Til hovedinnhold
Koronaviruset og folkehøgskolene
Folkehøgskolene planlegger vanlig drift til høsten. Opptaket til neste skoleår er i full gang. Finn ledige plasser her!

Informasjon om korona og folkehøgskole

Regjeringen har pålagt alle skoler i Norge, inklusive alle landets folkehøgskoler, å stenge fram til 13. april på grunn av koronaviruset. Elevene på folkehøgskolene får nå digital undervisning.

Her finner du svar på generelle spørsmål i forbindelse med stengningen av folkehøgskolene. For mer spesifikke spørsmål, ta kontakt med den enkelte skole.

Folkehøgskolene planlegger vanlig drift til høsten. Opptaket for neste skoleår er i full gang og det er fortsatt ledige plasser! Se alle ledige plasser her

Vi vil holde informasjonen på denne siden oppdatert, men oppfordrer deg også til å følge med på norske myndigheters anbefaling rundt koronaviruset på Folkehelseinstituttets nettsider

Spørsmål og svar

Hvor lenge er skolene stengt?

Folkehøgskolene følger pålegget fra regjeringen om å stenge. Foreløpig er skolene stengt frem til 13. april.

Får jeg fortsatt studiestøtte selv om jeg måtte reise hjem fra folkehøgskolen?

Lånekassen har meldt at alle som følger folkehøgskolens hjemmeundervisning fortsatt vil få studiestøtte. Man vil også få omgjort lån til stipend etter de vanlige reglene. Du vil fortsatt få støtte som borteboer selv om du måtte reise hjem fra folkehøgskolen.

Se ellers Lånekassens nettsider for mer informasjon

Kan jeg søke om skoleplass til høsten?

Ja, det kan du. Folkehøgskolene planlegger oppstart av nytt skoleår som vanlig til høsten. Opptaket er i full gang og det er ledige plasser!

Sist oppdatert 25. mars 2020