NÅ kan du søke folkehøgskole!

Du kan søke folkehøgskole i dag og det kan lønne seg å søke tidlig.

Et år på folkehøgskole gir deg store opplevelser enten det er på skolen eller på en studietur

Du kan søke folkehøgskole nå! Søknadene til folkehøgskolene er åpne og du kan sende søknad til alle linjer på alle folkehøgskoler. Du får svar på din søknad etter 1. februar, men mange folkehøgskoler ser på når du sendte søknaden din når de vurderer hvem som skal få plass på de ulike linjene. Det kan derfor lønne seg å søke tidlig.

Et sted for alle søknader, men ikke samordnet opptak

Du kan finne alle folkehøgskoler og alle linjer på folkehøgskolenes felles nettsted, folkehogskole.no Her finner du også lenke til søknadsskjemaet til alle folkehøgskolene.

Folkehøgskolene har ikke samordnet opptak. Det betyr at alle folkehøgskoler tar opp elevene selv. Det betyr også at alle folkehøgskoler har egne regler for opptak.

Nesten halvparten av folkehøgskolene ser på når du sendte søknaden når de vurderer hvem som skal få plass på skolen. Det kan derfor lønne seg å søke tidlig.

Folkehøgskolene ser ikke på karakterene dine, men på din motivasjon for å søke. Mange folkehøgskoler mener at man viser god motivasjon ved å søke tidlig.

Man lærer mye om seg selv - og andre - gjennom et år på folkehøgskole

Man lærer mye om seg selv – og andre – gjennom et år på folkehøgskole

Opptaket starter 1. februar, men søk FØR dette

Folkehøgskolene begynner opptaket 1. februar. Dessverre tror mange at det betyr at de først kan søke 1. februar.

I år mottok folkehøgskolene over 2000 søknader rett over midnatt 1. februar. Noen av søkerne var for sent ute da alle plassene hadde gått til dem som hadde søkt FØR 1. februar.

Nesten halvparten av skolene prioriterer også søknader som har kommet inn tidlig – feks allerede i november eller desember – fram for dem som kommer inn 31. januar. Det kan derfor lønne seg å søke så fort som mulig.

Folkehøgskolene har ingen søknadsfrister. De tar opp elever helt til det ikke er flere plasser igjen på linjene. Enkelte linjer er dog så populære at de blir veldig tidlig fulle.

Slik gjør du når du skal søke folkehøgskole

Du finner alle folkehøgskolene og linjene her. Her kan du lese om hva skolen står for, innhold på linjen, studieturer og valgfag. I tillegg anbefaler vi at du sjekker hver enkelt folkehøgskoles egen nettside. Du finner lenke til den på folkehogskole.no.

Du kan også bestille brosjyre for alle folkehøgskolene, eller for den skolen du er interessert i.

Du kan søke folkehøgskole i dag og glede deg til et spennende og nyttig år til neste høst

Når du har bestemt deg for hvilken folkehøgskole og linje du vil gå på, så kan du sende en søknad. Du vil vanligvis få et brev fra skolen om at de har mottatt din søknad. Etter 1. februar vil du få beskjed om du har fått plass på skolen.

Det kan lønne seg å søke om plass på mer enn en linje for å øke sjansene for å få plass på folkehøgskole til neste år!

Når du får tilbud om plass på folkehøgskole etter 1. februar, kan du bestemme deg for om du vil takke ja til plassen. Hvis du takker ja til plassen, må du typisk betale et gebyr på rundt 2500 kroner til skolen. Når det er betalt så kan du bare lene deg tilbake og glede deg til å begynne på et spennende år i august!

Slik fant disse tre guttene ut av hvilken folkehøgskole de ville gå på

Et år på folkehøgskole kan by på mange overraskelser

82 skoler – over 600 ulike linjer

Du kan velge mange ulike typer linjer på folkehøgskolene. Noen av linjene er fysiske, andre er kreative , noen er både fysiske og kreative, og andre igjen handler om å bruke hender, hjerte eller alle sider av seg selv. Med over 600 ulike linjer kan vi garantere at det finnes en linje for alle.

Er du fortsatt usikker? Sjekk ut folkehøgskolene på Facebook eller på Instagram og få inspirasjon der. Hvis du følger hashtaggen #FHSliv på Instagram så kan du se alle bildene som elevene ved de ulike folkehøgskolene legger ut.

Alle bildene i denne artikkelen er lagt ut med hashtaggen #FHSliv.

Følg hashtaggen FHSliv på Instagram for å se bildene som elever ved de 82 folkehøgskolene legger ut

Søk folkehøgskole nå