Til hovedinnhold
Få ledige plasser

Ønsker du å visualisere ideene dine gjennom digital animasjon og grafikk? Har du sett noen kule animasjonsfilmer, reklame eller dataspill? Her kan du lære å lage dine egne animasjoner og filmer.

På denne linjen vil du lære å blåse liv inn i livløse objekter og karakterer på skjermen, og skape og kommunisere energi, humor og følelser gjennom bevegelse.

Animasjon

Animasjon handler om å skape en illusjon av liv, og gjennom dette fortelle en historie. Året begynner med grunnleggende opplæring i animasjon og animasjonsprinsipper, der vi animerer enkle objekter som en sprettende ball og lignende, før vi gradvis beveger oss over
til mer avanserte animasjoner. Vi jobber både i 2D og 3D. Som 2D- animasjonsverktøy bruker vi i hovedsak programmet Adobe Animate, og til 3D-animasjon bruker vi 3D Studio Max og Maya. Filmproduksjon består av flere faser, og på linjen går vi gjennom alle disse fasene fra ide til ferdig produkt. I preproduksjonsfasen får du anledning til å utvikle historier, lage storyboards og concept art. I produksjonsfasen produserer vi selve filmen, og i postproduksjonsfasen legger vi til lyd og redigerer materialet vi har jobbet med, for deretter å eksportere til en ferdig film.

Motion graphics

Mens animasjon i stor grad dreier seg om å fortelle historier, handler motion graphics om å gi liv til grafiske elementer som former og farger, for å vise eller forklare noe eller lage visuelle effekter. Motion graphics er for eksempel mye brukt i nyhetssendinger, i reklamer på TV, og som digitale bakgrunner i store sceneproduksjoner. Til dette bruker vi i hovedsak programmet Adobe After Effects

Les mer på våre hjemmesider

Dette vil du lære

 • Animasjon i 2D og 3D
 • Motion graphics
 • Karakteranimasjon
 • Visuell hustoriefortelling
 • Storyboards
 • Presentasjon av prosjekter

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: ca 14 dager

Linjen reiser på linjetur til Tokyo i Japan. Her besøker vi blant annet animasjonsfestivalen Tokyo Anime Award Festival, der vi får se animasjonsfilmer fra hele verden, og lytte til og
treffe animatører fra industrien. Tokyo er en spennende by på mange områder, både innenfor animasjon, men også innenfor teknologi, kultur, mat og underholdning, og dette får vi mulighet å utforske.

Se link til festivalen og kos deg!

MERK:

Vi håper og tror at det igjen skal være mulig å reise et år fram i tid, og vi planlegger for at reisene våre skal kunne gjennomføres i slutten av vårsemesteret 2022. Dersom deti viser seg umulig å gjennomføre den planlagte reisen til Japan, vil klassen i samarbeid med lærer og skolen planlegge en alternativ studietur. 

Explore Nepal

Pris: 21 000

Explore Nepal er valgfaget for deg med reiselyst, og som ønsker å oppleve hverdagslivet, naturen og kulturen i fjellandet Nepal som er blant de aller fattigste landene i verden.Vi reiser med ryggsekk og sovepose og bruker våre egne bein til å forflytte oss gjennom unike områder som normalt ikke er vanlige turiststier. Dagsetappene på trekkinga er fra 4-6 timer. For å gjennomføre denne turen må du være i normalt god form. Du må og være innstilt på å trene noe før turen.

I tillegg til flotte reiseopplevelser utenfor allfarvei ønsker vi gjennom valgfaget å utvikle kunnskap og interesse for fremmedartede samfunn og levesett, kulturforståelse, og gir deg mulighet til å oppdage nye sider ved deg selv.

Turen gjennomføres i samarbeid med bistandsorganisasjonen FORUT og deres samarbeidspartner i Nepal: CWIN,Child Workers in Nepal.

MERK: Turen er planlagt gjennomført i vårsemesteret 2022. Gjennomføringen vil som all annen reisevirksomhet  være avhengig av smittesituasjonen generelt, og i Nepal spesielt. 

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 7 - 10 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

Som innledning på skoleåret reiser vi med Norges største seilskute, Statsraad Lehmkuhl fra Lisboa til Cadiz.! Turen inngår i the Tall ships race, og blir en reise der vi gjennom samarbeid og tett samliv blir kjent med oss selv og hverandre, og der vi skal legge grunnlaget for et fantastisk skoleår!

Å seile en stor seilskute er en fantastisk opplevelse. Å oppleve elementene i form av vind og vær, fravær av motorlyd, arbeide i riggen, stå til rors på ei skute – det kan knapt beskrives! Det må oppleves!

