Til hovedinnhold
Få ledige plasser

Musikklinje med fokus på sang, vokalgrupper og kor, samspill, innspilling og produksjon. Studietur til New York.

Velkommen til et spennende år på Musikk- og Vokal! Hos oss får du utvikle deg som sanger, artist og musiker. Du får muligheten til å lære, utforske og fordype deg i musikkens verden. Uansett hva dine fremtidsambisjoner er, om du planlegger å satse på en karriere som artist eller bare er glad i musikk, så vil et år hos oss gi deg verdifulle opplevelser og erfaringer du alltid vil ha nytte av.

Vi jobber med:

Les mer

MERK:

Vi håper og tror at det igjen skal være mulig å reise et år fram i tid, og vi planlegger for at reisene våre skal kunne gjennomføres i slutten av vårsemesteret 2022. Dersom det viser seg umulig å gjennomføre turen til New york som planlagt vil klassen i samarbeid med lærer og skole utarbeide et alternativt reisemål.

Linjen passer for deg som liker å lage og fremføre egne låter, deg som liker å synge, og deg som har lyst til å lære mer om låtskriving, sang og stemmebruk, gitar og piano.

Dette vil du lære

 • Sang og stemmebruk, ulike vokalteknikker knyttet til ulike sjangere.
 • Låter og sanger fra ulike tider og fra ulike stilarter.
 • Musikalsk forståelse og genrekunnskap.
 • Ensemblesang og korsang.
 • Grunnleggende notekunnskap og musikkteori.

Våre forventninger til deg

Vi forventer av deg at du er interessert i å lære, har lyst til å synge mye, viser glede og engasjement og er med på å skape god stemning i klassen og på skolen. 

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 7 - 10 dager

Musikk og vokal reiser til New York og opplever den unike pulsen i byen, vi går på konserter, har workshop og ser musikal på Broadway. I tillegg har byen utrolig mye å by på av opplevelser og kultur, og vi suger til oss så mye vi kan.

MERK:

Vi håper og tror at det igjen skal være mulig å reise et år fram i tid. Vi planlegger for at reisene våre skal kunne gjennomføres i slutten av vårsemesteret 2022, og håper at verden igjen er mer normal da!

Explore Nepal

Pris: 21 000

Explore Nepal er valgfaget for deg med reiselyst, og som ønsker å oppleve hverdagslivet, naturen og kulturen i fjellandet Nepal som er blant de aller fattigste landene i verden.Vi reiser med ryggsekk og sovepose og bruker våre egne bein til å forflytte oss gjennom unike områder som normalt ikke er vanlige turiststier. Dagsetappene på trekkinga er fra 4-6 timer. For å gjennomføre denne turen må du være i normalt god form. Du må og være innstilt på å trene noe før turen.

I tillegg til flotte reiseopplevelser utenfor allfarvei ønsker vi gjennom valgfaget å utvikle kunnskap og interesse for fremmedartede samfunn og levesett, kulturforståelse, og gir deg mulighet til å oppdage nye sider ved deg selv.

Turen gjennomføres i samarbeid med bistandsorganisasjonen FORUT og deres samarbeidspartner i Nepal: CWIN,Child Workers in Nepal.

MERK: Turen er planlagt gjennomført i vårsemesteret 2022. Gjennomføringen vil som all annen reisevirksomhet  være avhengig av smittesituasjonen generelt, og i Nepal spesielt. 

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 7 - 10 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

Som innledning på skoleåret reiser vi med Norges største seilskute, Statsraad Lehmkuhl fra Lisboa til Cadiz.! Turen inngår i the Tall ships race, og blir en reise der vi gjennom samarbeid og tett samliv blir kjent med oss selv og hverandre, og der vi skal legge grunnlaget for et fantastisk skoleår!

Å seile en stor seilskute er en fantastisk opplevelse. Å oppleve elementene i form av vind og vær, fravær av motorlyd, arbeide i riggen, stå til rors på ei skute – det kan knapt beskrives! Det må oppleves!

Thorbjørn Thorsen

Assisterende rektor/ Musikklærer

Musikklærer med allsidig musikalsk bagrunn fra kor- og vokalmusikk, spiller piano, el-bass og gitar. Har erfaring fra ulike typer band, og skriver og arrangerer musikk både for kor og instrumentalbesetninger. 

Epost: thorbjorn.thorsen@asanefolk.no
Telefon: 55 39 51 81 / 93 43 81 85

Angela G. Vågenes

Linjeleder Musikk og vokal

Entusiastisk sopran fra USA med bakgrunn som sangpedagog, musikklærer og dirigent.  Elsker å jobbe med alle typer musikk; opera, klassisk, musikaler, jazz og pop. Trives på scenen og har hatt hovedroller i musikal og operaoppsettinger i Norge og USA. Utdannet med mastergrad og PDM i utøvende sang.

Epost: angela@asanefolk.no
Telefon: 400 40 162

Linjefagene utgjør om lag halvparten av undervisningstiden. Resten er fellefag, valgfag og lørdagsseminar. Linjefagene fyller to hele og to halve dager hver uke.

