Skriv ut denne siden
Send inn søknad her

Hadeland folkehøgskole

Skolens fokus er selvutvikling og en helhetlig tilnærming til menneskets muligheter. Vi vil hjelpe deg til å finne verktøy for å utvikle dine ressurser og kvaliteter innenfor gode rammer. Skolens fag er blant verktøyene vi arbeider med. Målet er at de skal bli en del av din verktøykasse i livet.
Spesielt om skolen, utstyr og fasiliteter
Foredragssal med scene, 4 store klasserom, div. grupperom. Utstyr: AV-rom tilknyttet internet m/bredbånd og liten scene. Til disposisjon finnes også peisestue, TV-stue, badstue, stor gymnastikksal med scene, meditasjonsrom, dojo, styrkerom og fotballbane.
Andre opplysninger om skolen
Her finnes skog, vakkert kulturlandskap og turterreng med en rik flora og fauna. Stillhet, fred og harmoni. Randsfjorden innbyr til rekreasjon med idylliske strender. Fra skolen er det ca 20 minutter å gå til nærmeste badestrand med friluftsområde og ballplass.
Slik kommer du til skolen
Skolen ligger ca 70 km. nord for Oslo og 35 km vest fra Gardermoen. Det går buss fra Oslo bussterminal til Brandbu. Gjøvikbanen (Oslo S - Gjøvik) stopper på Jaren, ca 5 km fra skolen.
Kost og losji kr 58500
Fellesutgifter kr 8000
Studietur til utlandet kr 17000
Påmeldingsgebyr kr 2000 (refunderes ikke når man har takket ja til skoleplass)
Kostnad Kr 85 500,-

Skolepengene innbetales med kr 43 250,- høst (inkl depositum) og kr 41 750 vår
Depositum kr 1500, for nøkler og vask av rom ved skoleslutt (tilbakebetales normalt ved skoleårets slutt)
I tillegg kommer det 1000 – 4000 kr i linjekostnader. Man på påregne noe mindre kostnader i noen valgfag.

Tillegg for enkeltrom m/dusj og WC 170 kr pr. uke og tillegg for enkeltrom u/dusj og WC 100 kr pr. uke
Opptakskriterier
Søkeren må fylle 18 år i søknadsåret