Til hovedinnhold

En rektor med gull

Når man ikke er helt sikker på hvor mange NM-gull man har, da har man ganske mange. Rektor ved Skjeberg folkehøgskole har vært blant de fire beste i trial siden det norske kvinnelandslaget ble opprettet i 2001.

nm-gull

Det ble enda et gull i lag-NM for Lene Dyrkorn og hennes lagvenninner Silje Marie Hovet og Helene Sørlie

– Jeg mener ikke å være ovenpå nå, men er ikke helt sikker på hvor mange NM-gull jeg har, forteller Lene Dyrkorn som er rektor ved Skjeberg folkehøyskole i Østfold. – Men det er passert 20 gull. Antall medaljer vet jeg ikke, da det også er flere sølv og bronse både i lag-NM og NM.

Lene Dyrkorn har vært sentral i motorsporten trial fra før det ble opprettet kvinnelandslag i 2001. Faktisk har hun kjørt internasjonalt siden 1997 og har sølv i lag-VM, sølv i EM og en rekke medaljer fra Nordisk mesterskap, både lag og individuelt. Hun har vært Nordisk mester mange ganger og er usikker på hvor mange gull, sølv og bronse hun har alt i alt.

trial5

Trial setter store krav til balansen

Rektor på folkehøgskole

Med disse prestasjonene så skulle man tro at hun ikke rakk annet enn å kjøre motorsykkel. Da kjenner man Lene dårlig. I tillegg til å være toppidrettsutøver, så er hun rektor på en folkehøgskole. Det er på Skjeberg folkehøyskole, som ligger i nærheten av Halden, man kan treffe Lene til daglig. Skjeberg folkehøyskole har linjene:

trial7

Lene Dyrkorn er vel så stolt av å jobbe i folkehøgskolen som av alle medaljene hun har vunnet

– Folkehøgskole for meg er et år som burde vært obligatorisk for all ungdom, mener hun.

– Det er en grunn til at de fleste som har gått på folkehøgskole sier at det er det beste året i deres liv. Man får dyrke sin interesse et skoleår, men blir også kjent med seg selv, sine egne verdier og holdninger. Man må strekke sin egen tålmodighet og bli utfordret på mange plan – både faglig og menneskelig.

Jeg er stolt av å jobbe i dette skoleslaget, der vi har tid til hver enkelt elev.

Startet folkehøgskole

Ikke nok med at Lene er rektor på en folkehøgskole, hun har også vært prosjektleder for å få startet den første nye folkehøgskolen på 25 år.

I 2010 startet Motorsportskolen Setesdal folkehøgskule opp etter flere års intens arbeid fra prosjektleder Lene Dyrkorn. Norges Motorsportforbund var en av initiativtakerne til skolen og den ble bygget opp med fokus på motorsport, deriblant Lenes idrettsgren, trial. Lene ble etterhvert rektor på Motorsportskolen Setesdal folkehøgskule, men valgte siden å søke seg til Skjeberg folkehøyskole, som ligger nærmere hjemtraktene.

trial6

I trial må man forsere hinder som kan virke umulige for vanlig dødelige. Her er Lene Dyrkorn på full fart ned et hinder

Ikke med internasjonalt lenger

Siden Lene har lyst til å fokusere på rektorjobben, ønsker hun ikke å være med på landslaget lenger. Dersom hun hadde blitt tatt ut til landslaget så hadde hun forpliktet seg til å delta på konkurranser på nordisk nivå og i VM.

– Jeg er nok ingen toppidrettsutøver lenger, selv om jeg bruker mye av fritiden min på å trene, forteller Lene.

– Jeg kjører lite trial, så her går nok mye på rutine og at jeg har en rimelig god fysikk. Jeg prøver å trene 5-6 ganger i uken, da sykling og styrketrening.

trial2

Mange års erfaring er viktig når man ikke lenger betrakter seg selv om toppidrettsutøver

I tillegg har hun god nytte av mange års erfaring.

– Gull i lag-NM var veldig artig. Det er noen år siden vi tok gull, så tiden var inne for å hente gullet hjem igjen. At jeg skulle ta sølv i individuelt NM uken før er mer overraskende. Det hadde jeg ikke trodd. Men jeg kjørte godt, og det hjelper å komme uten ambisjoner. Samtidig var løypene litt for lette, noe som gjør at ingen feil kan gjøres. Når da et par av favorittene hadde noen feil, og jeg ikke hadde det, kom jeg til finalen og kjørte meg opp fra en tredjeplass til sølv. Her hjelper det å ha litt erfaring. Da blir ikke nervene noe hinder

.

411