Det er mulig å søke folkehøgskole nå

Man kan søke helt fram til skolestart, men det er mulig å søke allerede nå.

Det er mulig å søke om plass på folkehøgskole allerede nå

Søk om plass på folkehøgskole allerede nå

Søk gjerne før 1. februar

Folkehøgskolene tar ikke opp elever før 1. februar. Samtidig kan det være lurt å søke før den datoen om man vil ha plass på en av de mange populære linjene. Enkelte linjer har flere hundre søkere til 20 plasser og da blir det vanskelig å få plass om man søker etter 1. februar.

Gode råd for å sikre seg plass

Folkehøgskolene satte ny rekord i antall elever i år og flere skoler måtte utvide plassen. Det er likevel begrenset plass og mange linjetyper har blitt så populære at langt fra alle får kommer inn. Dersom du vil øke dine sjanser for å få plass på folkehøgskole til neste år så bør du følge disse rådene:

1. Søk før 1. februar.
    Man kan få plass på folkehøgskolene helt fram til skolestart i august, men mange populære linjer fylles tidlig
  2. Vær grundig når du skriver om din motivasjon for å søke på akkurat den linjen og den skolen.
    Folkehøgskolene ser ikke på karakterene dine, men på motivasjonen din og hvem du er. Har du stort fravær fra videregående skole så utelukker det deg ikke fra å få plass, men fortell folkehøgskolen hvorfor fraværet ditt var stort.
  3. Søk på flere linjer på den samme skolen.
    Hvis du har sett deg ut en bestemt skole du har lyst til å gå på, så kan det være lurt å søke flere linjer på samme skole. Mange skoler har nemlig svært ulikt antall søkere på de ulike linjene. Hvis du søker om plass på flere linjer på samme skole, så har du større sjanse for å få plass på skolen
  4. Søk på flere linjer på flere skoler.
    Mange linjetyper finnes på flere skoler. Hvis du vet hvilken linjetype du ønsker å gå på så kan det være lurt å søke på flere skoler. Dermed kan du få tilbud om plass på skole nummer 2 selv om skole nummer 1 er full.
  5. Tenk bredt.
    Et folkehøgskoleår kan være et år der du prøver ut nye sider av deg selv. Kanskje du skal søke en linje du aldri har prøvd før? Kanskje du skal velge en skole som ligger en plass der du aldri har vært? Folkehøgskolene har ikke eksamen eller karakterer og linjen du velger trenger ikke å være det du skal jobbe med resten av livet. Bruk året til å vokse og til å prøve noe nytt!

Du finner oversikt over alle norske folkehøgskoler og linjer her

Du finner alle søknadsskjemaer til norske folkehøgskoler her

Lykke til!

Finn din folkehøgskole