Til hovedinnhold
Koronaviruset og folkehøgskolene
Folkehøgskolene planlegger vanlig drift til høsten. Opptaket til neste skoleår er i full gang. Finn ledige plasser her!

Foto og backpacking extreme

Søk på linjen
Få ledige plasser

Fotolinje for den eventyrlystne backpacker. Vi reiser til de mest avsidesliggende stedene på jord. Silkeveien, Kaukasus, Kirgisistan og Tadsjikistan

Dette året skal dere slutte å knipse bilder og begynne å fotografere. Det blir eventyrlige og lærerike reiser i Norge og resten av verden, der du får oppleve kulturer på nært hold. Vi har studio med profesjonelt utstyr som dere har tilgang til 24/7. Dere jobber selvstendig eller i grupper med spennende oppgaver og får konstruktive tilbakemeldinger på bildene.

Vi er opptatt av at hver enkelt elev utvikler sin personlige stil.
Linja drar ofte på fototurer med minibuss til nydelige steder på sørlandet.


Stikkord for linjen:

• Platecover
• Mote
• Photoshop
• Akt
• Selvportrett
• Urban arkitektur
• Stjernefoto
• Drone
• Reportasje

 
What do you want to do ?
New mail

Linjen passer for sporty folk med stor reiselyst og sterk ønske om å bli dyktig i foto. Det blir tøffe turer som krever god psyke og normal fysisk helse. Dette er ikke charter-reiser men backpacking.

Dette vil du lære

• Platecover
• Mote
• Makeup
• Akt
• Selfie
• Urban arkitektur
• Stjernefoto
• Drone
• Reportasje

 
What do you want to do ?
New mail

Våre forventninger til deg

Vær nysgjerrig på alt og alle.

 
What do you want to do ?
New mail

Sentral-Asia (Kirgistan og Tadjikistan)

Obligatorisk: Nei

Pris: Inkludert i linjepris

Hvis du ikke har hørt om disse landene er ikke det så rart. Få har hørt om de, og færre reiser dit. Derfor reiser vi dit.

Vi kjører med jeep inn i de høyeste fjell og tørreste ørkener. Dette er en ekstremt spennende reise som du sannsynlig vis ikke får mulighet til å bli med på seinere i livet. Vi rir på hester, fotograferer stjerner, flyr med droner og fotograferer heftige landskap. Dette er turen for de som er klare hardcore-backpacking. Du trenger ikke å være fysisk veldig sterk. Men du må være forberedt på en reise med svette og tårer langt utenfor turistsonen.

Reiselederen Ingolf er ekspert på å arrangere turer i Sentral-Asia. Han tar dere med på stedene der andre ikke slipper inn. Han har en evne til å komme i kontakt med de rette folkene, slik at turen blir fylt opp av uforutsette opplevelser.

Kaukasus

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: ca 12 dager.

Måltider pr dag inkludert: 1

Vi reiser til Georgia og Armenia.

Vi opplever de gjestfrie folkene, maten, vinen og de majestetiske Kaukasusfjellene. Dette er et mekka for fotografer og folk som elsker god mat. Dette er land med ørken, stepper, frodige skoger og spisse fjell. Kort sagt er det et veldig variert landskap. For å få gode bilder er det viktig å bruke beina. Vi tar dagsturer i fjellet.

I Georgia besøker vi også vingårder og hovedstaden Tbilisi som er min favorittby. Gamle trehus henger over brosteinsgater og skaper perfekte kulisser for spennende bilder. Byen er full av hyggelige kafeer og gode matopplevelser.

Kaukasus er etter min mening et «must» for eventyrlystne. Du ønsker kanskje å oppleve Paris, New York og hvite strender. Det kan du klare på egenhånd. Kaukasus er mulighet du har nå. Og du kommer ikke til å angre.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Skolen ligger i det vi kaller perlen i den sørlandske skjærgård. Ut av vinduet ser du rett mot uthavnen Ny –Hellesund der Nordal Grieg i sin tid skrev sangen «Til ungdommen». Hit går vår første fellestur.. Overnatting i telt, lavvo, hengekøye eller på liggeunderlag under åpen himmel. Bading, bål, lek og alvor. Vi nyter sensommerens dufter og skuer utover havet, der Danmark nesten blir synlig i horisonten, og blir kjent med hverandre på en uforglemmelig måte. Her skapes vennskap.

Skolens siste fellestur går til samme sted. Sommeren er i emning, og det er en ganske annen gjeng som er på tur. Sikre på hverandre, men melankolien har tatt over for forventningen. En følelse av at noe snart er over, sammen med vissheten om at noe nytt kommer. Dette nye, som nå skal skapes sammen med folk du har rundt deg, er ikke lenger like skremmende. Dette blir en tur fylt med gode minner og sterke følelser.

