Norsk for minoritetsspråklige døve - vår 2023

Søk på linja

Bli med i et unikt tegnspråkmiljø der du lærer norsk tegnspråk og norsk lese/skriftspråk.

Du lærer norsk tegnspråk, kultur og tradisjoner.  Du lærer å lese og skrive norsk og får kunnskap om norsk samfunnsliv.

All undervisning er på tegnspråk tilpasset ditt nivå. Vi tilpasser undervisningen til din bakgrunn og hvor mye norsk tegnspråk og norsk skriftspråk du kan fra før.

Hvis du har mulighet anbefaler vi deg å være 2 år på skolen, slik at du kan fordype deg mer i norsk samfunn og språk og få et godt grunnlag for videre samfunnsliv i Norge.

Datamaskin er et viktig verktøy i undervisningen og du bør derfor ha med din egen PC.

Linjen passer for deg som er døv fremmedspråklig og som ønsker å lære deg norsk tegnspråk og å lære norsk lese og skriftspråk.

Studieturen til utlandet gjennomføres som et prosjektarbeid der forarbeid og etterarbeid har fokus på tilegnelse av kunnskap om døve og tunghørtes livsvilkår i det aktuelle landet som besøkes. De siste årene har vi reist til Thailand, Cuba, Kina, India, Kapp Verde, Island og flere.

Alexander Kvalheim

Linjeleder for norsk for minoritetsspråklige døve

Alexander er utdannet som lektor med master i nordisk, historie som andrefag. Og ettårsstudium i tegnspråk og tolking.

Epost: alexander.kvalheim@al.fhs.no

Elinor Amalie Rønning

Lærer

Elinor har lang fartstid på Ål folkehøyskole og kan brukes til mye. Hun har vært elev på Ål folkehøyskole, senere har hun tatt utdanning som tegnspråklærer og fagdidaktikk. Hun er en pioner i norsk tegnspråk, og har laget mye materiale på tegnspråk og vært med på et prosjekt om døve kvinner på arbeidsplass. Elinor trives med varierte oppgaver, gode kollegaer og å se elever i utvikling.

På Ål folkehøyskole underviser vi i spennende linjer og i ulike valgfag på norsk tegnspråk. Skolen er Norges eneste tegnspråklige folkehøyskole som er for alle som kan eller vil lære tegnspråk. Velg en av linjene og få en unik erfaring og opplevelse i tegnspråkmiljøet.

Les mer om skolen

• Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom eller enkeltrom)

Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Ekspedisjon og idrett (vår)

Sund folkehøgskole
Halvårskurs vår18 t/ukeFrilynt