Til hovedinnhold
Ledig plass

Elsker du å holde på med musikk? Rock, pop, jazz, blues, salsa eller metal? Samspill, arrangering, konserter, låtskriving og lytting. Du lærer musikkteori / hørelære. Undervisning på hovedinstrument.

Samspill
Å spille sammen med andre gjør deg til en bedre musiker. Derfor bruker vi mye av tiden til å spille i band. Dere er med på å velge låter. etter hvert spiller vi også egne låter

Låtskriving
Hvordan bygger man opp en låt? Hvordan få en musikalk idé og hvordan lage en låt av idéen. Musikken du lager, blir brukt på konserter og til studioinnspillinger.

Skolen har god kompetanse i komposisjon i ulike stilarter, fra klassisk musikk til indie, jazz, pop, rock, metal og mange andre sjangere.

Konserter
Uansett om du spiller eller synger, vil du gjennom hele året få mulighet til å presentere musikken din for et publikum, både på og utenfor skolen.

Musikkteori og hørelære
Å forstå det som ligger bak musikken gjør deg til en bedre musiker. Du som skal søke videre musikkutdanning, vil få spesiell tilrettelegging. Vi har mange års erfaring med undervisning fram mot opptaksprøven på universitetet.

Lytting
For å bli en god musiker hjelper det også å høre på mye forskjellig musikk.

Du får du et innblikk i hva som egentlig skjer i musikken. Hva er det som gjør en låt bra? Hva er det gitaristen gjør der? Hvorfor funker den låta så bra når akkurat dette bandet spiller den? Hvordan er låten bygd opp? Slike spørsmål er nyttige å prøve å finne svar på.

Hovedinstrument
Her er det deg og dine musikalske behov som står i sentrum. Uansett hvilket instrument du spiller, blir du møtt av dyktige og inspirerende lærere. De er alle klar til å hjelpe deg med å forbedre din musikalske og tekniske ferdighet.

Musikklinja passer for deg som er interessert i musikk og som ønsker å utvikle dine ferdigheter som utøvende musiker og låtskriver. Du må spille et instrument, men vi underviser på alle nivåer.

Dette vil du lære

 • Samspill
 • Arrangering og låtskriving
 • Musikkteori og hørelære
 • Lytting
 • Konserter
 • Instrumentaltimer på hovedinstrument
 • Studioarbeid
 • Studietur til London og Verden

Våre forventninger til deg

 • At du møter presis til undervisningen
 • At du viser respekt og empati for dine medelever

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Musikklinja har pleid å reise til Cuba, men andre destinasjoner kan også være aktuelle. Cuba er et annerledes land der musikk, rytmer og livsglede er en del av hverdagen. På grunn av blokkaden fra USA har landets økonomi blitt vanskelig og det å besøke Cuba er nesten som å reise tilbake i tid. Vi skal oppleve mange spennende konserter og klubber, men skal bl.a. også besøke solfylte sandstrender, tobakksplantasje/fabrikk, romfabrikk, historiske steder som revolusjonsplassen, gamlebyen og studiobesøk med lokale musikere. Cubanere er lett og komme i kontakt med og landet er et av verdens tryggeste reisemål.

Et annet aktuelt reissemål i stedet for Cuba kan være New Orleans. Vi vil sammen finne ut av et spennende reisemål.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Skolen ligger i det vi kaller perlen i den sørlandske skjærgård. Ut av vinduet ser du rett mot uthavnen Ny –Hellesund der Nordal Grieg i sin tid skrev sangen «Til ungdommen». Hit går vår første fellestur.. Overnatting i telt, lavvo, hengekøye eller på liggeunderlag under åpen himmel. Bading, bål, lek og alvor. Vi nyter sensommerens dufter og skuer utover havet, der Danmark nesten blir synlig i horisonten, og blir kjent med hverandre på en uforglemmelig måte. Her skapes vennskap.

Skolens siste fellestur går til samme sted. Sommeren er i emning, og det er en ganske annen gjeng som er på tur. Sikre på hverandre, men melankolien har tatt over for forventningen. En følelse av at noe snart er over, sammen med vissheten om at noe nytt kommer. Dette nye, som nå skal skapes sammen med folk du har rundt deg, er ikke lenger like skremmende. Dette blir en tur fylt med gode minner og sterke følelser.

På disse to turene tar vi oss også med oss utstyr til å plukke plast for jordens skyld, før og etter sommerens gjester.

