Til hovedinnhold

Få med deg andre halvår av HESTESPORT på Hurdal Verk folkehøgskole - Våren 2024!

Hestesportlinja på Hurdal Verk folkehøgskole passer både for deg som har drevet litt med hest, og for deg som har ridd i flere år. Hovedfokuset vårt er gleden ved å drive med hest! Vi har stort ridesenter rett ved siden av skolen. Du kan ta med egen hest eller leie av hestesenteret.

Hovedvekten i undervisningen ligger på dressur og sprang, der vi jobber oss gjennom øvelser fra de lette dressurprogrammene til de mer avanserte. Vi driver med tekniske øvelser for å få deg og hesten videre innen sprang. Vi trener på god kommunikasjon mellom hest og rytter, slik at du får oppleve mestring og trygghet i samspillet med hesten.

Les mer om Hestesport på vår hjemmeside

Vi har flotte forhold for turridning både på sti og skogsvei som du kan benytte deg av i undervisning og på fritiden. Vi besøker Norsk Hestesenter hvor vi får omvisning og innblikk i utdanningstilbud innen hest. Vi drar også til Øvrevoll galoppbane for å se på hestesportens Formel 1.

Våren byr på linjetur til fantastiske Krogbækgaard på øya Læsø i Danmark! Der rir vi islandshester og lærer å tølte. På rideturer i nydelig natur koser vi oss med pikniklunsj, og heftig strandgalopp.

Mandatory: Yes

Price: Included in course price

På vårparten tar vi turen til Læsø i Danmark.

På denne idylliske øya finner vi gården Krogbækgaard, der de driver stort med islandshest. Vi får en innføring i gangarten tølt, og rir på tur i spektakulært landskap. Etter noen timer i salen, smaker det ekstra godt med piknik i det fri. Turen toppes med strandgalopp, som både hester og ryttere elsker! Tilbake på gården gjør det godt med en velværestund i jacuzzien, etterfulgt av hjemmelaget og kortreist middag. Dette er en skikkelig kosetur, som alle tidligere elever drømmer om å få gjøre igjen!

bildetekst

At Hurdal Verk Folk High School you will be close to the amazing nature and find Norwegian friends of your own age. Are you thinking about studying in Norway? A year at folk high school is a good prerequisite for success as a student.

We offer courses in Norwegian language, and foreign students will be integrated into classes with students who speak Norwegian and English. All teaching is in Norwegian, and fellow students will help with translation.

READ MORE on our website HVF.NO

 

Courses at the school

Send applicationAbout the schoolSchool web page