Hopp over til innholdet

Risøy Folkehøyskole

Midt i den vakreste skjærgården på Sørlandet finner du Risøy Folkehøyskole.
Her dyrker vi allsidigheten, både i fag og hos hver enkelt student.
Sett sammen din egen timeplan fra 10 allsidige linjer, like mange spennende sideemner og en rekke valgfag.
Skoleåret 2015/2016 starter 22.august. Ta kontakt med skolen for info.
Risøy Folkehøyskole
Risøyveien 15
4912 Gjeving
Rektor: Per Kristiansen
Elevplasser: 130
Gj.snittsalder: 19,1

Skolen eies av:
Stiftelsen Risøy Folkehøyskole

Skolen er tilknyttet:
Informasjonskontor for kristen folkehøgskole
Skolens nettside
Sist oppdatert: 24.03.15
Spesielt om skolen, utstyr og fasiliteter
Best på saltvann!
Kombinasjonen av beliggenhet, utstyr, tradisjoner og kompetanse gjør oss best på fag knyttet til havet!
Vi har klassesett med dykkerutstyr, seilbrett, havkajakker og kiter. Vi har eget basseng, gymsal med klatrevegg, styrkerom, biljard og bordtennis.
Skolen eier 6 seilbåter fra 20-32 fot og flere motorbåter.

I tillegg til utstyr for sjø og hav, er vi også godt utstyrt på andre fagfelt. Vi har pianoer, klassesett med gitarer og ukuleler, og flere andre instrumenter.

Det er trådløs internett i undervisningsrom og de fleste steder på skolen.
Andre opplysninger om skolen
Vi ønsker at du skal være motivert og aktiv det året du er student ved skolen. Derfor kan du sette sammen din egen skolehverdag med fag du finner interessante og spennende. Du velger et linjefag to dager i uken, i tillegg velger du et sideemne som du har en dag i uken. Dette betyr at du får mulighet til å lære mer innenfor flere fagfelt. Linjetilbud: Dykking. Seil-Surf-Kite. Hardhaus -trening og villmark. Tegne-Male-Reise. Active explore. Redning, sikkerhet og ledelse. Reise, Livsstil og Helse. Musikal, artist, reise. Kiting. Aktiv bo fritid (botrening).

Sideemne: Dykking, Dans, Trening, Seil&Surf, Gitar, Båtfører, kunst&foto, Redning og Friluftsliv
Har du planer om å ta opp et fag i løpet av året? Det legger vi til rette for i valgfaget Lære, hvor du i gruppe og under veiledning får opplæring og motivasjon til egenstudier.
Slik kommer du til skolen
- Ekspressbusser fra øst eller vest til Fiansvingen(E18 v/Tvedestrand),skyttelbuss til Tvedestrand sentrum, derfa videre til Gjeving/Risøya.
- Tog via Nelaug stasjon til Arendal togstasjon, buss til Tvedestrand sentrum, derfa buss til Gjeving/Risøya.
- Fly til Kjevik (Kristiansand), flybuss til Arendal, buss videre til Tvedestrand
- Fly til Torp (Sandefjord), lokalbuss til E18, ekspressbuss videre
Sosialt engasjement i Tallinn
I løpet av året forbereder vi denne turen til et barnehjem i Peetelli, Tallinn. Vi samler inn penger, klær og andre nødvendige ting som vi tar med. Inngår som linjetur på Reise, Livsstil og Helse.
Studieturer ved Risøy Folkehøyskole
Alle linjefagene ved Risøy Folkehøyskole inneholder turer som er med på å gi deg et år for livet. I tillegg til linjeturene har vi studieturer, som du kan velge å være med på uavhengig av hvilken linje du går på.
Førjulsstemning i New York
Studietur med hovedvekt på musikk, kultur og samfunn. Bli med og opplev denne fantastiske verdensbyen!
Seiltur i Middelhavet / Kroatia
Bli med på seiltur til middelhavet! Vi seiler store havseilere i vakre omgivelser, og du er skipper!
Dykketur til Bahamas
Studietur med mye dykking. Åpen for alle som har dykkersertifikat, men det er også mulig å ta sertifikatet i løpet av turen! Opplev en fantastisk virkelighet under vann!
Kostnader
Undervisningen er gratis. Du betaler for kost og losji, linjetillegg, fellesutgifter og sideemne.
Prisen er avhengig av linje og sideemne som velges. Kostnader til studieturer kommer som tillegg.
Opptakskriterier
Aldergrense 18 år (du må være født i 1997 eller tidligere). Øvre aldersgrense 26 år.
Det er en forutsetning for dykkeropplæring ved skolen at studentene har gyldig legeerklæring. I dykking sideemne kan det kreves praktisk opptaksprøve i basseng.
Skolestart
22.08.2015