Høsteventyr Nord-Norge / Høst 2022

Søk på linja

Høstkurset for deg som vil oppleve hva Nord-Norge har å by på! Fjell, fjord, elv, skog og vidde skal utforskes til fots og på ski, i kajakk, kano og seilbåt, og i lag med både to- og firbeinte venner.

På dette kurset vil du få oppleve friluftslivets mangfold i storslått natur. Vi skal sammen utforske naturen, på naturens premisser. Her får du et halvt år med friluftslivet i fokus, villmarksgaranti og lange kvelder rundt flammende leirbål.

Dette skal vi innom:

Etter dette kurset kan du dra selvstendig på tur! Du vil lære alt om turplanlegging, hvordan du får fyr på bålet i all slags vær, å bygge nødbivuakk, hvordan du finner frem med kart og kompass, å håndtere uventede situasjoner, førstehjelp på tur, og ikke minst naturkjennskap. Du vil også få med deg begynnelsen av vinteren, og lære om forskjellen på turer på høst- og vinterstid.

Vi er en skole med bare friluftslivs-linjer, og sko­lens belig­gen­het gir deg gode mulig­he­ter for utøvelse av fri­lufts­liv på fri­tida. Skoleområdet vårt har flotte toppturmuligheter og gode forhold for turer, jakt og fiske. Vi ligger på Malanghalvøya, og nært både Tromsø, Lyngen og Senja. I tillegg ligger vi nært både Dividalen Nasjonalpark og Svenskegrensa. Velkommen til Nord-Norges friluftsmekka!

Deg som ønsker å utvikle kunnskap om grunnleggende friluftsliv. Du kan ha erfaring fra før eller være nybegynner.

• Basis friluftsliv ferdigeheter
  • Overnatte ute i telt, hytter og under åpen himmel
  • Padle havkajak/kano
  • Klatre
  • Kjøre hundespann
  • Seile
  • Naturofrståelse
  • Bli en bedre turkamerat

• Motivert
  • Engasjert  og nysgjerrig
  • Lagspiller

På skolens felles studieturer blandes alle elevene fra de ulike linjene sammen og danner teltlag på tvers av årskurs. Dette bidrar til at alle blir enda mer kjent med hverandre og skaper trygghet, vennskap og gode relasjoner.

Hele skolen drar til Saraelv oppe i Reisa elva, og derfra padler vi elva ned til "Nybrua". Vi har to overnattinger i telt underveis og padler blant hoppende stor-laks og morsomme elvestryk. Alle gjennomgår sikkerhetskurs på forhånd, og får en innføring i ulike padleteknikker før turen starter på alvor. Elva er ganske "snill" i de øverste strykene, så du lærer deg å håndtere kanoen i takt med økt vanskelighetsgrad. Velkommen til litt "berg-og-dalbane" padling, elvebrus og bruspulver i magen!

Vi drar ut med båt og opplever store Knølhvaler og flokker av spekkhuggere på nært hold!

I mørketida, i begynnelsen av desember drar hele skolen på fellestur til Nikkavannet. Her ligger vi i fellesleir i Gammer. Vi fyrer bål og nyter Nordlyset og stjernehimmelen gjennom mørketidsnatten. Vi har bl.a. utendørs Gudstjeneste og isbading (frivillig) på programmet! En koselig felles førjulstur som avsluttes med "pepperkake-marsjen" til skolen.

Opplev ett nord-norsk eventyr! De tre linjene våre - Ski & Seil, Hundekjøring og Friluftsliv Nordkalotten er unike og byr på det beste av naturopplevelser i nord. Du kan velge mellom helår- og halvårkurs. Vi er en av norges minste folkehøgskoler - noe som skaper gode, nære bånd og venner for livet! Bli med på moroa!

Les mer om skolen

• Mat og rom på skolen

Månedstillegg for spesialkost: Cøliaki/glutenallergi 900,-, Melk-/laktoseintoleranse 400,-
Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Teater halvår

Solbakken folkehøgskole
Halvårskurs høst42 t/ukeFrilynt

Musikkproduksjon (høst)