E-sport dreier seg om dataspill hvor alle kan spille sammen og diskutere om ulike strategier og planlegging på norsk tegnspråk, for å vinne som et lag. Vi har også fokus på god helse, mat og trening.

På e-sport linjen fokuserer vi i utgangspunkt på dataspill, historier, strategi, planlegging, lagarbeid, vinn og tap. Vi konsentrerer oss om dataspill hvor alle kan spille sammen og diskutere om ulike strategier og planlegging på norsk tegnspråk, for å vinne som et lag.

Hvis du har et spill som du ønsker å spille, ta opp med lærer på forhånd. I klasserommet bruker vi egne datamaskiner og jobber sammen mot felles mål på norsk tegnspråk.

Det blir annerledes fordi vi bruker tegnspråk til kommunikasjon. Vi planlegger og utfører strategiene våre sammen og konkurrerer mot hverandre og andre på nett. Målet for er at vi skal bli bedre sammen.

På E-sport-linjen spiller vi nye og gamle spill fra spillhistorien. Vi er åpne for å endre spillene ut fra hvilke elever som kommer.

Vi sitter ikke bare foran skjermen og når du er aktiv med E-sport, er det viktig å ta vare på helsa. Derfor har vi også forskjellig former for fysisk aktivitet på timeplanen.

Gode grunner til å velge E-sport linjen:

Linjen er for deg som kan norsk tegnspråk og brenner for dataspill og ønsker å utvikle evne innen E-sport.

Studieturen til utlandet gjennomføres som et prosjektarbeid der forarbeid og etterarbeid har fokus på tilegnelse av kunnskap om døve og tunghørtes livsvilkår i det aktuelle landet som besøkes. De siste årene har vi reist til Thailand, Cuba, Kina, India, Kapp Verde, Island og flere.

Gunnar Snær Jónsson

Linjeleder for E-sport

Gunnar er fra Island og flyttet til Norge i juli 2018. Han er utdannet med bachelorgrad i norsk tegnspråk og tolking.

Epost: gunnar.jonsson@al.fhs.no

Vi har 16 timer med linjefag i uken, resten er fellesfag som tema, husmøte og valgfag.

I tillegg til dette har vi helgeundervisning ca. 2-3 ganger i måned, det kan være fra foredrag og workshop til aktiviteter som kino og tur.

Årsplan for 2022-2023 med forbehold om endringer.

Last ned årsplan som pdf ↓

Det er variasjon på høst og vårtermin. Elevene får mulighet til å være med og bestemme hvilke fag som skal tilbys i valgfag.

Akademisk skriving

Vikingsmykker

Vintersport

Zentangle

På Ål folkehøyskole underviser vi i spennende linjer og i ulike valgfag på norsk tegnspråk. Skolen er Norges eneste tegnspråklige folkehøyskole som er for alle som kan eller vil lære tegnspråk. Velg en av linjene og få en unik erfaring og opplevelse i tegnspråkmiljøet.

Les mer om skolen

• Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom eller enkeltrom)
  • Studietur: Studietur
    • Visum

Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Datamaskin er et viktig verktøy i undervisningen og du skal derfor ha med din egen PC. Ekstra mus og kontroller er lurt, avhengig av hvilket dataspill det passer til.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Digital Kreativitet - Japan

Folkehøgskolen Sørlandet
Få ledige plasser

Spillbedrift

Sunnhordland folkehøgskule
Stipendiatlinje30 t/ukeFrilynt

Esport, gaming og sosialt!

Stord Folkehøgskule

Spillutvikling