Koronaviruset og folkehøgskolene
Folkehøgskolene planlegger vanlig drift til høsten. Opptaket til neste skoleår er i full gang. Finn ledige plasser her!

Informasjon om korona og folkehøgskole

Regjeringen har pålagt alle landets folkehøgskoler å holde stengt hele våren på grunn av koronaviruset. Elevene på folkehøgskolene får nå digital undervisning.

Her finner du svar på generelle spørsmål i forbindelse med stengningen av folkehøgskolene. For mer spesifikke spørsmål, ta kontakt med den enkelte skole.

Folkehøgskolene planlegger vanlig drift til høsten. Opptaket for neste skoleår er i full gang og det er fortsatt ledige plasser! Se alle ledige plasser her

Vi vil holde informasjonen på denne siden oppdatert, men oppfordrer deg også til å følge med på norske myndigheters anbefaling rundt koronaviruset på Folkehelseinstituttets nettsider

Spørsmål og svar

7. april kom dessverre meldingen om at folkehøgskolene skal være stengt hele denne våren. Det betyr at elevene som går på folkehøgskole nå vil få all undervisningen sin hjemme. Les mer om beslutningen på Kunnskapsdepartementets nettsider.

Lånekassen har meldt at alle som følger folkehøgskolens hjemmeundervisning fortsatt vil få studiestøtte. Man vil også få omgjort lån til stipend etter de vanlige reglene. Du vil fortsatt få støtte som borteboer selv om du måtte reise hjem fra folkehøgskolen.

Se ellers Lånekassens nettsider for mer informasjon

Nei, folkehøgskolene har fått en ekstrabevilgning fra regjeringen på 65 millioner kroner  for å kunne redusere betalingen fra elevene i de ukene de ikke fikk være på skolen.

Den enkelte folkehøgskolen vil informere hver enkelt elev om hvor mye de må betale for de siste sju ukene av folkehøgskoleåret.

Noen elever kan få tilbakebetalt penger dersom skolen allerede har fakturert vanlig elevbetaling. Andre elever må betale inn et restbeløp.

Elevbetalingen vil være vesentlig lavere enn den vanlige elevbetalingen for de ukene elevene måtte reise fra folkehøgskolen, men det konkrete beløpet vil hver enkelt folkehøgskole informere om.

Du vil fortsatt beholde studiestøtten selv om du måtte reise hjem fra folkehøgskolen.

Ja, du kan søke folkehøgskole helt som vanlig.

Folkehøgskolene planlegger oppstart av nytt skoleår som vanlig til høsten. Opptaket er i full gang og det er ledige plasser. Du kan søke helt til skolestart i august eller frem til linjene og skolene er fulle.

Det kan bli noen justeringer på enkelte av linjene. Enkelte folkehøgskoler vil flytte studieturene fra høsten til våren og det kan også bli andre justeringer på innholdet.

Ta gjerne kontakt med den enkelte folkehøgskolen for å høre om det blir endringer på din linje.

Her er svarene på det du lurer på om å starte på folkehøgskole til høsten

Beslutningen om stengning gjelder kun ut dette skoleåret. Vi vet ikke hvordan smittesituasjonen vil utvikle seg fremover, men folkehøgskolene har god tid til å planlegge for hvordan de kan sørge for kontaktreduserende tiltak når skolene åpner igjen til høsten.

Sist oppdatert 28. april 2020