bjarte.jpg

Bjarte Tjøstheim (39) gikk medielinje på folkehøgskole. En mørk kjeller og en islending satte varige spor.

Intervju med Bjarte fra NRK P3

- Folkehøgskoleåret har stor skyld i at jeg holder på med det jeg gjør i dag, sier Bjarte Tjøstheim, som sammen med Tore og Steinar Sagen leder det nye populære programmet Radioresepsjonen på NRK P3. - Og jeg var ikke forelska i læreren... det er helt sant.
Når gikk du på folkehøgskole? 
Jeg gikk medielinje på folkehøgskolen rett etter ungdomskolen. Dette var i 1983-84 og jeg husker veldig godt at jeg hadde utplassering i en nærradio som holdt til i kjelleren under svømmebassenget på skolen.
 
Hva gjorde du etter dette året på folkehøgskole? 
Jeg ble værende i den kjelleren i ganske mange år før NRK kom og reddet meg fra klorforgiftning.
Prøvde meg også på gymnas, men vandret ned i kjelleren (under svømmebassenget) igjen etter 2 måneder.
 
Hvorfor valgte du folkehøgskole? 
Jeg var trøtt og lei av skolen allerede etter 3.klasse på barneskolen, men ikke før etter 9.klasse foreslo min mor at jeg burde tenke på et år på folkehøgskole.  
 
Hvordan var året ditt? 
Helt konge. 
 
Fant du ut hva du ville videre i løpet av året?
Jeg hadde en veldig bra medielærer, og han og det skoleåret skal ha noe av skylden for at jeg holder på med det jeg gjør i dag.
 
Hvordan var det å dele rom? 
Jeg er mye vanskeligere å dele rom med nå, for å si det sånn.
 
Hva var det beste med dette året? 
Alle de nye folkene jeg møtte. Flere av mine nærmeste venner møtte jeg det året.
Og så var det en islending som introduserte meg for Steely Dan og det satte dype spor.
 
Hva vil du si til alle de som skal begynne på folkehøgskole til høsten?
Ikke glem å skru av kaffetrakteren på rommet før du legger deg, og vær snille med hverandre.
 
Et siste spørsmål: I Tv-serien Singelklubben spiller du Bjarte… og Bjarte er forelska i folkehøgskolelæreren. Var du forelska i læreren? Nei det var jeg ikke. Det er helt sant. Bare fiction. Selv om det er helt tilfeldig at jeg og karakteren "Bjarte" i Singelklubben har samme navn, har gått på samme folkehøgskole, og kommer fra samme sted, så var jeg IKKE forelsket i læreren:)
 

Radioresepsjonen er et humoristisk radioprogam som går på NRK P3 hver dag mandag til fredag mellom 13 og 14. Programmet ledes av Steinar Sagen, Tore Sagen og Bjarte Tjøstheim. Det startet 2. januar2006, og tok over sendetiden til Are og Odin. Programmet sendes i to uker til før det tar sommerferie, men starter opp igjen i august.
 
Bjarte Tjøstheim (39) er radiojournalist og skuespiller, kommer opprinnelig fra Randaberg som ligger i nærheten av Stavanger. Tidligere jobbet han i NRQ og Holger Nielsens Metode. Men også kjent fra «Singelklubben» som gikk på NRK TV sist høst. 
 
Av Ingrid Nergården Jortveit