Last ned timeplan som pdf ↓

Nedenfor ser du en oversikt over ferier og fridager skoleåret 2021-22. VI tar forbehold om mulige endringer.

Last ned årsplan som pdf ↓

På Åsane er det til vanlig valgfag 2 ganger pr uke. Vi velger valgfag for 3 perioder i løpet av året, så alle kan ha minimum 6 valgfag i løpet av året. I tillegg kommer kvelds- og helgekurs. Valgfagtilbudet varierer noe fra år til år, avhengig av ressurser og lærerstab.

Aerobic hits

Liker du å trene effektivt til hits fra 80- og 90-tallet? Da er dette et godt valg! Med enkle bevegelsesmønster trener vi både kondisjon og styrke, og best av alt; vi har det gøy sammen!

Bakekroken

Enkle småkaker og godsaker til hverdagsanledninger og kos.

Ballspill og fysisk fostring

Allsidige aktiviteter med, og av og til uten ball. Muligheter for individuell trening i skolens treningsstudio.

Brettspillworkshop

Vi utvikler egne brettspill fra idé til ferdig spill. Vi designer brett og brikker, utvikler regler og lager innhold gjennom prøving og feiling og mye lek og moro.

Debattklubb

Lær kunsten å debattere, å innta et standpunkt, bygge argumentasjon og forsvare dine standpunkt mot saklige og usaklige angrep.

Drama

Arbeid med kortere dramatiske tekster. Rolletolkning, tekstanalyse, formidling og karakter.

Explore Nepal

Pris: 21 000,-

14 dagers reise til Nepal. Trekking i Himalayas fantastiske fjellområder, møter med fremmede mennesker og kulturer, og besøk i veiløse fjellandsbyer i over 3500 meters høyde. Se også felles studietur.

Filosofi

I valgfag filosofi undersøker vi lange linjer og store navn i tenkningens historie, fra klassikerne i antikken til moderne eksistensfilosofi.

Gitarkurs

Grunnleggende ferdigheter innenfor grep, akkorder og spillteknikker, vi utvider og bygger videre på våre ferdigheter gjennom året. Forkunnskaper er ikke nødvendig, men det er kjekt med egen gitar.

Kammerkor

Et valgfritt kortilbud til deg som har vært i kor tidligere, eller som har lyst til å prøve deg i en litt mindre sammenheng enn skolekoret.

Keramikk

Har du lyst til å arbeide med leire? I keramikk valgfag bruker vi forskjellige type leire og jobber både med bruksform og skulptur. Ulike teknikker og redskaper. Arbeid med tekstur og glasur.

Maleri

Grunnleggende teknikker innenfor akvarell- og acrylmaling. Form, farge og komposisjon.

Matkroken

Enkle matretter til hverdagsbruk, gjerne med fokus på vegetarmat og redusert kjøttforbruk.

Revy

Vi lager en revy der du er med å skape alt fra idé til manus til premiere.

Singer & Songwriter

Pris: 300,-

Lag din egen låt, skriv tekst og melodi, sett komp til, og få tid i et lydstudio med egen lydtekniker som hjelper deg til å finne DIN vri.

Stolzen opp

Vær med å trene i Stolzekleiven i Bergen. vel 300 meter stigning via drøyt 950 trappetrinn i ulik høyde. Rekord herrer: 7:54 og damer: 9:34. Skolerekord: Ca 9:30. Assisterende rektor: ca 30 min!

Storkjøkken

Et valgfag der du får lære å lage mat av skolens profesjonelle kokker. Du får muligheten for å tilegne deg nyttig kunnskap om kosthold og matvaner.

Strikking

Strikking er i vinden som aldri før! Her lærer du å strikke fra grunnen av, eller du kan videreutvikle dine kunnskaper. Vi lærer å strikke med perler, mønsterstrikk, toving og lignende.

Svømming

Pris: 500,-

Vi reiser til Bergen og svømmer i AdO Arena, et profesjonelt svømme- og stupeanlegg, der du kan stupe, trene svømming, eller bare bade og nyte livet.

Teatersport og impro

Grunnleggende improvisasjon og teatersport. Faget består av ulike sceniske improvisasjonsleker og er velegnet for alle som ønsker å bearbeide sin sceneskrekk, alle lekelystne.

Teddybjørnverksted

En venn for livet eller et håndverk til å bli glad i? Du lærer å lage gammeldagse teddybjørner. Noen finner en ny hobby, andre lar det bli med den ene teddyen. Opplæring i alle nødvendige teknikker.

Tegning og maling

Du kan oppøve tegneferdighetene dine innen blyant-, tusj-, og kulltegning. Du får arbeide med studier av stilleben, portrettegning og gjøre egne komposisjoner. Fargebruk og komposisjon.

Topptur Bergen

Faget der du kommer deg ut og blir kjent med Bergens fjell, fra vårt lokale "Veten" til Fløifjellet og Ulrikens topp. Motto: Det finnes ikke dårlig vær, bare manglende regntøy!