Mellom disse to turene er det mye tid og rom. Det er mye som skal skapes. Linjene drar på sine ulike turer og mye tid brukes felles på skolen. Men i ny og ne gjør vi noen fellesturer. Det kan være til Prekestolen, og det kan være til Lindesnes eller Lista. Dyreparken er også en naturlig destinasjon for skolen når vi først ligger på disse kanter.  

Bjørn Charles Dreyer

Lærer Musikk uten grenser

Utenom skolen jobber Bjørn Charles som freelance-musiker, komponist og musikkprodusent med gitaren som hovedinstrument.

Listen over dem han har jobbet sammen med er lang, bl.a. Mari Boine, Eivind Aarset, Annbjørg Lien, Xploding Plastix, Anneli Drecker, Silje Nergaard, Kris Kristofferson,Gareth Jones Rita Eriksen, Jan Bang, Erik Honoré, Iver Kleive, Madrugada, Kristiansand Symfoni orkester med fler

Epost: boschas[alfakrøll]gmail.com
Telefon: 916 98 383
Nettside

 • 8:00 Frokost
 • 8:45 Morgenstemning - felles start på dagen
 • 9:00 Linjefag, fellesfag på torsdager
 • 11:30 Lunsj
 • 12.00 Linjefag eller valgfag
 • 14:45 Middag
 • 16:00 Valgdag / fri
 • 20:00 Kveldsmat

Lørdag 11:30 lørdagsseminarer - du velger ca 15 seminarer i løpet av året.

Lørdag kveld: Agderlørdag (ca. annenhver kveld. ) - En av linjene lager mat og opplegg/underholdning for de andre linjene.

Søndag - turdag med venner?

Last ned timeplan som pdf ↓

Skoleruta for 2022-23

 • 21.08.22 Skolestart
 • 30.09.22 Siste dag før høstferie
 • 10.10.22 Første dag etter høstferie
 • 20.12.22 Siste dag før juleferien
 • 04.01.23 Første dag etter juleferien
 • 17.02.23 Siste dag før vinterferien
 • 27.02.23 Første dag etter vinterferien
 • 31.03.23 Siste dag før påskeferien
 • 12.04.23Første dag etter påskeferien
 • 01.05.23 1. mai - fridag
 • 12.05.23 Avslutning
 • 13.05.23 Hjemreise

Skoleturene ligger normalt mellom vinterferien og påskeferien. De fleste linjene drar også på en tur om høsten.

 

Last ned årsplan som pdf ↓

Alle valgfag er inkludert i prisen. Du trenger 3 timer valgfag pr uke. De fleste ønsker å ta mer enn det, men det er opp til deg. Vi sprer valgfagene over hele dagen for at du skal kunne velge de fagkombinasjonene som du ønsker.

Ballspill

2 timer pr. uke. Først og fremst skal ballspill være gøy, og for alle.Eksempler på aktivitet er: Innebandy, hjørnefotball, basketball, dansk stikkball, elefantball, kanonball.

Fantasy Premier league

Dersom du er glad i engelsk fotball blir du med i dette valgfaget. Vi danner en egen liga på skolen og møtes en time i uka der vi diskuterer taktikk og kårer rundens vinner.

Filmopplevelse

Vi ser noen av de siste års beste filmer, blandet med et utvalg av klassikere og diskuterer og samtaler om lyd, bilde, klipping, skuespill, regi, musikk, genre, dramaturgi, karakterer, fortelling etc.

Foto

Det blir gitt en rask innføring i kameraets tekniske virkemåte. Målet er å få styring på de formale virkemidlene i forhold til lys og visualisering av rom- og tidsproblemstillinger. Det handler om å b

Foto og digitale medier

Vi tar bilder gjennom året av "livet" på skolen og publiserer på instagram og facebook, oppgraderer tekst og bilder på skolens nettside, og vurderer skolens brosjyre.

Framtid og handling

Vi tar ansvar for bærekraftige skolegensere, såpelaging uten tilsetningsstoffer, byttefest. På forbrenningsanlegg lærer vi hvordan vårt avfall omdannes til ny energi. Vi er alltid åpne for nye ideer.

Individ og samfunn

Vi tar for oss ulike sider av samfunnet, fortid og samtid, sosiologi og psykologi. Livet kort og godt. Vi tar for oss ulike teoretikere/teorier, ser på hendelser og trender, nasjoner og forskjeller.

