Hopp over til innholdet

Hadeland folkehøgskole

Skolens fokus er selvutvikling og en helhetlig tilnærming til menneskets muligheter. Vi vil hjelpe deg til å finne verktøy for å utvikle dine ressurser og kvaliteter innenfor gode rammer. Skolens fag er blant verktøyene vi arbeider med. Målet er at de skal bli en del av din verktøykasse i livet.
Hadeland folkehøgskole
Augedalsveien 15
2760 Brandbu
Rektor: Tor Kristen Grindaker
Elevplasser: 94
Gj.snittsalder: 19,5

Skolen eies av:
Hadeland folkehøgskole SA

Skolen er tilknyttet:
Informasjonskontoret for folkehøgskolen
Skolens nettside
Sist oppdatert: 27.03.15
Spesielt om skolen, utstyr og fasiliteter
Foredragssal med scene, 4 store klasserom, div. grupperom. Utstyr: AV-rom tilknyttet internet m/bredbånd og liten scene. Til disposisjon finnes også peisestue, TV-stue, badstue, stor gymnastikksal med scene, meditasjonsrom, dojo, styrkerom og fotballbane.
Andre opplysninger om skolen
Her finnes skog, vakkert kulturlandskap og turterreng med en rik flora og fauna. Stillhet, fred og harmoni. Randsfjorden innbyr til rekreasjon med idylliske strender. Fra skolen er det ca 20 minutter å gå til nærmeste badestrand med friluftsområde og ballplass.
Slik kommer du til skolen
Skolen ligger ca 70 km. nord for Oslo og 35 km vest fra Gardermoen. Det går buss fra Oslo bussterminal til Brandbu. Gjøvikbanen (Oslo S - Gjøvik) stopper på Jaren, ca 5 km fra skolen.
Studieturer
En viktig del av skoleåret på Hadeland folkehøgskole er studieturer. Turene foregår vanligvis i mars/april. De ulike linjene reiser på hver sin tur, og er ment som en fordypning av det de har lært på linja. Reisemålet er som regel et av opprinnelseslandene til det som læres på den enkelte linje. Der får elevene trent og praktisert sine fag sammen med mennesker som har praktisert i en årrekke.
Kost og losji kr 62000
Fellesutgifter kr 4000
Fellesturer kr 4000
Studietur til utlandet kr 17000
Depositum kr 1500, for nøkler og vask av rom ved skoleslutt (tilbakebetales normalt ved skoleårets slutt)
Total kostnad Kr 88 500,-

Skolepengene innbetales med kr 45000 høst (inkl depositum) og kr 43500 vår. Dersom du ønsker innbetalinger pr. måned, så gjøres det individuelle avtaler om dette.

I tillegg kommer det 1000 – 4000 kr i linjekostnader. Man på påregne noe mindre kostnader i noen valgfag.

Tillegg for enkeltrom m/dusj og WC kr 5700 pr. år og tillegg for enkeltrom u/dusj og WC kr 3400 pr. år

Påmeldingsgebyr kr 2000 (refunderes ikke når man har takket ja til skoleplass)
Opptakskriterier
Søkeren må fylle 18 år i søknadsåret