På disse to turene tar vi oss også med oss utstyr til å plukke plast for jordens skyld, før og etter sommerens gjester.

Mellom disse to turene er det mye tid og rom. Det er mye som skal skapes. Linjene drar på sine ulike turer og mye tid brukes felles på skolen. Men i ny og ne gjør vi noen fellesturer. Det kan være til Prekestolen, og det kan være til Lindesnes eller Lista. Dyreparken er også en naturlig destinasjon for skolen når vi først ligger på disse kanter.  

Ingolf Mustafa Stokkeland

Lærer foto og backpacking

Bakgrunn som pressefotograf for Fædrelandsvennen og fotolærer på Sørlandets Fotografskole. Er en mester i lyssetting og er den optimale turleder for de som vil oppleve de villeste stedene på jorda.

Ingolf lever for å gi elevene sine de villeste opplevelsene og de beste bildene.

Han har reist med kameraet i 50 ulike land. Og gleder seg til å ta deg med til sine favoritsteder :)

Epost: istokkeland@gmail.com
Telefon: +4793017108
Instagram: @agderfhs_backpacking
Facebook

Skoleruta for 2020 -21

 • 23.08.20 Skolestart
 • 25.09.20 Siste dag før høstferien
 • 05.10.20 Første dag etter høstferen
 • 18.12.20 Siste dag før juleferien
 • 04.01.21 Første dag etter juleferien
 • 19.02.21 Siste dag før vinterferien
 • 01.03.21 Første dag etter vinterferien
 • 26.03.21 Siste dag før påskeferien
 • 06.04.21 Første dag etter påskeferien
 • 01.05.21 1. mai - fridag
 • 14.05.21 Avslutning
 • 15.05.21 Hjemreise

Skoleturene ligger normalt mellom vinterferien og påskeferien. De fleste linjene drar også på en tur om høsten.

 

Alle valgfag er inkludert i prisen. Du trenger 2 timer valgfag pr uke. De fleste ønsker å ta mer enn det, men det er opp til deg. Vi sprer valgfagene over hele dagen for at du skal kunne velge de fagkombinasjonene som du ønsker.

Årbok

Elevene på dette faget har ansvaret for å produsere elevenes skoleårbok

Ballspill

2 timer pr. uke. Først og fremst skal ballspill være gøy, og for alle.Eksempler på aktivitet er: Innebandy, hjørnefotball, basketball, dansk stikkball, elefantball, kanonball.

Filmopplevelse

Vi ser noen av de siste års beste filmer, blandet med et utvalg av klassikere og diskuterer og samtaler om lyd, bilde, klipping, skuespill, regi, musikk, genre, dramaturgi, karakterer, fortelling etc.

Foto

Det blir gitt en rask innføring i kameraets tekniske virkemåte. Målet er å få styring på de formale virkemidlene i forhold til lys og visualisering av rom- og tidsproblemstillinger. Det handler om å b

Foto og digitale medier

Vi tar bilder gjennom året av "livet" på skolen og publiserer på instagram og facebook, oppgraderer tekst og bilder på skolens nettside, og vurderer skolens brosjyre.

Framtid og handling

Vi tar ansvar for bærekraftige skolegensere, såpelaging uten tilsetningsstoffer, byttefest. På forbrenningsanlegg lærer vi hvordan vårt avfall omdannes til ny energi. Vi er alltid åpne for nye ideer.

Individ og samfunn

Vi tar for oss ulike sider av samfunnet, fortid og samtid, sosiologi og psykologi. Livet kort og godt. Vi tar for oss ulike teoretikere/teorier, ser på hendelser og trender, nasjoner og forskjeller.

International food

Once a month we make international dinner for the whole school with help from the kitchen staff. This is an additional subject for the international students, where also other students can join.

Jazzhistorie

Gjennomgang av jazzens historie med lytte- og videoeksempler. Vi ser på de forskjellige epokenes stiltrekk og portretter av viktige personer som har hatt betydning for utvikling av jazzen.

Kaffebar

Du lærer å lage den perfekte espresso, utgangspunktet for alle kaffedrikker; Cappucino, Mocca, Latte, Macciato, Cortado m.m. Hver tirsdag selger baristaene kaffe til elever og eventuelle gjester.

Keramikk

I keramikk valgfag får du håndhilse på leira med begge hender, underbevisstheten, hjernen og hjertet. Du kan lage hva du vil og du kan gjøre det på alle tenkelige og utenkelige måter.

