Informasjon om korona og folkehøgskole

Folkehøgskolene åpner for normal drift til høsten.

Det blir folkehøgskole til høsten, opptaket er i full gang og det er fortsatt ledige plasser! Se alle ledige plasser her

Les den tydelige beskjeden som kom fra Regjeringen 12. juni om folkehøgskole til høsten her

Vi må likevel regne med at neste skoleår kan bli litt annerledes enn det de har vært tidligere. Vi vet at mange folkehøgskoler utsetter studieturene fra høsten til våren. Enkelte folkehøgskoler vil også endre reisemålet eller innholdet på studieturen dersom smittesituasjonen krever det. Dette vil folkehøgskolene holde elevene orientert om.

Vi vil holde informasjonen på denne siden oppdatert, men oppfordrer deg også til å følge med på norske myndigheters anbefaling rundt koronaviruset på Folkehelseinstituttets nettsider

Spørsmål og svar

Ja, du kan søke folkehøgskole helt som vanlig.

Folkehøgskolene planlegger oppstart av nytt skoleår som vanlig til høsten. Opptaket er i full gang og det er ledige plasser. Du kan søke helt til skolestart i august eller frem til linjene og skolene er fulle.

Det kan bli noen justeringer på enkelte av linjene. Enkelte folkehøgskoler vil flytte studieturene fra høsten til våren og det kan også bli andre justeringer på innholdet.

Ta gjerne kontakt med den enkelte folkehøgskolen for å høre om det blir endringer på din linje.

Her er svarene på det du lurer på om å starte på folkehøgskole til høsten

Ja. Spesielt i år er det nok mange som velger å søke seg inn på mer enn ett skoleslag for å være på den sikre siden. En søknad til en folkehøgskole har ikke noe å si når det gjelder din søknad på Samordna Opptak.

Du får vanligvis svar fra folkehøgskolene kort tid etter du har søkt. Om du velger å takke ja til dette tilbudet så må du betale et gebyr på rundt 2500 kroner.

Når du får svar fra Samordna Opptak i juli kan du velge om du vil gå på folkehøgskole eller velge å takke ja til tilbudet fra Samordna Opptak. Husk å si fra til det tilbudet du IKKE vil bruke slik at de kan tilby plassen til en annen.

Dersom du velger å takke nei til tilbudet fra folkehøgskolen, mister du gebyret du betalte inn. Det har ingen økonomiske konsekvenser å takke nei til Samordna Opptak.

Ja, det vil det være. Folkehøgskolene har god tid til å planlegge for hvordan de kan sørge for kontaktreduserende tiltak når skolene åpner igjen til høsten.

Alle folkehøgskolene er også i gang med å utarbeide gode retningslinjer slik at elevene skal være så trygge som mulig når de begynner i august. Detaljene er ikke klare enda, men folkehøgskolene tar Covid-19 svært alvorlig og skal gjøre sitt beste for at neste skoleår blir et godt skoleår for alle elever.

Sist oppdatert 15. juni 2020