Margunn Hindenes Skjærstad

Lærer

Margunn er født og oppvokst i Bergen, og har hovedfokus på det visuelle innen spillproduksjon. Hun har utdannelse innen 3D og animasjon fra Noroff Instituttet i Bergen, og Teesside University i England. Hun har blant annet jobbet i spillselskapet Ubisoft Reflections og som grafisk designer hos TV 2. I tillegg til linjefag har hun valgfag som turgåing, klatring, spilldesign og brettspill.

Epost: margunn@asanefolk.no
Telefon: 415 93 072

Linjefagene utgjør om lag halvparten av undervisningstiden. Resten er fellefag, valgfag og lørdagsseminar. Linjefagene fyller to hele og to halve dager hver uke.

Last ned timeplan som pdf ↓

Nedenfor ser du en oversikt over ferier og fridager skoleåret 2021-22. VI tar forbehold om mulige endringer.

Last ned årsplan som pdf ↓

På Åsane er det til vanlig valgfag 2 ganger pr uke. Vi velger valgfag for 3 perioder i løpet av året, så alle kan ha minimum 6 valgfag i løpet av året. I tillegg kommer kvelds- og helgekurs. Valgfagtilbudet varierer noe fra år til år, avhengig av ressurser og lærerstab.

Aerobic hits

Liker du å trene effektivt til hits fra 80- og 90-tallet? Da er dette et godt valg! Med enkle bevegelsesmønster trener vi både kondisjon og styrke, og best av alt; vi har det gøy sammen!

Bakekroken

Enkle småkaker og godsaker til hverdagsanledninger og kos.

Ballspill og fysisk fostring

Allsidige aktiviteter med, og av og til uten ball. Muligheter for individuell trening i skolens treningsstudio.

Brettspillworkshop

Vi utvikler egne brettspill fra idé til ferdig spill. Vi designer brett og brikker, utvikler regler og lager innhold gjennom prøving og feiling og mye lek og moro.

Debattklubb

Lær kunsten å debattere, å innta et standpunkt, bygge argumentasjon og forsvare dine standpunkt mot saklige og usaklige angrep.

Drama

Arbeid med kortere dramatiske tekster. Rolletolkning, tekstanalyse, formidling og karakter.

Explore Nepal

Pris: 21 000,-

14 dagers reise til Nepal. Trekking i Himalayas fantastiske fjellområder, møter med fremmede mennesker og kulturer, og besøk i veiløse fjellandsbyer i over 3500 meters høyde. Se også felles studietur.

Filosofi

I valgfag filosofi undersøker vi lange linjer og store navn i tenkningens historie, fra klassikerne i antikken til moderne eksistensfilosofi.

Gitarkurs

Grunnleggende ferdigheter innenfor grep, akkorder og spillteknikker, vi utvider og bygger videre på våre ferdigheter gjennom året. Forkunnskaper er ikke nødvendig, men det er kjekt med egen gitar.

Kammerkor

Et valgfritt kortilbud til deg som har vært i kor tidligere, eller som har lyst til å prøve deg i en litt mindre sammenheng enn skolekoret.

Keramikk

Har du lyst til å arbeide med leire? I keramikk valgfag bruker vi forskjellige type leire og jobber både med bruksform og skulptur. Ulike teknikker og redskaper. Arbeid med tekstur og glasur.

Maleri

Grunnleggende teknikker innenfor akvarell- og acrylmaling. Form, farge og komposisjon.

Matkroken

Enkle matretter til hverdagsbruk, gjerne med fokus på vegetarmat og redusert kjøttforbruk.

Revy

Vi lager en revy der du er med å skape alt fra idé til manus til premiere.

Singer & Songwriter

Pris: 300,-

Lag din egen låt, skriv tekst og melodi, sett komp til, og få tid i et lydstudio med egen lydtekniker som hjelper deg til å finne DIN vri.

Stolzen opp

Vær med å trene i Stolzekleiven i Bergen. vel 300 meter stigning via drøyt 950 trappetrinn i ulik høyde. Rekord herrer: 7:54 og damer: 9:34. Skolerekord: Ca 9:30. Assisterende rektor: ca 30 min!

Storkjøkken

Et valgfag der du får lære å lage mat av skolens profesjonelle kokker. Du får muligheten for å tilegne deg nyttig kunnskap om kosthold og matvaner.

Strikking

Strikking er i vinden som aldri før! Her lærer du å strikke fra grunnen av, eller du kan videreutvikle dine kunnskaper. Vi lærer å strikke med perler, mønsterstrikk, toving og lignende.

