Folkehøgskole til høsten

Søk nå om du vil gå på folkehøgskole til høsten! Alle folkehøgskolene planlegger et flott år for deg.

Elevkveld på Karmøy folkehøgskule

Svar fra Regjeringen

Det viktigste først: Ja, det blir folkehøgskole til høsten!

Her er melding fra Kunnskapsminister Guri Melby:

Tidligere i vår la regjeringen ut disse to spørsmålene og svarene på Regjeringen.no:

Regjeringen har lagt ut svar på to spørsmål om å starte på folkehøgskole til høsten.

Regjeringen har lagt ut svar på to spørsmål om å starte på folkehøgskole til høsten på Regjeringen.no.

Svar fra folkehøgskolene

Hvordan søker man på folkehøgskole?

Du finner den skolen og den linjen du ønsker å gå på. Her vil du finne en knapp til søknadsskjemaet.

Se også denne beskrivelsen:

Du kan søke på folkehøgskole helt fram til skolestart eller til linjen er full. I juni åpner folkehøgskolenes restplasstorg der du kan følge med på hvilke linjer som har ledige plasser.

Kan jeg søke folkehøgskole nå og angre etterpå?

Ja. Når du søker på folkehøgskole nå så vil du ganske raskt få svar på om du får plass. Du må da velge om du takker ja til plassen.

Dersom du takker ja til plassen så må du betale et gebyr på rundt 2500 kroner. Hvis du ombestemmer deg i sommer, og sier fra til folkehøgskolen at du likevel ikke vil ta imot plassen, vil du miste dette gebyret.

Les mer om pris, lån og stipend

Du kan søke folkehøgskole selv om du har søkt Samordna Opptak. Bilde: Hurdal Verk folkehøgskole

Du kan søke folkehøgskole nå. Bilde: Hurdal Verk folkehøgskole

Kan jeg søke folkehøgskole til høsten selv om jeg har søkt Samordna Opptak?

Ja, spesielt i år er det nok mange som velger å søke seg inn på mer enn ett skoleslag for å være på den sikre siden. En søknad til en folkehøgskole har ikke noe å si når det gjelder din søknad på Samordna Opptak.

Du får vanligvis svar fra folkehøgskolene kort tid etter du har søkt. Om du velger å takke ja til dette tilbudet så må du betale et gebyr på rundt 2500 kroner.

Når du får svar fra Samordna Opptak i juli kan du velge om du vil gå på folkehøgskole eller velge å takke ja til tilbudet fra Samordna Opptak. Husk å si fra til det tilbudet du IKKE vil bruke slik at de kan tilby plassen til en annen.

Dersom du velger å takke nei til tilbudet fra folkehøgskolen, mister du gebyret du betalte inn. Det har ingen økonomiske konsekvenser å takke nei til Samordna Opptak.

Vil det bli et helt vanlig folkehøgskoleår?

Det er ingen folkehøgskoleår som er helt «vanlige». Hele folkehøgskolen går ut på å være et litt annerledes år i forhold til det du er vant med.

Vi må likevel regne med at neste skoleår kan bli litt annerledes enn det de har vært tidligere. Vi vet at mange folkehøgskoler utsetter studieturene fra høsten til våren. Enkelte folkehøgskoler vil også endre reisemålet eller innholdet på studieturen dersom smittesituasjonen krever det. Dette vil folkehøgskolene holde elevene orientert om.

Folkehøgskolene er også i gang med å utarbeide gode retningslinjer slik at elevene skal være så trygge som mulig når de begynner i august. Detaljene er ikke klare enda, men folkehøgskolene tar Covid-19 svært alvorlig og skal gjøre sitt beste for at neste skoleår blir et godt skoleår for alle elever.

Kjernen i folkehøgskolen blir den samme uansett justeringer; fellesskap, praktisk læring og faglig kunnskap innen emner som interesserer.

Folkehøgskolene gleder seg til å se alle elevene til høsten. Bilde: Linn Kristin Dale Kylland, Molde folkehøgskole

Blir det trygt å gå på folkehøgskole til høsten?

Folkehøgskolene holder på med å lage planer som koordineres med både lokale og sentrale helsemyndigheter. Enkelte skoler bygger også om for å sikre bedre muligheter for håndvask eller for å sikre at det ikke blir for mye kø rundt maten.

Det viktigste er likevel at folkehøgskolene planlegger for et godt, sosialt og trygt år.

Folkehøgskolene planlegger for et godt, sosialt og trygt år. Bilde: Solborg folkehøgskole

Jeg har spørsmål om linjen eller skolen jeg vurderer. Hvem spør jeg?

Alle skoler kan svare på spørsmål om egen skole og egne linjer. Send en epost til skolen. Du finner epostadressen øverst i informasjonsfeltet på hver enkelt linje.

De enkelte folkehøgskolene vil også holde neste års elever løpende orientert om planene for neste skoleår.

Søk nå så vet du hva du skal gjøre til høsten! Bilde: Torkild Groven, Karmøy folkehøgskule

Vil du gå på folkehøgskole til høsten? Sjekk alle mulighetene her

Søk folkehøgskole nå