Ukulele

Lær å spille "minigitar"! Ukulele er lett å lære, lett å spille på og lett å ta med seg!

Yoga

Vi jobber parvis og øver styrke, balanse, ro og konsentrasjon, og ikke minst på å gi hverandre tillit.

Zumba

Opprinnelig er zumba danseklassen med hete rytmer og vrikkende hofter, men vi på Åsane tar det steget videre; med musikk fra hele verden får vi en skikkelig fin treningsøkt sammen! Ta frem trikot og j

Folkehøgskolen i Bergen.  Skolen har 9 ulike linjetilbud som spenner over et bredt spekter av fag og er en smeltedigel for ungdom med ulike interesser. Stort og variert valgfagtilbud og mange spennende studieturer. Seiltur med seilskipet Statsraad Lehmkuhl, trekking i Nepal. Opplev utdannings- og kulturbyen Bergen.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 125 550,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Fellestur med Statsraad Lehmkuhl Lisboa-Cadiz
 • Reiseforsikring for hele året
 • Studietur: Seiltur med Statsraad Lehmkuhl, Lisboa til Cadiz
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Studietur: New York
  • Reiseforsikring
  • Visum
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 125 550,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 125 550,-
(12 555,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

Vi har et eget lite lydstudio bestående av iMac med studioprogrammet Reason, Focusrite lydkort, studiomic + elbass, elgitar, trommesett og diverse keyboard. 

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Amanda Malm

Året på Åsane kommer alltid at vara en speciell tid som ligger mig varmt om hjärtat. Vilka fantastiska upplevelser och människor jag skulle träffa, samtidigt som jag varje dag fick ägna mig åt musik med andra som kände samma glädje inför det.

Amanda Malm
Caroline Teigen

Året mitt på musikklinja har gitt meg mye mer enn jeg kunne drømt om! Jeg fikk jobbet med musikk hver eneste dag, sammen med både venner og utrolig flinke lærere! Året ga meg rom til å utfolde meg kreativt, og til å vokse som både menneske og artist

Caroline Teigen
Ingrid Karoline Kvalheim

Mitt år på Åsane Folkehøyskole er eit år eg aldri gløymer. Gjennom opplevelser og undervisning utvikla kullet seg i lag - frå å vere ein gruppe med ungdommer, til å vere ein sammensveisa vennegjeng!

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Utøvende Sang

Musikkfolkehøgskolen Viken
Venteliste
Helårskurs9 t/ukeKristen

Vokal

Oslofjord Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

SYNG!

Toten Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilyntTilrettelagt for rullestolbrukere

Vokal

Trøndertun folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs21 t/ukeFrilynt

Voice New Orleans - New York

Ålesund Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs8 t/ukeKristen

Vocal & Performance - New York

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs B6 t/ukeFrilynt

Artist og låtskrivar

Manger Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs19 t/ukeFrilyntTilrettelagt for rullestolbrukere

Utøvende sang/vokal

Toneheim Folkehøgskole
Få ledige plasser
HelårskursFrilyntTilrettelagt for rullestolbrukere

Musikk, dans, drama

Risøy Folkehøyskole
Fullt
HelårskursKristenTilrettelagt for rullestolbrukere

VOKAL - Gi stemmen din en sjanse!

Follo Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Låtskriving.Studio

Sunnmøre Folkehøgskule
Kontakt skolen
HelårskursKristenTilrettelagt for rullestolbrukere

Musikal

Åsane folkehøgskole - Bergen
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Band Performance Production - London og Berlin

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs AFrilynt

Skuespiller

Solbakken folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs42 t/ukeFrilynt

Teater

Romerike Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs27 t/ukeFrilynt

Music Live Studio

Harstad Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Musikkproduksjon og låtskriving

Sandefjord folkehøyskole
Venteliste
HelårskursFrilynt

Musikk

Sagavoll Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Hiphop

Manger Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs19 t/ukeFrilyntTilrettelagt for rullestolbrukere

Musikkproduksjon

Oslofjord Folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs14 t/ukeKristen

Nordiska Visskolan - SÅNG SCEN TEXT

Nordiska Folkhögskolan
Kontakt skolen
Helårskurs36 t/ukeFrilynt

Rytmisk musikk og låtskriving

Kristiansand Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Musikk - Band/Vokal

Elverum folkehøgskule
Få ledige plasser
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Musikal-Showtime

Nordhordland Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Sang- Music Live Studio

Harstad Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Musikk

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Venteliste
Helårskurs12 t/ukeFrilynt

Vokal, Artist, Låtskriver

Rønningen folkehøgskole
Kontakt skolen
HelårskursKristen

Musikal Broadway

Seljord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Musikk; Artist

Bakketun Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeKristen

Låtskriver - Singer Songwriter

Musikkfolkehøgskolen Viken
Få ledige plasser
HelårskursKristen

Musikk

Sunnhordland folkehøgskule
Få ledige plasser
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Musikk og teater

Romerike Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs27 t/ukeFrilynt