Informasjon om korona og folkehøgskole

Det blir vanlig folkehøgskole nå i høst.

Folkehøgskolene starter som normalt i høst og det er fortsatt ledige plasser! Se alle ledige plasser her

Les den tydelige beskjeden som kom fra Regjeringen 12. juni om folkehøgskole til høsten her

Vi må likevel regne med at dette skoleåret kan bli litt annerledes. Vi vet at mange folkehøgskoler utsetter studieturene fra høsten til våren. Enkelte folkehøgskoler vil også endre reisemålet eller innholdet på studieturen dersom smittesituasjonen krever det. Dette vil folkehøgskolene holde elevene orientert om.

Vi vil holde informasjonen på denne siden oppdatert, men oppfordrer deg også til å følge med på norske myndigheters anbefaling rundt koronaviruset på Folkehelseinstituttets nettsider

Folkehøgskolene har aldri vært viktigere

Etter en annerledes vår er det stor forventning knyttet til skolestart på landets 82 folkehøgskoler. Skoleslaget har trolig aldri vært viktigere.
Les bloggsak om oppstarten her

Spørsmål og svar

Ja, du kan søke folkehøgskole helt som vanlig.

Folkehøgskolene planlegger oppstart av nytt skoleår som vanlig til høsten. Opptaket er i full gang og det er ledige plasser. Du kan søke helt til skolestart i august eller frem til linjene og skolene er fulle.

Det kan bli noen justeringer på enkelte av linjene. Enkelte folkehøgskoler vil flytte studieturene fra høsten til våren og det kan også bli andre justeringer på innholdet.

Ta gjerne kontakt med den enkelte folkehøgskolen for å høre om det blir endringer på din linje.

Her er svarene på det du lurer på om å starte på folkehøgskole til høsten

Folkehøgskolene jobber for at året skal bli like sosialt og godt som alle andre år på folkehøgskolene. Det kan likevel bli noen endringer. Blant annet planlegger mange folkehøgskoler en slags innslusingsperiode der man er sammen med en mindre gruppe – for eksempel linjen – i 10-14 dager før man møter alle på skolen. Dette for å sikre at ingen har med seg smitte inn på folkehøgskolen.

Folkehøgskolene kan også begrense antall hjemreiser og ferier for å sikre at ingen elever blir smittet når de er på besøk på hjemstedet. Det blir et ekstra fokus på håndvask og hygiene og mange folkehøgskoler har bygget om for å nedsette risikoen for smitte.

De fleste folkehøgskoler har utsatt studieturen til våren og det jobbes med alternative studieturer dersom det mye smitte på de stedene folkehøgskolene egentlig skulle reist til.
Det er mye som er usikkert, men det som er helt sikkert er at de ansatte på alle folkehøgskolene jobber hardt for at elevene skal få et fint år på en av de 83 folkehøgskolene.

Les mer i denne bloggsaken om hvordan folkehøgkolene forbereder seg til skolestart i en spesiell tid

Ja, det vil det være. Folkehøgskolene har hatt god tid til å planlegge for hvordan de kan sørge for kontaktreduserende tiltak når skolene åpner igjen til høsten.

Alle folkehøgskolene er også i gang med å utarbeide gode retningslinjer slik at elevene skal være så trygge som mulig når de begynner i august. Detaljene er ikke klare enda, men folkehøgskolene tar Covid-19 svært alvorlig og skal gjøre sitt beste for at neste skoleår blir et godt skoleår for alle elever.

Sist oppdatert 13. august 2020