Kettlebells & Crosstrening

I crossfit ligger fokuset på helkroppstrening, kondisjon, mobilitet og utvikling av styrke. Kettlebell er en blytung treningsform fra Russland. Her kombineres crossfitøvelser og kettlebell-løfting.

Kor

Bli med å syng. Folkehøgskolen har stolte tradisjoner for sang. I koret synger vi sanger fra musicales, fra pop/rock-verdenen og fra klassiske komponister. A capella og med instrumenter/jazzlinja.

Kunst

Undervisning i ulike teknikker, muligheter for å drive med egne prosjekter i tillegg til felles prosjekter. Disse kan dreie seg om kurs i eksempelvis akttegning, maleri, grafikk, eller bokbinding.

Musikk

For deg som spiller et instrument eller synger. Vi spille musikk innen ulike genre som rock, pop, latin og R&B. Mulighet for å lære å improvisere. Det blir mye spilling for de andre elevene.

Pilates

Pilates er en form for styrketrening, der fokus er statisk styrke, ikke dynamisk styrke, og at den indre støttemuskulaturen bygges opp fra bunnen av, slik at kroppen kan bæres på en korrekt måte.

Salsa - dans

Pardans i cubansk stil. Innføring i grunnleggende trinn og enkelte "turer".

Språktrening

Obligatorisk valgfag for de internasjonale elevene, hvor de norske elevene melder seg på og bidrar med fokus på høytlesning, uttale, vanskelige ord og uttrykk på norsk samt brettspill. Kakepause!

Strikking

Lær deg å strikke eller utvikle dine strikke ferdigheter. Enkle prosjekter på 2 pinner og mere avanserte ting som votter eller sokker. Lær også av hverandre og bli kjent, mens prosjekter realiseres.

Ta opp fag

Planlegger du å ta opp fag fra videregående? Enten fordi du mangler et fag eller ønsker å forbedre karakterer? Lærer og andre elever som har gjort det bra i faget kan hjelpe deg.

Volleyball

Her skal vi først og fremst spille volleyball. Men alt blir gøyere når ballen går dit du vil. Derfor vil du også trene fingerslag, baggerslag, serv, smach og blokk. Forsvars- og angrepstrategier får d

Den frilynte skolen i Kristiansand. Vi har et mangfold av linjer og et internasjonalt miljø. Spennende reisemål. Mange og varierte valgfag. God mat og heftig utsikt utover Kristiansands skjærgård.

 

Linjer ved skolen

Kortkurs ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 112 900,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Sangbok
 • Studietur: Fellesturer
 • Studietur: Kaukasus
  • Mat (1 måltider per dag)
  • Visum
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 112 900,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 112 900,-
(11 290,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Reiseforsikring på Sentral-Asia (Kirgistan og Tadjikistan), frivillig studietur
 • Vaksiner på Sentral-Asia (Kirgistan og Tadjikistan), frivillig studietur
 • Mat på Sentral-Asia (Kirgistan og Tadjikistan), frivillig studietur
 • Reiseforsikring på studietur Kaukasus
 • Noen ekstra måltider på studietur Kaukasus (1 måltider per dag er inkludert)
 • Alternativ mat (glutenfri, melkefri, vegan etc) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Utstyr til linjen (se Utstyr til linjen nedenfor)
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
   Lunsj avreisedag er siste måltid før ferier. Kvelds dagen før skolestart er første måltid etter ferien.
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole

Dette utstyret får du låne av skolen

Telt, studio med mange blitslamper og div. utstyr og drone, 

 
What do you want to do ?
New mail

Dette utstyret må du stille med selv

Digitalt fotoapparat, redigeringsprogram (helst photoshop) sovepose som tåler +5C, tursko, tursekk som rommer minst 65L, fotostativ og liggeunderlag.

 
What do you want to do ?
New mail
Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Bestill katalogen for 2020/2021

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Foto Lofoten analogt

Lofoten folkehøgskole
Kontakt skolen
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Foto Reise

Nordmøre Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Klassisk fotografi

Fana folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Foto/Opplevelser

Elverum folkehøgskule
Venteliste
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Foto din stil

Skogn folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Foto Lofoten

Lofoten folkehøgskole
Kontakt skolen
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Fotografi

Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Foto & Vlogg

Bjerkely folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Foto Villmark - Island/USA

Alta folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Fotoreise

Sogndal folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Visuell Verden

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs AKristen

Naturfoto

Lofoten folkehøgskole
Kontakt skolen
Helårskurs15 t/ukeFrilynt