Hopp over til innholdet

Risøy Folkehøyskole

Risøy Folkehøyskole ligger på en egen øy i den vakreste skjærgården på Sørlandet. Her får du et hav av muligheter, og du kan sette sammen din egen timeplan med linjefag, sideemner, valgfag og studiereiser.
Hos oss møter du allsidighet, valgfrihet, ekte engasjement og idealisme.
Velkommen til et år hvor ditt forhold til deg selv, til samfunnet rundt deg og til kloden får være i fokus.

Risøy Folkehøyskole
Risøyveien 15
4912 Gjeving
Tlf: 37 19 93 50
Rektor: Per Kristiansen
Elevplasser: 130
Gj.snittsalder: 19,1

Skolen eies av:
Stiftelsen Risøy Folkehøyskole

Skolen er tilknyttet:
Informasjonskontor for kristen folkehøgskole
Skolens nettside
Sist oppdatert: 20.09.15
Spesielt om skolen, utstyr og fasiliteter
Best på saltvann:)
Kombinasjonen av beliggenhet, utstyr, tradisjoner og kompetanse gjør oss best på fag knyttet til havet!
Vi har klassesett med dykkerutstyr, seilbrett, havkajakker og kiter.
Skolen eier 6 seilbåter fra 20-32 fot og flere motorbåter.

I tillegg til utstyr for sjø og hav, er vi også godt utstyrt på andre fagfelt. Vi har pianoer, klassesett med gitarer og ukuleler, og flere andre instrumenter. Vi har eget basseng, gymsal med klatrevegg, styrkerom, biljardbord og bordtennisbord.

Det er trådløs Internett i undervisningsrom og de fleste steder på skolen.
Andre opplysninger om skolen
Vi ønsker at du skal være motivert og aktiv det året du er student ved skolen. Derfor kan du sette sammen din egen skolehverdag med fag du finner interessante og spennende. Du velger et linjefag to dager i uken, i tillegg velger du et sideemne som du har en dag i uken. Dette betyr at du får mulighet til å lære mer innenfor flere fagfelt. Linjetilbud: Dykking. Seil-Surf-Kite. Trening, friluftsliv og reise. Tegne-Male-Reise. Active explore. Redning, sikkerhet og ledelse. Reise, Livsstil og Helse. Musikal, artist, reise. Aktiv bo fritid (botrening).

Sideemne: Dykking, Dans, Trening, Seil&Surf, Gitar, Båtfører, Kunst&foto, Redning, Friluftsliv, Mat&trening

Har du planer om å ta opp et fag i løpet av året? Det legger vi til rette for i valgfaget Lære, hvor du i gruppe og under veiledning får opplæring og motivasjon til egenstudier.
Slik kommer du til skolen
- Ekspressbusser fra øst eller vest til Fiansvingen(E18 v/Tvedestrand),skyttelbuss til Tvedestrand sentrum, derfa videre til Gjeving/Risøya.
- Tog via Nelaug stasjon til Arendal togstasjon, buss til Tvedestrand sentrum, derfa buss til Gjeving/Risøya.
- Fly til Kjevik (Kristiansand), flybuss til Arendal, buss videre til Tvedestrand
- Fly til Torp (Sandefjord), lokalbuss til E18, ekspressbuss videre
Studiereiser ved Risøy Folkehøyskole
Alle linjefagene ved Risøy Folkehøyskole inneholder reiser som er med på å gi deg et år for livet. I tillegg til linjereiser har vi studiereiser, som du kan velge å være med på uavhengig av hvilken linje du går på.Vi tror at å møte andre kulturer, religioner og mennesker er viktig for å bli ansvarlige verdensborgere. Vi kaller det reiser med mening. Utgift til reisene kommer som tillegg.
Seiling i Kroatia og Adriaterhavet
En intens uke med mye læring, både faglig og personlig. Du kan bli en god seiler på denne reisen, men du lærer også mye om deg selv ved å bo tett i en båt, være ansvarlig for andre og å møte det fantastiske landet Kroatia. Vi seiler havseilere på 45-50 fot med egne lærere og lokale skippere med mye kunnskap. Velkommen om bord!
Verdensmetropolen New York
Studiereise med hovedvekt på kultur og samfunn. Vi besøker Ellis Island, FN bygningen, Ground Zero, sjømannskirken, frihetsgudinnen og naturligvis alt mulig annet NY har å by på. Vi møter New Yorkere som jobber for bærekraftig utvikling av byen sin, vi leter etter spor fra familie som har utvandret og vi kjenner på følelsen man bare kan få i denne unike byen.
Dykkereise til Bahamas
Bahamas i Karibien omfatter ca. 700 lave øyer og over 2000 holmer og korallrev. Bahamas byr på god sikt og variert dykking, her er korallhager, bratte vegger, vrak, grotter og et yrende undervannsliv med hai, delfiner, skilpadder og tusenvis av fargerike korallfisk. Liker du undervannsverdenen vil du elske Bahamas!
Sosialt engasjement i Tallinn
I løpet av året forbereder vi denne reisen til et barnehjem i Peetelli, Tallinn. Vi samler inn penger, klær og andre nødvendige ting som vi tar med. Inngår som linjereise på Reise, Livsstil og Helse.
Kostnader
Undervisningen er gratis. Du betaler for kost og losji, linjetillegg, fellesutgifter og sideemne.
Prisen er avhengig av linje og sideemne som velges. Kostnader til studieturer kommer som tillegg.
Opptakskriterier
Aldergrense 18 år (du må være født i 1998 eller tidligere). Øvre aldersgrense 26 år.
Det er en forutsetning for dykkeropplæring ved skolen at studentene har gyldig legeerklæring. I dykking sideemne kan det kreves praktisk opptaksprøve i basseng.
Skolestart
27.08.2016