktiviteter du ikke har prøvd tidligere. Europa er fantastisk og har en enormt spennende historie på godt og vondt!

Reis for å lære! - Det gjør deg til en "Verdensborger" som tar langsiktig forvalteransvar.

bildetekst

Hilde Charlotte Ringvold Hanken

Linjelærer Australia Backpack, Valgfag

Opprinnelig fra Larvik, men har bodd på Sunnmøre siden 2005 sammen med mann og etterhvert tre barn og en hund. Adjunkt med bachelor i musikk, dans og drama med dans som hovedområde, og har i tillegg årsstudium i engelsk. Er linjelærer og underviser i valgfag dans, pilates og strikking. Elsker positive mennesker, og de er det mange av på Ålesund Folkehøgskole!

Epost: hildecharlotte@alesundfhs.no

Kristin Blindheim Akslen

Kristin er født og oppvokst i nærheten av skolen, er gift og har tre barn. Utdannet idrett- og samfunnsfaglærer med friluftsliv, ski og ballspill som mellomfag. Kristin liker seg godt på fjellet, både til fots og på ski. Har spilt volleyball, vært volleyballtrener for aldersbestemte lag og 2. divisjonslaget på Blindheim i ni år. Har også drevet med fotball, håndball, bootcamp, CrossFit mm.

Epost: kristin@alesundfhs.no
Telefon: 922 43 688

Skap ditt folkehøgskoleår med turer, linjer, valgfag og reiser. Del opplevelser med nye vennskap. Godt skolemiljø, et nærområde for store opplevelser, linjer til din interesse, tre reiseperioder med enorme muligheter og spennende valgfag gir deg et år du aldri vil glemme. Reisen starter her og varer hele livet!

 

 

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 53 600,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på rommet
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 53 600,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Du kan trekke fra (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 53 600,-
(10 720,- per måned)
Når du sammenligner med andre skoler: - Vårt grunnbeløp inkluderer dusj/wc på dobbeltrom. - Se alle fellesturer og valgfag som ligger inne i grunnbeløpet.
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Vi har erfaring for tilrettelegging for elever med synsvekkelse og hørselsvekkelse på denne linja. Skolens bygninger har noen muligheter for rullestolbrukere, men linjeturen til Backpack Australia er vanskelig å tilrettelegge for rullestolbruker.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Johannes Kalve

Det beste med Ålesund Folkehøgskole er menneskene som har hjulpet meg med å ha det beste året i mitt liv.

Johannes Kalve
Nora-Therese Reberg

Jeg har aldri kjedet meg så lite som her på Ålesund Folkehøgskole.

Nora-Therese Reberg
Iven Kristina Mikkelsen

Ålesund Folkehøgskole har gitt meg muligheten til å skreddersy hverdagen min helt selv. Det beste med ÅFHS er alle de ulike valgfagene vi har.

Fra bloggen

- Folkehøgskoleåret ble en livsstilsendring

For Håkon ble året på Ålesund folkehøgskole mye mer enn han så for seg. En aktiv hverdag gjorde han 30 kg lettere, mange venner rikere ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Dans Idrett, vår 2025

Sunnfjord Folkehøgskule
Halvårskurs vårKristen

Design & Fashion - vår 2025

Ringerike Folkehøgskole
Halvårskurs vår16 t/ukeFrilynt

Musikal Teater, vår 2025

Sunnfjord Folkehøgskule
Kontakt skolen
Halvårskurs vår14 t/ukeKristen

Musikkproduksjon (vår-24)

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Halvårskurs vår15 t/ukeFrilynt

FriHAVsliv (vår 2024)

Øyrekka folkehøgskole
Halvårskurs vår15 t/ukeFrilynt

Ekspedisjon og friluftsliv - halvår vår

Svalbard folkehøgskole
Halvårskurs vår15 t/ukeKristen

Eventyrleg idrett, vår 2025

Sunnfjord Folkehøgskule
Halvårskurs vårKristen

KRUTT scenekunst (vår-24)

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Kontakt skolen
Halvårskurs vår15 t/ukeFrilynt

Volleyball jenter, vår 2025

Sunnfjord Folkehøgskule
Halvårskurs vårKristen

Naturfoto - halvår vår

Svalbard folkehøgskole
Halvårskurs vår15 t/ukeKristen

Forskerspire - halvår vår

Svalbard folkehøgskole
Halvårskurs vår15 t/ukeKristen

Konkurranseinstinkt - vår 24

Toten Folkehøgskole
Halvårskurs vårFrilynt