Svømming

Pris: 500,-

Vi reiser til Bergen og svømmer i AdO Arena, et profesjonelt svømme- og stupeanlegg, der du kan stupe, trene svømming, eller bare bade og nyte livet.

Teatersport og impro

Grunnleggende improvisasjon og teatersport. Faget består av ulike sceniske improvisasjonsleker og er velegnet for alle som ønsker å bearbeide sin sceneskrekk, alle lekelystne.

Teddybjørnverksted

En venn for livet eller et håndverk til å bli glad i? Du lærer å lage gammeldagse teddybjørner. Noen finner en ny hobby, andre lar det bli med den ene teddyen. Opplæring i alle nødvendige teknikker.

Tegning og maling

Du kan oppøve tegneferdighetene dine innen blyant-, tusj-, og kulltegning. Du får arbeide med studier av stilleben, portrettegning og gjøre egne komposisjoner. Fargebruk og komposisjon.

Topptur Bergen

Faget der du kommer deg ut og blir kjent med Bergens fjell, fra vårt lokale "Veten" til Fløifjellet og Ulrikens topp. Motto: Det finnes ikke dårlig vær, bare manglende regntøy!

Ukulele

Lær å spille "minigitar"! Ukulele er lett å lære, lett å spille på og lett å ta med seg!

Yoga

Vi jobber parvis og øver styrke, balanse, ro og konsentrasjon, og ikke minst på å gi hverandre tillit.

Zumba

Opprinnelig er zumba danseklassen med hete rytmer og vrikkende hofter, men vi på Åsane tar det steget videre; med musikk fra hele verden får vi en skikkelig fin treningsøkt sammen! Ta frem trikot og j

Folkehøgskolen i Bergen.  Skolen har 9 ulike linjetilbud som spenner over et bredt spekter av fag og er en smeltedigel for ungdom med ulike interesser. Stort og variert valgfagtilbud og mange spennende studieturer. Seiltur med seilskipet Statsraad Lehmkuhl, trekking i Nepal. Opplev utdannings- og kulturbyen Bergen.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 130 550,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Fellestur med Statsraad Lehmkuhl Lisboa-Cadiz
 • Reiseforsikring for hele året
 • Studietur: Seiltur med Statsraad Lehmkuhl, Lisboa til Cadiz
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Japan - Tokyo
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 130 550,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 130 550,-
(13 055,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

Når du kommer til skolen vil du få alle programmene du trenger gjennom året. Som 2D animasjonsverktøy bruker vi i hovedsak programmet Adobe Animate. Du får i tillegg tilgang til en rekke andre Adobe-programmer, som Photoshop, Illustrator og After Effects, der sistnevnte egner seg godt til motion graphics. I tillegg er vi innom animasjon i 3D, og da bruker vi programmer som 3D Studio Max og Maya.

Dette utstyret må du stille med selv

Du må ha en egen PC, helst ikke eldre enn 3 år gammel.

 

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

ANIMASJON

Møre Folkehøgskule
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Animasjon og illustrasjon

Sandefjord folkehøyskole
Venteliste
HelårskursFrilynt

Spillutvikling

Åsane folkehøgskole - Bergen
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Spillutvikling

Torshus folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Grafisk design

Skjeberg Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Filmproduksjon

Skjeberg Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

COSPLAY

Hardanger Folkehøgskule
Fullt
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Kreativ data

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs A9 t/ukeKristenTilrettelagt for rullestolbrukere

Spillutvikling

Bjerkely folkehøyskole
Få ledige plasser
HelårskursKristen

Spilldesign

Sunnhordland folkehøgskule
Fullt
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Romskip

Buskerud Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Spilldesign & Grafikk

Danvik Folkehøgskole
Venteliste
HelårskursKristen

Filmproduksjon

Sandefjord folkehøyskole
Venteliste
HelårskursFrilynt

Spillbedrift

Sunnhordland folkehøgskule
Fullt
Stipendiatlinje30 t/ukeFrilynt

Game Art & Design

Sunnhordland folkehøgskule
Fullt
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

FILM - Manus, regi & filmteknikk

Follo Folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Filmproduksjon

Nordmøre Folkehøgskule
Venteliste
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Tegneserie & Manga 2

Bjerkely folkehøyskole
Venteliste
Helårskurs14 t/ukeKristen

Digital Kreativitet - Japan

Folkehøgskolen Sørlandet
Få ledige plasser
HelårskursKristenTilrettelagt for rullestolbrukere