Hopp over til innholdet

Folkehøgskolen Sørlandet

Ønsker du gode opplevelser til neste år? Vil du ha et år med fokus på læring, mestring og utvikling? På Folkehøgskolen Sørlandet ligger forholdene til rette for mange gode opplevelser: Reiser sammen med linjen og valgfrie fellesturer til eksotiske destinasjoner. Fellesskap i og utenfor linjen. Spennende skole med ungdommer fra hele landet og verden forøvrig! Utvid horisonten din, kom til oss!
Folkehøgskolen Sørlandet
Folkehøgskoleveien 30
4760 Birkeland
Rektor: Gunnar Birkeland
Elevplasser: 135
Gj.snittsalder: 19,5

Skolen eies av:
Normisjon, Indremisjonsforbundet og KFUK/M

Skolen er tilknyttet:
Informasjonskontor for kristen folkehøgskole
Skolens nettside
Sist oppdatert: 18.07.16
Spesielt om skolen, utstyr og fasiliteter

Vi har en flott skole som vi er stolte av! Vi tror at mange av fasilitetene vi kan tilby vil gjøre et neste skoleår til noe veldig bra:

• Fiber på rommet (internett = veldig raskt)
  • Flislagt bad tilhørende rommene
  • Dobbeltrom og noen enkeltrom
  • Internatstuer med TV-og sofagrupper
  • Fellesstue med lydanlegg og prosjektor
  • Svømmebasseng
  • Flott gymsal
  • Styrkerom, 165 m2, bra utstyrt
  • Badstu
  • Speilsal/ dansesal
  • Nytt skolekjøkken
  • Biljard –og bordtennisrom
  • Kanoer
  • Liten fotballbane på skolen og store baner i gåavstand
  • Sandvollyballbane
  • Filmsal
  • Fotostudio
  • Lydstudio
  • Musikkrom
  • Sunn, god og variert mat fra et flott internatkjøkken

Hver uke arrangeres det regelmessige fellesaktiviteter for de som ønsker. Typiske eksempler på ukesaktiviteter: Fotball, håndarbeid, volleyball, zumba, tirsdagsmøter, verkstedmekking, filmkvelder, svømming, fredagsquizer, innebandy osv.

Andre opplysninger om skolen

Ut på tur - aldri sur! Liker du å reise? Det passer fint! - det er nemlig en del reising på Folkehøgskolen Sørlandet.

Eksempler på valgfrie studieturer:

• Ecuador
  • Kenya
  • Budapest

Eksempler på fellesturer for hele skolen

• Danmark
  • Havglimt og skjærgårdsidyll
  • Fjelltur

I tillegg reiser linjene også på studieturer:

• Data Media til Japan
  • Fotball til Kanariøyene og England
  • Musikk til New York
  • Globalt Fokus til Øst-Afrika
  • Aktive Barn og Helse og Velvære til Kanariøyene
  • Multisport til Kanariøyene, Østerrike og England (Englandsturen er valgfri og er ikke inkludert i linjepengene)

Elevveiledning Kanskje du er en av de som ikke helt vet hva du skal studere etter du er ferdig med et år på folkehøgskole? På vår skole er vi stolte av å tilby en god yrkesveiledning! Vi stiller opp med dyktige elevveiledere som kan hjelpe deg med å stille de rette spørsmålene. Du kan også velge veiledning som valgfag! Så reiser vi i tillegg på utdanningsmesse og vi arrangerer dag på skolen hvor du får møte ulike yrkesgrupper og muligheten til å stille de spørsmålene du måtte lure på. HOS OSS KAN DU FINNE UT HVA DU VIL BLI!

Slik kommer du til skolen

Skolen ligger ca 20 km fra Kristiansand Lufthavn Kjevik, ca 30 km fra Kristiansand Jernbanestasjon og Rutebilstasjon og ca 15 km fra Gaupemyr bussholdeplass i Lillesand. Buss fra Kristiansand og Lillesand til Birkeland.

Priser for 2016/17:

• 2.000,- i registreringsavgift
  • 80.000,- i skolepenger som inkluderer kost og losji i dobbeltrom, drift av skolen samt felleskostnader. Dette inkluderer også den rimeligste felles skoleturen (kr 4.500) og fellestur til Danmark.
  • Linjekostnaden varierer mellom 5.600,- og 27.000,- alt etter hvilken linje du har valgt (disse beløpene finner du på linjens egen side)
  • Mellom 3.600,- og 7.200,- i tillegg for de som ønsker enkeltrom (begrenset antall).
  • Mellom 6.000,- og 21.000,- ekstra dersom man velger å bli med på utenlandstur.
  • Ekstrautgifter tilknyttet spesialdietter (mellom 500 - 850 kroner)
  • Undervisningen er gratis.
Opptakskriterier

Søkeren må være:

• Søkeren må være fylt 18 år innen utgangen av det kalenderåret skolen starter.
  • For å få plass ved skolen må man være motivert for å delta i skolenslæringsprogram, med engasjement både på den linjen man søker og i hele det store skolefellesskapet. Ved å sende søknad om plass ved FHS Sørlandet bekrefter man at man har motivasjon til dette engasjementet.
  • Man må kunne vise til attestert videregående skolegang og/eller ansattforhold for å bli vurdert for opptak.
  • De ovennevnte kriteriene er i utgangspunktet de styrende ved opptak. Skolens ledelse har likevel ansvar for å legge til rette for et så godt lærings- og utviklingsmiljø som mulig for alle. Derfor vil også hensyn til en tilfredsstillende balanse i antallet gutter og jenter bli vektlagt. Likeledes vil vi måtte vurdere andelen elever med behov for særlig tilrettelegging ut fra en helhetsvurdering av elevgruppen, både på angjeldende linje og på skolen som sådan.
  • Søkere med spesielle behov for tilrettelegging, forventes å gjøre rede for dette på et tidlig stadium i søkeprosessen, gjerne ved et avtalt besøk på skolen. Inntak på særskilt grunnlag ønskes gjennomført i tidsrommet 1. februar – 1. mai.
  • Utenlandske søkere med behov for oppholdstillatelse fra Utlendingsdirektoratet (UDI), har anledning til opptak før 1. februar og oppfordres til å søke i god tid før denne dato. Søknader fra visumpliktige søkere må være skolen i hende innen 1. april. Alle utenlandske søkere skal ha en kontaktperson som er bosatt i Norge og som behersker norsk muntlig og skriftlig.
Skolestart
21.08.2016