Hopp over til innholdet

Viken Folkehøgskole

Lærerne på Viken folkehøgskole er ekstremt dyktige i faget sitt. Mange er praktiserende musikere på nasjonalt og internasjonalt nivå i tillegg til at de har en solid musikkteoretisk bakgrunn. Hos oss arbeider vi seriøst med alt fra klassisk musikk til jazz, pop og rock.
Østre Totenvei 120
2816 Gjøvik
Rektor: Svein Ruud
Elevplasser: 110
Gj.snittsalder: 20

Skolen eies av:

Skolen er tilknyttet:
Informasjonskontor for kristen folkehøgskole
Skolens nettside
Sist oppdatert: 04.08.14
Spesielt om skolen, utstyr og fasiliteter
Viken folkehøgskole fikk høsten 2013 nytt musikkbygg og nytt internat. Endelig kan vi skryte vilt og hemningsløst av å ha topp moderne lokaler for musikk, lyd og bevegelse. Ikke bare et unikt miljø og ekstremt dyktige lærere!
På Viken legger vi stor vekt på praksismuligheter og samspill, der vi bl.a. har tilbud om strykerensemble, gospelkor, kammerkor, vokalgrupper og band. På skolen har du dessuten gode muligheter for å danne egne samspillgrupper. Hver enkelt elev får en times ukentlig undervisning på fritt valg av hovedinstrument.

På en skole hvor ALLE deler den samme interessen for musikk, utvikles det et helt spesielt miljø - i positiv forstand! Etter å ha levd tett innpå musikkelever i så mange år, har vi god dekning for denne påstanden. Vi kan ikke tilby LITT av alt, men vi har MYE av det vi virkelig kan!

Andre opplysninger om skolen
Vi behandler søknader helt frem til skolestart, men jo tidligere søknaden sendes -jo bedre. Du kan sende en elektronisk søknad. Har du spørsmål tar du kontakt med oss- enten via mail eller telefon. Har du lyst til å besøke skolen for å se hvordan vi har det er du hjertelig velkommen!
Slik kommer du til skolen
Viken ligger i Gjøvik by, ca 12 minutters gange fra skysstasjonen. Tog til Oslo ni ganger daglig, halvannen times busstur til Gardermoen. Flybuss Oslo og Gardermoen hver 2. time. Busskorrespondanse til Hamar, Lillehammer, Hønefoss, Årdal/Lærdal m.m.
Kenya, England, Tyskland, Frankrike, USA
I skoleåret 2013/2014 kunne elevene velge om de ville være med til Kenya, England, Tyskland eller Frankrike. I tillegg til denne felles studieturen, fikk elevene mulighet til å "forlenge" skoleåret med en reise til Nashville i USA. Musikk, scene og selvutvikling står sentralt i alle turene, uansett hva du måtte velge. Fantastisk blir det. Uansett!!
Kostnader
Et skoleår her på Viken koster i 2014/15 kr 102 900,-. Dette dekker bl.a. hovedinstrumentundervisning, kost, losji og obligatoriske skoleturer. Enkeltrom kostet kr 9000,- i tillegg.

Opptakskriterier
På hjemmesiden vår www.viken.fhs.no kan du lese om hver av linjene. Flere linjer krever demo med søknaden. Sjekk hjemmesida!
Skolestart
Aug 2014