Hopp over til innholdet

Folkehøgskolen Sørlandet

I over hundre år har skolen betydd veldig mye for veldig mange. Vi er en ”breddeskole”, med veldig ulike linjer. Det betyr: Du får utfolde deg sammen med mange ulike unge mennesker med vidt forskjellige bakgrunner og interesser. En god mulighet for å utvide horisonten din!
Folkehøgskolen Sørlandet
Folkehøgskoleveien 30
4760 Birkeland
Rektor: Gunnar Birkeland
Elevplasser: 135
Gj.snittsalder: 19,5

Skolen eies av:
Normisjon, Indremisjonsforbundet og KFUK/M

Skolen er tilknyttet:
Informasjonskontor for kristen folkehøgskole
Skolens nettside
Sist oppdatert: 05.09.14
Spesielt om skolen, utstyr og fasiliteter
Vi har en flott skole som vi er stolte av! Vi tror at mange av fasilitetene vi kan tilby vil gjøre et neste skoleår til noe veldig bra:

• Fiber på rommet (internett = veldig raskt)
  • Flislagt bad tilhørende rommene
  • Dobbeltrom og noen enkeltrom
  • Internatstuer med TV-og sofagrupper
  • Nyoppusset fellesstue med lydanlegg og prosjektor
  • Svømmebasseng
  • Gymsal
  • Styrkerom
  • Badstu
  • Speilsal/ dansesal
  • Biljard –og bordtennisrom
  • Filmsal
  • Sunn, god og variert mat fra et flott internatkjøkken

Hver uke arrangeres det regelmessige fellesaktiviteter for de som ønsker. Typiske eksempler på ukesaktiviteter: Fotball, håndarbeid, volleyball, zumba, tirsdagsmøter, verkstedmekking, filmkvelder, svømming, fredagsquizer, innebandy osv.
Andre opplysninger om skolen
Ut på tur - aldri sur!
Liker du å reise? Det passer fint! - det er nemlig mye reising på Folkehøgskolen Sørlandet.

Eksempler på valgfrie studieturer:

• Ecuador
  • Kenya
  • Budapest

Eksempler på fellesturer for hele skolen

• Danmark
  • Havglimt og skjærgårdsidyll
  • Skogerøya med teltliv og saltsmak i munnen
  • Fjelltur

I tillegg reiser linjene også på studieturer:

• Data Media til Japan
  • Fotball til Spania og England
  • Musikk til New York
  • Globalt Fokus til Øst-Afrika og interrail i Europa
  • Barn og Ungdom og Helse og Velvære til Spania
  • Multisport til England og Hovden

Elevveiledning
Kanskje du er en av de som ikke helt vet hva du skal studere etter du er ferdig med et år på folkehøgskole? På vår skole er vi stolte av å tilby en god yrkesveiledning! Vi stiller opp med dyktige elevveiledere som kan hjelpe deg med å stille de rette spørsmålene.

Du kan også velge veiledning som valgfag! Så reiser vi i tillegg på utdanningsmesse og vi arrangerer dag på skolen hvor du får møte ulike yrkesgrupper og muligheten til å stille de spørsmålene du måtte lure på. HOS OSS KAN DU FINNE UT HVA DU VIL BLI!
Slik kommer du til skolen
Skolen ligger ca 20 km fra Kristiansand Lufthavn Kjevik, ca 30 km fra Kristiansand Jernbanestasjon og Rutebilstasjon og ca 15 km fra Gaupemyr bussholdeplass i Lillesand. Buss fra Kristiansand og Lillesand til Birkeland.
Priser for 2014/15:

• 1.900,- i registreringsavgift
  • 75.000,- i skolepenger som inkluderer kost og losji i dobbeltrom, drift av skolen samt felleskostnader. Dette inkluderer også den rimeligste skoleturen (kr 4.000) og fellestur til Danmark.
  • Linjekostnaden varierer mellom 5.000,- og 25.000,- alt etter hvilken linje du har valgt (disse beløpene finner du på linjens egen side)
  • Mellom 3.150,- og 6.750,- i tillegg for de som ønsker enkeltrom (begrenset antall).
  • Mellom 5.000,- og 21.000,- ekstra dersom man velger å bli med på utenlandstur.
  • Undervisningen er gratis.
Opptakskriterier
Søkeren må være:

• 18 år innen 1. januar i skoleåret.
  • Motivert for å delta i skolens undervisning og opplegg for øvrig.
  • Motivert for å bidra positivt i et spennende elevmiljø som er satt sammen etter naturlig fordeling av evner, interesser og anlegg.

Skolen forbeholder seg retten til å sette sammen linjene slik at vi får en fornuftig balanse mellom gutter og jenter og slik at vi får et godt læringsmiljø.
Skolestart
17.08.2014