Hopp over til innholdet

Risøy Folkehøyskole

På Risøy Folkehøyskole får du et hav av muligheter. Ekte og engasjerte mennesker møter deg som den du er, utfordrer deg og gir deg frihet til å velge. Du får et år for livet, med fokus på deg selv, til samfunnet rundt deg og til kloden vi lever på.
Sett sammen din egen timeplan, med linjefag, sideemne, valgfag og studiereiser.

Risøy Folkehøyskole
Risøyveien 15
4912 Gjeving
Rektor: Per Kristiansen
Elevplasser: 130
Gj.snittsalder: 19,1

Skolen eies av:
Stiftelsen Risøy Folkehøyskole

Skolen er tilknyttet:
Informasjonskontor for kristen folkehøgskole
Skolens nettside
Sist oppdatert: 02.02.16
Spesielt om skolen, utstyr og fasiliteter
Best på saltvann:)
Beliggenheten, den store utstyrsparken og kompetansen på Risøya gir deg et vannvittig godt utgangspunkt for å få kunnskap og erfaring i alle fagområder knyttet til havet.
Vi har klassesett med dykkerutstyr, seilbrett, SUP brett, havkajakker og kiter.
Skolen eier 6 seilbåter fra 20-32 fot og flere motorbåter.

I tillegg til utstyr for sjø og hav, er vi også godt utstyrt på andre fagfelt. Vi har pianoer, klassesett med gitarer og ukuleler, og flere andre instrumenter. Vi har eget basseng, gymsal med klatrevegg, styrkerom, biljardbord og bordtennisbord.

Dette er utstyr som er tilgjengelig både i undervisning og på fritiden når man har fått opplæring. Vi ønsker å legge tilrette for at du skal ha en god undervisningshverdag, med solid faglig utvikling og en meningsfull og aktiv fritid.

Skolen ligger på en 500 mål stor øy, midt i den vakreste sørlandsskjærgården. Du kan få flotte opplevelser i, på og ved havet.

Vi vil gi deg et år for livet med et hav av muligheter!
Andre opplysninger om skolen
Vi ønsker at du skal være motivert og aktiv det året du er student ved skolen. Derfor kan du sette sammen din egen skolehverdag med fag du finner interessante og spennende. Du velger et linjefag to dager i uken, i tillegg velger du et sideemne som du har en dag i uken. Dette betyr at du får mulighet til å lære mer innenfor flere fagfelt. Linjetilbud: Dykking. Seil-Surf-Kite. Trening, friluftsliv og reise. Tegne-Male-Reise. Active explore. Redning, sikkerhet og ledelse. Reise, Livsstil og Helse. Musikal, artist, reise. Aktiv bo fritid (botrening).

Sideemne: Dykking, Dans, Trening, Seil&Surf, Gitar, Båtfører, Kunst&foto, Redning, Friluftsliv, Mat&trening

Hver torsdag har du valgfag, som er delt inn i 4 perioder. Så i løpet av året kan du altså velge 4 forskjellige valgfag. Valgfag tilbudet kan variere, men her er noen av gjengangerne: padling, båtførerprøven, dykking, strikking, keramikk, trening, tro og tvil, brattkort, kor, hest, seiling, svømming.
Slik kommer du til skolen
Skolen er endestasjon for de lokale bussene i denne retningen i Tvedestrand kommune. Disse bussene bringer deg i kontakt med ekspressbusser til Oslo, Kristiansand og Stavanger. Kort vei til Torp Lufthavn Sandefjord og Kjevik Lufthavn Kristiansand.
Studieturer
Studiereiser ved Risøy Folkehøyskole
Alle linjefagene ved Risøy Folkehøyskole inneholder reiser som er med på å gi deg et år for livet. I tillegg til linjereiser har vi studiereiser, som du kan velge å være med på uavhengig av hvilken linje du går på.Vi tror at å møte andre kulturer, religioner og mennesker er viktig for å bli ansvarlige verdensborgere. Vi kaller det reiser med mening. Utgift til reisene kommer som tillegg.
Seiling i Kroatia og Adriaterhavet
En intens uke med mye læring, både faglig og personlig. Du kan bli en god seiler på denne reisen, men du lærer også mye om deg selv ved å bo tett i en båt, være ansvarlig for andre og å møte det fantastiske landet Kroatia. Vi seiler havseilere på 45-50 fot med egne lærere og lokale skippere med mye kunnskap. Velkommen om bord!
Verdensmetropolen New York
Studiereise med hovedvekt på kultur og samfunn. Vi besøker Ellis Island, FN bygningen, Ground Zero, sjømannskirken, frihetsgudinnen og naturligvis alt mulig annet NY har å by på. Vi møter New Yorkere som jobber for bærekraftig utvikling av byen sin, vi leter etter spor fra familie som har utvandret og vi kjenner på følelsen man bare kan få i denne unike byen.
Dykkereise til Bahamas
Bahamas i Karibien omfatter ca. 700 lave øyer og over 2000 holmer og korallrev. Bahamas byr på god sikt og variert dykking, her er korallhager, bratte vegger, vrak, grotter og et yrende undervannsliv med hai, delfiner, skilpadder og tusenvis av fargerike korallfisk. Liker du undervannsverdenen vil du elske Bahamas!
Vårt eget Europa
Denne reisen handler om vårt eget Europa. Reisen går med buss gjennom Danmark, til Tyskland og Polen. Byene Krakow og Berlin vil være målet for reisen. I løpet av en uke vil vi se nærmere på Europas historie, med særlig vekt på 2. verdenskrig og den kalde krigen. Vi vil også se på hvordan Europa er i endring i dag. I tillegg blir det rom for kultur, god mat og urbant storbyliv.
Kostnader
Undervisningen er gratis. Du betaler for kost og losji, linjetillegg, fellesutgifter og sideemne.
Prisen er avhengig av linje og sideemne som velges. Kostnader til studieturer kommer som tillegg.
Opptakskriterier
Aldergrense 18 år (du må være født i 1998 eller tidligere). Øvre aldersgrense 26 år.
Det er en forutsetning for dykkeropplæring ved skolen at studentene har gyldig legeerklæring. I dykking sideemne kan det kreves praktisk opptaksprøve i basseng.
Skolestart
27.08.2016