Globalt finnes det over 1000 verdensarvsteder. Den kinesiske mur, Taj Mahal i India og pyramidene i Egypt står alle på den berømte Unesco-listen og er hovedattraksjoner turister besøker når de reiser til disse landene. Men visste du at Norge også har 8 slike spektakulære reisemål? På Checklist Norge planlegger vi å besøke samtlige 8 verdensarvsteder i Norge, og kombinere disse med flere magiske reisemål. Vi beveger oss fra Hammerfest og Nordlys i nord, til Jomfruland nasjonalpark og Lindesnes i sør.

Med mobilen i lomma skal vi ta masse flotte bilder, filme litt og fange de virkelig gode opplevelsene og øyeblikkene. Vi legger ut reisevlogger og deler flittig på instagram.

Linje for deg som vil oppleve Norge på kryss og tvers, gjennom opplevelsesrike turer, i bærekraftig ånd!

Prosjekt Øst Asia: Studietur til Kambodsja

Pris: Inkludert i prisen for valgfaget

Dette er Sagavolls store innsamlingsprosjekt. Du kan være med og organisere denne innsamlingen gjennom å velge prosjektet Prosjekt Øst-Asia. Valgfaget Prosjekt Øst-Asia inneholder bl.a. en 2 ukers tur til Kambodsja for å besøke noen av prosjektene vi støtter gjennom Normisjon. Valgfaget gir deg en unik sjanse til å oppleve bistandsarbeid på nært hold. Sagavol har samlet inn over 1 million kroner hvert av de siste skoleårene. Vi er veldig stolte av å ha en tradisjon med engasjerte elever!

"Kambodsja er et av de fattigste og minst utviklede landene i verden. Landet har en ung befolkning med en brutal historie. Mellom årene 1975-1978 ble 2 000 000 mennesker utryddet av regimet i landet. Denne mørke historien preger fortsatt hele samfunnet og har spesielt rammet utviklingen på landsbygda. Sagavoll kan være med på å endre dette gjennom utdanning og bærekraftig bistand."

Turen er på 14 dager i november og vil koste ca. kr. 19.000,- (pluss visum og vaksiner).

Valgfagsuke: Studietur til London og Oxford

Pris: 9 000

Studietur til London og Oxford med fokus på kristen tro. Vi besøker ulike storbymenigheter (Hillsong, HTB, St.Pauls) og ser hvordan kristen tro kan uttrykkes på ulike måter. I Oxford setter vi fokus på C.S.Lewis og Apologetikk (trosforsvar). Denne turen vil gi deg økt forståelse for hva kristen tro er. Selvsagt blir det også tid til musical og andre fine opplevelser i storbyen.

Dere blir godt kjent i London og med hverandre denne uken. Vi bygger fellesskap gjennom felles måltider, opplevelser, undervisning og samtaler (Nb. 1 ukes medtrokort og noen måltider vil komme i tillegg på prisen).

Sagavoll folkehøgskole has for many years had English-speaking students who have come to learn Norwegian and follow a main subject

Our main subjects are:

• Dance Strength Lifestyle
  • FIX - Outdoor life - Extreme
  • Outdoor life - Wilderness
  • Safari
  • Music
  • DIY - Do It Yourself
  • KRIK Multisport (CHRISC)
  • KRIK (CHRISC) - Volleyball og Flyt

Please include four prioritized wishes regarding main subject in your applicaton.

For more information in English, please send us an e-mail.

Send applicationAbout the schoolSchool web page