Tegnspråk - vår 2023

Søk på linja

Har du sett tegnspråk på TV eller i sosiale media? Har du lyst til å lære tegnspråk du også? Tegnspråk er et visuelt språk du vil ha glede av resten av livet og som vil gi deg mange nye muligheter.

Lær deg å kommunisere flytende på tegnspråk. Enten du hører eller er hørselshemmet så kan du lære tegnspråk hos oss.

På folkehøgskolen får du en unik mulighet til å få undervisning i tegnspråk og samtidig praktisere språket hver dag også utenom undervisningstimene.

Kunnskap og ferdigheter du tilegner deg gjennom skoleåret vil gi deg et godt grunnlag for å søke videre på utdanning som tegnspråktolk.

I alle utdanningsløp og yrker vil det være positivt å kunne tegnspråk.

Du vil også ha et fortrinn om du søker arbeid på steder der tegnspråk brukes i kommunikasjon på arbeidsplassen.

Linjen passer for alle som har lyst til å lære tegnspråk. Linjen passer for deg som ikke kan tegnspråk, men også for deg som kan litt tegnspråk fra før.

Ta kontakt med oss, så ser vi hvordan vi kan finne gode løsninger tilpasset skolehverdagen.

Studieturen til utlandet gjennomføres som et prosjektarbeid der forarbeid og etterarbeid har fokus på tilegnelse av kunnskap om døve og tunghørtes livsvilkår i det aktuelle landet som besøkes. De siste årene har vi reist til Thailand, Cuba, Kina, India, Kapp Verde, Island og flere.

Claudia Murray

Linjeleder for tegnspråk

Claudia er utdannet tegnspråklærer. Claudia har jobbet i både barnehagen, på kursavdelingen, voksenopplæring og som leder på skolehuset. Nå jobber hun som tegnspråklærer på folkehøyskolen. Claudia brenner for å jobbe med elevene, og med sosialpedagogisk arbeid.

På Ål folkehøyskole underviser vi i spennende linjer og i ulike valgfag på norsk tegnspråk. Skolen er Norges eneste tegnspråklige folkehøyskole som er for alle som kan eller vil lære tegnspråk. Velg en av linjene og få en unik erfaring og opplevelse i tegnspråkmiljøet.

Les mer om skolen

• Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom eller enkeltrom)

Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.
Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!