Skriv ut denne siden

Hest, riding

Fagets/linjens innhold
SKOLEN FOR DEG SOM VIL HA VARIASJON I HESTEOPPLÆRINGA. Ei allsidig linje med særlig vekt på riding, men også bl.a. kjøring, foringslære, sjukdomslære, stalltjeneste på programmet. På ridesida er både sprang og dressur viktige element! Topp kvalifiserte instruktører på alle plan. Skolen samarbeider også tett med Writtle College i England, et studium som kan gi deg mastergrad på hest.
Nyttig informasjon
Torhus ligger i ei bygd med rike tradisjoner når det gjelder hest. Vi er også den skolen som har lengst erfaring med hest på timeplanen. I dag finner du både trav- og rideklubb i bygda.
Ved opptak til hestelinja prioriterer vi den som har et grunnlag fra før. Vi gir deg videregående opplæring i ridning, både dressur og sprang, og all form for handtering av hest, både teoretisk og praktisk.
Opplæringa omfatter også kjøring, hinderkjøring og skoleriding. Elevene har stalltjeneste med ansvar for bl.a. mosjonering, foring og utslipp/inntak.
Skolen har egen stall med plass for 25 hester. Stor ridehall, vegg i vegg med stallen.
Linja er svært populær, og det lønner seg å være tidlig ute med søknaden.
Så langt vi har plass, kan også elevene ha med sine egne hester mot å betale stalleie.
Studietur
Linja har flere turer til ulike hestesentre og travbaner. Dere drar også på tur med resten av skolen, på overnatting, til friluftsområder, alpinbakke mm. I tillegg har linja en utenlandstur som de siste åra har gått til Writtle College og England. Skoleåret avsluttes med en seiltur for alle elvene i april, til Orknøyene eller Shetland, med seilskuta Statsraad Lehmkuhl.
Alle disse kostnadene er inkludert i det faste beløpet for skoleoppholdet ved Torshus.
Spesielle kostnader
I skolepakken du betaler for hele året, inngår kostnader som kost, hybel, alle turer og utflukter, skolemateriell med mer. Linjetur til utlandet vil på hestelinja komme i tillegg til skolepakkeprisen. Kostnaden her er begrensa oppover og skal ikke overstige 5.000kr.
Vil du ha med egen hest og stalle den opp på skolen må du beregne ekstra kostnader til dette. Forøvrig er alt inkludert i skolepakken.
Søkesituasjon for faget
Vi prioriterer elever med hestefaglig bakgrunn i opptaksprosessen. Har du hesteerfaring, så skriv det i søknaden din.

Vi tar inn fortløpende etter 1. februar. Velkommen hit!
28.08.2013
Sluttdato
10.05.2014
Kurstype