International food

Once a month we make international dinner for the whole school with help from the kitchen staff. This is an additional subject for the international students, where also other students can join.

Kaffebar

Du lærer å lage den perfekte espresso, utgangspunktet for alle kaffedrikker; Cappucino, Mocca, Latte, Macciato, Cortado m.m. Hver tirsdag selger baristaene kaffe til elever og eventuelle gjester.

Keramikk

I keramikk valgfag får du håndhilse på leira med begge hender, underbevisstheten, hjernen og hjertet. Du kan lage hva du vil og du kan gjøre det på alle tenkelige og utenkelige måter.

Kettlebells & Crosstrening

I crossfit ligger fokuset på helkroppstrening, kondisjon, mobilitet og utvikling av styrke. Kettlebell er en blytung treningsform fra Russland. Her kombineres crossfitøvelser og kettlebell-løfting.

Kor

Bli med å syng. Folkehøgskolen har stolte tradisjoner for sang. I koret synger vi sanger fra musicales, fra pop/rock-verdenen og fra klassiske komponister. A capella og med instrumenter/jazzlinja.

Kunst

Undervisning i ulike teknikker, muligheter for å drive med egne prosjekter i tillegg til felles prosjekter. Disse kan dreie seg om kurs i eksempelvis akttegning, maleri, grafikk, eller bokbinding.

Musikk

For deg som spiller et instrument eller synger. Vi spille musikk innen ulike genre som rock, pop, latin og R&B. Mulighet for å lære å improvisere. Det blir mye spilling for de andre elevene.

Pilates

Pilates er en form for styrketrening, der fokus er statisk styrke, ikke dynamisk styrke, og at den indre støttemuskulaturen bygges opp fra bunnen av, slik at kroppen kan bæres på en korrekt måte.

Salsa - dans

Pardans i cubansk stil. Innføring i grunnleggende trinn og enkelte "turer".

Språktrening

Obligatorisk valgfag for de internasjonale elevene, hvor de norske elevene melder seg på og bidrar med fokus på høytlesning, uttale, vanskelige ord og uttrykk på norsk samt brettspill. Kakepause!

Strikking

Lær deg å strikke eller utvikle dine strikke ferdigheter. Enkle prosjekter på 2 pinner og mere avanserte ting som votter eller sokker. Lær også av hverandre og bli kjent, mens prosjekter realiseres.

Ta opp fag

Planlegger du å ta opp fag fra videregående? Enten fordi du mangler et fag eller ønsker å forbedre karakterer? Lærer og andre elever som har gjort det bra i faget kan hjelpe deg.

Volleyball

Her skal vi først og fremst spille volleyball. Men alt blir gøyere når ballen går dit du vil. Derfor vil du også trene fingerslag, baggerslag, serv, smach og blokk. Forsvars- og angrepstrategier får d

Årbok

Elevene på dette faget har ansvaret for å produsere elevenes skoleårbok

Den frilynte skolen i Kristiansand. Vi har et mangfold av linjer og et internasjonalt miljø. Spennende reisemål. Mange og varierte valgfag. God mat og heftig utsikt utover Kristiansands skjærgård.

 

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 118 500,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Sangbok
 • Studietur: Fellesturer
 • Studietur: Verden
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 118 500,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 118 500,-
(11 850,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

Skolen har backline (forsterkere), PA, pianoer, trommesett, bassgitar og perc. Vi har også en del blåseinstrumenter.

Dette utstyret må du stille med selv

Instrument og tilbehør. 

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Sprer glede i en annerledes desember

Koronasituasjonen gjør at flere sykehjem er stengt for besøkende. Kulturtilbud er satt på pause, og førjulstiden blir annerledes for de fleste. Elever på Agder folkehøgskole ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Trommer- Music Live Studio

Harstad Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Musikk - Band/Vokal

Elverum folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Utøvende klassisk tangenter og strenger

Toneheim Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilyntTilrettelagt for rullestolbrukere

Soul Children

Haugetun Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Utøvende musikk: Band & Musikkproduksjon

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristenTilrettelagt for rullestolbrukere

Music Live Studio

Harstad Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Musikk Svalbard

Svalbard folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Låtskriver

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Musikk

Hedmarktoppen folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs24 t/ukeKristen

Musikk og helse

Manger Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs19 t/ukeFrilynt

Filmmusikk

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Utøvende folkemusikk

Toneheim Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilyntTilrettelagt for rullestolbrukere